Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،به تازگی مقاله‌ای با عنوان Parahydrophobicity and stick-slip wetting dynamics of vertically aligned carbon nanotube forests در نشریه Carbon به چاپ رسیده که نشان دهنده رشد فزاینده فناوری نانو است فناوری‌ که به کمک رفع بحران‌های محیط زیستی آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات این محققان نشان داده که نانولوله‌های کربنی می‌توانند به‌عنوان پوشش، آب را پس زده و یا آن را در یک جا نگه دارند، خاصیتی که کاربرد‌های زیادی در بخش طیف‌سنجی، رنگ یا انتقال آب می‌تواند داشته باشد.

زیو ژو از محققان این پروژه می‌گوید: برخلاف سطوح ابرآب‌گریز که قطرات آب به سادگی از روی آن لیز می‌خورند، جنگل نانولوله‌های کربنی پاراهیدروفوبیک هستند به این معنا که هم خاصیت آب‌گریزی دارند و هم آب را روی خود نگه می‌دارند، این ویژگی حالتی شبیه به رابطه توام عشق و نفرت است.

بیشتر بخوانید: مدارس و دانشگاه‌های استان تهران فردا تعطیل است؟

این محققان به این نتیجه رسیده اند که زمانی که یک قطره آب روی آرایه‌هایی از نانولوله‌های کربنی می‌افتد، نانولوله کربنی آب را پس می‌زند و در نتیجه آب حالت قطره‌ای پیدا می‌کند با این حال این قطره روی زمین نمی‌افتد و روی سطح جمع می‌شود.

کلید اصلی در این رفتار، استفاده از جنگل نانولوله‌های کربنی است که به‌صورت متراکم و عمود روی سطح جمع شده‌اند و در عین حال به خاصیت آب‌دوستی ذاتی سطح نانولوله‌های کربنی نیز مربوط می‌شود. این جنگل ارتفاع ۱۰۰ میکرونی داشته و به حدی متراکم است که ۱۰۰ میلیارد نانولوله کربنی در فضای یک سانتی‌متر مربعی قرار می‌گیرند.

بخشی از آب جذب شده و وارد آرایه نانولوله‌های کربنی می‌شود و بخشی نیز به‌صورت کره در می‌آیند. این تحقیقات نشان می‌دهد که جنگل نانولوله‌های کربنی دارای خواص پاراهیدروفوبیک هستند.

این رفتار ترشوندگی می‌تواند منجر به ساخت سطوحی از نانولوله‌های کربنی شود که کاربرد‌هایی در حوزه‌های مختلف دارد. پاول لیو از دانشگاه پترزبورگ می‌گوید: تحقیقات پیشین نشان داد که جنگل نانولوله‌های کربنی در حین استفاده در محیط آبی ناپایدار است، اما ما نشان دادیم که قطرات آب روی سطح جنگل نانولوله‌های کربنی پایدار هستند. این رفتار ترشوندگی می‌تواند در قالب آرایه‌هایی از نانولوله‌های کربنی به کار گرفته شده و نوار‌هایی با قابلیت استفاده در حوزه‌های مختلف ساخته شود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری نانو نانو ذرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویای پدیده والیبال ایران بر باد رفت!

به گزارش "ورزش سه"، ایلشن داوودی پور که به نظر بسیاری از کارشناسان پدیده جدید والیبال ایران در پست پاسوری است و پاس های او همه را یاد سعید معروف انداخته او بود در لیست جدید تیم ملی جایی ندارد.

در حالی که داوودی‌پور در تمرینات بسیار با انگیزه ظاهر شده بود، اما گویا قد کوتاه او و همچنین کم تجربگی اش باعث شد تا موریسیو موتا پائز روی نام او قلم قرمز بکشد تا خاطره خط خوردن از تیم ملی جوانان برای او زنده شود.

بدون شک کادر فنی تیم ملی می‌توانست با تدبیر بیشتری این پاسور آینده دار و با انگیزه را در تیم ملی حفظ کند که این اتفاق نیفتاد تا بین بازیکنان خط خورده ای که از حضور در تیم ملی انصراف نداده بودند ایلشن داوودی پور خط خورده قلمداد شود.

دیگر خبرها

  • تجلیل از فعالان طرح حجاب و عفاف
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • رویای پدیده والیبال ایران بر باد رفت!
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • تمجید فیلسوف اهل‌سنت از سیلی ایران به اسرائیل
  • خط و نشان شبانه دادستان گرگان برای ویلاسازان توسکستان/ مدیران متخلف احضار می‌شوند
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • تصاویر نجومی سوم اردیبهشت (۲۲ آوریل)