Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این کنفرانس که یک روز پس از پیروزی خیره کننده حزب محافظه کار در انتخابات پارلمانی انگلیس برگزار شد، پروفسور «رامون گروسفوگل» استاد مطالعات قومیتی از دانشگاه برکلی کالیفرنیا در زمینه رشد اسلام‌هراسی و جهانی شدن آن نکاتی را بیان کرد.

وی گفت؛ با وجود اینکه اسلام‌هراسی شیوه ای برای پیشبرد دیدگاه‌های نئوفاشیستی در اروپا به حساب می آید اما اکنون از اروپا فراتر رفته و به یک پدیده جهانی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه وضعیت آمریکای لاتین را به عنوان مثال مطرح کرده و افزود؛ ۴۵ سال پیش بهانه آمریکا برای دخالت در آمریکای لاتین نفوذ کمونیسم بود و آمریکایی ها از گفتمان ضد کمونیستی به عنوان توجیه برای دخالت خود در این منطقه استفاده کردند.

وی اظهار داشت که اکنون منطق توجیه کننده دخالت در آمریکای لاتین، اسلام‌افراطی است. به گفته گروسفوگل، اکنون آمریکا برای دخالت در ونزوئلا به این کشور تهمت می زند که با گروه های اسلام‌گرا همکاری می کند. این در حالی است که ونزوئلا کشوری با اکثریت کاتولیک بوده و با هیچ کشور مسلمانی هم مرز نیست.

وی با اشاره به کودتای سازمان سیا علیه «اوو مورالس» رییس جمهور بولیوی، نقش رسانه ها در نادیده گرفتن این کودتا را مورد انتقاد قرار داد. او سپس حزب دست راستی اسپانیا را مورد توجه قرار داد که اکنون با زبان اسلام‌هراسی و اصطلاحاتی مانند «تسخیر کشور توسط مسلمانان» خود را به عنوان یک نیروی سیاسی جا انداخته است.

گروسفوگل جهانی شدن اسلام‌هراسی و بکارگرفته شدن آن توسط گروه‌های راست افراطی و اسلام‌هراس و همچنین رابطه جدید این گروه ها با صهیونیسم را مورد توجه قرار داد.

وی در ادامه از پیامدهای انتخابات پارلمانی انگلیس ابراز نگرانی کرده و برگزیت را به معنای آماده کردن شرایط برای راست افراطی معرفی نمود.

این استاد دانشگاه گفت؛ اکنون مشکل این است که گروه های راست افراطی هیچ محدودیتی از طرف اتحادیه اروپا حس نخواهند کرد. وی با بیان اینکه چنین فاجعه‌ای قبلاً در اروپا اتفاق افتاده خاطرنشان کرد که از تکرار آن نباید متعجب شد.

گروسفوگل با بیان اینکه اکنون همه گروه های راستگرای افراطی طرفدار صهیونیسم هستند از اینکه به زعم او افراد یهودستیزی مانند بوریس جانسون دارند ضدسامی گری را تعریف می کند ابراز شگفتی کرد.

در ادامه «نازنین معصومی» مدرس و جامعه شناس از دانشگاه «اگزتر» به بررسی طرح پیشگیری از افراطی گرایی در انگلیس موسوم به پروژه دولتی پرونت پرداخت. در این طرح مشاغل حرفه ای که با مردم در تماس هستند، مانند معلمان و پزشکان ملزم به خبرچینی برای دولت بوده و باید بلافصله هرگونه علائم به اصطلاح افراطی گرایی را به مسئولان دولتی گزارش دهند.

وی گفت به طور متوسط روزانه حدود ۲۳ نفر که اکثر آنها جوانان  و کودکان مسلمان هستند از طریق این طرح معرفی می شوند. به گفته این جامعه شناس حتی یک مهد کودک به دلیل عدم معرفی یک خردسالِ مشکوک به افراطی گری، امتیاز خود را از دست داد.

«سوزان ویت استا» نویسنده و روزنامه نگار آلمانی ساکن هامبورگ نیز به توصیف وضعیت اسلام‌هراسی در آلمان پرداخته و وضعیت ویژه نیروهای چپ، اتحادیه ها و رسانه های سوسیالیست در این زمینه را مورد بررسی قرار داد.

وی با بیان اینکه هم اکنون اکثر اتحادیه ها، رسانه و جوامع مدنی آلمان حامی صهیونیسم هستند گفت حتی حرکت ضد فاشیستی در آلمان خود را ضد اسلام معرفی می کند.

«حیم بریشیت» فیلمساز، عکاس و مدرس سینمایی دانشگاه شرق لندن هم در ابتدا نکاتی از تاریخ اخراج یهودیان و مسلمانان از آندلس را یادآور شد. به گفته وی تا قبل از این اتفاق، اختلاف اروپایی ها با مسلمانان و یهودیان بر سر دین بود. اما از این لحظه به بعد خون به عامل اختلاف تبدیل شد. بریشیت، مسیحیت اروپایی را به ابداع تبعیض بر اساس خون و نژاد متهم کرد و اظهار داشت که پدیده برتری نژادی به طور خاص یک مفهوم اروپایی است.

وی گفت؛ با اینکه خود از خانواده قربانیان هولوکاست بوده و شماری از افراد خانواده خود را در این فاجعه از دست داده است، نیازی ندارد کسی ضد سامی گری را برای او توصیف و از نو تعریف کند. وی همچنین گفت این روزها هرگونه صدای مخالف با سرمایه داری با اتهام ضد سامی گری خاموش می شود.

کنفرانس یادشده توسط کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس برای ششمین سال متوالی در لندن برگزار شد.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اسلام هراسی انگیس بوریس جانسون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۱۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ بیکاری خراسان شمالی در دولت سیزدهم

  مهدی اسلام‌خواه در نشست خبری به مناسبت هفته کار و کارگر اظهار داشت : حدود ۳۰ برنامه محوری طی این هفته در استان اجرا می‌شود که از جمله آن‌ها اعزام جمعی از کارگران استان برای دیدار با مقام معظم رهبری است.  اسلام خواه ، عیادت از بیماران و خانواده‌های جامعه کارگری، پیاده‌روی بزرگ خانوادگی کارگران استان ، افتتاح زمین تنیس خاکی، تجلیل از زنان کارگر برگزیده، تجلیل از کارگران و کارآفرینان برتر، برگزاری مسابقات فوتسال و وزنه‌برداری، دیدار با نماینده ولی فقیه و استاندار را از جمله برنامه‌های شاخص این هفته اعلام کرد و افزود: تلاش ما این است که این هفته، شور و نشاط خاصی را برای جامعه کارگری، کار و تولید ایجاد کنیم. مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران درباره نرخ بیکاری، گفت: روند نزولی نرخ بیکاری در استان و افزایش اختلاف آن با میانگین کشوری ادامه دارد. نرخ بیکاری خراسان شمالی سال ۱۴۰۰ معادل ۹.۷ درصد بود که در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸.۷ درصد کاهش یافت. اسلام‌خواه اظهار کرد: روند نزولی نرخ بیکاری خراسان شمالی در سال گذشته ادامه یافت و به ۷.۴ رسید. این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری کشور در پایان سال گذشته ۸.۱ محاسبه شد و نشان‌دهنده پایین‌تر بودن نرخ بیکاری در استان نسبت به میانگین کشوری است. وی به نرخ مشارکت اقتصادی استان اشاره کرد و ادامه داد: براساس آخرین آمار، نرخ مشارکت اقتصادی خراسان شمالی در پایان سال گذشته ۴۴.۹ درصد محاسبه شد که بیش از ۳.۵ درصد از متوسط کشوری (۴۱.۳) بالاتر است. او بیان کرد: شعارهای سال انتخاب‌شده توسط رهبر انقلاب در سال‌های اخیر، نشان‌دهنده ضرورت توجه ویژه به حوزه اقتصاد و تولید است. امسال شعار هفته کار و کارگر «مشارکت کارگر، جهش تولید، ایران قوی» انتخاب شد. وی اظهار کرد: باید به مدل مردم‌پایه برای تحول توجه کنیم و این موضوع را در اولویت برنامه‌ریزی‌ها قرار دهیم تا با بسیج امکانات و بهره‌مندی از نیروی انسانی ماهر و متخصص بتوانیم مسائل استان و کشور را حل کنیم. اسلام‌خواه ادامه داد: علم به مردمی‌سازی و ضرورت آن وجود دارد، اما باورمندی لازم در این زمینه همچنان کافی نیست. بنابراین باید به سمت تقویت بخش خصوصی حرکت کنیم. وی گفت: همت مضاعفی در این دولت برای تحقق این موضوع اتفاق افتاده است. در استان خراسان شمالی نیز در دو - سه سال گذشته توجه ویژه‌ای به بخش خصوصی شده است و ما نیز این مسیر را دنبال می‌کنیم. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان افزود: دولت در حال اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی پس از شش برنامه توسعه و سند چشم‌انداز است. در این راستا، تعدادی از بنگاه‌های صنفی و تولیدی کوچک در رقابت با بنگاه‌های تولیدی قرار گرفته‌اند و دسترسی به اطلاعات اقتصادی شفاف شده است که از جمله توفیق‌های مهم دولت در کشور و استان محسوب می‌شود./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند
  • سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا به دانشگاه کلمبیا رفت
  • محیط زیست به مثابه تمام دولت/تلنگری به طرفداران گفتمان سازش/نگرانی تمام‌نشدنی یک واگذاری
  • معارفه استاندار جدید لرستان | استاندار جدید کیست؟
  • روند کاهشی نرخ بیکاری خراسان شمالی در دولت سیزدهم
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • درگیری عوامل جناح راست افراطی در لندن با پلیس
  • تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی به رهبری خاخام افراطی
  • حمله روزنامه دولت به کریمی قدوسی: همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • انتقاد تند روزنامه دولت از کریمی قدوسی : همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند