Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر سالانه 30 هزار هکتار از زمین های کشاورزی برای ساخت اماکن مسکونی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی اظهار داشت: 95 درصد محصولات غذایی جامعه انسانی از خاک بعمل می آید، آب بدون خاک معنا و مفهومی ندارد و در حقیقت خاک بستر نگهدارنده آب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این موضوع که امنیت غذایی بدون منابع خاکی میسر نمی شود، گفت: در سطح دنیا 4 میلیارد هکتار اراضی قابل کشت وجود دارد که از این میزان تنها 1.5 میلیارد کشت می شوند. در کشور ما  سطح اراضی کشاورزی 18.5 میلیون هکتار است و در استان آذربایجان شرقی تنها یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین های کشاورزی قابل کشت و زرع وجود دارد.

فتحی ادامه داد: در خوش بینانه ترین شرایط از یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی زراعی استان، فقط یک سوم این خاک ها بدون محدودیت می باشند و بقیه حداقل دارای یک محدودیت از جمله شوری خاک است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: افکار عمومی باید نسبت به اهمیت خاک و لزوم صیانت از منابع خاکی در راستای تامین مواد غذایی، پوشاک و حتی مسکن روشن و اقناع گردند.

فتحی افزود: با توجه به موارد فوق و اهمیت خاک در زندگی بشر در سال 2002 پیشنهاد شد تا یک روز به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شود.

وی با اشاره به عوامل تهدید کننده سلامت خاک گفت: طی مطالعه ای که از سال 1332 تا سال 1381 انجام شده، تحقیقات و بررسیهای به عمل آمده نشان می دهد که حدوداً 200 هزار هکتار از اراضی زراعی کشور به ساخت و ساز مسکن اختصاص یافته است و در حال حاضر سالانه 30 هزار هکتار از زمین های کشاورزی برای ساخت اماکن مسکونی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مصرف بی رویه کود و سموم در اراضی زراعی را یکی از عوامل محدود کننده حاصلخیزی خاک در بخش کشاورزی دانست.

مهندس فتحی اظهارکرد: جاری شدن آب های نامتعارف همچون فاضلاب های خانگی و صنعتی در زمین های کشاورزی عامل آلوده شدن خاکهای زراعی و حاصلخیز می باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: شخم زدن در جهت شیب اراضی زراعی، چرای بی رویه و مازاد بر ظرفیت زمین ها نیز موجب از بین رفتن بافت های حاصلخیز و پویایی خاک می گردد.

وی ادامه داد: تغییر کاربری های غیرمجاز و مجاز اراضی زراعی جهت فعالیت های صنعتی و سایر فعالیت های غیرکشاورزی همه از عوامل تهدید کننده منابع خاکی بشمار می آید.

 فتحی گفت: خوشبختانه در سال جاری قانون حفاظت از خاک که قانونی جامع و کامل می باشد تصویب و ابلاغ شده است، تدوین ضوابط و آئین نامه های اجرایی این قانون برعهده وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته شده که پس از تنظیم و تدوین آئین نامه های مربوطه، مراحل عملیاتی آن در سریع ترین زمان ممکن آغاز خواهد شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: در حال حاضر قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی و قانون ممانعت از تغییرکاربری های زراعی از شاخص ترین راهکارهای موثر و بازدارنده در جهت حفاظت از خاک می باشد.

انتهای پیام/60002

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی آذربایجان شرقی مواد غذایی امنیت غذایی تبریز خبرگزاری فارس فارس تبریز فارس آذربایجان شرقی مسکونی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۰۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ تن قارچ‌خوراکی در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات‌گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه سالانه به طور متوسط تا ۳ هزار و ۵۰۰ تن قارچ‌خوراکی در استان تولید می‌شود، گفت: بیشترین این موادغذایی استان در شهرستان ارومیه و به مقدار ۹۰۰ تن تولید می‌شود و عمده این قارچ‌تولیدی در استان از نوع دکمه‌ای است.

وی افزود: ۶۸ واحد تولیدی‌قارچ در استان وجود دارد که بیش از ۲۰۰ نفر در این واحد‌ها اشتغال دارند.

دیانتی اضافه کرد: سرانه مصرف قارچ‌خوراکی در کشور حدود ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم است که این مصرف سرانه برای استان حدود یک تا ۱.۵ کیلوگرم برآورد می‌شود.

معاون بهبود تولیدات‌گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی در ادامه گفت: امسال یک واحد تولیدی قارچ دکمه‌ای به ظرفیت ۵۰۰ تن در سال در شهرستان ارومیه در دست ساخت است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریورماه به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه تولید و پرورش این محصول بیشتر در سالن‌های سرپوشیده است، بیان کرد: سازمان جهادکشاورزی با معرفی برای دریافت تسهیلات بانکی احداث و یا سرمایه در گردش برای واحد‌های تولیدی قارچ‌خوراکی از این واحد‌ها برای توسعه و تداوم تولید حمایت می‌کند.

دیانتی تصریح کرد: اغلب بذر مورد نیاز برای این اقدام تولیدی در واحد‌های دانش‌بنیان تولید، آماده‌سازی و در اختیار پرورش‌دهندگان قرار داده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ تن قارچ‌خوراکی در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • کشت دانه‌روغنی‌کلزا در میاندوآب ۲ برابر شد
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی و منابع ملی شهرستان سامان
  • تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی باعث افزایش بهره‌وری می‌شود
  • نشاء مکانیزه برنج در آستارا