Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@14:20:35 GMT

شاهدان شیدایی در حوزه هنری تقدیر شدند

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۹۸۵۸

شاهدان شیدایی در حوزه هنری تقدیر شدند

آیین پاسداشت خانواده شهدای هنرمند موسوم به «شاهدان شیدایی» امشب در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۲ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، آیین پاسداشت خانواده شهدای هنرمند موسوم به «شاهدان شیدایی» امشب با حضور شخصیت‌ها و چهره‌هایی چون سردار غلامی، سردار دهقانی، سردار نجات، سردار آزادی، سیدعباس صالحی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

در این آیین، امیر نصیربیگی رییس سازمان بسیج هنرمندان ضمن خوشامدگویی به حضار گفت: امیدواریم بتوانیم با برگزاری آیین پاسداشت شهدای هنرمند، مسیر جدیدی را در فعالیتهای هنری و ادبی کشور باز کنیم و از مقام والای شهدای عزیزی که از همه چیزشان گذشتند و شهادت را بزرگترین هنر خود فرض کردند، تقدیر کنیم.

وی افزود: تاکنون 2159 شهید هنرمند را شناسایی کرده‌ایم و امیدوارم بتوانیم با برگزاری منظم و سالانه این بزرگداشت، گام بلندی در راستای تکریم مقام شامخ شهدای هنرمند برداریم.

در بخش دیگری از این مراسم، سردار غلامی ضمن بیان خاطره‌ای از سالهای دفاع مقدس گفت: سال 1364 در قرارگاه یکی از لشکرهای نیروی زمینی، یکی از فرماندهان با من تماس گرفت و گفت فرمانده گروهانی دارم که بسیاری از مواقع خانه نمی‌رود؛ شما او را بخواهید و در این باره به وی تذکر دهید. من هم او را خواستم و گفتم چرا به خانواده‌ات سر نمی‌زنی؟ در همین حین اشکهایش جاری شد و گفت: دختری یک سال و نیمه دارم که قطع نخاع است؛ وقتی به خانه می‌روم دوست دارم چیزی دستم باشد اما اکنون دستم خالی است. پرسیدم چرا دخترت قطع نخاع شده است؟ گفت: من در جبهه مجروح و به بیمارستان منتقل شدم. یک بار که در حیاط بیمارستان قدم می‌زدم، از دور خانمی را دیدم که شبیه همسرم بود؛ جلو رفتم و دیدم همسرم است؛ معلوم شد خانواده‌ام هم در بمباران مجروح شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند؛ دخترم نیز قطع نخاع شده است.

وی افزود: وقتی بچه‌های گروه تفحص در فکه منطقه را جستجو می‌کردند، به مزاری دسته جمعی از بچه‌های رزمنده رسیدند. طی تفحص دفترچه‌ای به دستخط یکی از شهدا پیدا شد که در آخرین برگ آن یادداشتی بدین مضمون نوشته شده بود: «امروز روز پنجم است که در محاصره هستیم. آب را جـــیره بندی کرده ایم. نان را جیره بنــــــدی کرده ایم. عطــش همه را هلاک کرده است، هـــمه را جز شهدا، که حالا کنارهم در انتــــــهای کانال خوابیده اند. دیگر شــــهدا تشنه نیستند. فدای لب تشنه ات پسر فاطمه(س)»

سردار غلامی تصریح کرد: این جمله اثری ماندگار، فاخر و هنری بی نظیر است که پلی بین انقلاب اسلامی و ظهور حضرت حجت(عج) برقرار می‌سازد. از تمام دست اندرکاران برپایی آیین پاسداشت شهدای هنرمند تشکر و قدردانی می‌کنم.

در بخش دیگری از این نشست، مهدی چمران برادر شهید مصطفی چمران گفت: در متن سوگنامه حضرت امام(ره) درباره شهید چمران این جمله قید شده است که شهادت هنر مردان خداست.

وی افزود: زمانی که شهید چمران در اهواز زخمی شده بود؛ حضرت آقا به اتاق شهید چمران تشریف آوردند؛ درحالیکه کتاب تاریخ هنر در دستانشان بود. دکتر چمران از ایشان پرسیدند: آیا شما هم در زمینه هنر کار می‌کنید و همین پرسش مقدمه آغاز مباحثات جدی و عمیق هنری میان حضرت آقا و شهید چمران بود.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: انقلاب اسلامی ایران در مقاطع مختلف خود درس‌آموزی های متعددی داشته است؛ به ویژه در مقطع 8 سال دفاع مقدس این اتفاق به شکل پررنگی رخ داده است.

وی افزود: دفاع مقدس ذخیره‌ای تاریخی برای آینده ایران عزیز و حتی جهان فراهم کرد. این مقطع برهه ای از تاریخ بود که مثل قیام عاشورا حادثه ای برای یک دوره تاریخی نبود؛ بلکه اتفاقی بود برای آنکه تاریخ بداند باید چگونه عمل کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این 8 سال، ارزشهای والای انسانی در اجزا و ابعاد متکثر، خود را نمایاند؛ ارزشهایی که وقتی به الگو، قصه و روایت تبدیل می‌شوند، قدرت اکسیری تاریخی پیدا می‌کنند. در این دوره طلایی روحی معنوی از این سرزمین برخاست که می‌تواند پرچم دار معنویت بشری باشد؛ تاریخ ایران زمین تاریخ اشراق و معنویت است؛ 8 سال دفاع مقدس فضایی از معنویت را معنادار کرد و بر جان جهان نشاند.

وی ادامه داد: این دوره معطر تاریخ ما، فرصتی برای این بود که اقشار و اقوام مختلف برای یک مسیر و یک هدف کنار هم قرار گیرند؛ گاهی این پرسش مطرح می‌شد که چرا در قیام کربلا امام حسین (ع) چنین ترکیب متنوعی از انسانها را اعم از زن، مرد، سیاه، سپید و... در کنار هم قرار داد؛ اکنون متوجه می‌شویم هرکدام از یاران حضرت(ع) حجتی تا آخرالزمان هستند و پیامشان این است که تو هم می‌توانی حسینی و عاشورایی باشی و باید چنین باشی.

صالحی یادآور شد: در دفاع مقدس نیز اقوام و اقشار مختلف کنار هم قرار گرفتند تا هیچ قشری بی حجت نباشد. بخشی از این اقشار شهدا و ایثارگران هنرمند بودند. ما بیش از 2000  شهید هنرمند داریم و این کثرت بدین معناست که کاروان هنرمندان در آن دوره با کاروان مردم همراه بود؛ این شهدا حجتی هستند براینکه در آن دوره عسرت و ابتلا، هنرمندان نیز همچون دیگر اقشار پابه‌پای مردم حاضر بودند و امروز نیز حجتی بر اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و ادبیات هستند؛ قطره قطره حیات آنها برای اصحاب فرهنگ و هنر و ادبیات ما درس آموز است.

وی خاطرنشان کرد: «شاهدان شیدایی» فرصت مغتنمی است که بار دیگر با کاروان شهدا که پیشتازان هنر ایران اسلامی هستند، میثاق ببندیم و امید که راهشان پر رهرو باشد.

در بخش دیگری از این نشست، از خانواده شهدای هنرمند به شرح زیر تقدیر شد:

خانواده شهید محمد تنگستانی

خانواده شهید جعفر پاو

خانواده شهید مجید جباری شهیر

خانواده شهید حجت الله یخچالی

خانواده شهید علیرضا قدیمی

خانواده شهید فیروز حمیدی زاده

خانواده شهید ارکان قدیمی

خانواده شهید مجید غلامی

خانواده شهید فریبرز یزدان شناس

خانواده شهید هادی باغبانی

خانواده شهید حمید زاهدی

خانواده شهید ماشاء الله صفاری

خانواده شهید عباس آقادادی

خانواده شهید عبدالرضا مصلی نژاد

خانواده شهید مصطفی چمران

خانواده شهید علی اصغر فلاح

خانواده شهید سیدجواد اسدی

خانواده شهید ابراهیم اصغرزاده

خانواده شهید علی حسین ابراهیمی

خانواده شهید سعید نوروزی

در بخش دیگری از این مراسم، از «جمال شورجه» نویسنده و کارگردان متعهد و شناخته شده سینمای ایران که چندی در بستر بیماری بود، تجلیل به عمل آمد.

در ادامه از هنرمندان دیگری چون «مرتضی سرهنگی» چهره ماندگار حوزه ادبیات پایداری و «محمد گلریز» صدای ماندگار حوزه موسیقی و سرودهای انقلابی نیز تقدیر شد. بنابر این بود که از «مسعود نجابتی» هنرمند و گرافیست نام آشنای عرصه هنرهای تجسمی نیز تقدیر شود که وی به دلیل تشرف به مشهد مقدس در این مراسم غایب بود.

شعرخوانی توسط ابوالفضل آقاسی، اجرای ترانه توسط علیرضا افتخاری، تعزیه خوانی توسط مرشد محسن میرزاعلی، اجرای سرود و... از دیگر بخشهای آیین «شاهدان شیدایی» بود.

در پایان این مراسم، کتاب آثار مکتوب شهدای هنرمند نیز توسط سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

پوستر جدید خانه طراحان برای شیخ ابراهیم زکزاکی+عکسخانه هنرمندان ایران میزبان «سرو نقره‌ای» ششم شد

انتهای پیام/

R1527/P/S4,40/CT11 واژه های کاربردی مرتبط شهدای دفاع مقدس حوزه هنری

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهدای دفاع مقدس حوزه هنری شهدای دفاع مقدس حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناصر تقوایی؛ حسرت یک خنده

  عصر ایران؛ رضا صائمی- گرچه انتشار عکسی جدید از ناصر تقوایی در شبکه‌های اجتماعی موجب شادی علاقه‌مندان این فیلم‌ساز برجستۀ سینما شده و خنده‌اش را نشان حال خوب او دانسته‌اند اما واقعیت این است که این خبر خوش و عکس شاد در عین حال می‌تواند نماد تراژدی هم باشد!

 

   به این معنا که سرگذشت حرفه‌ای یک هنرمند برجسته و فیلم‌ساز مؤلف چون او چنان با بی‌خبری و فیلم‌نسازی گره خورده که حالا انتشار عکسی از او مایۀ دل‌خوشی و امیدواری است. البته  خدا را شکر که استاد سلامت و سرپاست و هنوز می‌خندد اما کاش خنده در پی آفرینش هنری و یک کار تازه می‌بود. 

   فیلم‌سازی که هنوز دو فیلم ناتمام در کارنامه دارد؛ کما این‌که دو پروژۀ مشهور «زنگی و رومی» (۱۳۸۱) و «چای تلخ» (۱۳۸۲) همچنان ناتمام رها شده‌اند. 
  تقوایی در دی ماه سال ۱۳۸۲ فیلم جنگی چای تلخ را کلید زد، اما به دلایل مالی، سانسور و عدم حمایت مراکز دولتی نیمه‌کاره ماند. 

  او فیلم‌سازی است که به هر شرط و شرایطی برای ساختن فیلم تن نمی‌دهد تا احتمالا به تقدیری که برخی از فیلم‌‌سازان برجستۀ هم نسل او دچار آمده‌اند تن ندهد. 

   گفته‌اند روزی یکی از شاگردانش پرسید: «آقای تقوایی! در همه جا از شما به عنوان یکی از استادان سینمای ایران یاد می‌کنند. به ما بگویید راز این موفقیت شما در چیست؟» تقوایی در جواب گفت : « فکر نکنید این جایگاه به خاطر فیلم‌ها و کارهایی به دست آمده که ساخته‌ام. اتفاقا به سب کارهایی است که نساخته‌ام».

   در واقع این فیلم نساختن به سخت گیری‌هایی خود در کار هم ربط دارد اما وقتی یک فیلم‌ساز جریان‌ساز برای سال‌های طولانی فیلم نمی‌سازد این دیگر به دلیل وسواس‌های شخصی نیست، ناشی از نابه‌سامانی شرایطی است که موجب می‌شود تا کسی مثل ناصر تقوایی ترجیح دهد دیگر فیلم نسازد.

ه
    از منظر جامعه‌شناسی هنر، اثر هنری صرفا متکی به خلاقیت فردی هنرمند نیست، وابسته به شرایط مناسب تولید و آفرینش‌گری هم هست. به همین دلیل است که باید در کنار «خلاقیت هنری» از ضرورت «مدیریت هنری» هم گفت. فیلم‌‌سازانی مثل تقوایی واجد تقوای کاری و حرفه‌ای هم هستند و در هر شرایطی فیلم نمی‌سازند. او هنرمند نان به نرخ روز خوری نبوده و هیچ وقت حاضر نشد از اصول خود در فیلم‌سازی به دلیل مصلحت‌ها یا فرمایش‌ها دست بکشد. به دلیل  در سال ۶۲ هم ساخت پروژه بزرگ سریال "کوچک جنگلی" را کنار گذاشت و درنهایت بهروز افخمی آن را ادامه داد.

  اکبر عبدی که با او در فیلم «ای‌ایران» همکاری کرده بود یک بار دربارۀ تقوایی گفته بود: «دوست داشتم اگر روزی قرار بود سيمرغ بلورين از جشنواره فيلم فجر بگيرم اين جايزه به خاطر فيلم سينمايی "ای‌ايران" به کارگردانی "ناصر تقوايی" باشد.... هر فيلمی از تقوايی خود کلاس درس بزرگی براي تمامی هنرمندانی است که با او کار می‌کنند، نبايد امروز استادی چون تقوايی خانه‌نشين باشد بلکه بايد شرايطی فراهم شود تا او در سال 10 بازيگر زن و 10 بازيگر مرد به جامعه معرفی کند.»

   آنچه عبدی گفته روایت تراژیک بی‌‌رحمی سینمای ماست که زور هنرمند توانایی مثل تقوایی هم به آن نمی‌رسد و این چقدر با تعریفی که خود تقوایی از ترازدی کرده است منطبق است. آنجا که می‌گوید: « تراژدی را آدم‌های تسلیم شدۀ توسری‌خورده نمی‌سازند! آدم‌هایی می‌سازند که برای زندگی مبارزه می‌کنند اما زورشان نمی‌رسد». 

   بله! تماشای عکس ناصر تقوایی با خنده‌ای بر لب خوشایند است و موجب خرسندی که حال استاد خوب است اما قطعا حال او و ما زمانی خوب‌تر بود که نه عکس تقوایی که فیلمی تازه از تقوایی را به تماشا بنشینیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وقتی واژه ها مجرم می شوند... تصویری جدید از ناصر تقوایی فیلمساز برجسته سینمای ایران (عکس)

دیگر خبرها

  • شهید رحیمی فرصت نکرد رخت دامادی به تن کند/ امانتداری و وظیفه‌شناسی آوازه شهید فاضل بود
  • تکریم و قدردانی از خانواده شهدای فاطمیون + فیلم
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری
  • افزایش حقوق ایثارگران و خانواده شهدا
  • تقدیر رئیس سازمان سنجش از مسئول حفاظت آزمون استان خوزستان
  • مستند راز میرزا رونمایی می‌شود
  • تجلیل از خانواده شهدای ورزشکار فارس
  • مستند «راز میرزا» رونمایی می‌شود
  • عملیات مسخره اسرائیل در اصفهان با اسباب بازی/ مدیریت شهری در حوزه مسکن حکم کمک کننده دارد
  • ناصر تقوایی؛ حسرت یک خنده