Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@12:44:10 GMT

روانشناسی برای المپیکی‌ها چقدر ضروری است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۰۷۷۳

روانشناسی برای المپیکی‌ها چقدر ضروری است؟

رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی عدم توجه به مسائل ذهنی و روانی ورزشکاران را یکی از عوامل تاثیرگذار در عدم نتیجه‌گیری آن‌ها به ویژه در رویدادهای مهم بین‌المللی نظیر المپیک دانست و گفت: حضور و همراهی روانشناسان در کنار رشته‌های ورزشی امری ضروری است که باید به آن در آستانه المپیک توجه جدی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاله سامع در گفت‌وگو با ایسنا و در ارتباط با ضرورت حضور و همراهی روانشناسان و به ویژه روانشناسانی که دوره‌های مرتبط با ورزش را پشت سر گذاشته‌اند در کنار رشته‌های مختلف ورزشی به منظور شرکت در رویدادهای مختلف، اظهار کرد:  یکی از دلایل عدم موفقیت ورزشکاران در رویدادهای بین‌المللی که توسط ورزشکاران و مربیان به آن‌ها اشاره شده،‌ شرایط نامناسب روانی بود و به همین دلیل نیز نتوانسته‌اند مدال و نتیجه مناسبی را به دست آورند.

رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی  ورزشی با اشاره به اینکه المپیک به عنوان یک رویداد بزرگ ورزشی مورد توجه تمامی ورزشکاران دنیاست، گفت: به طور حتم المپیک جایی برای گردهم آمدن نخبگان ورزشی دنیاست، همان‌هایی که در تمامی بخش‌ها از جمله روانشناسی، فیزیوتراپی و تغذیه نسبت به رقبای خود از شرایط بهتری برخوردارند و در نهایت می‌توانند پیروز میدان مسابقه باشند، چرا که به طور حتم اگر در یک قسمت هم ضعف وجود داشته باشد شاهد تاثیر آن بر عملکرد ورزشکاران خواهیم بود.

وی با تاکید بر این‌که بررسی‌های انجام شده در کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی نشان می‌دهد به طور مثال ورزشکارانی که در رقابت‌های المپیک و بازی‌های آسیایی شرکت کرده‌اند و از چندین سال قبل تاکنون به مسائل روانی خود توجه ویژه‌ای داشته‌اند از شرایط بهتری نسبت به سایر ورزشکاران برخوردارند، گفت: هرچقدر ورزشکار در سنین پایین‌تر از لحاظ ذهنی و روانی آماده شود شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد و در نهایت نتیجه بهتری رقم خواهد خورد، همزمان با دانش‌افزایی و مسائل تمرینی باید به مسائل روانی و ذهنی ورزشکاران نیز توجه کنیم و فضا را به گونه‌ای پیش ببریم که یک ورزشکار چه در بعد جسمی و چه روانی در سطح کیفی مناسبی قرار داشته باشد.

سامع با اشاره به این‌که در حوزه تعداد روانشناس و روانشناس ورزشی کمبودی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: عدم مراجعه به روانشناس صرفا مربوط به بدنه ورزش نیست و بدنه فرهنگی جامعه ایرانی را شامل می‌شود؛ این‌که مردم حاضر به مراجعه به روانشناس نیستند و معتقدند خودشان می‌توانند مشکلات را حل کنند، مقوله‌ای که به سایر اقشار جامعه نیز سرایت کرده و در میان بدنه ورزشی کشور نیز دیده می‌شود.  

وی با بیان این‌که تعداد فدراسیون‌های المپیکی به تعدادی نیست که برای حضور روانشناسان در کنار رشته‌های مختلف ورزشی مشکلی داشته باشیم، بیان کرد: به طور حتم نیازمند همراهی و حضور یک روانشناس ورزشی برای هر رشته ورزشی هستیم و باید بدانیم المپیک رویداد بسیار مهمی است که باید در همه سطوح به آن توجه شود.

رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به حضور روانشناس در رویدادهایی مانند المپیک، رقابت‌های آسیایی، جام‌های جهانی و حتی رقابت‌های داخلی، اظهار کرد: هرچه زودتر و در گروه‌های سنی پایین به مسائل ذهنی و روانی افراد و ورزشکاران توجه شود، آن‌ها از شرایط روانی بهتری در آینده برخوردار خواهند بود و به طور حتم در سنین بالاتر به نتایج مطلوب‌تری  دست خواهند یافت.

سامع با اشاره به اینکه همه رشته‌های ورزشی نیازمند حضور و همراهی روانشناسان ورزشی هستند، اظهار کرد: هر رشته‌ای با توجه به ابعاد تمرینی و مهارتی نیازمند روانشناس خاص خود بوده، چرا که مهارت‌های روانی در رشته‌های مختلف ورزشی با یکدیگر متفاوت است. بنابراین حضور یک روانشناس در کنار تیم‌های ورزشی لازم و ضروری است و در مورد رشته‌های ورزشی باید این روانشناسان دوره‌های مرتبط و تخصصی را پشت سر گذاشته باشند.

رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد اقبال عمومی در میان قشر ورزشکار نسبت به پذیرش روانشناسان،‌ عنوان کرد: خوشبختانه ورزشکاران نسبت به  چندین سال گذشته از شرایط بهتری نسبت به پذیرش روانشناسان برخوردارند و متوجه شده‌اند که حضور آن‌ها در نتایج و عملکرد اثرگذار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روانشناسي روانشناسي ورزشي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پائز: المپیکی شدن ایران اصلا یک رویا نیست

به گزارش "ورزش سه"، موریس موتا پائز سرمربی تیم ملی والیبال ایران، در جریان دیدار با رئیس فدراسیون گفت: برای رسیدن به هدف باید به چهار محور توجه کنیم که ارتباط و حمایت فدراسیون از تیم ملی مهترین عامل برای پیشرفت کار است به ویژه ارتباط بین کادر فنی و مسئولان فدراسیون به گونه‌ای که موج پویا ایجاد کند تا به اهداف برسیم.

تمرکز دومین محور مهم است که برای شناخت دقیق از عملکرد بازیکنان و پیشرفت در تمرینات و مسابقات اهمیت زیادی دارد. بحث ایمان داشتن به هدف به ویژه برای بازیکنان نیز بسیار مهم است و اعتقاد دارم که والیبال ایران و بازیکنان تیم ملی کیفیت لازم برای کسب سهمیه المپیک دارند و کادر فنی در ایجاد این باور که تیم ایران می تواند در المپیک پاریس حضور داشته باشد، وظیفه مهم و سنگینی برعهده دارد.

او‌در ادامه گفت: پیراهن تیم ملی و اعتماد فدراسیون، مسئولیت زیادی برایم ایجاد کرده است اما می‌دانم که والیبال در کشور شما در قلب هواداران جا دارد و تبدیل به یک پدیده خاص شده است. این موضوع مسئولیت را سنگین‌تر می‌کند تا تیم ایران پیشرفت کند. ارزیابی مثبتی از عملکرد کادر فنی در یک ماه اخیر به ویژه پیمان اکبری دارم و اپ تشکر می کنن که در این مدت به رقم دوری، هماهنگی خوبی به دست آوردیم.

درباره تفاوت دیدگاه‌ها هم معتقدم که اگر همه تفکر یکسان داشته باشند، پیشرفت ایجاد نمی شود. پیشرفت در زمان وجود دیدگاه‌های متفاوت ایجاد می شود. همه یک هدف مشخص داریم و آن هم کسب سهمیه المپیک 2024 است و باید تمام تلاش خود را بکار گیریم. نکته مهم این است که فدراسیون، کادر فنی و بازیکنان در کنار هم باشند.

پائز تاکید کرد: کار اصلی ایجاد تعادل بین کیفیت کار بازیکنان و بخش روحی و روانی آن‌ها است که باید پیشرفت کنند. نه تنها از نظر ذهنی بلکه بازیکنان باید با قلبشان بازی کنند و 100 درصد توان و تعهد خود را به کار گیرند. بازیکنانی که به اردو دعوت شدند، باید باور داشته باشند که تیم ایران می تواند کسب سهمیه کند و با قلب خود در کنار تیم باشند.

اعتقاد دارم ابزار لازم را داریم و کار من رهبری عوامل انسانی است تا به هدف برسیم. تک تک بازیکنان باید به خود افتخار کنند و برای رسیدن به هدف تلاش کنند. اگر بردی حاصل شود همه با هم به دست آوردیم و باخت هم این شرایط را دارد. با شناختی که از روحیات ایرانی ها دارم، کار سختی نیست و ایرانی ها نشان دادند که افراد جنگنده ای هستند و باید ایمان داشته باشیم که هدف مشخص داریم و رسیدن به المپیک یک رویا نیست، بلکه یک واقعیت دست یافتنی است.

دیگر خبرها

  • توضیح وزیر ورزش در مورد معافیت و قانون استخدامی ورزشکاران
  • پیام تبریک روز روانشناس ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز مشاور
  • استقبال ازنخستین بانوی المپیکی تاریخ ورزش آذربایجان‌غربی
  • فعالیت روانشناسان بدون پروانه اشتغال حرفه‌ای تخلف تلقی می‌شود + فیلم
  • پائز: المپیکی شدن ایران اصلا یک رویا نیست
  • مقایسه درآمد پردرآمدترین ورزشکاران حرفه‌ای در هفت رشته‌ی ورزشی (+ اینفوگرافی)
  • میر جلیلی:اردوی راهیان نور فرصتی برای آشنایی با شهداست
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۴ اردیبهشت
  • اهداف پروازی جهانی قطر؛ نماینده المپیکی ایران به مرحله پایانی تراپ نرسید
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت