Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@02:08:31 GMT

ایدز از غذا منتقل نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۹۱۹۵

ایدز از غذا منتقل نمی‌شود

امسال هم همچون سال های گذشته،‌ سازمان ها و نهادهای فعال در این حوزه به مناسبت روز جهانی ایدز، اقدام به اطلاع رسانی درباره راه های انتقال این بیماری، پیشگیری و درمان آن کردند. بیشتر آنها در تلاش برای آگاهی بخشی به جامعه برای شناسایی بیماران و ترغیب آنها برای انجام فرایند درمان بودند اما در این میان برنامه های مفرحی هم برای مبتلایان به ایدز و خانواده هایشان توسط نهادهای مربوطه برگزار شد تا یکبار دیگر مبتلایان به این باور برسند که با ایدز هم می شود زندگی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا باشگاه مثبت زمزم زیرنظر مراکز بهداشت جنوب تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز سعی داشتند با برگزاری جشنواره غذا میان خانواده مبتلایان به ایدز، فضای دوستانه و گرمی را برای آنها رقم بزنند. این جشنواره با عنوان «جشنواره غذای سالم» فرصتی برای رقابت دوستانه میان مبتلایان به ایدز و ارائه غذایشان برای گرفتن امتیاز و جایزه بود.

در همین رابطه رضا موسی نژاد مدیر باشگاه مثبت زمزم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، درباره برگزاری جشنواره غذا توسط خانواده های مبتلا به ایدز افزود: امسال برای چهارمین سال پی در پی، جشنواره غذای سالم با حضور ۱۰۰ نفر شرکت کننده مبتلا به ایدز در باشگاه مثبت زمزم برگزار شد. در این میان حتی یکی از داوران که مسئول امتحان کردن غذاها بود و به دستپخت ها امتیاز می داد، مسئول بهداشت منطقه بود.

وی تصریح کرد: این مثال را زدم برای اینکه بگویم همه ما و به ویژه مسئولینی که در این جشنواره حضور داشتند، همگی از غذاها تست کردیم و هیچ کدام مبتلا نشدیم. این تصور اشتباه برخی از مردم است که فکر می کنند ایدز از غذا یا ظروفی که فرد مبتلا استفاده می کند، منتقل می شود.

مدیر باشگاه مثبت زمزم تاکید کرد: در روز جهانی ایدز بیشتر برنامه ها برای اطلاع رسانی و آگاهی مردم و جامعه درباره ایدز و ترغیب آنها برای انجام آزمایش است اما هدف ما بیشتر ایجاد فضایی شاد و دوستانه و رقابتی سالم میان خانواده های مبتلای تحت پوشش باشگاه مثبت است.

موسی نژاد اضافه کرد: این خانواده ها نیاز دارند که دیده شوند. بسیاری از آنها با بیماری خود کنار آمده و تحت درمان هستند. درمان باعث شده بار ویروس در بدن خیلی از آنها به صفر برسد و از این بابت خیلی خوشحال اند و متوجه تغییر در بدنشان می شوند.

وی بیان کرد: چیزی که مبتلایان را بیش از هرچیزی نگران و ناراحت می کند، انگ مردم و طرد شدن از جامعه است. به همین دلیل برگزاری این جشنواره ها و برنامه های مشابه در کنار ایجاد فضای شاد برای مبتلایان، این آگاهی را به جامعه می دهد که راه های انتقال ایدز از طریق رابطه جنسی و خونی یا مادر به کودک است و با خوردن غذا کسی ایدز نمی گیرد.

موسی نژاد با اشاره به اینکه در این جشنواره دیوار نوشته ای هم برای ثبت جملات مبتلایان در محل جشنواره نصب شده بود، خاطرنشان کرد: زیباترین جمله ای که در این دیوار نوشته به چشم می خورد، این جمله بود: «من زندگی را دوست دارم». جمله به صراحت نشان دهنده امیدواری فرد مبتلا به ادامه زندگی است.

مدیر باشگاه مثبت زمزم خاطرنشان کرد: انواع غذها از جمله خورشت ها، سالادها، دسر و ترشیجات غذاهای درست شده توسط مبتلایان به ایدز بودند که در پایان به سه نفر اول به خاطر رعایت سه اصل سالم بودن غذا، خوشمزگی و ظاهر آن جوایزی اهدا شد و حاضران در جمع از غذای مبتلایان تست کرده و از کیفیت غذاها و مزه های بی نظیر آن لذت بردند.

بیماران مبتلا به ایدز باشگاه مثبت امام خمینی (ره) و باشگاه میخک نیز از شرکت کنندگان در این جشنواره بودند. 

ایدز نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می‌شود. بیماری ناشی از HIV دارای سه مرحله اصلی است.

در مرحله اول (عفونت حاد) فرد ممکن است برای مدت کوتاهی بیماری شبه آنفلوآنزایی را تجربه کند. در مرحله بعد، این بیماری تا یک دوره طولانی بدون هیچ علائمی دنبال می‌شود که به این مرحله از بیماری، دوره نهفتگی گفته می‌شود. هر چقدر که بیماری پیشرفت یابد، تداخل بیشتری با دستگاه ایمنی بدن پیدا می‌کند و باعث می‌شود که افراد به عفونت‌هایی مانند عفونت فرصت‌طلب و تومور دچار شوند، البته معمولاً در افرادی که دستگاه ایمنی آن‌ها به خوبی عمل می‌کند تأثیرگذار نیست. در نهایت بیماری زمانی وارد مرحله سوم یا ایدز خواهد شد که سیستم ایمنی بدن آسیب جدی دیده و بیمار نیاز به مراقبت ­های حرفه ای بالینی پیدا می کند.

HIV ، عمدتاً از طریق آمیزش جنسی محافظت نشده، انتقال خون آلوده و سرنگ آلوده و از مادر به فرزند در طول بارداری، زایمان یا شیردهی منتقل می‌شود. در ایران، با تلاش بسیار، انتقال ویروس از مادر مبتلا به کودک، مهار شده و تقریباً به صفر رسیده است. اما موج سوم این بیماری در کشور از طریق الگوی جنسی انتشار می­ یابد که این امر لزوم آشناسازی جوانان را به خوبی توضیح می­ دهد.

برای این ویروس یا بیماری، هنوز هیچ‌گونه درمان یا واکسن قطعی وجود ندارد؛ اگر چه درمان ضدویروسی یا ARV، می‌تواند باعث کاهش دوره بیماری و امید به زندگی نزدیک به طبیعی شود. با وجود این که این نوع درمان خطر مرگ و عوارض ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد، اما این داروها گران‌قیمت هستند و ممکن است با عوارض جانبی همراه باشند. پس بهترین راه جلوگیری از انتشار ویروس، پیشگیری است.

برچسب‌ها روز جهانی ایدز ایدز جشنواره بهداشت و درمان بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز جهانی ایدز ایدز جشنواره بهداشت و درمان بهداشت و سلامت روز جهانی ایدز ایدز جشنواره بهداشت و درمان بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۹۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ترانه علیدوستی چیست؟/ جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اخباری مبنی بر بیماری ترانه علیدوستی در روزهای گذشته منتشر شده که موجب نگرانی جامعه سینمایی و مخاطبان شده است. بطور معمول در این مواقع واکنش‌های احساسی و معمولا تلخی منتشر می‌شود که عمده آنها هم تحت تاثیر فضای مجازی و تحلیل‌ها و تفاسیر منابع نامعتبری است که اطلاع‌رسانی دقیق در دستور کار آنها نیست.

از همین رو خبرنگار سینما اعتماد پیگیر وضعیت ترانه علیدوستی و نوع بیماری این بازیگر شد. ترانه علیدوستی حدود ۶ماه پس از آزادی خود از زندان دچار بیماری به نام سندرم (Drug Rash with Eosinophilia and Systemic Symptoms) با نام اختصاری (DRESS) شده است که یک نوع واکنش شدید ناشی از حساسیت به مصرف برخی داروها است.

این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که «سیستم ایمنی» واکنش بیش از حدی به برخی داروها نشان می‌دهد. در نتیجه این امر باعث ایجاد علائم متعددی مانند تب، ناهنجاری‌های خونی و التهاب اعضاء در سراسر بدن می‌شود.

بنا بر گزارش‌های رسیده به سینما اعتماد، خوشبختانه ترانه علیدوستی به موقع متوجه وجود این سندروم شده و درمان‌ها و مراقبت‌های لازم را از ماه‌ها قبل در سکوت انجام داده و پس از پی گرفتن چندین روش درمانی و دارویی، در نهایت توانسته این سندرم را کنترل کند و به شرایط نرمال نزدیک شود و این درمان‌ها به صورت دوره‌ای و برای رسیدن به سلامتی کامل ادامه دارد.

ضمن اینکه حضور چند روزه این بازیگر در بیمارستان کسری تهران که موجب نگرانی‌ها هم شده بود، در ادامه همین مراقبت‌ها بوده که البته به دلیل کاهش اکسیژن خون چند روزی به طول انجامیده و ترانه علیدوستی در حال حاضر شرایط خوبی دارد.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898343

دیگر خبرها

  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب‌العلاج در استان یزد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟/ جزئیات
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • هشدار؛ انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی
  • انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی | پزشک اجازه تهیه و مصرف زالو برای بیمار را ندارد