Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهمترین تیتر‌های روزنامه‌های اقتصادی امروز یکشنبه ۲۴ آذرماه به بیان مسائلی همچون مردم به طرح های خانه دار شدن اعتماد ندارند، کمک ۹۰۰ میلیاردی به خودروسازان، رشد بورس از سر گرفته شد، واقع بینی گمشده بودجه ۹۹، کاهش ۴۰ درصدی قیمت پیشنهادی مالکان مسکن،  می پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین آسیب شناسی چالش های تجارت خارجی ایران، تصمیم گیری چندین نهاد برای یک موضوع، پای مرغ هایمان را به چین صادر می کنیم، دوگانگی کمبود منابع و رشد نقدینگی در اقتصاد، جزئیات تامین زمین مورد نیاز طرح اقدام ملی مسکن،  سرانجام سقف وام مسکن افزایش یافت،  از جمله مهمترین تیترهای روزنامه های اقتصادی امروز به شمار می رود.

تصاویر صفحه نخست روزنامه های اقتصادی ۲۴ آذر ماه به شرح زیر است:

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی قیمت مسکن رشد نقدینگی روزنامه اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی

 لطف‌الله سیاهکلی درخصوص نوسانات بازار ارز در یک ماهه نخست سال و تحولات در عرصه اقتصادی کشور که منجر به ایجاد نگاه تورمی در میان مردم شده، گفت: وقتی که در بازار اقتصادی ما ثبات وجود نداشته باشد مردم برای حفظ قدرت خرید یا ارزش پول و سرمایه‌شان به نماد‌هایی از اقتصاد روی می‌آورند که پایداری یا ارزش افزوده دارد. مردم عاقل هستند، می‌فهمند و می‌دانند کدام بخش از اقتصاد لنگ می‌زند و کدام بخش پایداری دارد.

وی ادامه داد: بنابراین طبیعی است که وقتی ناپایداری در قیمت ارز داریم این پالس را به مردم می‌دهد که ارزش ریال رو به سقوط است، لذا وقتی شرایط اینگونه رقم می‌خورد مردم ریال را نگه نمی‌دارند بلکه به سمت حفظ ارزش پول خود می‌روند؛ به سمت مواردی مانند دلار، طلا، زمین یا کار‌های دلالی زودبازده می‌روند و نمی‌گذارند که پولشان بماند، چون قدرتش کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: دولت و سیاست‌های بانک مرکزی این پالس را دادند و مردم هم پیش بینی می‌کردند، این نوع رفتار کاملا در چارچوب اقتصاد منطق دارد، بر دولتمردان است که سیاست‌های ثبات بازار را داشته باشند، اما وقتی خود دولت ارز را گران می‌کند، وقتی که دولت کالا‌هایی که خودش تولید می‌کند مانند فولاد و محصولات پتروشیمی را با قیمت‌های جهانی می‌فروشد نه با قیمت‌های واقعی و همه چیز را ما به قیمت‌های جهانی گره می‌زنیم، خب مردم هم می‌روند و در قیمت‌های جهانی زندگی می‌کنند و ثروت خود را به آن وادی می‌برند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی ما نمی‌توانیم از مردم انتظار داشته باشیم چشمشان را ببندند تا ثروت‌شان آب شود و از دستشان خارج شود.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: این‌ها عواملی است که موجب می‌شود اتفاق عجیبی در بازار رقم بخورد و این سیر صعودی است. پیش بینی من این است که نیمه دوم امسال شرایط اقتصادی سخت‌تر خواهد شد. باتوجه به بودجه‌ای هم که برای سال ۱۴۰۳ تصویب شده و خود آن هم تورم‌زا است باز هم پایه پولی ما دچار مشکل خواهد شد و ضعف ریال پیدا می‌کنیم و این هم مجدد به بازار دلالی، فساد و رانت می‌انجامد.

نماینده مردم قزوین در پاسخ به این سوال که «به نقش دولت اشاره کردید، معتقدید دولت ارز را گران می‌کند؟»، اظهار داشت: ببینید مسئول ارز در کشور دولت است دیگر، ما بازیگر اقتصادی دیگری را در بازار نمی‌بینیم. ارز را دولت نگه می‌دارد، دولت توزیع می‌کند، دولت قیمت‌گذاری می‌کند خب بخشی را هم عرض کردم که از روی بی‌ثباتی افزایش قیمت داریم، چون متقاضی پیدا می‌کند. در واقع عرضه و تقاضا قیمت را جا به جا می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی ارز گران می‌شود و پیش‌بینی این است که گران‌تر شود، خب تقاضا زیاد می‌شود وقتی که تقاضا بالا برود این نگرانی را ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در واکنش به این مساله که «صحبت‌ها و مواردی که از سوی دولتی‌ها مطرح شود و از آن به عنوان پالس دلار ۱۰۰ هزار تومانی برداشت می‌شود چه اثری دارد»، عنوان کرد: اگر ارز بخواهد به ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومان برسد ما باید حتما فروپاشی اقتصاد را مدنظر داشته باشیم. جیب مردم دیگر جایی برای خالی کردن ندارد، جیب‌ها سوراخ شده است.

یکی می‌گفت کفگیر ما ته دیگ خورده، دیگری می‌گفت خوش به حال شما برای ما کفگیر دیگ را سوراخ کرده و از آن هم رد شده است. الان به نظر من جیب مردم دیگر سوراخ شده است، تا حالا اگر ما از جیب مردم استفاده می‌کردیم، الان دیگر این امکان نیست.

سیاهکلی در پاسخ به این سوال که «آیا تغییر در تیم اقتصادی دولت از سطح معاون اول تا سایر نفرات مانند وزرای اقتصادی یا رییس بانک مرکزی را لازم و مفید می‌دانید؟»، گفت: جا‌به‌جایی عناصر تاثیری در روند کار ندارد یعنی سیاست‌های دولت باید در حوزه اقتصاد اصلاح شود وگرنه شما یکی را برمی‌دارید و یکی دیگر را می‌گذارید حدود ۵ تا ۱۰ درصد در کار تغییر ایجاد می‌کند، تغییرات بنیادی ایجاد نمی‌کند. نمی‌گویم تاثیر ندارد، اما یک مُسکن می‌شود و فرصتی به دولت می‌دهد برای گرانی‌های بیشتر.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قیمت طلا و سکه امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۵ اردیبهشت
  • قیمت طلا و سکه امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۴ اردیبهشت
  • جزئیات معامله۶هزار میلیاردی سرخآبی‌ها با پتروشیمی و بانک‌ها
  • قیمت طلا و سکه امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی