Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@14:00:26 GMT

افزایش ۲ برابری بودجه فضایی

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۸۹۴۳

افزایش ۲ برابری بودجه فضایی

رئیس سازمان فضایی ایران از افزایش حدود ۲ برابری بودجه بخش فضایی کشور خبر داد و گفت: سال آینده موضوع صنعتی سازی حضور ماهواره های ایرانی در مدار پایین زمین (لئو) در دستور کار قرار دارد. ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، مرتضی براری در گفتگو با مهر، در مورد جزئیات لایحه پیشنهادی بودجه سال 99 در بخش فضا گفت: برای تحقق اعتبار سال 99 در حوزه فضا، 3 تکلیف در راستای تکالیف برنامه ششم توسعه مدنظر قرار گرفته که شامل توسعه فناوری بومی، تامین ماهواره عملیاتی و توسعه خدمات نوین فضایی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اعتبارات سال 99 در لایحه بودجه با توجه به تحقق این 3 هدف، پیش بینی شده است، گفت: این برنامه ریزی براساس برنامه ها و پروژه هایی که از قبل شروع شده و نیز برای تکمیل آنها در سال 99 صورت گرفته است.

رشد 2 برابری بودجه بخش فضا

رئیس سازمان فضایی ایران در مورد آخرین وضعیت این اهداف گفت: علاوه بر تامین ماهواره عملیاتی، صنعتی کردن ماهواره ها در مدار لئو نیز در دستور کار قرار دارد که این موضوع در راستای توسعه فناوری بومی صورت می گیرد.

براری ادامه داد: ما در بخش توسعه ماهواره های در مدار پایین زمین (لئو) از مرحله تحقیق و توسعه در حال گذر هستیم و بخش عمده ای از فعالیتهای تحقیق و توسعه مان انجام شده است. براین اساس برنامه پیش بینی شده برای سال 99 و 1400 نیز این است که فناوری بومی ماهواره، در مدار لئو تثبیت و صنعتی شود و از وادی تحقیقات گذر کنیم.

وی با اشاره به اینکه این برنامه در لایحه بودجه برای دو سال آینده دیده شده است، افزود: بودجه پیش فرض سال 1400 نیز در جداول لایحه بودجه آمده است اما تنها اعتبارات بودجه سال 99 مصوب می شود.

رئیس سازمان فضایی ایران، کل بودجه بخش فضایی کشور را 601 میلیارد تومان عنوان کرد که از محل درآمدهای وزارت ارتباطات و چند ردیف دیگر مربوط به پژوهشگاه فضایی و ردیف متفرقه سازمان فضایی ایران در سال 99 تخصیص می یابد و گفت: با توجه به ردیف های بودجه که برای سازمان فضایی ایران در نظر گرفته شده است، پیشنهاد بودجه سال 99 نسبت به مصوب سال 98 رشدی حدود 2 برابر (1.9) را نشان می دهد.

صنعتی سازی ماهواره های در مدار لئو

وی خاطرنشان کرد: اعتباری که برای سال 99 و 1400 پیش بینی شده است، جوابگوی اهداف کلان سازمان فضایی است و ما امیدواریم این بودجه در صورت تصویب، تثبیت فناوری فضایی و صنعتی سازی ماهواره های در مدار لئو را پوشش دهد.

براری توضیح داد: ما اگر بخواهیم برای محصول ماهواره، چرخه عمر درنظر بگیریم، این چرخه از مراحل اولیه که توسعه فناوری، تحقیقات، تست و ساخت نمونه است، شروع می شود و در نهایت این فناوری در مراحل پایین خود تثبیت شده و به یک محصول قابل اعتماد، اتکا و عملیاتی تبدیل می شود و اگر نیاز باشد می توان به تعداد و تیراژ از آن تولید کرد.

معاون وزیر ارتباطات گفت: در دنیا نیز این روال وجود دارد. به نحوی که طی چندین سال برای یک محصول تحقیقات انجام می دهند و زمانی که این فناوری تثبیت و صحه گذاری شد، به عنوان یک محصول عملیاتی درنظر گرفته می شود و می توان با آن به عنوان یک محصول صنعتی برخورد کرد؛ ما نیز در ایران در بحث ماهواره های سنجشی و مخابراتی که در مدار پایین قرار دارند، به آن نقطه از صنعتی سازی می رسیم و پرونده تحقیقات و توسعه فناوری را کامل می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در بخش تامین ماهواره های عملیاتی نیز در سال 99، طبق تکالیف برنامه ششم توسعه و با استفاده از ظرفیتهای خارج از کشور، تامین یکی از 2 ماهواره عملیاتی در دست تکلیف را در سال آینده محقق می کنیم.

براری با بیان اینکه بودجه ای که برای بخش فضایی در سال 99 پیش بینی شده است این دو حوزه را در برمی گیرد و کامل پوشش می دهد، افزود: در بحث توسعه خدمات فضایی نیز پیش بینی شده که طبق برنامه ششم، 15 سامانه ارائه خدمات نوین فضایی راه اندازی و در اختیار دستگاههای بهره بردار داده های فضایی قرار گیرد.

وی گفت: در این زمینه با توجه به محدودیت های اعتباری سالهای اول برنامه، از اهدافمان عقب تر هستیم و با این وجود پیش می کنیم که در سال 99 حدود 3 تا 4 سامانه را محقق و تحویل دستگاههای بهره بردار دهیم. از جمله این سامانه ها می توان به سامانه پایش محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی اشاره کرد.

ساخت ماهواره در سال 99 نیز دنبال می شود

رئیس سازمان فضایی ایران در مورد وضعیت پرتاب ماهواره ها در سال 99 نیز گفت: در سرفضل توسعه فناوری بومی برای سال آینده، یکی از ارکان اصلی بحث پرتاب ماهواره است و برنامه ما نیز در این خصوص مشخص است و بسته به میزان پیشرفت پروژه ها و توافقاتی که انجام می شود، آن برنامه را اعلام می کنیم.

وی اضافه کرد: اتمام ساخت 3 ماهواره بومی را در برنامه سال 98 داشتیم که انشالله با توجه به روند پیشرفت کار، اتمام آنها نیز محقق و آماده پرتاب خواهند بود. اما زمان بندی پرتاب آنها، تابع برنامه ریزی کلان کشور انجام می شود. برای سال 99 نیز پیشنهادمان را برای ساخت ماهواره ارائه داده ایم که در صورتی که نهایی شود، آن را اعلام می کنیم.

نحوه هزینه کرد بودجه بخش فضایی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، در لایحه پیشنهادی بودجه سال 99 در جدول شماره یک مصارف دستگاههای اجرایی، برای سازمان فضایی ایران، 261 هزار و 988 میلیون ریال اعتبار هزینه ای در نظر گرفته شده است که این سازمان باید آن را در تامین و توسعه زیرساختها، خدمات، کاربردهای و مدیریت بخش فضایی با ارائه 15 خدمت نوین فضایی مصرف کند.

در همین حال این سازمان برای تهیه و ارائه اسناد و گزارش های مدیریتی و توسعه فعالیتهای فضایی کشور مبلغ 104 هزار میلیون ریال، برای راهبری و نظارت بر پروژه ها و توسعه کاربردها و خدمات فضایی کشور مبلغ 84 هزار میلیون ریال، برای انجام مطالعات فنی، اقتصادی درجهت توسعه و ترویج کسب و کارهای فضایی مبلغ 36 هزار میلیون ریال و برای ارائه خدمات فضایی 36 هزار میلیون ریال بودجه دریافت می کند.

در جدول شماره 2 برآورد اعتبارات هزینه و تملک دارایی های سرمایه ای مربوط به فصل ارتباطات و فناوری اطلاعات، برای موضوع تامین و توسعه فناوری های نوین فضایی مبلغ 3 میلیون و 29 هزار و 336 میلیون ریال بودجه پیش بینی شده است که این رقم در سال 97 حدود یک میلیون و 357 هزار و 459 میلیون ریال بوده و مصوب سال 98 نیز یک میلیون و 544 هزار و 739 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

در همین حال برآورد اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای از این ردیف بودجه، مبلغ 4 میلیون و 100 هزار و 200 میلیون ریال است که در سال 97 حدود 730 هزار میلیون ریال و مصوب سال 98 نیز مبلغ 4 میلیون و 876 هزار میلیون ریال بوده است.

از سوی دیگر، در جدول شماره 7 مربوط به اعتبارات هزینه ای دستگاههای مجری نیز به پژوهشگاه فضایی ایران در ذیل سازمان فضایی ایران برای سال 99 مبلغ 516 هزار و 240 میلیون ریال بودجه پیشنهاد شده است.

عملکرد هزینه ای این پژوهشگاه در سال 97 مبلغ 150 هزار و 978 میلیون ریال و بودجه مصوب در سال 98 آن مبلغ 190 هزار میلیون ریال بوده است.

این درحالی است که از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای نیز بودجه این پژوهشگاه در سال 99 مبلغ 88 هزار میلیون ریال براورد شده است که این رقم در سال 97 حدود 30 هزار میلیون ریال و مصوب سال 98 آن 62 هزار میلیون ریال بوده است.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۸۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین شرط توسعه شهر توجه به نیروی انسانی شهرداری است

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک گفت: نیروی انسانی در تدوین و تصویب بودجه جاری شهرداری به عنوان موتور محرک توسعه شهر مورد توجه بوده است.

سیدوحید میرنظامی در گفت‌وگو با ایمنا در مرکزی با بیان اینکه قانونگذار به اعضای شورای شهر در مورد امور اجرایی اجازه هیچ‌گونه دخالتی را نداده است، اظهار کرد: مراجعات حضوری و تماس‌های تلفنی متعدد توسط برخی کارکنان شهرداری با کمیسیون نظارت و حقوقی صورت گرفته است.

وی افزود: توجه به امر رفاهی کارکنان شهرداری و تخصیص و چگونگی پرداخت‌ها و توزیع اضافه کار در حوزه مدیریتی از اختیارات شهردار است.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک با اشاره به اینکه وظیفه شورا تصویب بودجه پیشنهادی شهرداری است، خاطرنشان کرد: اقدامات و پیش‌بینی‌های لازم در خصوص جبران زحمات و اقدامات کارکنان شهرداری با تصویب ردیف ۱,۵۰۰ میلیارد تومان و با تناسب ۲۵ درصد از بودجه کل ۶۰۰۰ میلیارد تومانی مورد توجه شورای ششم قرار گرفته است.

میرنظامی تصریح کرد: بودجه پیشنهادی شهرداری برای سال جاری ۴,۶۰۰ میلیارد تومان بود؛ بنابراین با توجه به اینکه رویکرد شورای ششم برای توسعه شهر اراک تحولی و توأم با جهش در حوزه‌های عمرانی و خدمات شهری و فرهنگی بوده است، بودجه شش هزار میلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۳ به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی و تورم چالش‌های معیشتی را برای تمام کارکنان دولت ایجاد کرده است، ادامه داد: این موضوع مورد توجه شورا قرار داشته است و بنا بر همین ملاحظات ردیف بودجه جاری تصویب شد.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: کارکنان شهرداری مطلع باشند در این خصوص شورای شهر مساعدت و توجه ویژه خود را در تدوین بودجه جاری و دریافتی کارکنان پرتلاش شهرداری مدنظر داشته و بر اساس قانون از دخالت در وظایف شهردار در خصوص نحوه اجرا و اعمال و چگونگی تخصیص اضافه کار و رفاهیات پرهیز کرده است.

میرنظامی در خصوص اصلاح سطح معابر شهری، عنوان کرد: همسان‌سازی دریچه تونل‌ها (منهول‌های) تأسیسات شهری شامل تونل تأسیسات شرکت‌های آب، برق، گاز و مخابرات در معابر شهری، همچنین پل‌های تعبیه شده در معابر، تقاطع‌ها باید مورد دقت و توجه فوری قرار گیرد و اصلاح آن‌ها طی یک برنامه زمانی مشخص انجام شود.

وی افزود: موارد بسیاری مشاهده شده است که به‌دلیل غیرهم‌سطح بودن این دریچه‌ها و پل‌های فلزی در تقاطع‌ها، کوچه‌ها و معابر سطح شهر آسیب‌های زیادی به خودروهای شخصی و عمومی توأم با خسارات مالی شده که توجه نکردن به این نقص، حق‌الناس و تضییع حقوق شهروندان است.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک گفت: درخواست کمیسیون نظارت و حقوقی اصلاح و هم‌سطح سازی این دریچه‌ها و پل‌ها با سطح معابر و رفع سریع اینگونه اشکالات به‌منظور جلوگیری از نارضایتی شهروندان است.

کد خبر 745719

دیگر خبرها

  • فیبر نوری ویژه کسب و کارها را افزایش می دهیم
  • افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در بریتانیا
  • نخستین شرط توسعه شهر توجه به نیروی انسانی شهرداری است
  • افزایش ۲ برابری سرانه ورزشی آذربایجان‌غربی در دولت سیزدهم
  • آماده بودن تعدادی از ماهواره‌ها برای پرتاب
  • بهره‌برداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا در یک قدمی واقعیت
  • چرا باید به مدار‌های مختلف فضا ماهواره ارسال کنیم؟
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای
  • افزایش ۲ برابری بودجه فرهنگی شهرداری شهرکرد
  • افزایش ٤ برابری معاملات بورس و قراردادهای دو جانبه