Web Analytics Made Easy - Statcounter

با رشد علم و تکنولوژی و استفاده از ابزارهایی که همواره فعالیت‌های ما را آسان‌تر کرده، روزبه‌روز شاهد جولان کلاهبرداران در این فضاها نیز خواهیم بود، کلاهبردارانی که هر بار با استفاده از حربه‌ای جدید در پی رسیدن به مقاصد سودجویانه خود هستند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ زهرا نادری، حقوقدان و وکیل دادگستری، پیرامون مبحث کلاهبرداری‌های اینترنتی در خصوص اتفاقی که طی چند وقت اخیر برای او روی داده، به خبرنگار برنا گفت: حدودا 3 سال قبل بود که فردی با تماس به گوشی موبایل من ادعا می‌کرد در خارج از کشور حضور دارد و به دنبال وکیل می‌گردد تا وکالت پرونده‌ای مرتبط با این شخص را که در یکی از شعبات دادگستری در جریان است برعهده بگیرم و اصرار داشت در حدود 60 میلیون تومان که قرار است به عنوان وثیقه در اختیار دادگستری قرار گیرد را به شماره حساب بانکی من واریز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نادری ادامه داد: موضوع از لحظه اول شک‌برانگیز بود، به همین دلیل با فردی که شماره من را در اختیار این فرد قرار داده بود تماس گرفتم و در این خصوص که آیا او را می شناسد یا خیر سوال پرسیدم که با این پاسخ مواجه شدم؛ «من این فرد را نمی‌شناسم و چون او به دنبال وکیلی برای قبول کردن وکالت بود شماره شما را در اختیارش گذاشتم.» در این زمان بود که به صحت و سقم ماجرا شک کردم و پس از جواب ردی که از سوی من در خصوص قبول کردن وکالت پرونده مواجه شد دیگر تماسی با من نگرفت.

این وکیل دادگستری افزود: از ماجرای قبلی حدود 2 سال می گذشت که بازهم شخصی با تماس به موبایل شخصی من دوباره اظهارات فرد قبلی را تکرار کرد و فقط در پی گرفتن شماره کارت و شماره حساب من برای واریز میزان وثیقه‌ای که قرار بود در اختیار دادگستری قرار گیرد، بود. در همین حین بود که با پلیس فتا تماس گرفتم و ماجرای پیش آمده را برای آن‌ها بازگو کردم.

این حقوقدان در خصوص پیگیری از سوی پلیس فتا در خصوص این ماجرا، بیان کرد: پس از تماس حاصل کردن با پلیس فتا و ارائه توضیحات در این خصوص و در اختیار گذاشتن شماره فرد تماس گیرنده، با پاسخی از سوی پلیس فتا مواجه شدم که هیچ‌گاه انتظار آن را نداشتم. فرد پاسخگو به من گفت: «این موضوع مرتبط با پلیس فتا نیست و زمانی می‌توانیم آن را پیگیری کنیم که شکایتی صورت گرفته باشد.» یعنی حتما باید کلاهبرداری صورت گیرد تا پلیس فتا به دنبال پیگیری چنین موضوعی باشد؟ زمانی که چنین موضوعی اعلام می‌شود و به سمع و نظر کارشناسان پلیس فتا می‌رسد چرا نباید آن را دنبال کنند؟ اگر پایشی در این خصوص صورت گیرد و پرونده‌های این چنینی مورد بحث و برسی قرار گیرد قطعا شاهد نمونه‌های عجیب و غریب‌تر خواهیم بود.

نادری با بیان اینکه روش ذکر شده یکی از متداول‌ترین روش‌هایی است که در آن کلاهبرداری صورت می‌گیرد، به مبحثی دیگر از کلاهبرداری‌های موجود پرداخت که طی چند وقت اخیر به وفور یافت می‌شود و اظهار داشت: فروش اینترنتی در سایت‌ها و خالی کردن حساب‌های بانکی افراد از جمله دیگر روش‌های رایج برای کلاهبرداری است. اگر نگاهی به اعداد و ارقامی که از یک شخص کلاهبرداری می‌شود بیاندازیم، شاهد خواهیم بود مبالغی کمتر از یک میلیون و نهایتا حدود 200 الی 300 هزارتومان است. مبالغی ناچیز که افراد را به سمت شکایت سوق نمی‌دهد چون افرادی که مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند می‌گویند اگر پیگیر پرونده کلاهبرداری باشیم باید مبلغی بیشتر از مبلغ کلاهبرداری شده را هزینه و پرداخت کنیم، در نتیجه عطایش را به لقایش می‌بخشند، سودجویان و کلاهبرداران نیز با استفاده از این حربه و اینکه می‌دانند افراد به دنبال مبالغ کم خود نمی‌روند در تعداد زیاد افراد اما با مبلغ کم اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

این حقوقدان در پایان با اشاره به رمز پویا که از اول دی ماه به مرحله اجرا گذاشته می‌شود، خاطرنشان کرد: امیدوارم با به اجرا گذاشتن رمز پویا دیگر شاهد چنین کلاهبرداری‌هایی نباشیم. البته باید ذکر کرد نیاز است زیر ساخت‌های لازم برای این عملیات نیز وجود داشته باشد تا افراد بتوانند به راحتی از آن استفاده لازم را بکنند تا خدای ناکرده اگر حفره امنیتی در این عملیات وجود داشت باعث سودجویی هرچه بیشتر کلاهبرداران نشود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اینترنت بانک وکیل دادگستری خبرگزاری برنا کلاهبرداری زهرا نادری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۱۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاربران فضای مجازی مراقب لینکهای جعلی و کلاهبرداران اینترنتی باشند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان سرهنگ تجری رییس پلیس فتای گلستان گفت: آمار جرائم سایبری در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است.

او ادامه داد: در بین جرائم سایبری بیش از ۷۰ درصد متعلق به جرائم مالی مانند کلاهبرداری رایانه‌ای و برداشت غیر مجاز از حساب افراد است که در این زمینه نیز شاهد افزایش ۶۰ درصدی جرائم بودیم.  

رئیس پلیس فتای گلستان افزود: اکثر پرونده‌ها در خصوص تبلیغات کذب و فریبنده فروش کالا در صفحه‌های اجتماعی و کلاهبرداری از طریق سایت‌های دیوار و شیپور است.

او از کاربران فضای مجازی خواست لینک‌های ناشناس و آلوده‌ای که برای آنها ارسال می‌شود را مشاهده نکنند و از گوشی خود حذف کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازگشت ۹۰۰ میلیون ریال از مبلغ کلاهبرداری شده به حساب شهروند ابرکوهی
  • کلاهبرداری ۲ میلیاردی با ترفند فروش طلا در سایت واسطه‌گر
  • کاربران فضای مجازی مراقب لینک های جعلی و کلاهبرداران اینترنتی باشند + فیلم
  • کاربران فضای مجازی مراقب لینکهای جعلی و کلاهبرداران اینترنتی باشند
  • هشدار پلیس آگاهی برای پیشگیری از کلاهبرداری
  • شناسایی متهم به کلاهبرداری میلیاردی در بردسکن
  • ۲ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی مسدود شد
  • کلاهبرداری از شهروند بردسکنی با ترفند رسید جعلی
  • ۳ هزار حساب بانکی، سیم کارت و سریال گوشی تلفن همراه مسدود شد
  • انسداد بیش از ۳ هزار حساب بانکی و سیم کارت در سال گذشته