Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود سلیمانی، استاد و پژوهشگر ایرانی در حالی پس از ۱۴ماه بازداشت غیرقانونی در آمریکا آزاد شد که فرایند بازداشت و برخورد دستگاه قضایی‌ آمریکا با این دانشمند ایرانی به شدت استقلال قضایی و غیرسیاسی بودن آن را را زیر سوال قرار داد.
طی سال‌های اخیر دانشمندان و چهره‌های علمی بسیاری توسط آمریکا دستگیر شده‌ و توسط سیستم قضایی این کشور بدون دلیل و مدرک مستدل زندانی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل در مورد اتباع ایران در حال حاضر حدود ۲۰ نفر به انحا مختلف درگیر  و به بهانه واهی دور زدن تحریم‌ها مشکلاتی هستند که سیستم قضایی سیاست زده آمریکا برای آنها ایجاد کرده است. این موضوع نشان می‌دهد که سیستم قضایی آمریکا در گروگان‌گیری شهروندان ایرانی با دولت این کشور همکاری می‌کند.

دکتر مسعود سلیمانی  استاد دانشگاه تربیت مدرس، در سال ۲۰۱۸ توسط مایوکلینیک آمریکا جهت انجام پروژه‌های تحقیقاتی به این کشور دعوت شد و پس از چندین باره ارسال دعوتنامه و با هماهنگی دانشگاه تربیت مدرس سرانجام در اکتبر ۲۰۱۸ پس از دریافت ویزای رسمی، عازم آمریکا شد. اما طی یک برنامه از پیش تعیین شده، پلیس FBI پس از خروج از ایران ویزای او را در هواپیما باطل کرد و در فرودگاه شیکاگو به اتهام ورود غیر قانونی به آمریکا بازداشت و با اتهام دوم نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران، روانه زندانی در جورجیا کرد.

خانواده این دانشمند ایرانی تا یک هفته پس از بازداشت او از محل زندانی شدن او اطلاعی در دست نداشتند. حتی در پی اصرار بر یافتن محل نگهداری دکتر سلیمانی، پلیس فرودگاه شیکاگو اعلام کرد که این پروفسور ایرانی با پرواز قطر به ایران برگشته است و در تلاشی عامدانه وانمود کردند که دکتر سلیمانی ناپدید شده است.

ظاهرا علت بازداشت این استاد ایرانی این بود که دو تن از دانشجویان او که سه سال پیش قصد خروج از آمریکا را داشتند، به علت همراه داشتن چند عدد آمپول «ویال» هورمون رشد که کاربرد علمی و تحقیقاتی دارد و جزو داروهای تحریمی هم نیست، بازداشت شدند. برای دو دانشجوی فوق پرونده‌ای تشکیل شد ولی چون مقیم آمریکا و دارای همسرانی آمریکایی بودند، با قرار وثیقه آزاد شدند. سپس ماموران منتظر می‌شوند تا دکتر سلیمانی را در گوشه‌ای از جهان یا آمریکا بازداشت کنند. این بازداشت با شوک و حیرت استادان و پژوهشگران مواجه شد چون او را برای ۵ عدد ویال هورمن رشد که در دنیا به حد وفور یافت می‌شود، دستگیر کردند.

آنگونه که دکتر سلیمانی گفته است هنگام ورود به بازداشتگاه او را به عنوان تروریستی معرفی کرده‌اند که قصد بمب‌گذاری در آمریکا را داشته‌است. همین اتهام ناعادلانه نشان دهنده رویکرد سیاسی حاکم بر سیستم قضایی آمریکا است. گزارش‌های بسیاری در مورد تبعیض در سیست قضایی آمریکا در مورد سیاه پوستان آمریکایی وجود دارد واین سیستم قطعا در مورد اتباع کشور های دیگر بسیار ناعادلانه‌تر است.

در این میان بیش از هر چیز عدم استقلال قضات آمریکایی خودنمایی می کند و استقلال قضایی قضات و سوگند وکلا در دفاع از حقانیت، در آمریکا جایگاه خویش را بهتر نمایان می‌سازد. اهمیت قضات و لزوم استقلال آنها ریشه‌ای طولانی‌تر از پیدایش قوه قضائیه دارد. متخصصان استقلال قضایی را شرط حاکمیت قانون و از پایه‌های اصل تفکیک قوا می‌دانند. استقلال قضایی شامل استقلال قضات از افراد و نهادهای موجود، استقلال دستگاه قضایی از دو قوه دیگر و استقلال رویه آن است.

یکی از وجوه مهم استقلال قضایی، استقلال از قدرت سیاسی است و اصولا استقلال قضایی با این شاخص سنجیده می‌شود که قضات تا چه حد تابع فرمان سیاسی حاکمان هستند. یقینا در کشوری مانند آمریکا که قضات، فرامین دولت را بر وظیفه خود مقدم میدانند، نمی‌توان از استقلال قضایی سخن گفت، از نخستین اهداف استقلال قضایی خارج کردن امر قضا از سیطره دولت‌ها و مقاصد آنها است. وکلای مدافع یک کشور نیز نقش نگهبانان حقوق شهروندی و پناهگاه ستمدیدگان هستند و براساس سوگندی که یاد نموده‌اند، براساس وجدان و شرف خویش قادر به سکوت در مقابل ظلم و تبعیض و بی‌عدالتی نخواهند بود.

الزام دولت‌ها و حاکمیت بر استقرار نظم و رعایت حقوق شهروندی در گرو کارکرد درست وکلا و استقلال آنان است.  رکن اساسی انجام این کارکرد خطیر است. پیروزی قانون اساسی یک کشور، تضمین‌کننده اقتدار، امنیت و مشروعیت حاکمیت در آن کشور است و زمانی این پیروزی امکان‌پذیر است که قدرتی مافوق قانون اساسی نتواند بر همه ارکان سیاسی و اجتماعی حکمروایی کند.

اگرچه دادستان‌های آمریکایی همواره مدعی هستند که هیچ‌کس ورای قانون اساسی در آمریکا نیست اما پرونده زندانیان ایرانی در آمریکا و به طور خاص در مورد دکتر سلیمانی نشان می‌دهد که دستگاه قضایی آمریکا استقلال چندانی ندارد.

برچسب‌ها مسعود سلیمانی إيران ایالات متحده آمریکا دانشگاه تربیت مدرس قوه قضاییه پروندهٔ خبری آزادی مسعود سلیمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسعود سلیمانی إيران ایالات متحده آمریکا دانشگاه تربیت مدرس قوه قضاییه مسعود سلیمانی إيران ایالات متحده آمریکا دانشگاه تربیت مدرس قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۲۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری

  فوران چاه‌های نفت ازخطرات مهمی است که فرآیند استخراج نفت را چه درخشکی وچه دردریا تهدید می‌کند؛ حادثه فوران چاه رگ سفید در سال ۹۶ نمونه‌ای از بروز چنین حوادثی درکشور است.متخصصان کشورمان با طراحی و تولید «دستگاه پیشرفته شبیه‌ساز فوران حفاری سری ۵۰۰۰» گام بلندی درراستای آموزش نیروی متخصص برای استخراج ایمن ازچاه‌های نفت برداشته‌اند.براساس استانداردهای بین‌المللی فراهم کردن تمهیدات ایمنی جزو نخستین فعالیت‌هایی است که پس از حفر چاه‌های نفت و گاز باید انجام شود. آموزش نیروی انسانی برای مقابله باپیشامدهای خطرآفرین احتمالی ازجمله این اقدامات است که نیازبه وسایل و تجهیزات کمک‌آموزشی مناسب دارد.استفاده ازشبیه‌سازهای پیشرفته می‌تواند ازگزینه‌های مناسب درامرشبیه‌سازی کار در شرایط واقعی باشد و امکان آموزش مستمر باهزینه پایین وتکرارسناریوهای ایمنی مختلف بدون به خطرافتادن جان کارکنان یا تاسیسات را فراهم کند.

همت برای خودکفایی
باوجود مزیت‌های نام برده شده،تنها دستگاه شبیه‌ساز خارجی که در ایران استفاده می‌شد، ازکارافتاده بود و به دلیل تحریم‌ها امکان تعمیر آن وجود نداشت. همین امر هم موجب شد تا متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان در کشور برای تولید داخلی چنین دستگاهی دست به کار شوند.متخصصان این شرکت دانش‌بنیان موفق شدند دستگاه شبیه‌ساز خارجی را در عملیات پیچیده مهندسی، دوباره راه‌اندازی کنند. همین کار هم موجب شد در کنار توسعه دانش فنی، اعتماد به نفس و شوق جدی برای تولید داخلی چنین محصولی ایجاد شود و بلافاصله تلاش برای تولید بومی این محصول آغاز شود. بنابر اظهارات رسمی مدیران شرکت ملی حفاری ایران در حال حاضر حداقل ۱۰ دستگاه از این شبیه‌ساز در کشور مورد نیاز است و در شرایط فعلی امکان تأمین آن از خارج کشور وجود ندارد. به گفته جعفر زدوار، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، حدود ۶۰۰۰ نفر از کارکنان صنعت حفاری کشور ملزم به طی دوره‌های آموزشی با این تجهیز جهت دریافت مجوز فعالیت بر تأسیسات نفتی هستند.
   
آغاز مسیری جدید در توسعه ایمنی صنایع نفت و گاز
پس از تلاش موفقیت‌آمیز در راه‌اندازی مجدد دستگاه موجود و آغاز تلاش برای تولید داخلی شبیه‌ساز، صنایع نفتی کشور با امضای قراردادهایی برای تولید چهار نمونه داخلی از این دستگاه از این طرح استقبال کردند.جعفر زدواردرباره این پروژه به«جام‌جم» می‌گوید: «تولید این محصول از سال ۱۴۰۰ با برنامه‌ریزی دقیق، پشتیبانی تولید و به‌خدمت‌گیری ظرفیت بخش‌های خصوصی کشور آغاز شده و پس از تکمیل دستگاه‌های اول و دوم،دستگاه سوم درخط نهایی تولیدودستگاه چهارم درمرحله ساخت قطعات قرار گرفته است.»اما این پایان کار نخواهد بود و با توجه به درخواست متقاضیان، برنامه‌ریزی برای تولید دستگاه‌های شبیه‌ساز فوران حفاری ادامه دارد.این شرکت دانش‌بنیان اکنون ظرفیت تولید دودستگاه درسال رادارد ودرنظر دارد تا این ظرفیت را توسعه دهد. 

از مهندسی معکوس تا نوآوری
تجربه کسب شده در راه‌اندازی مجدد محصول خارجی کلید اصلی دست یافتن به دانش تولید داخلی و مبنای طراحی و ساخت این دستگاه شبیه‌ساز بوده است. بخش‌های مختلف این دستگاه با روش مهندسی معکوس و در کنار آن ابتکار و خلاقیت متخصصان کشور در بهینه‌سازی قطعات تهیه شده‌اند. مهندس زدوار در رابطه با حضور شرکت‌های خصوصی در مسیر توسعه این طرح می‌گوید: «پس از طراحی کلیه سیستم‌ها و زیربخش‌های شبیه‌ساز، بسیاری از زیر مجموعه‌ها به بخش خصوصی برون‌سپاری شد.» وی می‌افزاید: «مونتاژ نهایی در شرکت صورت می‌گیرد و خط تولید محصول پیاده‌سازی شده است. همچنین بازخوردهای دریافت‌شده از نمونه‌های تحویل شده محصول می‌تواند زمینه بهینه‌سازی هرچه بهتر و حتی صادرات این محصول را هم فراهم کند.» البته که مسیر تولید این محصول حیاتی برای صنایع نفت و گاز کشور چالش‌های زیادی هم داشته است. جعفر زدوار از مهم‌ترین معضلات این مسیرمی‌گوید:«بروکراسی اداری درسازمان‌ها ونهادهای اصلی ازمهم‌ترین چالش‌های شرکت‌هاو تولیدکننده‌ها در کشور است. ضمن این‌که هماهنگی هرچه بیشتر مجموعه‌ نفت با دیگر ارکان اجرایی بالادستی می‌تواند تاثیرات به‌سزایی در امر سرعت‌بخشی به تولید محصولات راهبردی در کشور داشته باشد.»

دیگر خبرها

  • اتهامات آرژانتین علیه شهروندان ایرانی فاقد اعتبار است
  • واکنش ایران به درخواست آرژانتین از سایر کشورها برای بازداشت وزیر کشور
  • سردار سلیمانی: عملیات «وعده صادق» عامل خودباوری است
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • پخش زنده فیلم‌ دختران ایرانی برای مردان خارجی‌ | ماجرای تکان‌دهنده خانه‌های فساد | قاچاق دختران به خارج ا پروژه‌های کینگ، چتربیت و رافائل چه بودند؟
  • بازداشت کلاهبردار خرید و فروش خودرو در آبادان
  • سازمان بازرسی کل کشور به ماجرای «نوکیای ایرانی» ورود کند
  • تشریح ماجرای عفو مسعود رجوی توسط شاه
  • بازداشت یکی از عاملان قطع ۷۰ اصله درخت جنگلی در بهشهر
  • ماجرای کشف ۳۰ هزار دلار از دو مسافر آمریکا