Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عقیل یوسفی کما عضو هئیت علمی دانشکده مکانیک و مدیر اجرایی ساخت ربات سورنا ۴ در مراسم رونمایی از طرح کلان ملی فناوری نسل چهارم ربات انسان نمای ملی درباره تاریخچه این ربات گفت: طرح سورنا در سال ۸۶ استارت زده شد و نسل اول سورنا سال بعد انجام شد، نسل دوم در سال ۸۹ که در سطح بین المللی پوشش داده شد و نسل سوم در سال ۹۴ به عنوان ربات ایرانی رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یوسفی کما تصریح کرد: ربات‌های انسان نما در وهله اول نماد فناوری هستند و کشور‌های محدودی این فناوری را دارند. این ربات‌ها می‌توانند در محیط شهری و خانگی، توانبخشی، اندام مصنوعی و در بخش‌هایی که خطر جانی دارد، مورد استفاده قرار بگیرند.

او با بیان اینکه دانش رباتیک نماد فناوری‌های نوین در عرصه‌های صلح امیز و بشردوستانه است، تاکید کرد: امیدواریم سورنا ۴ هم در این عرصه فعال شود. حامی مالی این ربات معاونت فناوری ریاست جمهوری است و هدف از طراحی این ربات کمک به فعالیت‌های انسانی است.

بیشتر بخوانید: ربات انسان نما در آستانه خانه سازی در سیاره مریخ

مدیر اجرایی سورنا ۴ در پایان درخصوص قابلیت‌های این ربات بیان کرد: سورنا ۴ نسبت به نسل خود برتری‌های بیشتری از نظر درجات آزادی و سرعت عمل دارد. طراحی آن کاملا داخلی و بومی است و قابلیت تعامل بیشتری با انسان دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ربات انسان نما دانش رباتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی در همدلی با انسان پیشرفت کرده است

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شاید تعجب کنید اگر بدانید که پیام‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی مولد گاهی می‌توانند احساس همدلی بیشتری نسبت به پیام‌های نوشته‌شده توسط انسان داشته باشند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی توانایی بهتری در تشخیص و پاسخگویی به احساسات انسان دارد و گاهی می‌تواند منجر به حمایت عاطفی بهتری شود.

ادغام فناوری هوش مصنوعی در جنبه‌های مختلف زندگی روزمره ما از جمله در حوزه ارتباطات، هر روز بیشتر می‌شود و مطالعه‌ای که اخیراً توسط محققان دانشکده کسب‌وکار مارشال در کالیفرنیا انجام شده به این سؤال پرداخته است که آیا هوش مصنوعی که فاقد آگاهی انسانی و تجربه عاطفی است، می‌تواند در ایجاد احساس شنیده شدن و درک شدن، به ویژه در رسیدگی به نیاز‌های روانشناختی افراد برای حمایت عاطفی موفق باشد؟

این مطالعه شامل یک آزمایش و یک نظرسنجی برای بررسی احساسات افراد ناشی از شنیده شدن و سایر ادراکات و احساسات مرتبطی بود که پس از دریافت پاسخ از هوش مصنوعی یا یک انسان در افراد ایجاد می‌شود. در این نظرسنجی هر دو منبع واقعی و صوری پیام بررسی شد، یعنی شرکت‌کنندگان پیام‌هایی را دریافت می‌کردند که یا توسط هوش مصنوعی یا پاسخ‌دهنده انسانی تولید شده بود، با اطلاعاتی که یا تولید هوش مصنوعی بود یا تولید انسان.

افزایش امید و کاهش اضطراب

این مطالعه نشان داد که پیام‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی می‌تواند باعث شود مردم بیشتر از پاسخ‌های انسان‌های آموزش‌دیده احساس «شنیده‌شدن» پیدا کنند. در این آزمایش، توانایی هوش مصنوعی در تشخیص و پاسخ به احساسات انسانی، برتر ظاهر شد و پشتیبانی عاطفی بهتری را ارائه کرد. علاوه بر این، پاسخ‌های ایجادشده توسط هوش مصنوعی با افزایش امید و کاهش اضطراب در افراد همراه بود که نشان‌دهنده تأثیر عاطفی مثبت بر انسان‌های دریافت‌کننده پاسخ بود.

تیم تحقیقاتی همچنین به این نتیجه رسید که در حالی که هوش مصنوعی در مقایسه با پاسخ‌دهندگان انسانیِ آموزش‌دیده، پتانسیل حمایت عاطفی بیشتری دارد، با این حال، چالش بزرگ این است که مردم اغلب، برای پاسخ‌هایی که از هوش مصنوعی دریافت می‌کنند ارزش قائل نیستند یا به آنها اعتماد ندارند. این موضوع، استفاده مؤثر از هوش مصنوعی برای حمایت عاطفی را دشوار می‌کند.

کمک به کاهش حس تنهایی

برآوردن نیاز‌های روان‌شناختی انسان به‌ویژه در پرداختن به افزایش حس تنهایی در جوامع و نیاز‌های انسانی افراد برای احساس شنیده شدن و تایید شدن، اهمیت استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به کاهش این بحران را برجسته می‌کند.

این تحقیق نشان داد که هوش مصنوعی می‌تواند حمایت عاطفی منظمی را ارائه دهد و به ابزاری ارزشمند در تقویت تعاملات انسانی و همدلی تبدیل شود. با این حساب، درک پتانسیل و محدودیت‌های هوش مصنوعی در برآوردن نیاز‌های روان‌شناختی انسان اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

گزارش حاضر از پایگاه اینترنتی نوروساینس به فارسی برگردان شده است.

 

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • قرآن منبع اصلی علوم انسانی اسلامی است
  • طراحی لیگ (INSITU) در بخش پرایمری و سکندری در هجدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران
  • لیگ ربات‌های امدادگر خط مقدماتی طراحی شد
  • فرهنگ کرامت انسانی به مخاطب منتقل شود
  • نسخه قدرتمندتر ربات انسان‌نمای «اطلس» معرفی شد
  • چه فناوری‌های نوینی در صنعت کشاورزی به کار گرفته می‌شود؟
  • استفاده از هنر قدیمی ژاپنی برای طراحی مواد پیشرفته نانویی
  • (ویدئو) اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود
  • هوش مصنوعی در همدلی با انسان پیشرفت کرده است
  • شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد