Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-16@22:16:16 GMT

عملیات پایانی مرمت مسجد تاریخی«فاتح» در ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۰۶۶۹

عملیات پایانی مرمت مسجد تاریخی«فاتح» در ترکیه

مدیر اوقاف ادرنه ترکیه از عملیات پایانی مرمت مسجد تاریخی «فاتح» خبر داد و گفت: این مسجد ماه رمضان سال ۲۰۲۰ میلادی بازگشایی می‌شود.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از «ینی سفک»، عملیات مرمت مسجد تاریخی «فاتح» در شهر «ادرنه» شمال غرب ترکیه رو به پایان است.

 

این مسجد از سال 1965 میلادی بر اثر زلزله خسارت فراوان دید و از آن زمان درهای آن بسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«عثمان غوناران»، مدیرکل اوقاف ادرنه که ناظر مرمت این مسجد است، گفت: این ساختمان داخل قلعه «انزا» واقع شده است؛ در سال 1456 میلادی بعد از فتح، «سلطان محمد» این قلعه را به مسجد تبدیل کرد.

 

وی افزود: درهای این مسجد در طول سال های متمادی به روی نمازگزاران باز بود تا اینکه گنبد آن بر اثر زلزله در سال 1965 میلادی فرو ریخت و به مرور زمان نیز خسارت های بیشتری به این مسجد وارد آمد.

 

غوناران تصریح کرد: عملیات مرمت این مسجد در سال 2014 میلادی آغاز شد که هم اکنون کار مرمت مناره به پایان رسیده و در حال حاضر در حال مرمت وضوخانه و بقیه بخش ها هستیم.

 

وی در ادامه تاکید کرد: این مسجد برای انجام اعمال عبادی در ماه رمضان سال 2020 میلادی بازگشایی می شود.

 

مدیر اوقاف ادرنه خاطرنشان کرد: این ساختمان را امپراطور رم شرقی در قرن دوازدهم میلادی بنا کرده و پس از فتح، «سلطان محمد» این مکان را به مسجد تبدیل کرد.

 

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد قرآن کریم کانون های مساجد اجلاس نماز فعالیت های مسجدی خبرگزاری شبستان سبک زندگی سامانه فهما مسابقات قرآنی مساجد جهان ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۰۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵ بنا طی سال گذشته در اردبیل مرمت و بازسازی شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب بعدازظهر دوشنبه در نشست با مسؤولان میراث فرهنگی اردبیل با اشاره به عملکرد این اداره در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: ۳۵ بنا طی سال ۱۴۰۲ توسط میراث فرهنگی اردبیل به صورت مستمر مرمت و بازسازی شد.

وی با اشاره به تعداد آثار ثبتی استان در سال ۱۴۰۲، گفت: با توجه به ثبت پرونده کاروانسراهای ایرانی در فهرست آثار جهانی، کاروانسرای سنگی صائین نیر به عنوان دومین اثر استان پس از مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی در فهرست آثار جهانی قرار گرفت و فرصت مناسبی برای حفاظت از این اثر مهم تاریخی و جذب گردشگران داخلی و بین‌المللی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: همچنین در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۵ اثر استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند که از این میان ۸ اثر غیرمنقول، ۸ اثر منقول، ۶ اثر ناملموس و ۳ اثر طبیعی هستند.

محمدی ادیب همچنین با اشاره به ثبت یک پایگاه ملی، افزود: مجموعه تاریخی جمعه مسجد اردبیل یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی استان است که با تلاش‌های صورت گرفته این مجموعه به عنوان سومین پایگاه ملی میراث‌فرهنگی استان در سال ۱۴۰۲ به ثبت رسید و فعالیت خود را آغاز کرد.

وی همچنین با اشاره به مرمت بناهای تاریخی ادامه داد: در طول سال ۱۴۰۲ در پنج محوطه تاریخی استان اردبیل کاوش و مطالعات باستان‌شناسی انجام یافت که کاوش باستان‌شناسی در تپه بریس نمین، تپه قلعه کورائیم نیر، گورستان اولتان قالاسی مغان و تاتار تپه روح کندی بیله‌سوار و همچنین بررسی باستان‌شناسی در بخش مرکزی شهرستان بیله‌سوار از آن جمله هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه کارگاه مرمت ۳۵ بنای تاریخی استان در سال ۱۴۰۲ فعال بوده است، افزود: کار مرمت و تثبیت آثار موجود در مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی یک امر مستمر است و همواره در طول سال کارگاه‌های مرمتی در بخش‌های مختلف مجموعه فعال هستند.

کد خبر 6079102

دیگر خبرها

  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند
  • حسینیه تکیه تاریخی مسجد یری پایین شهر زنجان مرمت می‌شود
  • ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور
  • ۳۵ بنا طی سال گذشته در اردبیل مرمت و بازسازی شد
  • بازسازی و مرمت عمارت سیف الدوله در ملایر
  • مرمت حمام خواجه نصیر در مراغه
  • تلاش برای مرمت حمام خواجه نصیر مراغه
  • ثبت ۲۰ اثر خراسان جنوبی در فهرست میراث‌ملی و ۴ اثر در میراث جهانی
  • کریدور BTK در ایستگاه پایانی تکمیل