Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور پیامی به مناسبت آغاز هفته پژوهش صادر کرد که به این شرح است:

ن و َالْقَلَمِ وَ مَا یَسْطُرُونَ (قلم، ۱)

پژوهش همزادِ تحصیل در حوزه ­های علمیه بوده و سابقه­ ای فراتر از هزارسال دارد. نامگذاری یک هفته در سال، به نام «هفتۀ پژوهش» نشان از ارجمندی این مقوله و نقش بی­بدیل و اثرگذارِ آن در همه عرصه‌های علوم و معارف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسداشتِ هفتۀ پژوهش، یادآور تلاش عالمانی است که بدون کمترین توقع و چشم‌داشتی، از دیرباز در مسیر تولید علوم دینی و گسترش اندیشه­ های ناب مکتب اهل بیت علیهم السلام ، مصمم و مؤمنانه گام­های مؤثر و موزون برداشته و با نجوای ناب «سبْحَانَک لاعِلْمَ لَنَا إِلاَّ مَا عَلَّمْتَنَا إِنَّکَ أَنتَ الْعَلِیمُ الْحَکِیمُ» خالصانه همگان را جرعه نوش زمزم معارف وحیانی ساخته‌ وبه بنای مستحکم تمدن اسلامی پرداخته اند.

 فرارسیدن این ایام فرصتی است مغتنم که با رویکردی جهادی به نهادینه‌سازی فرهنگ پژوهش پرداخته و برای تحققِ سیاست­ها و مقاصد پژوهشی به تولید علم بیندیشیم. همچنین، ناظر به پرسش سال حوزه­ های علمیه با عنوانِ «نقش و رسالت حوزویان در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و سند الگوی اسلامی‌ایرانی پیشرفت» و شعار محوری هفته پژوهش با نامِ «پژوهش وتمدن نوین اسلامی» گام­ برداریم.

 رهبرمعظم انقلاب «گفتمان علمی» را گفتمان مسلط و غالب جامعه دانسته و برپایه­ روایت شریفه «اَلعِلمُ سُلطانٌ» علم را به مثابۀ ابزار اساسی قدرت کشور برشمرده و آغاز توصیه خود در بیانیه گام دوم را، برای دست­یابی به تمدِن نوین اسلامی، بر مدار علم و پژوهش قرار داده است. بر این اساس، مهم‌ترین رسالت حوزویان در عصر حاضر، تولید علوم اسلامی‌ انسانی برای اقتدار بخشی به جبهه حق و فراهم­سازی نرم‌افزارهای علمی لازم برای تحقق تمدن نوین اسلامی خواهد بود.

 بحمدلله در سال­های اخیر، با تکیه بر تراث گران­بهای قرآن و سنت، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی، برای پاسخگویی به منویات امامین انقلاب و مراجع عظام تقلید به انجام رسیده است. متولیان امر پژوهش درحوزه­ های علمیه، گام­های ارزنده‌ای را برای تولید دانش دینی و تعالی و توسعۀ فعالیت­ های پژوهشی در حوزه  برداشته‌اند؛ و نتایج آن در آینده‌ای نه چندان دور ظاهر خواهد شد.

 اینجانب  فرارسیدن هفتۀ پژوهش را به همه مدیران، برنامه‌ریزان و دست‌اندرکاران امر پژوهش تبریک گفته و از خداوند منان برای ایشان توفیق و سربلندی توأم با سعادت و حسن عاقبت را آرزومندم.

 مرکز مدیریت حوزه­ های علمیه، به لطف حضرت حق و در پناه حلقۀ اتصال عالمیان، همه‌ی توش و توان خود را مصروف خواهد داشت که استوارتر از پیش، گام­های تحولی وتمدن‌ساز را بردارد. امید که در آینده‌ای نزدیک، این مجاهدت­ها با تولید علوم اسلامی‌انسانی و تأمین نرم‌افزارهای مناسب به ثمر بنشیند و تمدن نوین اسلامی به سرانجام مطلوب خود رسیده و مایۀ اقتدار امّت اسلامی شود. إن شاء الله.

کد خبر 4797323

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب حوزه های علمیه علوم انسانی هفته پژوهش انتخابات مجلس شورای اسلامی بوشهر ایلام مجلس شورای اسلامی قزوین گرگان بارش برف یاسوج ثبت نام کاندیداها تعطیلی مدارس خطبه های نماز جمعه بیرجند انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید بدون اصلاح انگاره‌های ذهنی وجود ندارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت نگاه عمل‌گرایانه در حوزه حل مشکلات مردم دارد و تلاشمان این است که توازن را ایجاد کنیم و به این باور برسیم جهش تولید بدون اصلاح انگاره‌های ذهنی وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در نشست مشترک با وزیر اقتصاد ضمن تبریک ایام ولادت امام حسن مجتبی (ع)، ماه مبارک رمضان و عید نوروز اظهار کرد: شعار سال پیشینه دارد و مبتنی بر نظریات فکری است، بر این اساس رهبر حکیم و فرزانه‌ای در صدر نظام هستند که سال‌های سال با آسیب شناسی دقیق بر حل مشکلات اقتصادی تمرکز کرده‌اند.

وی با بیان اینکه شعار سال یکی از راهبردهای اساسی کشور در سال پیش رو است، افزود: شاید با نگاهی ناکافی تصور کنیم که شعار سال اقتصادی است و باید همه تمهیدات برای تحقق آن از حوزه اقتصاد سرچشمه گیرد که اشتباهی راهبردی محسوب می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: رهبر انقلاب چنین تعبیری در مورد فرهنگ داشتند مبنی بر اینکه فرهنگ شبیه هواست و با چنین نگاهی فرهنگ امری ثانوی نیست و امری اولیه به‌شمار می‌رود؛ در جامعه‌ای با اندیشه دینی تا زمانی که حوزه فرهنگ ارتقای لازم را نیابد اساساً امکان پیشرفت وجود ندارد.

اسماعیلی با بیان اینکه اساساً بدون بستر فرهنگی امکان پیشرفت در جامعه دینی با قرائت اسلامی وجود ندارد، گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور رخ داده این است که به این یکپارچگی توجه لازم نشده است.

وی با تاکید بر اینکه پیشینه تمدنی و نظام سازی ما اندیشه‌ای منسجم است، ادامه داد: در این زمینه همیشه میدان امام اصفهان (ع) را مثال می‌زنم که در آن مسجد امام به‌عنوان نماد توحید، مسجد شیخ لطف‌الله نماد آموزش، عالی قاپو مظهر سیاست و بازار قیصریه به عنوان نماد بازار و اقتصاد همنشین یکدیگر هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مسئول مهمی در کشور داشتیم که می‌گفت حوزه فرهنگ به دولت مربوط نیست که اشتباهی راهبردی محسوب می‌شود، این حوزه یکپارچه است و فرهنگ امری مقدم محسوب می‌شود چراکه زیر سایه فرهنگ توحیدی است که اتفاقات مهم رخ‌می دهد.

اسماعیلی تاکید کرد: روز اولی که خدمت رهبری رسیدیم ایشان فرمودند ساختارهای فرهنگی نیاز به بازسازی انقلابی دارد، در مورد اینکه این بازسازی چگونه باید انجام شود نیز فرمودند منظور اصلاح ساختارهای فرهنگی در جامعه است و نه در دولت.

وی گفت: رئیس دولت نیز شخصیتی فرهنگی است و وابستگی به مکتب فکری دارد؛ البته گرد و خاک رسانه‌ای اجازه نمی‌دهد مردم با عمق راهبردی تفکر حاکم بر دولت آشنا شوند، دولت نگاه عمل‌گرایانه در حوزه حل مشکلات مردم دارد و در دولت تلاشمان این است که توازن را ایجاد کنیم و به این باور برسیم جهش تولید بدون اصلاح انگاره‌های ذهنی وجود ندارد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه بدون راه‌حل فرهنگی، امکان اصلاح مسئله الگوی مصرف وجود ندارد، افزود: حوزه فرهنگ در دولت باید به عنوان مسئله‌ای اصلی دیده شود.

در این مراسم سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ، مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی، مهدی رمضانی دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، فرزانه فخریان رئیس بنیاد ملی پویانمایی ایران، حجت‌الاسلام خداداده مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، محمدمهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و مهدی محمدی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت اقتصاد نیز حضور دارند.

کد خبر 739507

دیگر خبرها

  • پذیرش محدود پژوهش علوم انسانی از سوی دنیا
  • ۲ مأموریت دانشکده دین و رسانه از نگاه آیت‌الله اعرافی
  • شناسایی و پیگیری روش‌های تقویت مالی در حوزه علم و فناوری
  • روح معماری ایرانی-اسلامی بیش از پیش در ساخت و سازها دمیده شود
  • از سرمایه عظیم جذب زائر در قم استفاده شود
  • روح معماری اسلامی- ایرانی در قم مورد توجه قرار گیرد
  • بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی باشد
  • اصلاح انگاره‌های ذهنی و فرهنگی لازمه تحقق جهش تولید است
  • جهش تولید بدون اصلاح انگاره‌های ذهنی وجود ندارد
  • حضور فعال حوزویان و استقبال مردم در نمایشگاه قرآن