Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@04:06:57 GMT

پیام ستاد کل نیروهای مسلح به کشورهای همسایه

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۵۲۷۹

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، سردار سرتیپ قدیر نظامی که در راس هیات عالی رتبه نظامی به روسیه سفر کرده است در مسکو افزود: ایران همواره آماده است از امنیت، حاکمیت و منافع ملی خود با جدیت دفاع کند و نیروهای مسلح ما همواره آماده دفاع از خود و منافع جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند.

وی ادامه داد: با این وجود پیام دائمی ما صلح، برادری و دوستی است و در صورتی که این مسیر انتخاب شود قطعا منطقه ما نیازی به راهکارهای دیگر نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون امور بین الملل رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ادامه گفت: دخالت های آمریکا باعث شده است که آرامش و ثبات در خلیج فارس بهم بریزد و این وضعیت اعتراض بسیاری از کشورهای جهان را هم در پی داشته است چرا که همه کشورها و تحلیلگران و کارشناسان مسائل استراتژیک قبول دارند که رفتار آمریکا و متحدانشان در خلیج فارس و تنگه هرمز، صلح زدا و امنیت زدا است.

وی ادامه داد: توسعه همکاری ها بین کشورها در سطوح مختلف نظامی و سیاسی می تواند به نوعی به تعدیل چنین رفتارها و اقداماتی کمک کند.

سردار نظامی اظهار داشت: طرح ائتلاف دریایی آمریکا که ظاهرا با پوشش امنیت خلیج فارس ایجاد شده است از ابتدا یک طرح از پیش شکست خورده بود که تا امروز هم با استقبال قابل توجه ای روبرو نشده است.

وی گفت: به طور کلی این طرح ناقض حقوق کشورهای این منطقه است چرا که امنیت این منطقه باید توسط کشورهای ساحلی خلیج فارس و تنگه هرمز حفظ شود و ادامه یابد.

معاون امور بین الملل رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به طرح پیشنهاد ایران نیز اشاره کرد و گفت: طرح هرمز که در سطوح سیاسی از سوی ایران مطرح شده است طرح صلحی است که توسط دیپلمات ها و مسئولان سیاسی ما در حال پیگیری است.

وی ابراز امیدواری کرد: کشورهای منطقه با پاسخ مثبتی که به این طرح خواهند داد به بازگشت ثبات و آرامش به منطقه کمک بکنند.

سردار نظامی در خصوص سفر خود به مسکو نیز گفت: هدف اصلی سفر هیات نظامی نیروهای مسلح ایران به مسکو تشکیل کمیسیون مشترک نظامی بوده است که معمولا به صورت سالانه در پایتخت‌های دو کشور تشکیل می‌شود؛ امسال بنا به دعوت ستاد کل نیروهای مسلح روسیه این کمیسیون در مسکو تشکیل شد.

معاون امور بین الملل رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: مساله اصلی در کمیسیون بحث و بررسی زمینه های همکاری یا ادامه برنامه هاست علاوه بر آن تلاش می شود دورنمای همکاری‌ها، جهت گیری‌های کلی برای روابط و همینطور برنامه ریزی در حوزه همکاری‌های دریایی، هوایی، زمینی، فنی، علمی و پزشکی که معمولا در همکاری نیروهای مسلح دو کشور وجود دارد، تعیین و مشخص شود.

سردار نظامی ادامه داد: علاوه بر برنامه‌هایی که در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار می گیرد، نگاهی هم به برنامه ها و اقدامات احتمالی در سال آینده می اندازیم و در همین رابطه مذاکراتی با مقامات روسیه مانند فرمانده کل هوافضای روسیه و معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه داشتیم.

وی بازدید از آکادمی عالی نظامی روسیه را یکی دیگر از برنامه های سفر خود به روسیه عنوان کرد و گفت: ما گفت وگوهایی داریم در مورد اینکه چگونه باید زمینه های متنوع و چندجانبه همکاری ها را توسعه دهیم.

سردار نظامی ادامه داد: با توجه به اینکه همکاری های نظامی دو کشور به سطح راهبردی و استراتژیک رسیده است ما می توانیم دراین نشست‌ها در سطوح راهبردی و هم عملیاتی، اقداماتی که فراروی دو نیروی مسلح قرار دارد را تنظیم کنیم.

وی در خصوص برگزاری رزمایش های مشترک میان دو کشور نیز گفت: گفت وگو در خصوص برگزاری رزمایش ها در چنین نشست هایی صورت می گیرد و پیش بینی می کنیم که نیروهای مسلح دو کشور چند رزمایش مشترک در دریای خزر و شمال اقیانوس هند داشته باشند ضمن اینکه در نشست امسال کمیسیون، همکاری های علمی و آموزشی در حوزه های مختلف مورد بحث، بررسی و توافق قرار گرفت.

 

ایرنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: کشورهای همسایه پیام ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۵۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که بودجه نظامی کشورهای اروپایی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی ۱۶ درصد افزایش یافته که این رقم یک رکورد جدید در سه دهه گذشته است.

بر اساس داده‌های موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح، موسوم به «سیپری»، بودجه نظامی کشورهای اروپای مرکزی و غربی اکنون بیشتر از سال آخر جنگ سرد است.

داده‌های این تحقیقات جدید نشان می‌دهند که اروپا از آغاز سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش هزینه‌های نظامی بوده که این رقم در سال ۲۰۲۳ به مجموع ۵۵۲ میلیارد یورو رسیده است.

افزایش ۱۶ درصدی بودجه نظامی کشورهای اروپایی در این بازه زمانی بیشتر از هزینه دفاعی این کشورها در سال ۲۰۲۲ و ۶۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ است که رقمی معادل ۳۳۰ میلیارد یورو بود.

همه کشورهای اروپایی عضو ناتو به جز یونان، ایتالیا و رومانی هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۳ افزایش داده‌اند.

لورنزو اسکارازاتو، مشاور تحقیقاتی سیپری به یورونیوز گفت از زمانی که روسیه در سال ۲۰۱۴ کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، هزینه نظامی اروپا هر سال افزایش یافته است.

اقدام روسیه در ضمیمه کردن کریمه به خاک خود و همچنین حمله نظامی به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، دولت‌های اروپایی را بر آن داشت تا بودجه دفاعی خود را با سرعتی بی‌سابقه افزایش دهند.

اسکارازاتو گفت: «شکی نیست که در سال ۲۰۲۳، عامل اصلی افزایش هزینه‌های نظامی اروپا، تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین بوده است.»

بیشترین هزینه‌ها در اروپای غربی و مرکزی

بر اساس گزارش سیپری، روند افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپای غربی و مرکزی عمدتاً در واکنش به افزایش هزینه‌های نظامی روسیه بوده است.

در سال ۲۰۲۳، بریتانیا نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بیشترین هزینه نظامی را نسبت به تولیدات ناخالص داخلی داشته است. این کشور رقمی معادل ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف هزینه‌های نظامی کرده است. وزارت دفاع بریتانیا در سال جاری میلادی اعلام کرد که این رقم را به ۲.۵ درصد افزایش خواهد داد.

آلمان نیز بودجه نظامی خود را از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۸ درصد افزایش داده است. 

در سال ۲۰۲۲، دولت آلمان متعهد شد که دو درصد از تولید ناخالص ملی، حد نصاب تعیین‌شده از سوی ناتو را به امور دفاعی اختصاص دهد.

داده‌های تحقیقات جدید سیپری نشان می‌دهند که بودجه نظامی لهستان نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از دو برابر شده است. این کشور در سال ۲۰۲۳ رقمی معادل ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های دفاعی کرده است که هنوز از هدف اعلام شده ۴ درصدی‌اش فاصله دارد.

لهستان مدت‌هاست که افزایش هزینه‌های دفاعی و امنیتی خود را به دلیل «نگرانی از حمله روسیه به کشورهای اروپایی عضو ناتو» در اولویت قرار داده است.

 

دیگر خبرها

  • کاهش پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح
  • روسیه: ۲۹۹ پهپاد اوکراینی منهدم شد
  • نشست نمایندگان ملی بریکس در روسیه
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است
  • حضور نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • هم‌اکنون ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه مستقر هستند
  • شرایط منطقه بعد از حمله سپاه به اسرائیل به روایت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح 
  • پیام‌عملیات وعده صادق، قدرت و استقلال ایران بود
  • افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد