Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@09:25:28 GMT

با این دمنوش‌ها با سرماخوردگی خداحافظی کنید

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۸۳۷۶

با این دمنوش‌ها با سرماخوردگی خداحافظی کنید

در فصل سرما به دلیل افزایش آلرژی و حساسیت‌های فصلی استفاده از دمنوش‌های گیاهی برای کاهش عوارض ناشی از سرما موثر هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، فصل سرما است و سرماخوردگی و آنفلوآنزا در حال حاضر در اوج خود است و به سختی و سریع ضربه می‌زند برای جلوگیری از چنین علائم و سرماخوردگی چه باید کرد؟

بسیاری از ما در فصل پاییز اقداماتی را برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا انجام می‌دهیم، می‌توانید با داروهای گیاهی این کار را انجام دهید و البته در صورت قابل دسترس نبودن برخی گیاهان، می‌توانید خشک شده آن‌ها را استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی نه تنها بسیار مقرون به صرفه هستند بلکه مزایای شگفت‌انگیزی هم دارند که گاهی حتی بهتر از دارو جواب می‌دهند.

دمنوش ریحان و زنجبیل

برگ ریحان معده را آرام می‌کند، عفونت، اختلالات تنفسی و افسردگی را نیز از بین می‌برد. خواص آنتی‌بیوتیکی و آنتی اکسیدانی دارد. خوشبختانه تهیه این دمنوش بسیار آسان است زیرا ریحان حتی در فصل زمستان هم در دسترس  است.

برای هر فنجان آب جوش، تنها به تعداد کمی برگ تازه ریحان نیاز دارید. آن‌ها را بشویید و به فنجان اضافه کنید. می‌توانید از چند تکه زنجبیل تازه هم استفاده کنید. در نهایت با کمی عسل به آن طعم دهید و چند فنجان در روز بنوشید. توجه داشته باشید که ریحان هم ممکن است با برخی از داروهایی که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشد و اثرات داروهای ضد انسداد و فشارخون را افزایش می‌دهد.

دمنوش گزنه، سنبل‌الطیب و قاصدک

این سه گیاه دارای مواد مغذی قدرتمندی هستند و می‌توانید از نوشیدن دمنوش آن‌ها لذت ببرید. گزنه خواص ضد باکتری و ضد قارچی بالایی دارد و به عنوان یک گیاه دارویی مفید مورد استفاده قرار می‌گیرد که دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی است و 20 برابر اسفناج، کلسیم دارد. همچنین می‌تواند با افزایش سطح آهن، خارش، عطسه و آلرژی را کاهش دهد. سنبل‌الطیب به کاهش درد عضلات و تهوع کمک می‌کند و خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارد. قاصدک هم می‌تواند به کاهش عفونت، کمک به عملکرد کلیه، پاک کردن کبد و کمک به هضم کمک کند.

با برگ‌های خشک یا تازه این گیاهان دمنوش تهیه کنید و با عسل به آن طعم دهید. دو فنجان در روز می‌تواند علائم سرماخوردگی را کاهش دهد. اگر باردار هستید از نوشیدن این چای خودداری کنید. برای اجتناب از تحریکات معده پیش از نوشیدن این دمنوش حتما یک لیوان بزرگ آب گرم بنوشید.

دمنوش عسل، لیمو و زنجبیل

این دمنوش بسیار متفاوت است و می‌توانید آن را در مقدار بیشتر تهیه کنید و در یخچال نگهداری کنید.  برای تهیه آن لیمو را بشویید و برش دهید. زنجبیل را پوست کنده و برش بزنید. زنجبیل و لیمو را در یک فنجان عسل روی هم قرار داده، در ظرف را به خوبی ببندید و حدود 12 ساعت در یخچال بگذارید. هر وقت خواستید دمنوش تهیه کنید حدود 2 قاشق چای‌خوری از این مواد را در یک فنجان آب داغ بریزید و بنوشید. این مخلوط را می‌توانید تا 2 ماه در یخچال نگهداری کنید.

دمنوش گل میخک

این دمنوش ادرار آور است و گرفتگی ریه را برطرف می‌کند. دمنوش میخک می‌تواند سینوس‌ها را باز کند تا بتوانید راحت‌تر نفس بکشید. برای تهیه دمنوش میخک می‌توانید از یک چاشنی شیرین و تند هم در کنار آن استفاده کنید.

دمنوش اُکالیپتوس

اُکالیپتوس یک گیاه استرالیایی است که می تواند علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش دهد. قبایل بومی از چای تهیه شده با برگ های اُکالیپتوس، تب را درمان می کردند. اُکالیپتوس همچنین یک ترکیب شیمیایی دارد که خلط و تراکم قفسه سینه را کاهش می‌دهد. این ماده شیمیایی می‌تواند باعث نابودی ویروس آنفلوانزا هم بشود.

دمنوش نعنا فلفلی

نعنا فلفلی یک ماده رایج در داروهای ضد سرفه و ضد انعقاد است. روغن موجود در برگ نعنا دارای مزایای ضد ویروسی است که به جلوگیری از گسترش ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. این دمنوش می‌تواند درد عضله و سرفه را نیز کاهش دهد و راه بینی را باز کند.

دمنوش زنجبیل

برای تهیه این دمنوش می توانید از زنجبیل تازه یا خشک استفاده کنید. ترکیبات شیمیایی زنجبیل با سلول‌های ویروسی مبارزه می‌کند، به بهبود بیماری سرعت می بخشد و گرفتگی بینی را رفع می‌کند. زنجبیل قرن‌ها برای درمان گلودرد ناشی از سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. برای آرام کردن معده و کاهش حالت تهوع هم مفید است.

دمنوش دارچین

دارچین برای درمان سرفه‌های مزمن، علائم سرماخوردگی و پاک کردن سینوس‌ها مفید است. شما می‌توانید برای تهیه دمنوش دارچین هم از چوب دارچین و هم از پودر آن استفاده کنید و با کمی عسل به آن طعم دهید. ترکیب دارچین و زنجبیل هم می‌تواند دمنوش مفید و اثرگذاری باشد.

دمنوش بابونه

تحقیقات نشان می‌دهد که دمنوش بابونه دارای ترکیباتی است که می‌تواند با سرماخوردگی مبارزه کند. برای جلوگیری از درد و خستگی نیز مفید است. چای بابونه خواص ضد التهابی دارد که برای کاهش تورم و قرمزی مفید است. خواص آنتی اکسیدانی آن هم برای بهبود بافت‌ها و سلامت مفید است. بابونه ضد اسپاسم است و سرفه را نیز کاهش می‌دهد.

دمنوش آویشن

آویشن یکی دیگر از دمنوش‌های گیاهی مفید برای مبارزه و تقویت بدن در برابر سرماخوردگی و آنفلوانزا است. برای تهیه آن کافیست یک قاشق چای خوری برگ آویشن تازه به آب جوش اضافه کنید و خیال‌تان هم از مصرف روزانه آن راحت باشد زیرا هیچگونه عوارض جانبی ندارد.

دمنوش اسطوخودوس

 گیاه دارویی اسطوخودوس اگر همراه با پونه، آویشن و نعنا دم شود برای درمان سرماخوردگی بسیار مؤثر است، این گیاه با داشتن خواص ضد درد و تسکین دهنده سرفه‌‌های خشک به بهبودی بیماری کمک می‌‌کند.

 از گیاهان نام برده به مقدار مساوی درون قوری ریخته و دو لیوان آب روی آن‌ها بریزید، قوری را روی اجاق قرار داده تا بجوشد، از این دمنوش یک ساعت بعد از هر وعده غذایی میل کنید.

دمنوش چهارگل

 یکی از بهترین دمنوش‌های مناسب برای درمان سرماخوردگی و گلو درد چهار گل است که در طب سنتی توصیه می‌‌شود، این دمنوش از ترکیب گیاهانی مانند گل ختمی، آویشن شیرازی، گل پنیرک و اسطوخودوس و دانه‌‌های عناب درست شده است.

 3 قاشق غذاخوری از این گیاهان دارویی را در یک لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید تا به مدت 15 دقیقه دم بکشد، سپس میل کنید.

دمنوش مریم گلی

 دمنوش این گیاه دارویی برای درمان عفونت‌‌های تنفسی، التهاب سینوس‌ها و بیماری آنفلوانزا بسیار مفید است.

 یک و نیم قاشق چای خوری مریم گلی یا 3 قاشق چای‌خوری از این گیاه دارویی را داخل قوری ریخته و دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید تا به مدت 20 دقیقه دم شود.

 مقداری عسل به دمنوش اضافه کرده و روزانه چند بار بنوشید، زنان باردار و یا شیرده از این دمنوش استفاده نکنند.

انتهای پیام/63101/ص30/

منبع: فارس

کلیدواژه: دمنوش درمان سرماخوردگی اسطوخودوس دمنوش زنجبیل گیاهان دارویی آویشن مریم گلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۸۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

11 خاصیت رزماری و دمنوش رزماری برای سلامتی!

رزماری از آن دست گیاهانی که عمری بیش از ۲ سال دارد و از برگ آن برای درست کردن غذاهای بسیار زیادی استفاده می‌شود. از گذشته تا به امروز، انسان از خواص این گیاه به‌خوبی آگاه بوده و مطالعات امروزی هم آن خواص رزماری را اثبات کرده‌اند؛ از بهبود تمرکز گرفته تا جلوگیری از پیری مغز، بهبود عملکرد سیستم گوارشی و افزایش بینایی.

به گزارش لیمومی، رزماری به واسطه ویژگی‌های ضد التهابی‌ای که دارد، می‌تواند به کاهش ریزش مو که ناشی از التهاب فولیکول‌های مو و پوست سر است، کمک کند. این گیاه همچنین گردش خون را تقویت کرده و اجازه می‌دهد تا اکسیژن و مواد مغذی بیش‌تری به مو برسد.

خواص رزماری چیست؟

در ادامه قصد داریم به مهم‌ترین خواص رزماری اشاره کنیم:

خواص رزماری برای رحم

یکی از مهم‌ترین فواید رزماری برای بانوان، بهبود عملکرد رحم است. این گیاه به افزایش جریان قاعدگی کمک می‌کند و می‌تواند انقباضات رحمی را تحریک کند. افزایش این انقباضات باعث بهبود جریان خون در رحم می‌شود و به شل شدن عضلات و تسکین دردهای قاعدگی کمک می‌کند.

خواص رزماری برای تقویت مو

رزماری به واسطه ویژگی‌های ضد التهابی‌ای که دارد، می‌تواند به کاهش ریزش مو که ناشی از التهاب فولیکول‌های مو و پوست سر است، کمک کند. این گیاه همچنین گردش خون را تقویت کرده و اجازه می‌دهد تا اکسیژن و مواد مغذی بیش‌تری به مو برسد.

خواص گیاه رزماری برای ابرو

درست مثل مو، یکی از دلایل نازک شدن ابروها، خشک شدن فولیکول‌ها  است که حفظ ابروها را دشوارتر می‌کند و می‌تواند باعث ریزش شود. یکی از خواص روغن رزماری بهبود گردش خون است و می‌تواند اکسیژن و مواد مغذی بیش‌تری را به قسمت‌های مختلف بدن برساند که روی رشد ابروها هم تأثیر می‌گذارد.

فواید رزماری برای لاغری

چای رزماری یکی از نوشیدنی‌های عالی برای اضافه کردن به انواع رژیم غذایی  است. دم کردن این گیاه و مصرف روزانه آن می‌تواند تولید ادرار را افزایش دهد و مایعات و سموم انباشته‌شده در بدن را دفع کند. جدا از آن، پلی‌فنول‌های موجود در چای رزماری می‌تواند به افزایش متابولیسم و چربی‌سوزی کمک کند.

فواید رزماری برای دور چشم

خواص ضد التهابی روغن رزماری باعث شده تا بتواند به شفاف‌سازی پوست کمک کند و با حذف آب اضافی، سیاهی و گودی زیر چشم را از بین ببرد و جریان خون را بهبود ببخشد.

خواص رزماری برای حافظه و تمرکز

به‌نقل از سایت Medical News Today، تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که عطر رزماری می‌تواند تمرکز، عملکرد، سرعت، دقت و حتی خلق‌وخوی انسان را به میزان بسیار خوبی بهبود ببخشد.

خواص گیاه رزماری برای سرطان

مطالعات ذکر شده از سوی Medical News Today نشان می‌دهد که عصاره رزماری به‌واسطه خواص ضد التهابی خود می‌تواند گسترش سلول‌های سرطان خون و سرطان سینه را کند و برای از بین بردن تومور در بخش‌های مختلف بدن مفید باشد.

ضررهای رزماری چیست؟

معمولاً مصرف رزماری در دوزهای پایین خطری ندارد. با این حال، مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند عوارض جانبی‌ای را به همراه داشته باشد که بسیار نادر است. برخی عوارض جانبی عبارت‌اند از:

استفراغ اسپاسم کما ادم ریوی

جدا از این، مصرف دوزهای بالای رزماری می‌تواند باعث سقط جنین شود. به همین خاطر هم مصرف مکمل رزماری برای زنان باردار توصیه نمی‌شود.

خطر رزماری برای مشکلات هورمونی زنان

به‌طور کلی، منابع معتبر در اینترنت به این موضوع اشاره کرده‌اند که رزماری به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی، می‌تواند روی کنترل هورمون‌های جنسی در بانوان نقش بسیار مؤثری ایفا کند و باروری را بهبود ببخشد. به همین خاطر هم مکمل‌های آن برای برخی بانوان پیش از بارداری توصیه می‌شود.

اما از طرفی، گزارشات بسیار زیادی وجود دارد که در آن نشان می‌دهد مصرف رزماری می‌تواند مشکلات هورمونی زنان را تشدید ببخشد و از حالت تعادل خارج کند.  به همین خاطر، همواره پیشنهاد می‌شود که زنان پیش از مصرف رزماری با پزشک و متخصص خود مشورت داشته باشند.

خواص دمنوش رزماری

 دمنوش رزماری یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌هایی است که در آسیای شرقی هم بسیار مصرف می‌شود. در ادامه قرار است به برخی خواص دمنوش رزماری اشاره کنیم تا بدانید که چرا این نوشیدنی باید در رژیم روزانه‌تان قرار بگیرد و جایگزین نوشیدنی‌های ناسالم با قند اضافه شود:

بهبود دیابت

دمنوش رزماری با کاهش گلوکز و افزایش تولید انسولین، می‌تواند به مدیریت بهتر دیابت کمک کند. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که مصرف این چای نباید جایگزین داروهای تجویز شده یا رژیم غذایی سالم برای این بیماری شود و صرفاً نقش یک مکمل را ایفا می‌کند.

بهبود عملکرد ذهن

وبسایت خبری Healthline تأیید کرده که چای رزماری می‌تواند عملکرد ذهنی را بهبود ببخشد و به همین ترتیب، سطح استرس را کاهش دهد. دمنوش همچنین می‌تواند با بهبود عملکرد حافظه، تأثیر مثبتی روی بیماری‌هایی مثل آلزایمر داشته باشد.

یک آنتی‌بیوتیک طبیعی

رزماری به‌واسطه خواص دارویی‌اش به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی هم شناخته می‌شود و می‌تواند در درمان بسیاری از باکتری‌هایی که به عفونت‌های ادراری، استفراغ و حتی اسهال مرتبط هستند، نقش داشته باشد.

بهبود گردش خون

دمنوش رزماری خواص ضد پلاکتی دارد و می‌تواند با حفظ لخته‌های مختلف در بدن، گردش خون را به میزان بسیار خوبی بهبود ببخشد. به همین خاطر هم، عموماً دکترها بعد از جراحی به بیماران خود پیشنهاد می‌کنند که این دمنوش را به شکل روزانه تا بازه زمانی مشخصی مصرف کنند.

چه افرادی نباید رزماری را مصرف کنند؟

خواص ضد التهابی و مواد موجود در رزماری باعث می‌شود تا مصرف این گیاه به هر شکلی، خواصی را برای برخی اشخاص به‌همراه داشته باشد. به همین خاطر، بهتر است این گیاه تنها تحت نظارت پزشک برای گروه‌های زیر مورد استفاده قرار بگیرد:

زنان باردار: رزماری در برخی موارد می‌تواند باعث سقط جنین شود. زنان شیرده: اطلاعات کاملی دراین‌باره وجود ندارد اما دکترها پیشنهاد می‌کنند که زنان شیرده تا بازه مشخصی از مصرف رزماری خودداری کنند. افرادی که به آسپرین آلرژی دارند: این گیاه ماده شیمیایی‌ای درون خودش دارد که بسیار شبیه به آسپرین است و می‌تواند واکنش آلرژیکی را برای برخی اشخاص به‌همراه داشته باشد. اختلالات خون‌ریزی: رزماری می‌تواند خطر خون‌ریزی را در افرادی که اختلالات خون‌ریزی دارند، افزایش دهد. اختلالات تشنجی: اگر اختلالات تشنج دارید، بهتر است از مصرف رزماری خودداری کنید. رزماری با چه داروهایی تداخل دارد؟

رزماری می‌تواند روی عملکرد برخی از داروها تأثیر بگذارد، از جمله:

داروهای ضد انعقاد مثل آسپرین و وارفارین داروهای مهارکننده ACE مثل لیزینوپریل و فوزینوپریل دیورتیک‌ها مثل هیدروکلروتیازید داروهای حاوی لیتیوم که برای بهبود افسردگی استفاده می‌شوند. سخن پایانی

رزماری از آن دست گیاهانی است که خواص بسیار زیادی را به‌خودش اختصاص می‌دهد؛ از بهبود عملکرد مغز و حافظه گرفته تا رشد بیش‌تر مو و کاهش وزن. به همین خاطر، مصرف روغن رزماری و اضافه کردن دمنوش این گیاه به رژیم روزانه، می‌تواند گامی مثبت در جهت بهبود سبک زندگی‌مان باشد.

با این حال، با توجه به عوارض جانبی و خطرات احتمالی‌ای که ممکن است این گیاه برای گروه‌های خاص به‌همراه داشته باشد، پیشنهاد می‌کنیم که حتماً پیش از مصرف رزماری با پزشک متخصص خودتان مشورتی داشته باشید تا میزانی درست از آن را مصرف کنید و از صحت سالم بودن آن برای خودتان مطمئن شوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با این روغن
  • ۶ دمنوش عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • ۶ دمنوش‌ عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • مقاومت در برابر سرماخوردگی با طلای سرخ
  • 11 خاصیت رزماری و دمنوش رزماری برای سلامتی!
  • فریب تبلیغاتی دمنوش‌های لاغری
  • بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع و دمنوش‌های لاغری
  • فریب تبلیغات دمنوش‌های لاغری را نخورید
  • فریب تبلیغات دمنوش‌های لاغری را نخورید/بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع