Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در دورانی که با محدودیت منابع مالی مواجه هستیم، اعطای تسهیلات به جای تخصیص اعتبار راهکار وزارت ارشاد برای تعریف پروژه جدید در حوزه های فرهنگی و هنری است.

سیدعباس صالحی شامگاه گذشته، در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر، جامعه قرآنی و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان‌های ساوه و زرندیه که در سالن اجتماعات فرمانداری ساوه برگزار شد، اظهار کرد: به هیچ عنوان حق آغاز پروژه جدید عمرانی در حوزه فرهنگی و هنری به دلیل محدودیت منابع مالی وجود ندارد زیرا سازمان برنامه و بودجه اعتباری به وزارت ارشاد تخصیص نخواهد داد اما به نظر می‌رسد می توان با اعطای تسهیلات اعتباری بجای تخصیص اعتبار پروژه‌های جدیدی را تعریف و اجرایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به احداث تالار مرکزی ساوه گفت: وزارتخانه توان تامین اعتبار این پروژه را ندارد اما با اعطای تسهیلات اعتباری از طریق رایزنی با بانک‌های عامل می توان این پروژه را احداث کرد.

وی افزود: دولت همواره بر عدالت فرهنگی و هنری تاکید دارد زیرا معتقد است که ایران فقط تهران نیست و این مهم یکی از راهبردهای اساسی وزارت ارشاد است و با همین نگاه اقدامات بسیاری در حوزه‌های گوناگون صورت گرفته است.

صالحی به افزایش بودجه معاونت‌های وزارت ارشاد از ۲۰ درصد در راستای تقویت استان ها اشاره کرد افزود: با نگاه افزایشی بودجه تلاش شده است که بودجه پیش روی این وزارت‌خانه تا میزان ۵۰ درصد رشد کرده و با پرهیز از نگاه مرکز محوری بسته شود.

وی به سفرهای مستمر به استان‌ها و بررسی میدانی شاخص‌ها و ظرفیت های فرهنگی و هنری در نقاط مختلف کشور اشاره کرد و افزود: در جریان این سفرها تفاهم نامه‌هایی میان وزارت ارشاد با استانداران منعقد می شود که هفدهمین تفاهم‌نامه با استاندار مرکزی برای اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های فرهنگی با تخصیص اعتباری معادل ۱۱۸ میلیارد تومان به امضاء رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به مجموعه‌ای از تقاضاهای انباشته و متراکم در این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱.۵ میلیون دانش آموخته رشته‌های هنری در کشور وجود دارد و  سال گذشته بیش از ۲۹۸ هزار دانشجو در رشته‌های هنری مراکز دانشگاهی مشغول به تحصیل بودند.

وی به مطالبات اهالی هنر، فرهنگ و رسانه اشاره کرد و افزود: هم اکنون بودجه وزارت ارشاد حدود ۷۰۰ میلیارد تومان است است که افزون بر ۵۰۰ میلیارد تومان از آن در حوزه پشتیبانی و حقوق و دستمزد هزینه می‌شود و کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان برای تامین مطالبات گروههای مختلف باقی می ماند و از آنجاکه تخصیص بودجه‌ها نیز کاهش یافته است با مشکلات اعتباری شدیدی مواجه هستیم.

صالحی افزود: هم اکنون تولید کتاب در کشور سالانه به یکصد هزار جلد رسیده است در حالیکه در اوایل انقلاب این میزان چهاررقمی بود و از طرفی در حال حاضر بیش از ۲۲ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور فعال هستند که حدود ۲میلیون و  ۲۰۰ هزار نفر عضو دارند.

وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را خانواده‌ای وسیع، بزرگ و موثر با بودجه ناکافی تشکیل داده است و به دلیل ساختاری که در بودجه کشور از سال‌های قبل بوجود آمده است سهم فرهنگ و ورزش کشور ۲.۵ درصد از کل بودجه کشور است و در تلاش هستیم تا این وضعیت را تغییر دهیم.

وزیر ارشاد به وجود ۲۷۰ پروژه نیمه تمام زیرساختی رهاشده در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال‌های قبل در کشور اشاره کرد و افزود: برای تکمیل این پروژه‌ها بالغ بر سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان  اعتبار نیاز است. بخش قابل توجهی از پروژه‌های نیمه تمام در استان‌هاست و علاوه بر آن ۴۵ پروژه ملی نیازمند تخصیص اعتبار برای تکمیل است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه توسعه یافتگی استان مرکزی با اتصال به فرهنگ محقق می‌شود، تصریح کرد: ساوه و زرندیه دارای سابقه تاریخی و تمدن گرانبهایی هستند و مشاهیر و مفاخر و اندیشمندان بزرگی از این خطه از ایران اسلامی معرفی شده‌اند. این دو شهرستان قطب صنعت کشور هستند اما اگر صنعت با فرهنگ مرتبط نشود توسعه همه جانبه این منطقه محقق نخواهد شد و باید از همه ظرفیت‌های فرهنگی و هنری برای توسعه پایدار بهره‌برداری کرد.

وی در خصوص احداث سینما امید دریاچه در ساوه و بازسازی و تجهیز کتابخانه‌های غرق آباد و نوبران اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم این سینما را با پنج سالن تا قبل از پایان دولت کنونی تکمیل کنیم و برای تجهیز کتابخانه‌های شهرهای غرق آباد و نوبران نیز تلاش خواهد شد اعتبار لازم تخصیص یابد. همچنین تلاش خواهیم کرد تا کنگره علامه عسکری که از مفاخر علمی و دینی ساوه است با شکوه فراوانی برگزار شود.

وزیر ارشاد در خصوص بیمه فعالان قرآنی به عنوان مطالبه جدی جامعه قرآنی گفت: در مدت سپری شده از سال جاری حدود هزار فعال قرآنی به بیمه شدگان قبلی افزوده شدند و این روند همچنان ادامه دارد.

وی از شهرداری‌ها و مراکز صنعتی خواست تا در احداث نگارخانه‌ها، مراکز تخصصی و نظیر آن مشارکت کنند و وزارت ارشاد نیز در خصوص تجهیز این مراکز حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزیر ارشاد پروژه های نیمه تمام ساوه استانی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۵۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد، اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است.

وی متذکر شد: آخرین جلسه مجلس در این مورد در ۱۹ دی ماه سال گذشته برگزار شد که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد. همچنین مقرر شد ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیماران بپردازند که این اتفاق رخ نداده و تقریباً پرداختی از بیمه و بیمار به صورت برابر است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشترین اشکال در این زمینه به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بازمی‌گردد، گفت: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تأمین نکرده است.

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: همچنین سازمان برنامه و بودجه ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده و سازمان تأمین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است که باید این موارد رسیدگی شود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: علاوه بر جلسات صحن مجلس، بنده نیز برای بررسی علل کمبود دارو جلسات جداگانه‌ای با مسؤولان بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسؤولیت دارند، تصریح کرد: بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد، اما در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

کد خبر 6086082 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • ۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند
  • اختتامیه جشنواره استعدادیابی از مدرسه و محله تا انجمن در زابل
  • تخصیص 108 میلیارد اعتبار برای طرح های آب و خاک محمودآباد
  • تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه زابل و فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان منعقد شد
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا معارفه شد
  • اعتبار تکمیل مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی بندر امام حسن تخصیص یافت
  • مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان سکاندار کمیته آثار هنری در کنگره ملی شهدا شد
  • تخصیص ۶۰۰میلیارد تومان اعتبار به راه‌آهن اردبیل - میانه