Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-23@20:57:40 GMT

خواب بیش از اندازه منجر به سکته می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۸۲۵۲

خواب بیش از اندازه منجر به سکته می‌شود

خواب بیش از اندازه و چرت زدن به صورت مکرر خطر وقوع سکته مغزی را تا 85 درصد افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس فوکوس، نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است افرادی که بیش از اندازه می‌خوابند یا به صورت مرتب چرت می‌زنند 85 درصد بیشتر از دیگران در خطر سکته مغزی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین احتمال وقوع سکته مغزی در افرادی که خواب باکیفیتی ندارند 29 درصد بیشتر از افرادی است که خواب مکفی و به اندازه دارند.

براساس یافته‌های جدید، خواب نیم‌روز، اختلالات خواب و خواب بیش از اندازه خطر وقوع سکته مغزی را تا 85 درصد افزایش می‌دهد. افرادی که بیش از 9 ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند یا در طول روز بیش از 90 دقیقه چرت می‌زنند 25 درصد بیشتر از افرادی که مدت زمان استراحت کوتاه‌تری دارند در معرض خطر وقوع سکته مغزی قرار دارند.

دانشمندان چینی عادات خواب 31 هزار و 750 داوطلب با میانگین سنی 61.7 سال را بررسی کردند. این مطالعه 6 سال طول کشید و طی این مدت هزار و 438 سکته قطعی و 119 سکته احتمالی رخ داد. براساس نتایج این مطالعه، احتمال وقوع سکته مغزی در افرادی که اعلام کرده بودند بیش از 9 ساعت در شبانه‌روز می‌‌خوابند،  23 درصد بیشتر از افرادی است که هفت یا کمتر از هشت ساعت خواب داشتند.

هم‌چنین خطر وقوع سکته مغزی در افرادی که در طول روز بیشتر از 90 دقیقه چرت می‌زنند نسبت به افرادی کمتر از 30 دقیقه در روز چرت می‌زنند 25 درصد بیشتر است. هم‌چنین احتمال وقع سکته مغزی در افرادی که بیش از اندازه می‌خوابند و در طول روز نیز چرت می‌زنند 85 درصد بیشتر از افرادی است که مدت زمان خواب شبانه و خواب میان‌روزشان در حد متوسط قرار دارد. افرادی که بیش از اندازه می‌خوابند اما خواب بی‌کیفیتی دارند نیز 82 درصد بیشتر از دیگران در معرض وقوع سکته مغزی قرار دارند.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: سکته مغزی خواب چرت زدن اختلال خواب خواب بی کیفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۸۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط جنسیت و بحران خواب

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پیچیدگی مناسبات انسانی و ماشینی از یک سو و تغییر سبک زندگی تحت تاثیر این مناسبات، نقش به سزایی در تحقق این معضل داشته است.

در این خصوص سوالات مختلفی مطرح می شود، ازجمله اینکه آیا جنسیت افراد می تواند به عنوان یک فاکتورتاثیرگذار، ولو به صورت حداقلی، در وقوع بی خوابی مدنظر قرار گیرد؟

گویا پاسخ این سوال مثبت است! مروری برنظرسنجی اخیر گالوپ نشان دهنده همین حقیقت است:بر اساس نظرسنجی گالوپ، اکثر بزرگسالان آمریکایی (حدود ۵۷ درصد) اعلام کرده‌اند که خواب شبانه کافی ندارند و تنها ۴۲ درصد می‌گویند که به اندازه کافی می‌خوابند.

به گزارش نیویورک‌پست، نتایج این نظرسنجی که در ماه دسامبر انجام شد، کاملا برعکس نتایج نظرسنجی سال ۲۰۱۳ بود. در آن نظرسنجی، ۵۶ درصد آمریکایی‌ها گفته بودند که خواب کافی دارند، در حالی که ۴۳ درصد گرفتار بی‌خوابی یا خواب ناکافی بودند.نظرسنجی اخیر نشان داد که زنان کمتر از مردان می‌خوابند و تنها ۳۶ درصد زنان و ۴۸ درصد مردان اعلام کرده‌اند که خواب کافی داشته‌اند.

طبق این نتایج، زنان جوان کمترین میزان خواب در یک ماه را داشتند و در مقایسه با ۴۶ درصد مردان جوان، تنها ۲۷ درصد زنان جوان از خواب کافی و مفید خبر دادند. این اختلاف میزان خواب ناشی از جنسیت‌ در زنان مسن کمتر بود و در مقایسه با ۵۱ درصد مردان مسن، ۴۶ درصد زنان مسن خواب کافی داشتند.در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان خواسته شد تعداد ساعات خواب شبانه را مدنظر داشته باشند.

متخصصان مختلف دست‌کم هشت ساعت خواب شبانه را توصیه می‌کنند، اما تنها ۲۶ درصد کسانی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند، این مقدار می‌خوابیدند. ۵۳ درصد شرکت‌کنندگان از شش تا هفت ساعت خواب شبانه خبر دادند و حدود ۲۰ درصد هم گفتند که پنج ساعت یا کمتر خوابیده‌اند.

این نتایج با داده‌های مربوط به خواب در سال ۱۹۴۲ اختلافی عمده دارد. در آن زمان حدود ۵۹ درصد آمریکایی‌ها هشت ساعت خواب شبانه داشتند و تنها سه درصد افراد خواب پنج ساعته یا کمتر را گزارش کرده بودند.

رمزگشایی از این نظرسنجی چندان دشوار به نظر نمی رسد. محققان می‌گویند تغییر هنجارهای فرهنگی و استرس در کمبود خواب افراد جامعه نقش دارد.این دو تغییر نیز منبعث از سبک زندگی فردی و اجتماعی انسانهاست. بدیهی است که هر اندازه سیکل تامین نیازهای بیولوژیک و طبیعی بدن خدشه دار شد، الگوی خواب افراد نیز دچار اختلال خواهد شد. اختلال در خواب ، خود مولد بحرانهای جسمی و روانی دیگریست که از جمله آنها می توان افسردگی حاد، پرخاشگری، عدم تعادل در حرکت  و تمرکز، مشکلات ناشی از سوء هاضمه و ....را نام برد. 

نکته مثبت ماجرا این است که امروزه افراد بیشتری از تاثیر مثبت خواب خوب بر سلامتی مطلع‌اند و بر همین اساس بیشتر احتمال دارد که به کم‌خوابی خود توجه داشته باشند و آن را گزارش کنند.این نظرسنجی همچنین از ارتباط بین بی‌خوابی و استرس خبر داد و به نقل از انجمن روانشناسی آمریکا، اشاره کرد افرادی که کمتر می‌خوابند، استرس بیشتری دارند و کسانی که استرس بیشتری دارند، کمتر می‌خوابند.

طبق این نظرسنجی، ۶۳ درصد افرادی که گفتند به خواب بیشتری نیاز داشتند، می‌گویند گرفتار استرس‌اند.سطح استرس آمریکا‌یی‌ها به‌ویژه زنان رو به افزایش است. در سال گذشته، حدود ۵۳ درصد زنان داشتن استرس را گزارش کردند، در حالی که این میزان در مردان ۴۵ درصد بود. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است
  • راهنمای خرید تشک طبی یک نفره و دونفره
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • تصادف در محور بروجن به لردگان دو فوتی برجای گذاشت
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند
  • در مشهد هیچ کارتن‌خوابی وجود ندارد!