Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-19@17:46:28 GMT

«شاهدان شیدایی» در حوزه هنری تقدیر شدند

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۰۱۰۶

«شاهدان شیدایی» در حوزه هنری تقدیر شدند

آیین پاسداشت خانواده شهدای هنرمند موسوم به «شاهدان شیدایی» امشب در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین پاسداشت خانواده شهدای هنرمند موسوم به «شاهدان شیدایی» امشب با حضور شخصیت‌ها و چهره‌هایی چون سردار غلامی، سردار دهقانی، سردار نجات، سردار آزادی، سیدعباس صالحی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

در این آیین، امیر نصیربیگی رییس سازمان بسیج هنرمندان ضمن خوشامدگویی به حضار گفت: امیدواریم بتوانیم با برگزاری آیین پاسداشت شهدای هنرمند، مسیر جدیدی را در فعالیتهای هنری و ادبی کشور باز کنیم و از مقام والای شهدای عزیزی که از همه چیزشان گذشتند و شهادت را بزرگترین هنر خود فرض کردند، تقدیر کنیم.

وی افزود: تاکنون 2159 شهید هنرمند را شناسایی کرده‌ایم و امیدوارم بتوانیم با برگزاری منظم و سالانه این بزرگداشت، گام بلندی در راستای تکریم مقام شامخ شهدای هنرمند برداریم.

در بخش دیگری از این مراسم، سردار غلامی ضمن بیان خاطره‌ای از سالهای دفاع مقدس گفت: سال 1364 در قرارگاه یکی از لشکرهای نیروی زمینی، یکی از فرماندهان با من تماس گرفت و گفت فرمانده گروهانی دارم که بسیاری از مواقع خانه نمی‌رود؛ شما او را بخواهید و در این باره به وی تذکر دهید. من هم او را خواستم و گفتم چرا به خانواده‌ات سر نمی‌زنی؟ در همین حین اشکهایش جاری شد و گفت: دختری یک سال و نیمه دارم که قطع نخاع است؛ وقتی به خانه می‌روم دوست دارم چیزی دستم باشد اما اکنون دستم خالی است. پرسیدم چرا دخترت قطع نخاع شده است؟ گفت: من در جبهه مجروح و به بیمارستان منتقل شدم. یک بار که در حیاط بیمارستان قدم می‌زدم، از دور خانمی را دیدم که شبیه همسرم بود؛ جلو رفتم و دیدم همسرم است؛ معلوم شد خانواده‌ام هم در بمباران مجروح شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند؛ دخترم نیز قطع نخاع شده است.

وی افزود: وقتی بچه‌های گروه تفحص در فکه منطقه را جستجو می‌کردند، به مزاری دسته جمعی از بچه‌های رزمنده رسیدند. طی تفحص دفترچه‌ای به دستخط یکی از شهدا پیدا شد که در آخرین برگ آن یادداشتی بدین مضمون نوشته شده بود: «امروز روز پنجم است که در محاصره هستیم. آب را جـــیره بندی کرده ایم. نان را جیره بنــــــدی کرده ایم. عطــش همه را هلاک کرده است، هـــمه را جز شهدا، که حالا کنارهم در انتــــــهای کانال خوابیده اند. دیگر شــــهدا تشنه نیستند. فدای لب تشنه ات پسر فاطمه(س)»

سردار غلامی تصریح کرد: این جمله اثری ماندگار، فاخر و هنری بی نظیر است که پلی بین انقلاب اسلامی و ظهور حضرت حجت(عج) برقرار می‌سازد. از تمام دست اندرکاران برپایی آیین پاسداشت شهدای هنرمند تشکر و قدردانی می‌کنم.

در بخش دیگری از این نشست، مهدی چمران برادر شهید مصطفی چمران گفت: در متن سوگنامه حضرت امام(ره) درباره شهید چمران این جمله قید شده است که شهادت هنر مردان خداست.

وی افزود: زمانی که شهید چمران در اهواز زخمی شده بود؛ حضرت آقا به اتاق شهید چمران تشریف آوردند؛ درحالیکه کتاب تاریخ هنر در دستانشان بود. دکتر چمران از ایشان پرسیدند: آیا شما هم در زمینه هنر کار می‌کنید و همین پرسش مقدمه آغاز مباحثات جدی و عمیق هنری میان حضرت آقا و شهید چمران بود.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: انقلاب اسلامی ایران در مقاطع مختلف خود درس‌آموزی های متعددی داشته است؛ به ویژه در مقطع 8 سال دفاع مقدس این اتفاق به شکل پررنگی رخ داده است.

وی افزود: دفاع مقدس ذخیره‌ای تاریخی برای آینده ایران عزیز و حتی جهان فراهم کرد. این مقطع برهه ای از تاریخ بود که مثل قیام عاشورا حادثه ای برای یک دوره تاریخی نبود؛ بلکه اتفاقی بود برای آنکه تاریخ بداند باید چگونه عمل کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این 8 سال، ارزشهای والای انسانی در اجزا و ابعاد متکثر، خود را نمایاند؛ ارزشهایی که وقتی به الگو، قصه و روایت تبدیل می‌شوند، قدرت اکسیری تاریخی پیدا می‌کنند. در این دوره طلایی روحی معنوی از این سرزمین برخاست که می‌تواند پرچم دار معنویت بشری باشد؛ تاریخ ایران زمین تاریخ اشراق و معنویت است؛ 8 سال دفاع مقدس فضایی از معنویت را معنادار کرد و بر جان جهان نشاند.

وی ادامه داد: این دوره معطر تاریخ ما، فرصتی برای این بود که اقشار و اقوام مختلف برای یک مسیر و یک هدف کنار هم قرار گیرند؛ گاهی این پرسش مطرح می‌شد که چرا در قیام کربلا امام حسین (ع) چنین ترکیب متنوعی از انسانها را اعم از زن، مرد، سیاه، سپید و... در کنار هم قرار داد؛ اکنون متوجه می‌شویم هرکدام از یاران حضرت(ع) حجتی تا آخرالزمان هستند و پیامشان این است که تو هم می‌توانی حسینی و عاشورایی باشی و باید چنین باشی.

صالحی یادآور شد: در دفاع مقدس نیز اقوام و اقشار مختلف کنار هم قرار گرفتند تا هیچ قشری بی حجت نباشد. بخشی از این اقشار شهدا و ایثارگران هنرمند بودند. ما بیش از 2000  شهید هنرمند داریم و این کثرت بدین معناست که کاروان هنرمندان در آن دوره با کاروان مردم همراه بود؛ این شهدا حجتی هستند براینکه در آن دوره عسرت و ابتلا، هنرمندان نیز همچون دیگر اقشار پابه‌پای مردم حاضر بودند و امروز نیز حجتی بر اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و ادبیات هستند؛ قطره قطره حیات آنها برای اصحاب فرهنگ و هنر و ادبیات ما درس آموز است.

وی خاطرنشان کرد: «شاهدان شیدایی» فرصت مغتنمی است که بار دیگر با کاروان شهدا که پیشتازان هنر ایران اسلامی هستند، میثاق ببندیم و امید که راهشان پر رهرو باشد.

در بخش دیگری از این نشست، از خانواده شهدای هنرمند به شرح زیر تقدیر شد:

خانواده شهید محمد تنگستانی

خانواده شهید جعفر پاو

خانواده شهید مجید جباری شهیر

خانواده شهید حجت الله یخچالی

خانواده شهید علیرضا قدیمی

خانواده شهید فیروز حمیدی زاده

خانواده شهید ارکان قدیمی

خانواده شهید مجید غلامی

خانواده شهید فریبرز یزدان شناس

خانواده شهید هادی باغبانی

خانواده شهید حمید زاهدی

خانواده شهید ماشاء الله صفاری

خانواده شهید عباس آقادادی

خانواده شهید عبدالرضا مصلی نژاد

خانواده شهید مصطفی چمران

خانواده شهید علی اصغر فلاح

خانواده شهید سیدجواد اسدی

خانواده شهید ابراهیم اصغرزاده

خانواده شهید علی حسین ابراهیمی

خانواده شهید سعید نوروزی

در بخش دیگری از این مراسم، از «جمال شورجه» نویسنده و کارگردان متعهد و شناخته شده سینمای ایران که چندی در بستر بیماری بود، تجلیل به عمل آمد.

در ادامه از هنرمندان دیگری چون «مرتضی سرهنگی» چهره ماندگار حوزه ادبیات پایداری و «محمد گلریز» صدای ماندگار حوزه موسیقی و سرودهای انقلابی نیز تقدیر شد. بنابر این بود که از «مسعود نجابتی» هنرمند و گرافیست نام آشنای عرصه هنرهای تجسمی نیز تقدیر شود که وی به دلیل تشرف به مشهد مقدس در این مراسم غایب بود.

شعرخوانی توسط ابوالفضل آقاسی، اجرای ترانه توسط علیرضا افتخاری، تعزیه خوانی توسط مرشد محسن میرزاعلی، اجرای سرود و... از دیگر بخشهای آیین «شاهدان شیدایی» بود.

در پایان این مراسم، کتاب آثار مکتوب شهدای هنرمند نیز توسط سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سردار نجات شهدای هنرمند دفاع مقدس سیدعباس صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۰۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از هنرمندان برتر استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در مراسم گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی و تجلیل از هنرمندان استان گفت: شهید آوینی هنرمندی جریانساز بود و زمینه‌ای بوجود آورد تا هنر انقلاب اسلامی از سوی نسل‌های بعد ادامه پیدا کند.
محمودی‌فر افزود: شهید آوینی حرکت هنر را به سمت مردم سوق داد و مردم سبب شدن تا هنر تعالی پیدا کند و امروز یکی از اهداف هنر انقلاب اسلامی تعالی و ارتقاء هنر در جامعه است.
او گفت: رویکرد شجاعانه شهید آوینی در انقلاب و دفاع مقدس باعث ماندگاری او شد به طوری که رهبر معظم انقلاب از او به عنوان سید شهیدان اهل قلم اسم برد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: شهید آوینی به عنوان یک الگو در عرصه هنر انقلاب اسلامی است که اخلاق، ولایت‌پذیری و انسانیت را سرلوحه کارش قرار داد و در آثار تولیدی به زیبایی انقلاب اسلامی را به تصویر کشید.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان هم با اشاره به منظومه شخصیتی و فکری شهید آوینی گفت: تفکر، فرهنگ، هنر و تمدن سه عرصه مهمی است که شهید آوینی هر سه عرصه را در هر کاری درنظر می‌گرفت.
جیریایی با بیان اینکه محور حرکت حوزه هنری به سمت مفاخر استان است، افزود: باید از بنیان‌های فکری ایرانی اسلامی در حوزه تفکر استفاده کرد، قالب هنری را انتخاب و نگاه تمدنی داشت.
او گفت: در این مراسم از ۵۰ هنرمند تجلیل شد که ملاک انتخاب آنها حضور مستمر در عرصه فرهنگ و رسانه، مواضع انقلابی و تولیدات به هنگام در راستای دغدغه مسائل مردم و جامعه، شرکت در جشنواره‌های ملی و استانی و سایر موارد بوده است.

دیگر خبرها

  • واگذاری زمین به خانواده شهدا و ایثارگران در استان بوشهر انجام شود
  • معرفی ۱۰ چهره برتر هنر انقلاب اسلامی استان بوشهر
  • دیدار فرمانده مرزبانی فراجا با خانواده شهید مدافع امنیت محمد مهدی نجاتی نیا
  • واگذاری زمین به خانواده شهدا و ایثارگران انجام شود
  • دیدار فرمانده مرزبانی فراجا با خانواده شهید مدافع امنیت محمد مهدی نجاتی نیا در کردکوی
  • شهدا عزت کشور و نظام جمهوری اسلامی هستند
  • فرمانده مرزبانی فراجا با خانواده شهید گلستانی دیدار کرد/ حامل سلام رهبر معظم انقلاب هستم
  • حضور بانوان در عرصه‌های هنر، نقطه قوتی برای تقویت فرهنگ اسلامی است
  • تدوین دانشنامه دفاع مقدس در دانشگاه آزاد استان فارس
  • تجلیل از هنرمندان برتر استان مرکزی