Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، گفت: امسال در سطح بیش از هفت هزار و ۶۰۰ هکتار، عملیات بیولوژیکی آبخیزداری، بذرکاری، بذر پاشی و کپه کاری در ۱۰ شهرستان استان انجام شده است و انتظار می رود تا پایان آذر ماه سال جاری این عملیات به اتمام برسد.

طاهرکرمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه عملیات‌های مزبور در سامانه های مرتعی، زیر حوزه‌های دارای مطالعات آبخیزداری و طرح‌های مرتعداری اجرا شده است، اظهار کرد: در سال جاری در راستای اجرای عملیات بیولوژیک آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و طرح مدیریت بوم سازگان زاگرس در شش زیر حوزه آبخیز استان به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عملیات بیولوژیکی آبخیزداری مراتع در زیر حوزه های آبخیز مصوب آلمانه سروآباد، چمقلو قروه، اسلام دشت مریوان، دولبندی سنندج، چراغ ویس سقز، نمشیر بانه، خورخوره دیواندره، کریم آباد دهگلان، کومایین کامیاران و قره طور بیجار در حال اجرا و یا اجرا شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، با اشاره به اینکه رویکرد اجرای پروژه های منابع طبیعی افزایش مشارکت آبخیزنشینان در حفاظت احیاء توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی بوده است، بیان کرد: با اجرای این طرح ها بهره برداران مرتعی در سامانه ها در نگهداری، اصلاح و احیاء مراتع مشارکت می‌کنند که این موضوع موجب افزایش تولید علوفه در واحد سطح و کاهش سیل و رسوب و در نهایت افزایش پوشش گیاهی می‌شود.

کرمی عنوان کرد: این مشارکت ضمن ایجاد منافع اقتصادی طولانی مدت برای بهره برداران، پایداری برداشت از مرتع و کاهش خسارات ناشی از سیل در مناطق پایین دست را برای آن ها ایجاد می کند.

وی افزود: ۹۸ دستگاه آبشخور جهت تامین آب شرب دام های بهره برداران و جوامع محلی در مناطقی که مشارکت حوزه نشینان بالا بوده توزیع شده است. 
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، خاطرنشان کرد: انجام عملیات مذکور در شهرستان های جنگلی استان در قالب طرح مدیریت بوم سازگان زاگرس با پیشرفت فیزیک ۹۰ درصدی در حال انجام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آبخیرداری استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۱۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای یک مسئول؛ درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند + فیلم

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، گفت: با وضعیت امروزی و ادامه وارد شدن خسارات جبران‌ناپذیر به اکوسیستم زاگرس در ۵۰ سال آینده زاگرس نابود می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، کلیپی در فضای مجازی استان کهگیلویه و بویراحمد منتشر شده‌است که در آن سیدیوسف مرادی، مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در جمع برخی از مسئولان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، می‌گوید: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری جرأت نمی‌کند به صورت علنی بگوید ولی من می‌گویم تا ۵۰ سال آینده اثری از زاگرس نخواهد بود، چون زادآوری ندارد و زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر زاگرس نابود شد گرد و غبار سوریه، عراق و عربستان از شیراز تا خراسان را می‌گیرد و هرچه ایرانی در این محدوده ما داریم باید مهاجرت کنند، گفت: ۴۲ درصد آب ایران متعلق به زاگرس که از این میزان ۱۲ درصد از کهگیلویه و بویراحمد است.

مرادی می‌گوید: هنوز نتوانسته‌ایم مردم را متوجه کنیم چرا با برداشت گیاهان کوهی مخالف هستیم، الان فصل بهار و زمان زادوولد حیات وحش است و این حیات وحش باید «کنگر»، «بیلهر» و «ریواس» را بخورد تا شیردهی بیشتری داشته باشد و بتواند با بیماری‌های گوارشی مقابله کند و اگر سنجاب نباشد چه کسی بلوط می‌کارد، اگر دارکوب نباشد چه کسی بلوط را حجامت می‌کند و اگر عقاب نباشد چه کسی اینها را پاک‌سازی می‌کند.

وی تاکید می‌کند بدون مشارکت مردم امکان حفاظت از منابع طبیعی وجود ندارد، زیرا منابع طبیعی نیروی انسانی کافی و اعتبار لازم را ندارد.

کد خبر 745167

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از پسماند کشاورزی برای جلوگیری از فشار کمتر به مراتع همدان
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • جلوگیری از ورود دام مازاد به مراتع همدان
  • دامداران ضوابط قرق مراتع را رعایت کنند
  • آغاز کوچ بهاره عشایر ورامین به مراتع جنوبی شهرستان
  • ظرفیت مراتع جنوبی ورامین ۳۳ هزار رأس دام است
  • ادعای یک مسئول؛ درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند + فیلم
  • نابودی در کمین درختان زاگرس+ فیلم
  • تخریب دیوار سنگی در چرام برای رفع تصرف اراضی ملی
  • رفع تصرف ۱۳ هکتار از اراضی ملی چرام