Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@01:48:05 GMT

کمبود قلم انسولین در داروخانه‌های اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۶۵۲۸

کمبود قلم انسولین در داروخانه‌های اصفهان

ایسنا/اصفهان مسئول روابط عمومی انجمن داروسازان اصفهان با اشاره به اینکه حدود یک ماه و نیم است که قلم انسولین سهمیه‌بندی شده و سهمیه بسیار ناچیز است، گفت: قلم‌های انسولین وارداتی است و به‌راحتی پیدا نمی‌شود.

مریم تنهایی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت تأمین دارو در داروخانه‌های اصفهان، اظهار کرد: هم‌اکنون داروهایی که به‌طورمعمول در بازار مورد مصرف قرار می‌گیرد مثل آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای مربوط به فصل زمستان در داروخانه‌ها موجود است و در این زمینه کمبودی نداریم، اما متأسفانه برای یکسری داروهای خاص مثل داروی بیماران قلبی، فشارخون و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. با کمبود مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه میزان کمبود داروهای خاص نسبت به سال گذشته بیشتر است، افزود: علت این مسئله روشن نیست، اما شاید به دلیل نقص در تولید و یا محدودیت در واردات مواد اولیه است.

تنهایی بابیان اینکه در مورد تأمین داروهای وارداتی مشکلی نداریم، گفت: این داروها به‌اندازه کافی در دسترس است و حتی وضعیت بهتری نسبت به داروهای تولید داخل دارند. به‌عنوان‌مثال داروهای بیماران خاص هم در برخی داروخانه‌های تعیین شده و یا دولتی در دسترس بیماران است.

مسئول روابط عمومی انجمن داروسازان اصفهان، ادامه داد: هم‌اکنون برخی داروهای فشارخون، داروی بیماران قلبی، داروهای مغز و اعصاب و برخی موارد پیش ‌پا افتاده مثل ضدالتهاب‌های استروئیدی یا غیر استروئیدی در بازار کم است. همچنین برخی داروها مثل آنتی بیوتیک تزریقی به میزان کافی وجود ندارد.

به گفته تنهایی، در زمان کمبودها، اولویت‌بندی و سهمیه بندی شدن داروها، امکان دسترسی بیماران را به دارو افزایش می‌دهد.   

به گفته وی، مثلاً در مورد قلم‌های انسولین، بیماران دیابتی ترجیح می‌دهند به‌جای ۵ قلم در ماه، ۲۰ قلم انسولین بگیرند و در منزل داشته باشند تا خیالشان از این بابت راحت باشد. در حال حاضر بیش از یک‌قلم انسولین نمی‌توانیم در اختیار این بیماران قرار دهیم.

مشکلی برای تأمین داروی آنفلوانزا وجود ندارد

مسئول روابط عمومی انجمن داروسازان اصفهان درباره تأمین داروی آنفلوانزا هم گفت: داروی تامی‌فلو به مقدار قابل ‌توجهی وارد استان شده و سهمیه‌ای در اختیار داروخانه‌های تعیین شده قرار داده‌شده است. بنابراین به نظر می‌رسد مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

تنهایی همچنین در خصوص کمبود اقلام جانبی در زمان شیوع بیماری آنفلوانزا، گفت: داروخانه‌ها به‌طورمعمول پیش‌بینی مصرف خود را می‌کند، اما وقتی بیماری شایع می‌شود، یک‌مرتبه نیاز به داروها یا اقلامی مثل ماسک افزایش می‌باید، که این موضوع باعث می‌شود موجودی داروخانه صفر شود و برخی ممکن است فکر کنند این اقلام کلاً نایاب شده است.

مسئول روابط عمومی انجمن داروسازان اصفهان در ادامه با بیان اینکه داروی بدون نسخه تعریف دارد، گفت: بیماران سرپایی با تشخیص دکتر داروساز می‌توانند از داروی بدون نسخه از داروخانه دریافت کنند. مثل داروی سرماخوردگی یا ضد تب و سرفه که داروساز طبق ضابطه‌ای اجازه دارد این داروها را به بیمار ارائه کند. همچنین بیماران که داروهایشان تکرار می‌شود و داروساز با وضعیت بیماری آن‌ها آشنایی دارد، تا ویزیت بعدی می‌توانند دارو را بدون نسخه از داروخانه دریافت کنند.

دپوی دارو در منازل به خاطر مراجعات مکرر به پزشک

وی دریافت و نگهداری داروهای اضافه در منزل را کار غیرمنطقی دانست و گفت: ارزان بودن خدمات پزشکی در کشور ما باعث شده بیماران به‌صورت مکرر به پزشک مراجعه کنند و داروهایی را با قیمت بیمه تأمین کنند که در خیلی از مواقع حتی مصرف نمی‌کنند و تجمعی از دارو در منازل دارند.

تنهایی با تأکید بر اینکه معمولاً دپوی دارو به خاطر مراجعات مکرر فرد به پزشک است و دلایل دیگر خیلی کمرنگ است، تصریح کرد: بیشتر افراد به‌محض استفاده از دارو و نتیجه نگرفتن، سریع به پزشک دیگری مراجعه می‌کند، چون فکر می‌کند داروها مؤثر نبوده و به همین خاطر آنتی‌بیوتیک و داروهای متنوع برایشان تجویز می‌شود که هم بیت‌المال است و هم هزینه برای خودشان ایجاد می‌کند. بااین‌حال متأسفانه این فرهنگ اشتباه در بین برخی از مردم وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی انسولین کمبود دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۶۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید ۲۵۰ میلیون عدد مکمل و فرآورده گیاهی در ایران رقم صادرات محصولات و فرآورده های طبیعی و طب سنتی را ۱۳ میلیون دلار اعلام کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی امروز در حاشیه سیزدهمین همایش طلای سبز اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 12 هزار محصول مکمل و بیش از 2000 فرآورده طب سنتی داریم.

سالانه 250 میلیون عدد از این مکمل‌ها و فرآورده‌های گیاهی را شناسه‌گذاری می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اقدامات سازمان غذا و دارو برای تسهیل صادرات اقلام دارویی گیاهی و میزان صادرات این فرآورده‌ها بیان کرد: براساس فرمایش مقام معظم رهبری و در راستای جهش تولید با مشارکت مردم، بسیاری از فرآیندها را تسهیل و تسریع و بخشی از فرآیندهای زائد را حذف کرده‌ایم. زمان صدور پروانه تولید این فرآورده‌ها بسیار کاهش پیدا کرده به حدی که در بهار امسال هیچ پروانه‌ای در انتظار زمان بررسی نخواهیم داشت و همه مجوزها را به سرعت صادر خواهیم کرد.

فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند

وی ادامه داد: در سال 1402 مجموع صادرات فرآورده های گیاهی و مکمل‌ها 13 میلیون دلار بوده است که انتظار داریم این عدد امسال رشد داشته باشد. کشور ما یکی از زیست‌بوم‌های مهم گیاهان دارویی است و امیدواریم با بازاریابی خوبی که تولیدکنندگان این محصولات انجام می‌دهند امسال جهش خوبی را در صادرات نیز داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده
  • توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده در کرمانشاه
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • برطرف شدن احتیاج استان مرکزی به داروی وارفارین
  • پیگیری اختلال سامانه نسخه الکترونیک سلامت
  • کمبود برخی اقلام شیر خشک در داروخانه‌های خوزستان
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی
  • بازدید مقام سازمان غذا ودارو از آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور