Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@11:07:27 GMT

تلاش رودخانه بشار برای بازپس گیری حریم طبیعی خود

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۹۷۷۹

تلاش رودخانه بشار برای بازپس گیری حریم طبیعی خود

به گزارش ایرنا،بارش باران و  برف در شهر یاسوج ازشنبه شب آغاز و تا ظهر یکشنبه ادامه داشت و بر اساس اعلام هواشناسی میزان بارش ها در این بازه زمانی ۴۶میلیمتر بوده است.

اگرچه مدیریت بحران استان در نشست اضطراری  پیش از شروع بارندگی ها، بارش تا ۱۵۰ میلیمتر را در منطقه پیش بینی کرده  و از دستگاه ها  و مردم خواسته بود در آماده باش کامل باشند اما بارندگی ها کمتر از میزان پیش بینی شده بود  وتعطیلی مدارس در شیفت عصر روز ۱۷ آذر و تخریب بخشی از بلوار و خیابان رجا را باید مهمترین خسارت این بارندگی ها به شهر یاسوج دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلوار رجا نخستین بار پس از بارش های سیل آسای فروردین ماه امسال دچار ریزش شد و ساکنان آن با چالش جدی روبه رو شدند تا جایی که دستور تخلیه برخی از ساختمان های این محله صادر شد.

اما پس از آرام شدن رودخانه بشار وضعیت بلوار رجا  به حالت عادی بازگشت با این حال همانگونه که پیش بینی می شد با اولین بارندگی  مستمر و جدی پاییزه وضعیت این بلواربحرانی تر از سابق شد.

مدیر کل مدیریت بحران استان درباره وضعیت این بلوار و چرایی ریزش آن می گوید: عدم رعایت بستر و حریم رودخانه در صدور مجوزهای ساخت و ساز، بی توجهی به حریم و بستر رودخانه و طرح تفصیلی و عدم رعایت اصول فنی شهرسازی در ساخت و سازها درسالهای گذشته باعث این بحران شده است.

وحید محمدی تبار ادامه داد: نوع لایه های خاک این تراشه خاکی که در حال ریزش است مملو از پسماند ها و نخاله های ساختمانی است که این نشان می دهد که حتی خیابان جلوی این منازل در بستر طبیعی رودخانه ساخته شده است.

مدیر کل بحران یادآوری کرد: اینکه چه کسانی زمین فروخته و یا مجوز و پروانه ساخت داده اند یک روی سکه است و روی دیگر آن شهروندانی هستند که خود و منازلشان در معرض خطر قرار دارند و باید با تدبیر مسئولان ارشد استانی ، شهرداری و همکاری مردم این مساله  به سرعت حل شود.

بلوار رجا در حاشیه رودخانه بشار و در پایان بخش شرقی شهر یاسوج قرار گرفته و با چشم اندازی به سمت جنگل و رودخانه جز مناطق گران قیمت شهر یاسوج محسوب می شود. با این حال شواهد نشان می دهد این بلوار و حتی برخی از ساختمان های آن در حریم رودخانه احداث شده اند که از فروردین ماه امسال رودخانه بشار با قدرت پس گیری حریم خود را اغاز کرده است .

رودخانه بشار در سالهای کم بارش مورد بی مهری قرار گرفت و بخش هایی از آن از طریق کانال های فرعی از مسیر اصلی رودخانه جدا شد. بخشهای دیگری از حریم رودخانه نیز برای ایجاد طرح های عمرانی و صنعتی واگذار شد که بارندگی های فرودین ماه باعث شد رودخانه بشار تمامی ساخت و سازهای با مجوز و بدون مجوز را با خود به قعر خلیج فارس ببرد. 

برچسب‌ها خسارت سیل کهگیلویه وبویراحمد شهرداری یاسوج یاسوج خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خسارت سیل کهگیلویه وبویراحمد شهرداری یاسوج یاسوج خلیج فارس خسارت سیل کهگیلویه وبویراحمد شهرداری یاسوج یاسوج خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روشنگری منابع طبیعی پیرو انتشار خبر قطع ۴۰۰۰ اصله درخت در الیملات شهرستان نور

پیرو انتشارخبر قطع ۴۰۰۰ اصله درخت در منطقه الیمالات شهرستان نور استان مازندران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری مطالبی را به منظور تنویر افکار عمومی ارائه در این زمینه ارائه کرد.


۱- آب­بندان موجود در منطقه مذکور حدود دو سال قبل توسط شرکت آب منطقه­ای مازندران (سهامی خاص) برای مدت ۲۵ سال به منظور اجرای طرح گردشگری، بدون لحاظ زیرساخت­های لازم از جمله پارکینگ به یک شرکت خصوصی اجاره داده شده است.

۲- اجاره بند خاکی، در دل جنگل‌های هیرکانی، بدون اذن قانون و بدون اخذ نظر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران انجام پذیرفت. این امر در شرایطی اتفاق افتاد که بر اساس قوانین اذن هر گونه اقدامی در عرصه­های منابع طبیعی که حریم رودخانه ها، آب بندان‌ها و خطوط فشار قوی برق محسوب می‌گردند باید پس از اخذ موافقت از مرجع ذیربط توسط منابع طبیعی صادر گردد.

۳- از آنجایی که آب­بندان الیمالات و حریم آن بدون لحاظ زیرساخت‌ها از جمله پارکینگ اجاره داده شده بود، سرمایه گذار تقاضای اختصاص عرصه واقع در حریم خطوط فشار قوی برق برای پارکینگ را ارائه می‌نماید.

۴- در آبان ماه سال ۱۴۰۲ طرح مذکور با حضور مسئولین استانی و شهرستانی افتتاح گردید در حالی که اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان مجوزی برای عقد قرارداد توسط شرکت آب منطقه‌ای (سهامی خاص) و ایجاد پارکینگ صادر نکرده است.

۵- بر اساس نظر شرکت آب منطقه‌ای مازندران، محدوده و حریم بستر‌های آبی و حریم خطوط فشار قوی برق متعلق به آنها بوده و حق اعمال تمامی حقوق مالکانه را دارند. این موضوع از موارد اختلافی بین اداره کل منابع طبیعی مازندران و شرکت‌های آب و برق منطقه‌ای می‌باشد و دعاوی متعددی نیز در مراجع صالح مطرح گردیده است.

۶- از زمانی که شرکت‌های آب منطقه­ ای (سهامی خاص) و وزارت نیرو پی گیر سند مالکیت بستر و حریم منابع آبی و رودخانه‌ها شده اند بی توجهی به قوانین حاکم بر عرصه‌های منابع ملی تشدید شده است و مصادیق متعددی از تعرض به عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد. این در حالی است که رودخانه ها، مسیل ها، آبراهه‌ها و آب بندان‌ها بخشی از بومسازگان‌های جنگلی بوده و امکان مدیریت مستقل آنها وجود ندارد.

۷- پاکتراشی حریم خطوط فشار قوی برق در عرصه‌های جنگلی به منظور رعایت استاندارد‌های مربوط و پیشگیری از حوادث از جمله احتمال وقوع آتش سوزی ضروری می‌باشد و هر ساله انجام می‌پذیرد. اما آنچه که توسط شرکت سرمایه­ گذار جهت ایجاد پارکینگ صورت پذیرفت به دلیل قطع ۳۰ اصله درخت جوان و جابجایی خاک از موارد تخلف می‌باشد و اصولا می‌بایست توسط دستگاه اجاره دهنده (شرکت آب منطقه ­ای) به استناد مواد ۶ و ۷ حریم خطوط هوایی انتقال و توزیع برق (مصوب ۳۰/۱/۱۳۹۴) و همچنین ماده ۹ لایحه قانونی رفع تجاوز از تاسیسات آب و برق کشور مصوب ۳/۴/۱۳۵۹ ضمن اقدام قانونی از وقوع آن پیشگیری بعمل می­آورد.

۸- اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پی دریافت گزارش وقوع تخلف نسبت به طرح دعوی کیفری و اخذ دستور توقف فعالیت‌های شرکت متخلف در عرصه‌های ملی از مرجع محترم قضایی اقدام نموده و پرونده مربوط را تا حصول احکام قطعی و اجرای آن پیگیری می‌نماید.

۹- شایان ذکر است عرصه پاکتراشی شده حدود ۱.۲ هکتار می‌باشد که در حریم خطوط فشار قوی برق واقع گردیده و اصولا با توجه به تعریف درخت، این مساحت، استعداد استقرار ۴۰۰۰ اصله درخت که در فضای مجازی ذکر شده است را ندارد، بنابراین آمار ارائه شده در اخبار منتشره در فضای مجازی صحت نداشته و خلاف واقع می‌باشد.

۱۰- با عنایت به موارد فوق الاشعار معین می‌گردد که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران تمامی وظایف قانونی خود را انجام داده و تخلفات بعمل آمده ناشی از استنباط متفاوت از قوانین معارض است بدیهی است در صورتی که مدیریت عرصه‌های منابع طبیعی همانگونه که در قوانین حاکم تصریح شده فقط به عهده دستگاه متولی و تخصصی باشد از وقوع بسیاری از تخلفات همانند رودخانه چهل بازه مشهد و جنگل الیمالات پیشگیری خواهد شد.

۱۱- از اصحاب محترم رسانه انتظار است در بازنشر اخبار، مباحث فنی و کارشناسی را مد نظر قرار دهند تا سبب اعتبار بخشی به اخبار غیر واقعی نشوند و خوراک خبری رسانه‌های معاند و مخالف آبادانی ایران اسلامی فراهم نگردد.

۱۲- ارتباط دادن تخلف خاکبرداری یک سرمایه گذار در منطقه الیمالات به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و موج سواری روی احساسات مردم با نشر اخبار نادرست، ضد اخلاق رسانه‌ای است، البته مردم شریف ایران اسلامی به خوبی می‌دانند که این افراد هیچ سنخیتی با زحمت کشان شریف عرصه خبر در رسانه ندارند.

در پایان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران آمادگی خود را برای بازدید میدانی تشکل‌های مردمی و اصحاب محترم رسانه از محل مورد اشاره اعلام می‌دارد و از همه کنشگران و افرادی که در راستای حفاظت از عرصه­های ملی با گزارش‌های صادقانه و به­هنگام و پیگیری‌های مجدانه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری را یاری می‌فرمایند کمال تشکر و قدردانی را دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • کشف جسد اولین قربانی رودخانه بشار در سال‌ ۱۴۰۳
  • طغیان رودخانه روستای دم آب بر اثر بارندگی‌های بهاری + فیلم
  • ۲۹ هکتار از حریم رودخانه‌های خراسان شمالی رفع تصرف شد
  • بیش از ۲۹ هکتار زمین در حریم رودخانه‌های خراسان شمالی رفع تصرف شد
  • بیانیه سازمان منابع طبیعی درباره خبر قطع ۴ هزار درخت در منطقه الیمالات
  • کنارگذرهای رودخانه خشک شیراز پاک‌سازی و بازگشایی شد
  • قطع ۴ هزار اصله الیمالات صحت ندارد
  • روشنگری منابع طبیعی پیرو انتشار خبر قطع ۴۰۰۰ اصله درخت در الیملات شهرستان نور
  • آبگرفتگی و سیل آبشار یاسوج/ رعایت نکردن حریم رودخانه خسارات به بار آورد+ فیلم
  • رانش زمین و طغیان رودخانه‌ها در شهرستان سمیرم