Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-  سخنگوی سازمان غذا و دارو  جزئیات جدید از کشف قرص در بسته‌بندی 12 برند صنایع غذایی کشور را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا؛ وجود قرص های روانگردان در کیک خبری بود که ابتدا در برخی استان ها تکذیب شد اما پس از بررسی های مجدد این حادثه تایید شد که و گفته شد که برخی از این خوراکی ها به قرص های روانگردان آلوده شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از اینکه کم کم تعداد عکس‌های منتشر شده در این خصوص افزایش پیدا کرد، بر تعداد استان‌های درگیر با این ماجرا افزوده شد و موضوع وجود قرص در دلِ کیک‌های موجود در مدارس غیر قابل انکار شد؛ یک نگرانی ایجاد شد و واکنش هایی نیز داشت و احتمال قاچاق نیز مطرح شد. اما اگر علت جاساز شدن دارو‌ها در کیک ها  قاچاق آن‌ها باشد احتمال گسترده بودن ماجرا نیز زیاد است.

ارتباط موضوع با ابعاد انتظامی، سیاسی و امنیتی
بعد از افزایش تعداد موارد و گسترش موضوع کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد:تمام فروشگاه‌های مواد غذایی موظف هستند محصولات و فرآورده‌های غذایی را از شرکت‌های پخش مجاز و رسمی تحویل گرفته و در صورت تحویل اقلام از پخش کننده‌های غیرمجاز، در مقابل پیامد‌های آن مسئول خواهند بود.بررسی‌های همکاران ما نشان می‌دهد مشاهده جسم خارجی از جمله قرص و کپسول در تعدادی از بسته‌های فرآورده‌های غذایی از جمله ویفر، کیک و موارد از این قبیل در برخی مناطق جنوبی کشور، به هیچ‌وجه به سطح تولید و پخش کلان ارتباط ندارد. موارد مشکوکی در سطح عرضه مشاهده یا گزارش شده و به نظر می‌رسد موضوع فراتر از حوزه سلامت بوده و حتی ابعاد انتظامی، سیاسی و امنیتی داشته باشد.
جهانپور گفت: نحوه جا گذاری اجسام خارجی در تعدادی از محصولات، منسوب به بیش از 12 شرکت مختلف است که در نواحی خاصی از نوار ساحلی جنوب کشور مشاهده شده و ارتباطی به خطوط تولید و کارخانجات صنایع غذایی ندا

آخرین اخبار از کیک های آلوده به قرص
اما سخنگوی سازمان غذا و دارو امروز در آخرین اظهار نظر درباره مشاهده اجسام خارجی از قبیل قرص و کپسول در بسته‌بندی برخی محصولات کیک، ویفر و ... منسوب به 12 برند تولید اظهار کرد: مشخص است قرص و کپسول بعد از خط تولید و در سطح عرضه و در اقدامی خرابکارانه، هدفمند و سازمان‌یافته به بسته‌‌بندی تعدادی از محصولات وارد شده و مشکلی در سطح خطوط تولید و بسته‌‌بندی و حتی عرضه کلان از مسیر شرکت‌‌های پخش مجاز و رسمی مشاهده نشده است.
 دکتر کیانوش جهانپور گفته که تنها مرجع اظهار‌نظر در مورد محتوای این قرص و کپسول‌‌ها، آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو است و تا این لحظه گزارشی از وجود داروهای مخدر یا قرص برنج در نمونه های ارسالی نداریم؛ داروهای بررسی شده، اغلب داروهای خانگی از جمله استامینوفن، بروفن، ستیریزین، هیدروکسی زین، متوکلوپرامید و حتی بلیستر خالی بوده و به نظر می‌رسد ایجاد رعب و وحشت و تخریب وجهه صنایع غذایی به طور عام مورد هدف بوده است.


 جاسازی قرص در کیک و بیسکوییت از نظر فنی غیر ممکن است
از طرفی محمد رضا مرتضوی رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران هم  پیش از این جاسازی قرص در کیک و بیسکوییت را از نظر فنی غیر ممکن دانسته و گفته بود :ظاهرا یک یا دو انبار پلمب شده و اگر از آن انبار‌ها کیکی در بازار توزیع شده باشد، جمع‌آوری شده است.
او بیان کرد:اگر جاسازی قرص در کیک‌ها به قصد قاچاق بوده باشد امکان توزیع تعداد زیادی از آن‌ها وجود دارد. با توجه به آلوده شدن کیک‌ها در استان‌های مرزی، احتمالا انجام این کار به قصد قاچاق قرص‌های روانگردان هم وجود دارد.

خطوط تولید کارخانه‌ها  تحت کنترل است
جمشید مغازه‌ای رئیس انجمن بیسکوئیت، شیرینی و شکلات نیز پیرامون عکس‌های منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر وجود قرص درکیک ها  با بیان اینکه وزارت بهداشت از خطوط تولید به کارخانه‌ها بازدید داشته است، گفت:هم‌اکنون خطوط تولید کارخانه‌ها از سوی وزارت بهداشت به طور مداوم در حال کنترل است، اما در برخی از این شرکت‌ها حتی افراد در تولید دخیل نیستند و به طور کاملاً مکانیزه امور بسته‌بندی، تولید و ...انجام می‌شود که این امر نشان می‌دهد بعد از خروج کارخانه‌ها این اتفاقات در حال انجام است.


اقدامی تعمدی و بعد از تولید
اما  سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرده که وجود قرص و کپسول کاملاً سالم و دست‌‌نخورده و بدون تغییر رنگ یا تغییر در قوام آن در محصولات مورد اشاره، نشان می‌‌دهد که این موارد تعمداً و بعد از تولید، در سطح عرضه به انحای مختلف در برخی بسته‌‌ها قرار گرفته و شرکت تولیدی خاصی هم هدف این اقدام خرابکارانه قرار نگرفته بلکه تخریب وجهه کل صنعت غذا و شکلات کشور به عنوان یک صنعت پیشرو هدف‌گذاری شده است.
جهانپور با بیان اینکه تاکنون گزارشی از شناسایی و بازداشت عاملین این اقدام در دسترس نیست، تصریح کرد:موضوع فراتر از ماموریت حوزه سلامت بوده و ابعاد امنیتی و سیاسی دارد و دستگاه‌‌های مسئول، جهت روشن شدن ابعاد آن به موضوع ورود کرده‌‌اند.
وی تاکید کرد:فروشگاه‌های مواد غذایی، مکلف به تامین فرآورده‌‌ها از شرکت‌‌های پخش معتبر و مجاز در قبال فاکتور رسمی فروش هستند و در صورت خرید از توزیع‌کننده‌‌های غیرمجاز، در قبال پیامدهای آن پاسخگو خواهند بود.
جهانپور با اشاره به اینکه محصولات عرضه شده توسط شرکت‌‌های پخش مجاز قابل رهگیری و پیگیری است، متذکر شد:متاسفانه برخی فروشگاه‌ها و محل‌‌های عرضه، محصولات غذایی را از توزیع‌‌کننده‌‌های غیرمجاز و بدون شناسنامه به قیمت‌هایی پایین‌تر تهیه می‌‌کنند و این مسیر دقیقاً مدخل کالاها و فرآورده‌‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی غیرمجاز، جعلی و تقلبی است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پایان از اولیای مدارس و دانش آموزان و مصرف‌‌کنندگان خواست محصولات غذایی را از صرفاً از فروشگاه‌های معتبر تهیه کرده و هنگام خرید به سالم بودن بسته‌‌بندی و دستکاری نشدن بسته‌‌های محصولات دقت و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، در سراسر کشور مراتب را به سامانه تلفنی 190 گزارش کنند.



منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کیک های آلوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۰۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع بیش از ۱۱ هزار بسته غذایی در میان سیل‌زدگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، یعقوب سلیمانی گفت: امدادگران هلال احمر از ۲۷ فروردین ماه و همزمان با موج جدید بارش‌های شدید در جنوب شرق کشور، تا ۴ اردیبهشت ماه به ۶۵ هزار و ۵۲۳ نفر در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان امدادرسانی کردند.

این مقام مسئول افزود: در مجموع یک هزار و ۴۰۰ نیروی هلال احمر در ماموریت امدادرسانی به سیل‌زدگان جنوب شرق کشور مشارکت داشتند.

دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: از زمان وقوع سیل تا به امروز، ۴۶ سورتی پرواز برای کمک رسانی و ۳۴ تُن اقلام امدادی و زیستی بین سیل زدگان توزیع شده است. 

سلیمانی با اشاره به وضعیت مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان افزود: سیل اخیر بیشترین آسیب را به سیستان و بلوچستان و مناطق جنوبی آن وارد کرده و به همین علت جمعیت هلال احمر تا حل مشکلات مناطق سیل زده در کنار مردم حاضر خواهد بود و کمک رسانی‌ها ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • فرآیند تولید و بسته بندی میلیون‌ها همبرگر مرغ در کارخانه (فیلم)
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • واحد تولید و بسته بندی غیر استاندارد زعفران در مرکزی محکوم شد
  • واحد تولید و بسته بندی زعفران غیر استاندارد در مرکزی محکوم شد
  • انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی
  • این فیلم مستند پرونده خون‌های آلوده را دوباره باز کرد
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • توزیع بیش از ۱۱ هزار بسته غذایی در میان سیل‌زدگان
  • کاهش قیمت تخم مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار