Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-19@23:19:49 GMT

دفاع جالب سفیر روسیه از قطع امنیتی اینترنت

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۲۵۰۶

خرداد:سفیر روسیه در تهران از قطع اینترنت در شرایط ویژه دفاع می‌کند و می‌گوید که برای ما اولویت تامین امنیت مردم است. او با اشاره به اعتراض‌هایی که تابستان امسال در روسیه اتفاق افتاد، فضای آنلاین شبکه جهانی را بستر تحریک می‌داند و تأکید می‌کند که از اینترنت سوءاستفاده می‌شود و روسیه مخالف این رفتار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خرداد، روزنامه همشهری با سفیر روسیه در ایران گفتت و گویی داشته که در ادامه می خوانید،«روابط روسیه و ایران از جنبه‌های مختلف بی‌بدیل و ویژه به‌حساب می‌آید. همکاری‌های دوطرف در حوزه‌های مختلف مسئله‌ای پوشیده نیست اما طی ماه‌های اخیر ایران و روسیه تلاش ویژه‌ای را برای گسترش همکاری‌ها در حوزه فناوری اطلاعات شروع کرده‌اند. کنستانتین ناسکف، وزیر ارتباطات روسیه چندی پیش به دعوت محمدجواد آذری جهرمی به تهران سفر کرد تا در نشست مشترک وزرای ارتباطات ایران، روسیه، ترکیه و ‌آذربایجان شرکت کند. حضور او در نشست ایران هوشمند که در سالن اجلاس سران با حضور رئیس‌جمهور ایران برگزار شد، مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. اما در حوزه فناوری ماجرای دیگری درباره روسیه در ماه‌های اخیر بارها سوژه گزارش‌های خبری قرار گرفته است؛ عملیاتی‌کردن شبکه‌‌ای داخلی. این شبکه پس از آن عملیاتی شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، قانونی را امضا کرد که سرورهای اینترنت در این کشور را از وابستگی به سایر خدمت‌دهندگان خارجی جدا کرده و شبکه مجازی خود را مستقل کند. بر اساس این قانون جدید، سرورهای روسی باید وابستگی خود به شرکت‌ها و سرورهای خارجی را از بین ببرند. این مسئله حتی باعث اعتراض‌هایی در داخل این کشور برای دفاع از اینترنت آزاد شد و مدت‌ها مورد بحث رسانه‌ای قرار گرفت. قطعی یک‌هفته‌ای اینترنت در ایران در ناآرامی‌های اخیر بار دیگر باعث شد تا مقایسه‌هایی میان شبکه ملی اطلاعات و شبکه داخلی روسیه صورت بگیرد و گروهی عملکرد این دو شبکه را مشابه هم بدانند.

آن طور که لوان جاگاریان، سفیر روسیه در تهران در گفت‌وگویی اختصاصی با همشهری می‌گوید شبکه داخلی روسیه هم می‌تواند کاملا مستقل از اینترنت جهانی کار کند. جاگاریان که ۸ سال متوالی سفارت روسیه در ایران را بر عهده دارد در این گفت‌وگو تأکید دارد که طراحی و راه‌اندازی این شبکه داخلی از سوی دولت روسیه برای تامین امنیت در این کشور است. او با اشاره به قطعنامه‌ای که مسکو با حمایت ایران برای امنیت سایبری به سازمان ملل برده از آمریکا به‌خاطر سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه‌اش در حوزه‌های مختلف ازجمله فضای سایبری انتقاد کرده و می‌گوید این کشور در حال سوءاستفاده از بستر اینترنت است. بر همین مبنا او از قطع اینترنت در شرایط ویژه دفاع می‌کند و می‌گوید که برای ما اولویت تامین امنیت مردم است. او با اشاره به اعتراض‌هایی که تابستان امسال در روسیه اتفاق افتاد، فضای آنلاین شبکه جهانی را بستر تحریک می‌داند و تأکید می‌کند که از اینترنت سوءاستفاده می‌شود و روسیه مخالف این رفتار است.

به تازگی هیأتی از مسئولان ایرانی به مسکو سفر کردند و در دیدار با دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه توافقی برای همکاری‌های جدید در حوزه فناوری داشتند. این همکاری‌ها قرار است در چه مواردی باشد؟

من وارد سال نهم شده‌ام که سفیر روسیه در ایران هستم و در این کشور خدمت می‌کنم. می‌توانم بگویم  در حال حاضر و مقطع کنونی بهترین دوره روابط دوجانبه روسیه و ایران به‌حساب می‌آید؛ در ابعاد مختلف. اشاره کردید به ملاقات با دستیار آقای پوتین در امور فناوری که مسئله مهمی است. آقای فورسنکو خودش چند باری به ایران سفر کرده است و با آقای سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ایران هم ملاقات‌ها و مذاکراتی داشته‌اند. ما در کنار همکاری‌های نظامی و اقتصادی با ایران در حوزه‌های مختلف دیگر ازجمله فناوری هم با تهران فعالیت مشترک داریم، به همین‌ خاطر من خیلی خوشحالم. نمی‌خواهم وارد جزئیات شوم اما تلاش‌ها برای افزایش همکاری‌های دو کشور از سوی وزارت‌های خارجه و سفارت‌های دوطرف ادامه دارد.

با آقای کاظم جلالی، سفیر جدید ایران در روسیه هم دیدار کرده‌ام و مشورت‌های متقابلی داشتیم که چطور ما می‌توانیم همکاری‌های مؤثر و ثمربخش خودمان را ادامه دهیم.

چند وقت پیش وزیر ارتباطات روسیه به تهران آمدند و در نشستی چهارجانبه با وزرای ارتباطات ایران، ترکیه و آذربایجان شرکت کردند. مذاکرات وزرای ارتباطات این ۴کشور علاوه بر افزایش همکاری‌ها روی مقابله با یکجانبه‌گرایی آمریکا به‌ویژه در حوزه فناوری بود. دیدارها و همکاری این بلوک چطور پیش رفته است؟

آقای ناسکوف به دعوت آقای آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران به تهران سفر کردند و جلسات و نشست‌های مفصلی هم به‌صورت دوجانبه و هم چهارجانبه شکل گرفت. در حوزه سایبری همکاری‌های ما خیلی خوب است. این همکاری در حوزه سایبری هم فقط تماس‌ها و نشست‌های دوجانبه میان وزرای دو کشور نیست بلکه ضمن تصویب قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل است. ما قطعنامه‌ای در حوزه امنیت سایبری به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کردیم که دوستان ایرانی ما از این قطعنامه حمایت کردند. از این فرصت استفاده می‌کنم تا در این رابطه تشکر ویژه‌ای از مقام‌های ایران داشته باشم. کشورهایی که مستقل هستند و می‌توانند خودشان تصمیم بگیرند در جهان خیلی کم هستند. ما به آنها، کشورهای همنظر می‌گوییم. ما از چنین کشورهایی حمایت می‌کنیم که با سیاست آمریکا که اصلا سازنده نیست مقابله می‌کنند. امیدوارم در حوزه سایبری همکاری‌هایمان با ایران ادامه داشته باشد.

شما سیاست آمریکا را در فضای سایبری و فناوری یکجانبه‌گرایانه می‌دانید؟

نه فقط در فضای سایبری در همه حوزه‌ها؛ در منطقه و در جهان. ما همیشه از این سیاست انتقاد می‌کنیم. در مجموع این سیاست آمریکا به‌حساب می‌آید. این مشکلات وجود دارد و باید از طریق مذاکره آن را حل کرد. به تازگی آقای لاورف با آقای پمپئو، همتای آمریکایی خود ملاقات کرده است و بار دیگر مسائل دوجانبه و بین‌المللی را مورد بحث قرار داده‌اند. ما آماده‌ایم با آمریکا همکاری کنیم اما بر اساس جایگاه مساوی و برابر؛ بدون شانتاژ، بدون تهدید، فشار و تخریب.

این قطعنامه را با چه هدفی تهیه کردید و به مجمع عمومی سازمان ملل بردید؟ به‌ نظرتان خطر اینترنت و فضای سایبری این قدر برای مسکو جدی است؟

هدف اصلی این قطعنامه برای همکاری میان کشورها در امنیت فضای سایبری است. نباید از فضای سایبری و اینترنت برای مداخله در کشورهای ثالث سوءاستفاده صورت بگیرد. چون از فضای سایبری خیلی سوء‌استفاده صورت می‌گیرد تا عنصرهای ضد‌ دولتی و تروریستی را تشویق کنند. در حوادث اخیر داخل ایران دیدیم که رسانه‌های خارجی خیلی ناآرامی‌ها را تشویق می‌کردند.

آمریکایی‌ها اهمیتی به قطعنامه سازمان ملل درباره برجام هم ندادند. درباره امنیت سایبری به‌ نظرتان این قطعنامه می‌تواند عملی باشد و آنها به آن ملزم باشند؟

الزام‌کردن آمریکا نمی‌تواند اتفاق بیفتد چون آنها هیچ احترامی نسبت به حقوق بین‌المللی قائل نیستند. قطعنامه ۲۲۳۱ که گفتید نشانگر آن است که آمریکا حتی به امضای خودش احترام نمی‌گذارد. اما ما باید افکار عمومی را بسیج کنیم که نشان دهیم سیاست آمریکا سازنده نیست. بنابراین باید به آمریکا و متحدانش فشار وارد کنیم. متحدان آمریکا باید بفهمند که این کشور احترامی برای حقوق بین‌الملل قائل نیست. یک‌ بار دیگر تکرار می‌کنم: ۲۲۳۱؛ خود آنها امضایش کردند و حالا نادیده‌اش می‌گیرند.

کشور شما از چند وقت قبل به‌صورت رسمی شبکه‌ای داخلی را عملیاتی کرد تا در مواقع لازم ارتباطات روسیه با اینترنت قطع شود اما این شبکه به‌صورت مستقل عمل کرده و کارهای آنلاین داخلی در این کشور بدون مشکل ادامه داشته؛ چرا این ماجرا را لازم دانستید؟

امنیت مهم است. ببینید در تابستان سال‌جاری تظاهرات ضد‌ دولتی در مسکو برگزار شد که بی‌نظمی‌ها در آن خیلی زیاد بود. تظاهرات با مجوز دولت و شهرداری مشکلی ندارد چون برایش پیش‌بینی می‌شود که در فلان خیابان و میدان تظاهرات برگزار ‌شود. اما اگر مسیر دیگری بروند یا باعث آسیب به ملک دولتی و آزار مردم شوند اصلا قابل‌قبول نیست. آنها از خارج از کشور تشویق می‌شدند. ما به برخی سفارتخانه‌های خارجی مقیم مسکو اعتراض کردیم که شما اصلا حق مداخله در امور داخلی روسیه را ندارید. به دیپلمات‌های غربی هم هشدار دادیم که حق مداخله در امور کشوری مستقل را ندارید.

یعنی می‌گویید تحریک یا به قول شما تشویق آنها به وسیله اینترنت صورت می‌گرفته است؟

بله، از اینترنت سوءاستفاده می‌شود و ما مخالف این رفتار هستیم.

شبکه داخلی شما می‌تواند اکنون کاملا به‌صورت مستقل کار کند؟

بله، همانطور که شنیدم کاملا مستقل از اینترنت می‌تواند کار کند.

شما واقفید که در جریان ناآرامی‌های اخیر ایران هم اینترنت کشور به‌مدت یک هفته به‌خاطر مسائل امنیتی قطع شد. ایران و روسیه دوکشوری هستند که شبکه داخلی مستقل خود را به‌صورت عملی به جهان نشان داده‌اند و عملیاتی کرده‌اند. همکاری‌هایی میان دو کشور برای داشتن این شبکه‌های مستقل داخلی وجود داشته است؟

درباره جزئیات این مسئله و همکاری احتمالی صادقانه بگویم خبری ندارم ولی اگر لازم باشد مسئولان مربوطه دو کشور درباره این موضوع می‌توانند مذاکره کنند.

آقای لاورف هم به تازگی گفته است دلیل ناآرامی‌های ایران، سیاست‌های آمریکا بوده است. درباره روسیه و ساخت شبکه‌ای داخلی برای قطع اینترنت در مواقعی از احتمال سوءاستفاده سایبری هم گفتید؛ یعنی اعتقادتان این است که آمریکا از بستر اینترنت استفاده کرده تا ایران را ناآرام کند؟

بله، بهار عربی را ببینید. آنها ازجمله آقای اوباما سازماندهی‌اش کردند تا بعضی از دولت‌های عربی را سرنگون کنند. دولت‌هایی که پیش از این متحد آمریکا هم بودند؛ چه در تونس، چه در مصر اما این کار را انجام دادند. یک‌ بار دیگر نشان دادند که مشکلی با مداخله در کشورهای دیگر ندارند. آمریکایی‌های کشورهای دیگر را متهم می‌کنند که در امور کشور خودشان یا کشورهای دیگر مداخله می‌کنند. مثلا روسیه را متهم می‌کنند که در انتخابات آمریکا مداخله می‌کند ولی آنها اعتقاد راسخ‌شان این است که خودشان حق دارند در امور کشورهای مستقل دخالت کنند؛ چه در ایران، چه در روسیه. برای ایران با تحریم می‌خواهند مشکلات مصنوعی ایجاد و مردم را تشویق به ناآرامی کنند و دولت دچار مشکل شود. هدف نهایی اینها رژیم چنج (تغییر نظام) است. هر چند در ظاهر بگویند هدف‌شان رژیم چنج نیست اما آنها می‌خواهند که در ایران دولت دست‌نشانده باشد.

شما گفتید که در روسیه هم در برهه‌ای که اعتراضاتی پیش آمده بود اینترنت قطع شد تا وضعیت به حالت عادی بازگردد. به‌ نظرتان قطع اینترنت در ایران هم توانست مسئله ناآرامی‌ها را حل کند؟

این مسئله داخلی ایران است. من در امور داخلی ایران دخالت نمی‌کنم.

در داخل روسیه چطور؟ اگر ناآرامی یا اعتراضاتی باشد به‌ نظرتان قطع اینترنت درست است؟

از لحاظ امنیت هر اقدامی لازم باشد ما باید انجام دهیم. برای ما اولویت تامین امنیت مردم است.

شما شرکتی تخصصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری در روسیه دارید. در حوزه فناوری و استارتاپی ایران، سرمایه‌گذاری‌ای از سوی روسیه صورت گرفته است؟

هنوز من خبری ندارم که چنین سرمایه‌گذاری‌ای صورت گرفته باشد.

ایران نشان داده که برای ارسال ماهواره با ماهواره‌بر ساخت داخل به مدار زمین عزم جدی دارد. پرتاب‌های ناموفقی هم در این رابطه صورت گرفته است. روسیه با توجه به تجربیاتی که در حوزه فضایی داشته قصدی برای همکاری با ایران در  این حوزه دارد؟

مسئولان هر دو طرف در این رابطه باید با هم تماس بگیرند. آن طور که اطلاع دارم ارتباطات مستقیمی میان‌شان وجود دارد. اگر به ما مراجعه کنند سفارت حاضر است هر چه در توانش هست در این رابطه کمک کند.

برچسب ها: روسیه ، قطع اینترنت

منبع: خرداد

کلیدواژه: روسیه قطع اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۲۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دنیای بی سر نظام بین‌الملل باید از امنیت خود دفاع کرد

سفیر ایران در ایروان در نشستی در خصوص پاسخ ایران به جنایت‌های رژیم اسرائیل گفت: در دنیای بی سر نظام بین‌الملل باید برخود متکی بود و از منافع و امنیت خود دفاع کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، مهدی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در نشست مطبوعاتی روز سه شنبه 28 فروردین ماه 1403 در ارتباط با تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا و پاسخ قاطع به حملات نظامی رژیم صهیونیستی به مواضع ایران در سوریه و بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق گفت: طی چند ماه گذشته رژیم صهیونیستی بارها طی عملیات‌های تروریستی به مواضعی از جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه حمله کرده و تعدادی از مستشاران نظامی ایران را مورد هدف قرار داده است. ما به دلیل اینکه دنبال افزایش تنش در غرب آسیا نیستیم، بارها خویشتنداری کرده‌ایم؛ اما گویی رژیم صهیونیستی از این موضوع سیگنال‌های غلط دریافت کرده است و در آخرین اقدام خود 2 هفته قبل با موشک‌های ساخت آمریکا حمله گستاخانه‌ای به سفارت کشور ما در دمشق انجام داد که در واقع حمله علیه کنوانسیون‌های بین‌المللی و حقوق بین‌الملل است که در نتیجه 7 تن از مستشاران نظامی ما که گذرنامه رسمی دیپلماتیک داشتند به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به درخواست ایران برای برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل گفت: بیانیه‌ای به ابتکار یکی از اعضای شورای امنیت ارائه شد؛ اما با کارشکنی آمریکا، فرانسه و انگلیس مواجه گردید و متأسفانه شورای امنیت حتی یک بیانیه حداقلی نیز در محکومیت تعرض و حمله به اماکن دارای مصونیت صادر نکرد و حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد نادیده گرفته شد و بار دیگر استانداردهای دوگانه کشورهای غربی خودنمایی کرد.

سبحانی افزود: با این حال ما 10 روز منتظر تلاش‌های دیپلماتیک برای محکومیت و در نظر گرفتن اقدامات تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی ماندیم و عجیب آنکه همان کشورهای غربی در تماس‌های مداوم با ما بدون آنکه نقض مقررات بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کنند، خواستار خویشتنداری ما می‌شدند.

سفیر ایران همچنین گفت: طبیعی است که در دنیای بی سر نظام بین‌الملل وقتی سازمان‌های بین‌المللی حقوق دیگر اعضاء را نادیده می‌گیرند و قدرتمندان هم چشم خود را می‌بندند فقط باید برخود متکی بود و از منافع و امنیت خود دفاع کرد.

وی ادامه داد: به همین دلیل چاره‌ای برای ایران جز دفاع از منافع خود نماند و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در بامداد یکشنبه اهدافی را در داخل سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادند. حملات ما محدود بود و فقط معطوف به مراکزی شد که منشأ حملات نظامی علیه ما و حمله علیه سفارت ما در دمشق بود. ما بر خلاف رژیم کودک کش صهیونیستی هیچ مرکز غیرنظامی شامل بیمارستان‌ها، مراکز عمومی و شهروندان عادی را هدف قرار ندادیم. حملات ما بسیار هوشمندانه و دقیق بود و به اهداف خود رسیدیم.

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانشخطیب زاده: ایران هم توان و هم ظرفیت دفاع از خود را دارد

سبحانی تصریح کرد: اقدام ما در چارچوب ماده 51 منشور ملل متحد و حق ذاتی دفاع مشروع بود، اما متاسفانه بعد از این پاسخ مشروع و قانونی برخی دولت‌های اروپایی و غربی، دفاع مشروع ایران را یک اقدام تهاجمی جلوه دادند و این کار به معنای فراهم آوردن زمینه برای ماجراجویی جدید توسط رژیم صهیونیستی است.

وی اظهار داشت: همانها که قبل از پاسخ ما با ما تماس گرفته و خواستار خویشتنداری ما بودند، حالا با شاگرد لوس و ننر مکتب خود تماس بگیرند و مانع ماجراجویی جدید شوند. نمی‌شود که از یک سو خواستار کاهش تنش شد و از سوی دیگر به رژیم کودک کش اجازه داد جنگ را به منطقه تحمیل کند.

سفیر ایران خاطر نشان کرد: برخی از سفارتخانه‌های اروپایی هم مواضع نادرست و یکجانبه رهبران خود در خصوص واکنش مشروع ایران را در ارمنستان به زبان ارمنی و فارسی بازنشر می‌کنند. آنها می‌خواهند مردم ارمنستان را تحت تأثیر سیاست‌های نادرست خود قرار دهند و ایران را نزد افکار عمومی ارمنستان بدنام کنند.

وی با بیان اینکه به آنها توصیه می‌کنم دست از این ریاکاری‌ها بردارید و تلاش نکنید ارمنستان را وارد درگیری‌های ژئوپلتیک خودتان کنید، افزود: اینجا می‌دانند که یکی از عوامل اصلی بی ثباتی در قفقاز جنوبی رژیم صهیونیستی است و در جنگ دوم قره‌باغ سربازان ارمنی با سلاح‌های اسرائیلی کشته شدند. به دنبال تطهیر این رژیم نباشید. دستمال کثیف شیشه را پاک نمی‌کند. با سیاست یک بام و دو هوا نمی‌توانید ثبات را به منطقه بیاورید. رفتارهای شما و حمایت‌های بی منطق شما از رژیم شرور به معنی عادی‌ سازی شر مطلق است.

سبحانی در آخر تاکید کرد: اگر به دنبال ثبات هستید صادقانه رفتار کنید. تروریسم بد و خوب ندارد. رفتار گزینشی فقط ماجراجویی‌های رژیم صهیونیستی را تشویق می‌کند و منطقه را به کام جنگ می‌برد. سیاست ایران بر مدار صلح و دوستی استوار است. پیام ما به منطقه و جهان پیام صلح، امنیت و پیشرفت برای همه ملت‌ها است. سیاست همسایگی در اولویت‌های اساسی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. ما امنیت همسایگان خود را امنیت خود می‌دانیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه امنیتی امروز در پاریس
  • توضیحات سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه امنیتی امروز در پاریس
  • اعلام جزئیات حادثه امنیتی در کنسولگری ایران در پاریس
  • نخست وزیر گرجستان: به دنبال توسعه روابط با ایران هستیم
  • معاون وزیر دفاع روسیه: نیروهای مسلح ایران، آمادگی و قاطعیت خود را ثابت کردند
  • دستیار پوتین در دیدار سفیر اسرائیل: همه طرف‌ها خویشتنداری کنند
  • همکاری ایران و روسیه برای رسیدن به ائتلاف دفاعی
  • افزایش همکاری‌های امنیتی و ضد تروریسم محور دیدار مقامات ایران و پاکستان
  • تاکید وزیر دفاع پاکستان بر تقویت همکاری‌های امنیتی و ضدتروریسم با ایران
  • در دنیای بی سر نظام بین‌الملل باید از امنیت خود دفاع کرد