Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرمراد گودرزی جانباز ۷۰ درصد بروجردی در میدان مین و بر اثر انفجار مین چشم‌ها، دست‌ها و شنوایی خود را از دست داده است. او توانسته با وجود محدودیت‌های فراوان جسمی حاظ قرآن شود و می‌گوید با وجود تحمل همه این سختی‌ها اگر به عقب برگردد بار دیگر آماده دفاع از خاکش است.

به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، ۲۲ فروردین ۱۳۶۲ بود، هوا رو به تاریکی می‌رفت که امیر مراد گودرزی و دیگر همراهانش در حال خنثی کردن یک میدان مین در منطقه‌ای میان بانه و سردشت به نام یعقوبیه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه تمام روز را مشغول پاکسازی میدان مین بودند، اما از بیم آنکه مبادا شبانگاه و هنگام عبور رزمندگان از این منطقه خطری جانشان را تهدید کند، بی‌اعتنا به خستگی همچنان به کار خود ادامه می‌دادند.


امیرمراد از متخصصان چیره‌دست مهندسی تخریب بود، اما میدان مین غیراستاندارد و مین‌ها دست‌ساز و ابتکاری بودند که خنثی کردنشان پیچیدگی‌های خاص خود را داشت.

 

در گرگ و میش هوا به یک‌باره صدای انفجاری مهیب سکوت میدان مین را درهم شکست، آری یک مین حین خنثی‌سازی در دستان امیر مراد منفجر شد و با خود چشم‌ها و دست‌هایش را برد و این شروعی تازه بر زندگی شیرمرد قصه ما بود.

منطقه کوهستانی بود و صعب‌العبور، از سویی حتی امکانات اولیه درمانی مانند برانکارد برای انتقال مجروحان وجود نداشت، همرزمانش به ناچار جسم بی‌جان او را بر دوش گذاشته و پس از چند ساعت طی مسیری ناهموار بالاخره به بیمارستان رساندند.

و اینگونه جوان ۲۱ ساله‌ای که سال‌های نخستین زندگی مشترکش را تجربه می‌کرد و فرزندی در راه داشت، به یک‌باره قدم به دنیای جدیدی گذاشت که در آن خبری از تماشای قد کشیدن دردانه‌هایش نبود.

 

 


آرامش روح و فروغ دیدگان با نور قرآن

از آن روز به بعد بیش از ۸ سال و تا سال ۱۳۷۰ بارها و بارها از این بیمارستان به آن یکی رفته و زیر تیغ جراحان قرار گرفت، تا در طول سال‌های پس از جانبازی تجربه بیش از ۴۵ عمل جراحی سنگین را در داخل و خارج از کشور داشته باشد. و من ناتوان از یافتن عبارتی برای بیان مصائب و سختی‌هایی که در طول این سال‌ها بر بزرگ‌مرد قصه‌ام و البته همسر صبور و فداکارش گذشت، به ادامه روایت می‌پردازم.

 

از سال ۷۱ و با فراغت نسبی از ادامه درمان فرصت را برای تحصیل مغتنم شمرد و با ثبت‌نام در حوزه علمیه به مدت ۹ سال مشغول فراگیری دروس حوزوی شد.

پس از آن با نمود دوباره آثار مجروحیت چند صباح دیگری را به درمان و انجام عمل‌های جراحی دشوار سپری کرد.

با فراغت دوباره از درمان و به وجود علاقمندی بسیار اما به دلیل مهیا نبودن شرایط تحصیل در قم، فرصت را مغتنم شمرده و با حفظ قرآن و آشنایی با مفاهیم آن اُنس و الفتش را با این کتاب آسمانی بیشتر و بیشتر کرد، تا جایی که همه اوقات فراغتش را بدینگونه سپری کرده و می‌کند.

 

انجام ۴۵ عمل جراحی در داخل و خارج از کشور

مدت‌ها به دنبال گفتگو با او بودم اما اوضاع جسمی‌اش نامساعد بود و اجازه این کار را به من نمی‌داد، تا اینکه بالاخره و به دنبال یک تماس تلفنی راهی خانه‌اش شدم.

با مهربانی پذیرایم شد و اینگونه خیلی زودتر از آنچه فکرش را می‌کردم توانستم با او ارتباط برقرار کنم، گویی که گاه تصور می‌کنم مدت‌ها است که میشناسمش.

در کلامش موجی از مهربانی پدرانه را دیدم، ساده بود و بی‌تکلف سخن می‌گفت و من در وَرای چشمان بی‌فروغش او را به استواری یک کوه دیدم.

 

گله‌ای ندارم

حالش را می‌پرسم، با تبسمی از سر رضایت می‌گوید: علاوه بر زخم‌های به جا مانده از میدان مین، به فشار خون، بیماری کلیوی و درد زانو مبتلا هستم، اما گله‌ای ندارم.

از او میخواهم از یادگاری‌های میدان مین برایم بگوید؛ اینگونه می‌گوید: چشم‌ها، دست‌ها و شنوایی‌ام را از دست دادم و از ناحیه پا به شدت مجروح شدم، به طوریکه پس از آن به لطف جراحی‌های متعدد قادر به راه رفتن هستم.

از طرفی شنوایی‌ام را مدیون دو دستگاهی هستم که بر روی جمجمه‌ام کار گذاشته شده‌اند که اگر اینها نبودند، عملاً ارتباط با دنیای بیرون برایم مقدور و میسر نبود.

 

خلاصه اینکه شرایط فعلی جسمی‌ام حاصل انجام چندین عمل جراحی سنگین و چند ساعته در بیمارستان‌هایی در داخل و خارج از کشور است.

از سختی‌‌های ۳۷ ساله دوران جانبازی می‌پرسم و او با لبخند می‌گوید: جان‌بازی در راه حفظ آب و خاک را وظیفه خود می‌دانم، از طرفی اگر قرار باشد کسی را ایثارگر بنامیم، بی‌شک او همسر وفادار و صبورم است که در طول همه این‌ سال‌ها با متانت و خوش‌رویی یک تنه دشواری‌های زندگی را به جان خریده است.

با نگاهی به آثار جانبازی از او می‌پرسم اگر زمان به عقب برگردد آیا باز هم آماده دفاع از کشورش می‌شود؟

پاسخش حسابی شرمنده‌ام می‌کند وقتی می‌گوید: معلوم است که حاضرم، چرا که اعتقاد دارم فلسفه وجودی انسان‌ها، رشد، کمال و نمود انسانیت در آن‌ها است.

ما به دنیا نمی‌آییم تا چون حیوانات به خور و خواب مشغول باشیم، انسانیم و کمال‌گرا و آمده‌ایم تا روح و جانمان را رشد دهیم، حتی اگر چشم و گوش و دستی برایمان نماند.

 

 "ما می‌توانیم" ثمره دفاع مقدس است

از او درباره بزرگ‌ترین درس دفاع مقدس می‌پرسم و چه زیبا سوالم را اینگونه پاسخ می‌دهد: تجربه ۸ ساله دفاع مقدس در وهله اول به ملت ایران ثابت کرد که "ما می‌توانیم" در حقیقت این تجربه ارزشمند موجب شد تا نهال باور توانستن در قلوب یکایک ملت ما ریشه دواند و اکنون به درختی تناور و تنومند تبدیل شود.

یادمان نرفته آنگاه که هواپیماهای رژیم بعث عراق با حمایت ابرقدرت‌های دنیا در آسمان کشورمان جولان داده و هموطنان‌مان را به خاک و خون می کشیدند، اینکه با ساخت موشک‌های دوربرد نقطه‌زن و اقتدار و ابهت جمهوری اسلامی ایران در دنیا ثمره باور "ما می‌توانیم" است.

وقتی از او رمز پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس را می‌پرسم، در پاسخ می‌گوید: در جنگی نابرابر که در آن دشمن با حمایت تسلیحاتی و نیروی انسانی ابرقدرت‌ها به میدان آمده بود و می‌توان از آن به عنوان جنگ جهانی سوم یاد کرد، اراده، اعتقاد، استمداد از خداوند متعال و پیروی از نصایح و رهنمودهای امام راحل پیروزی رزمندگان و جبهه حق علیه باطل را رقم زد.

یادمان نرود از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون با تکیه بر اراده ملت و اطاعت از فرامین رهبری پیچ‌های تاریخی بسیاری را به سلامت پشت سر گذاشته‌ایم، اکنون نیز همچون گذشته عبور از بحران‌های اقتصادی در گرو اراده آهنین مردم، پیروی آنان از رهنمودهای حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخلی است.

 

نظرش را درباره نقش مردم در تحقق اهداف گام دوم انقلاب می‌پرسم و اینگونه پاسخ می‌شنوم: همانگونه که رهبری حکیمانه معمار کبیر انقلاب و اخلاص، صداقت و بصیرت ملت آن‌ها را از زیر یوغ استبداد رهانیده و حلاوت پیروزی انقلاب را کام همگان چشاند، انتظار می‌رود آحاد مردم بی‌اعتنا به برخی سوءمدیریت‌های مسوولان و با تکیه بر اندوخته‌ها و کارنامه چهل ساله انقلاب مهیا نقش‌آفرینی در چهله دوم شوند.

مسوولان روحیه خودباوری را در مردم تقویت کنند

می‌خواهم اگر خواسته یا مطالبه‌ای از مسئولان دارد، بیان کند و او می‌گوید: به شخصه انتظاری از آن‌ها ندارم، اما می‌خواهم با یادآوری اهداف انقلاب که همانا رهایی از تحت سلطه استبداد، استقلال، حفظ ارزش‌های دینی و انسانی است، در مسیر آرمان‌های انقلاب گام برداشته و به بیراهه نروند.

از مسوولان می‌خواهم با توجه به اصول اعتقادی مردم و تقویت آن، زمینه ازدواج و اشتغال جوانان را فراهم کرده و مهمتر از همه به آنچه که می‌گویند، عمل کنند.

از طرفی معتقدم یکی از وظایف اصلی دولت ایجاد روحیه خودباوری و توانمندسازی افراد جامعه و بسترسازی مناسب برای شکوفایی استعدادهای آنان است، چرا که به حق تحقق این مهم مسیر توسعه و پیشرفت کشور را هموار می‌کند.

انتهای پیام/۸۵۰۱۲

گفت‌وگو از مژگان شمس

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن دفاع مقدس مین بیمارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۱۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزدی‌ها منتظر آبگرفتگی معابر سطح شهر باشند

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، حمیدرضا رحیم‌دل با اشاره به صدور هشدار نارنجی از سوی اداره کل هواشناسی استان یزد گفت: از امروز دوشنبه بعدازظهر تا پنج‌شنبه صبح، کل مجموعه ستاد مدیریت بحران شهرداری در آماده‌باش کامل هستند و عصر امروز جلسه ستاد مدیریت بحران در دفتر شهردار یزد با حضور مدیران مناطق، رئیس سازمان عمران، رئیس سازمان پسماند، رئیس سیما و منظر و معاونان خدمات شهری برای آماده‌باش تجهیزات مورد نیاز حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار سطح نارنجی، میزان بارندگی قابل توجه برای یزد پیش‌بینی شده است بنابراین آبگرفتگی معابر سطح شهر یزد را خواهیم داشت و باید پمپ‌ها و تجهیزات مورد نیاز سریع پای کار بیاوریم و با سرعت عمل کار کنیم.

معاون خدمات شهری شهرداری یزد عنوان کرد: اقدامات خوبی در یکی دو سال در حوزه مدیریت بحران در خصوص آماده‌سازی کمربند حفاظتی شهر یزد یا همان سیل بندهای یزد از نظر پاک‌سازی پشت سیل‌بندها، ارتفاعات سیل‌بندها، حجم خاکریز، احداث سرریز و... انجام شده است.

رحیم‌دل افزود: سه سیل‌بند در سمت پارک کوهستان برای جلوگیری از ورود آب به خیرآباد و عیش‌آباد ایجاد شده است که بتواند این روان‌آب‌ها و سیلابی‌شدن را کنترل کند، در سال ۱۴۰۰ در این نقطه به واسطه سیل خسارت وارد شد.

وی تأکید کرد: با توجه به هشدار هواشناسی و آبگرفتگی معابر، از شهروندان می‌خواهیم در زمان بارندگی رفت و آمد و تردد غیرضروری در داخل شهر نداشته باشند، چون باعث می‌شود روان‌آب‌ها داخل سطح شهر و خیابان مسیر خود را در کانال‌ها طی نکنند و در سطح معابر بیشتر بمانند.

رحیم‌دل با بیان اینکه دو کریدور برای عبور روان‌آب‌ها به سمت خارج از شهر وجود دارد، ادامه داد: یکی از این کریدورها چهارراه محمودآباد به سمت بلوار نصر و دروازه قرآن است که کل حجم روان‌آب‌های مناطق دیگر از جمله منطقه چهار، منطقه یک و... در چهاراه محمودآباد جمع می‌شود و به سمت خروجی شهر می‌رود.

وی افزود: یک کریدور دیگر نیز از میدان حضرت ابوالفضل، میدان همافر به سمت میدان باغ ملی می‌رود، این کریدور وارد مسیل شهر یزد همان رودخانه پشت پل نواب صفوی شود و در بافت تاریخی نیز با لوله‌گذاری که از چهار راه مهدیه به سمت ایرانشهر و انتقال آب به رودخانه شهر یزد انجام شد، مشکل تا حدودی حل شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری یزد ادامه داد: فقط در دو نقطه با مشکل مواجه هستیم، بلوار فضیلت در منطقه ۳ که انتقال آب آن حدود ۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد و لازم است که امسال حتما تأمین اعتبار آن انجام شود و دیگری میدان ابوالفضل که باید لوله‌گذاری برای آن انجام شود.

وی در خصوص چاه‌های جذبی سطح شهر یزد گفت: تعدادی چاه جذبی در سطح شهر یزد وجود داشت که در بیش از یک سال گذشته ۸۰۰ چاه جذبی دیگر نیز در مناطق پنج‌گانه شهری یزد حفر شد و عمق این چاه‌ها را نیز تا ۲۵ متر افزایش دادیم و لوله‌ای نیز برای خروج هوا در کنار این چاه‌ها نصب کردیم که اقدام بسیار خوبی برای جذب روان‌آب‌ها بود.

وی با بیان اینکه چاه‌های جذبی در زمان جاری‌شدن سیلاب جوابگو نیست، ادامه داد: چنانچه بارش باران در طولانی مدت و با شدت کم وجود داشته باشد چاه‌های جذبی می‌توانند در جذب روان‌آب مؤثر باشند اما در بارش‌های شدید و کوتاه مدت این چاه‌ها کارساز نیستند.

خبرنگار: محمد مهدی داوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1228110 برچسب‌ها سیل پیش بینی و هشدار سیل لایروبی معابر

دیگر خبرها

  • سیستان و بلوچستان استانی ثروتمند و در حال پیشرفت است
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • یزدی‌ها منتظر آبگرفتگی معابر سطح شهر باشند
  • برگزاری نمایشگاه نقالی و روایتگری واقعه طبس
  • نقش مهم سپاه در امنیت منطقه مهم است/ میدان‎داری برای خدمت به مردم
  • فردا قطعی برق در پلدشت
  • تجمع در میدان فلسطین در حمایت از عفاف و حجاب
  • استقلال روز چهارشنبه به میدان می‌رود
  • پارما و کومو در آستانه صعود به سری آ
  • روایتگری آشکار از قدرت فزاینده ایران