Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@07:17:15 GMT

اوضاع عراق با هدایت مرجعیت رو به بهبود می رود

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۷۱۲۴

اوضاع عراق با هدایت مرجعیت رو به بهبود می رود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر ولایتی در صد و هشتاد و هشتمین اجلاس موسع شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار داشت: از بولیوی تا ونزوئلا تا سوریه و لبنان و یمن و عراق و تا کره شمالی و شرق آسیا، آمریکا طرح و برنامه مشترکی آمریکا دارد.

عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: شرایط در عراق هم غیرمنتظره نبود و در ادامه همان طرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکایی ها وقتی موفق نشدند که داعش را به پیروزی برسانند طرح را تغییر دادند و با استفاده از باقیمانده های حزب بعث و برخی گروه های دیگر، کار خود را انجام دادند.

وی همچنین اظهار داشت: داعش متوقف شد ولی زمینه هایی که داعش در آن رشد کرد، هنوز وجود دارد. عربستان سعودی و امارات اقدامات آشوبگرانه آمریکا در عراق را حمایت می کردند و حتی رسماً در خیابان ها پول پخش می کردند. توطئه های آمریکا در سوریه و لبنان نیز ادامه همین طرح است. همان طور که در یمن نیز وارد فاز نظامی شدند اما نتیجه نگرفتند و امروز آل سعود به دنبال مذاکره با انصارالله است.

ولایتی افزود: می توان امیدوار بود که با هدایت مرجعیت و خویشتنداری سازمان ها و گروه های اصیل عراقی، اوضاع آن کشور رو به بهبود رود و نقشه های آمریکا نقش بر آب گردد.

کد خبر 4797599

منبع: مهر

کلیدواژه: ولایتی عراق لبنان امريكا عربستان سعودی مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سید اسماعیل موسوی وزارت کشور ایران حسن روحانی هیئت دولت یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان سید عباس عراقچی اصلاح طلبان مجلس محمدجواد ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۷۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش خراسان چه کسانی هستند و چرا به روسیه حمله کردند؟

زی‌سان- به رغم تلاش‌های ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و رسانه‌های تحت تسلط روسیه برای مقصر دانستن اوکراین برای حمله مرگبار به سالن کنسرت در مسکو، جزئیات بیشتری در مورد گروه جهادی داعش شاخه خراسان که ادعا می‌کند پشت این حملات بوده است، در حال آشکار شدن است.

داعش شاخه خراسان چیست یا چه کسانی هستند؟

به گزارش بی بی سی، داعش شاخه خراسان یکی از شاخه‌های منطقه‌ای گروه موسوم به دولت اسلامی است که دولت‌های سراسر جهان آن را سازمانی تروریستی و ممنوع می‌شمارند.

این شاخه بر افغانستان، ایران و پاکستان تا آسیای مرکزی متمرکز است.

این گروه نام خراسان را به این دلیل انتخاب کرده چون خراسان بخشی از خلافت اسلامی تاریخی بوده که آن منطقه را در بر می‌گرفته است.

داعش شاخه خراسان حدود ۹ سال است که فعالیت دارد ولی در ماه‌های اخیر خطرناک‌ترین شاخه گروه داعش با عمق دسترسی و شهرت به قساوت و خشونت شدید بوده است.

داعش شاخه خراسان در کنار بازمانده رهبری کلان‌تر این گروه در سوریه و عراق در پی این است که یک خلافت اسلامی فراملی پدید بیاورد که مبتنی بر تفسیر به شدت سخت‌گیرانه از شریعت باشد.

در افغانستان، این شاخه داعش شورش‌های پراکنده اما مرگباری را علیه طالبان، حاکمان این کشور، که با آن مخالفت ایدئولوژیک مبنایی دارند انجام می‌دهد.

آیا داعش شاخه خراسان پیش از این هم حملاتی انجام داده است؟

این شاخه داعش در سال ۲۰۲۱ در جریان تخلیه پرآشوب از فرودگاه کابل حمله‌ای انتحاری انجام داد که منجر به کشته شدن ۱۷۰ افغان و ۱۳ نفر نظامی آمریکایی شد.

سال بعد از آن نیز به سفارت روسیه در کابل حمله کرد که منجر به کشته شدن حداقل شش نفر و زخمی شدن عده‌ای دیگر شد.

گروه موسوم به دولت اسلامی مسئولیت انفجار در ورودی فرودگاه نظامی کابل را برعهده گرفت که در آن شمار زیادی از افغان‌هایی که درصدد خروج از کشور بودند کشته شدند

این گروه حملاتی بی هدف به بخش زایمان بیمارستان، ایستگاه‌های اتوبوس و مأموران پلیس انجام داده است.

در ماه ژانویه امسال، داعش شاخه خراسان دو بمب‌گذاری هم‌زمان در گلزار شهدای کرمان انجام داد که منجر به کشته شدن ۱۰۰ نفر شد.

در روسیه این گروه حملات متعددی در ابعاد کوچک‌تر انجام داده است و تازه‌ترین آن در سال ۲۰۲۰ بود –اف اس بی، سرویس امنیتی داخلی روسیه می‌گوید که امسال تا هم‌اکنون چندین توطئه ترور را متوقف کرده است.

مهاجمان مسکو چه کسانی بودند؟

به گفته رسانه دولتی روسیه چهار مردی که دستگیر و متهم شده‌اند همگی تاجیک و اهل جمهوری آسیای میانه تاجیکستان هستند که بخشی از اتحاد شوروی سابق بود.

از ظاهر کتک‌خورده و زخمی آن‌ها در دادگاه پیداست که بازجویی خشن تا حد شکنجه شده‌اند.

مشکل این ماجرا بنا بر هنجارهای بین‌المللی این است که اعترافات آن‌ها بی‌ارزش خواهد بود – افراد برای متوقف کردن درد، تن به گفتن هر چیزی می‌دهند از جمله اعتراف کردن به روایتی که به سادگی نادرست باشد.

گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی بر این‌که در اوایل ماه مارس یکی از این مردان در حال بررسی و زیرنظر گرفتن محل حمله دیده شده است و این حدود همان زمانی است که آمریکا به روسیه هشدار داده بود که تهدید فوری حمله‌ای در مکانی عمومی وجود دارد – و کرملین در آن زمان این هشدار را به عنوان «تبلیغات» رد کرده بود.

گزارش دیگری حاکی از این است که حداقل دو مهاجم اخیراً وارد روسیه شده بودند یعنی این یک «تیم ضربت» بوده است که داعش خراسان آن را اعزام کرده است نه سلولی خفته از ساکنان خود روسیه.

چرا روسیه را هدف قرار دادند؟


دلایل متعددی وجود دارد.

داعش خراسان بیشتر جهان را دشمن خود می‌داند. روسیه در صدر این دشمنان واقع است در کنار آمریکا، اروپا، اسرائیل، یهودیان، مسیحیان، مسلمانان شیعه، طالبان و همه حاکمان کشورهایی با اکثریت مسلمان که از نظر آنها «مرتد» هستند.

خصومت داعش با روسیه به زمان جنگ‌های چچن در دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ بر می‌گردد که نیروهای روسیه گروزنی پایتخت چچن را ویران کردند.

پس از آن، روسیه در حمایت از متحدش، رئیس‌جمهور بشار اسد، وارد جنگ داخلی سوریه شد و نیروی هوایی روسیه بمباران‌های بی‌شماری در مواضع شورشیان و تروریست‌ها انجام داد که منجر به کشته شدن شمار فراوانی از اعضای گروه داعش و مبارزان مرتبط با القاعده شد.

در افغانستان، داعش شاخه خراسان روسیه را متحد طالبان می‌داند و از این روست که به سفارت روسیه در کابل در سال ۲۰۲۲ حمله کردند.

آن‌ها از اشغال ده ساله‌ قساوت‌آمیز افغانستان به دست شوروی از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۹ نیز کینه‌ای دارند.

و بعد وضعیت داخل خود روسیه نیز مطرح است.

داعش خراسان روسیه را کشوری بسیار مسیحی می‌بیند و ویدیویی که پس از حمله مسکو منتشر کرده‌اند از کشتن مسیحیان سخن می‌گوید.

کارگران مهاجر تاجیک و سایر کشورهای آسیای میانه گاهی اوقات هدف آزار و بدگمانی سرویس امنیت فدرال روسیه در مواردی هستند که این دستگاه می‌خواهد با حملات تروريستی مقابله کند.

در نهایت روسیه - کشوری که در حال حاضر تمام توجه‌اش معطوف به جنگی تمام عیار با همسایه‌اش اوکراین است – ممکن است هدف سهل‌الوصول و فرصتی برای داعش خراسان بوده باشد چون در این کشور سلاح‌ها در دسترس‌اند و دشمن در وضعیت دفاعی نبوده است.

درباره حملات مسکو چه چیزهایی را هنوز نمی‌دانیم؟

پرسش‌های بی‌‌پاسخ متعددی درباره این ماجرا وجود دارد.

مثلاً، چرا حمله‌کنندگان توانسته بودند آزادانه حدود یک ساعت اطراف سالن کروکوس بدون هیچ احساس اضطرار و فوریتی پرسه بزنند؟

در کشوری که پلیس و نیروهای ویژه و به طور مشخص ماموران سازمان امنیت حضوری پر رنگ دارند، این افراد مسلح جوری رفتار می‌کردند که انگار می‌دانستند تیم ضربت پلیس قرار نبوده آن‌ها را متوقف کند.

بعد مسئله سلاح‌ها در میان است – و نه فقط سلاح‌های دستی بلکه مسلسل‌های پیشرفته و قدرتمند برای حمله. از کجا توانسته بودند این سلاح‌ها را به دست بیاورند و چطور بدون شناسایی شدن این سلاح‌ها را به داخل محل برده بودند؟

دستگیری سریع آن‌ها نیز تعجب‌برانگیز است.

بر خلاف بسیاری از تروریست‌ها در حملاتی از این دست، این افراد جلیقه یا کمربند انفجاری نداشتند، به روش کسانی که مرگ را به دستگیری ترجیح می‌دهند.

و در عین حال، طولی نکشید که مقامات روسیه – همان مقاماتی که نتوانسته بودند بدترین حمله تروریستی این ۲۰ سال را درست زیر گوش‌شان متوقف کنند – مظنونان را پیدا کرده و به دادگاه بردند.

تمام این‌ها باعث شده برخی تحلیل‌گران گمانه‌زنی کنند که شاید این کار به اصطلاح «داخلی» کرملین باشد یا «عملیات پرچم دروغین» (عملیاتی برای دادن نشانی غلط) برای جلب حمایت مردمی برای جنگ اوکراین.

اما هیچ شاهد قطعی در تأیید این نظریه نداریم و دستگاه امنیتی آمریکا نیز تأیید کرده است که به نظرشان داعش مسئول این حمله هولناک بوده است.

سایر اخبار (تصاویر) لئوپون، پادشاهِ پادشاهان؛ حیوان عجیب و غول‌پیکری که حاصل جفت‌گیری پلنگ و شیر است! (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • هلاکت یک تروریست بلندپایه داعش در مرز عراق و سوریه
  • مسئول انتقال تروریست‌ها میان عراق و سوریه کشته شد
  • جزئیات مذاکرات محرمانه میان ایران و امریکا برای ایجاد آتش بس در منطقه
  • داعش خراسان چه کسانی هستند و چرا به روسیه حمله کردند؟
  • هلاکت یک سرکرده داعش در عراق
  • بهبود گردشگری چهارمحال و بختیاری باعث کاهش بیکاری می‌شود
  • روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا
  • آمریکا: مبارزه با گروه‌های تروریستی به نفع حکومت طالبان است
  • مسکو: چرا داعش فقط به دشمنان آمریکا حمله می‌کند؟
  • رونمایی از یک بلوغ واقعی