Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@20:42:12 GMT

نانی که به بهانه صدور مجوز آجر شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۱۲۹۴

نانی که به بهانه صدور مجوز آجر شد

‍‍‍‍‍‍

علی‌رغم شرایط نابه‌سامان اقتصادی با توکل بر خدا، قایق امیدش را به دریای کارآفرینی می‌اندازد اما صیدی جز "عدم صدور مجوز" به تورش نمی‌افتد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، علی‌رغم شرایط نابه‌سامان اقتصادی با توکل بر خدا، قایق امیدش را به دریای کارآفرینی می‌اندازد اما صیدی جز "عدم صدور مجوز" به تورش نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخی از کلاف سردرگم قصه‌اش را یک کارآفرین که هفت‌خان صدور مجوز کسب‌وکار را پشت سر گذاشته بود دستم داد، اینکه به دلیل محدودیت منابع مالی قادر به احداث کارگاه بزرگی نیست و مجوز یک کارگاه خانگی را ۳ سال است که از او دریغ کرده‌اند.

حالا به این امید که با این گفت‌وگو گره کور این کارآفرینی به دست متولیان صدور مجوز باز شود پای دردودل‌های این بانوی کارآفرین خوزستانی نشسته‌ایم تا پرده از نانی برداریم که سال‌ها است به بهانه صدور مجوز، آجر می‌شود.

فارس: ضمن معرفی خودتان در رابطه با کارآفرینیتان توضیحی بدهید

عالی‌پور: مینا عالی‌پور و ساکن شهرستان شوشتر هستم، از سه سال پیش مشاغل خانگی ترشیجات و آماده‌سازی سبزی را با کمک همسرم آغاز کردم اما بعد از گذشت یک سال و نیم با توجه به اینکه اکثر مغازه‌داران و اصناف به دلیل اینکه محصولات ما برچسب بهداشتی نداشت و آن را از ما نمی‌خریدند برای گرفتن این برچسب اقدام کردم که با دو راه‌حلِ، اجاره یک واحد مسکونی جدا یا اجاره یک واحد در شهرک صنعتی مواجه شدم که به دلیل نوپا بودن شغلمان گزینه اجاره واحد در شهرک صنعتی در همان ابتدا خط خورد و با هزار سختی توانستیم یک خانه کوچک غیر از منزل خودمان را برای صدور مجوز مشاغل خانگی اجاره کنیم.

 

صدور مجوز مشاغل خانگی برای ما برچسب بهداشتی در پی نداشت و تنها توانستیم اجازه تولید محصول و فروش آن به صورت خانگی و سنتی را پیدا کنیم که یک سال و نیم دیگر نیز به این شکل توانستیم دوام بیاوریم.


فارس: با توجه به این تعاریف پس شما هنوز موفق به دریافت مجوز مشاغل صنعتی و برچسب بهداشت نشده‌اید؟

عالی‌پور: بعد از آن و در حال حاضر نیز که پیگیر هستم مجددا با همان موانع کارگاه بزرگ صنعتی مواجه می‌شوم و این در حالی است که اگر چند سال پیش با ۱۰ میلیون پیش‌پرداخت و ماهیانه ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان می‌توانستیم برای کار در شوشتر منزلی را اجاره کنیم الآن با ۴۰ الی ۵۰ میلیون پیش‌پرداخت و ماهیانه ۶۰۰ تومان اجاره و یا رهن ۸۰ الی ۹۰ میلیون تومانی تهیه این کارگاه امکان‌پذیر است، هرچند برای رهن خانه نیز شرایط خاصی درنظر گرفته شده که آپارتمان‌های شوشتر هیچکدام از این شرایط را پذیرا نیست و کار برای ما سخت‌تر می‌شود چرا که باید پیگیر خانه‌ای ویلایی و با هزینه‌ای بالاتر باشیم.

در مراجعه به شهرک صنعتی به من گفتند اجاره واحد مستقل بسیار هزینه‌بر است اما واحدی که نیمه‌تعطیل باشد و بتوانم تمام مراحل کاری‌ام را آنجا انجام دهم تا مورد تایید جهادکشاورزی و غذاودارو باشد پیش‌پرداختی ۹۰ میلیون تومانی و اجاره ماهیانه ۳میلیون و پانصدهزار تومانی می‌طلبد و این در حالی است که درآمد ما با این مبالغ هم‌خوانی ندارد.

اگر من درآمد بالایی داشتم چرا باید از برچسب‌گذاری بهداشتی و مجوز صنعتی بودن محصولاتم ناراضی باشم؟ فکر من خیلی فراتر از فروش محصولات در محله بلکه در سطح استان، کشور و حتی جهانی بود اما قانونی که منکر آن نیستم ما را حمایت نکرد و عقب ماندیم.

 

فارس: شرکت شما در حال حاضر و با توجه به مشاغل خانگی ماندنش برای چند نفر کارآفرینی می‌کند؟

عالی‌پور: شروع کار، دو نفره و با کمک همسرم بود اما به تدریج به اعضای شرکت اضافه شد تا جایی که شرکتم را به عنوان یک شرکت تعاونی هفت نفره به ثبت رساندم ، حالا بعد از گذشت چند سال شرکتی که می‌توانست گسترش پیدا کرده و افراد بیشتری را با اشتغال‌زایی تحت چتر حمایتی خود قرار دهد به مرحله‌ای رسیده که یکی از اعضایش به دلیل ناامیدی از آن جدا شده و بقیه اعضا نیز درصدد ترک همکاری هستند.

فارس: آیا بالاخره توانستید کارگاهی را که مورد تایید باشد اجاره کنید؟

عالی‌پور: در حال حاضر به شکل سنتی به فعالیت خود ادامه می‌دهیم هرچند به نیمه صنعتی هم قانع شده و درخواستش را دادیم اما با مخالفت غذا و دارو مواجه شدیم.

اخیرا منزلی ۲۵۰ متری و با زیربنای ۱۳۰متر را با هزار سختی به عنوان کارگاه پیدا کردم اما غذاودارو می‌گوید این خانه برای تولید همزمان ترشی و سبزی کافی نیست؛ حتما قانونی وجود دارد که من از آن سر در نمی‌آورم چرا که در همه زمینه‌ها سررشته ندارم و حتما دلیل مخالفت آن‌ها طبق قانون است اما برای منی که علی‌رغم سختی‌ها و محدودیت‌ها و با توکل بر خدا کارم را شروع کردم این حجم از ناامیدی دردآور است.

پس از آن جهادکشاورزی شروع کار را تایید کرد اما تنها باید از بین تهیه ترشی یا سبزی یکی را انتخاب می‌کردیم که ما نیز با حساب و کتاب و دو دو تا چهار تا، تهیه سبزی را انتخاب کردیم و ترشی را به صورت سنتی ادامه دادیم اما با ایراد جدیدی از جهادکشاورزی و غذا و دارو مواجه شدیم که شرکت شما باید برند داشته باشد.

به غیر از رفت‌وآمد به پایتخت و زمان‌بر بودن، ثبت برند مستلزم هزینه ۳ الی ۴ میلیونی است اما این مخارج برای منی که شغلم تنها مختص ۶ ماه از سال است و درآمدم محدود است مقدور نیست.

ما به این بهانه که مشاغل خانگی داریم و بیکار نیستیم داریم خودمان را گول می‌زنیم درصورتی که اگر همین هزینه ۴۰ الی ۵۰ میلیون را در بانک بگذاریم و سود ۱۵ درصدی بانکداری بدون ربا را بگیریم بهتر است و دیگر با هیچ ارگانی هم سروکار نداریم.

 

 

فارس: در حال حاضر و با توجه به عدم صدور مجوز صنعتی، وضعیت کارآفرینیتان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

عالی‌پور: اینکه بنا بر قانون برای منی که علی‌رغم شرایط بد اقتصادی در حال تلاش برای خروج از رکود هستم موانعی ایجاد شود برایم واقعا سخت است، در حال حاضر نیز علی‌رغم اینکه دو سال است به صورت رسمی در حال فعالیتم اما هیچ پیشرفتی نداشته‌ام و دستگاه‌هایی که سال‌ها پیش در صورت صدور مجوز با نازل‌ترین قیمت میتوانستم تهیه کنم دست‌دومشان به بالای ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

اکنون نیز عقب مانده‌ایم و علی رغم اینکه دلمان میخواست پیشرفت کنیم عملا چیزی وجود ندارد که از آن به عنوان درآمدزایی نام ببریم و تنها به سفارش‌های چند ده کیلویی که می‌گیریم دل‌خوشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارآفرینی توکل آجر صدور مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۱۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات روند صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه استقلال

به گزارش قدس آنلاین،علی میرغفاری، مسئول مجوز حرفه‌ای باشگاه استقلال در گفت و گو با ایسنا درباره آخرین جزئیات روند دریافت حرفه‌ای‌سازی این باشگاه اظهار کرد: بیشتر کارها انجام گرفته و قبل از ۵ اردیبهشت ماه فرصت داریم که موضوع مالکیت مشترک را هم حل کنیم. دولت باید درباره تعیین وضعیت دو باشگاه تصمیم گیری کند.

او ادامه داد: این روزها همه‌جا گفته می‌شود که استقلال به پتروشیمی خلیج فارس واگذار می شود اما این فقط در حد مصاحبه است و ما باید مدارک و مستندات واگذاری را به فیفا ارائه دهیم. باید سازمان خصوصی سازی به وزارت ورزش و جوانان نامه بزند و اعلام کند به طور مثال چند درصد از سهام این دو باشگاه به فلان شرکت واگذار شده است. بعد از نامه آنها ما آن را به عنوان اولین مدرک برای AFC ترجمه کرده و اعلام می‌کنیم که استقلال مالکیت مشترک با پرسپولیس ندارد.

او افزود: برای دریافت مجوز حرفه‌ای پنج معیار را باید پشت سر بگذاریم و با توجه به اینکه در دو سال گذشته نتوانسته بودیم مجوز بگیریم شرایط سخت‌تری نسبت به پرسپولیس داشتیم. شاید باور نکنید اما هیچ مستنداتی نداشتیم و با زحمت توانستیم دوباره آنها را جمع آوری کنیم. یک هفته طول کشید تا مدارک پرسنلی را که معیار اول AFC بود انجام دهیم. معیار ورزشی دومین مرحله بود که برای AFC خیلی مهم بود چون برنامه توسعه جوانان و برنامه ریزی برای آکادمی داخل همین آیتم بود چون AFC از باشگاه‌ها می‌خواهد بگویند درباره آکادمی چه کارهایی را انجام داده‌اند. مدارک آکادمی کامل نبود و چالش سخت داشتیم که توانستیم در چند روز آن را جمع آوری کنیم.

مسئول مجوز حرفه‌ای باشگاه استقلال بیان کرد: مسئله بعدی معرفی ورزشگاه بود که ما کمپ حجازی، ورزشگاه آزادی و ورزشگاه امام رضا(ع) را اعلام کردیم. کمپ حجازی که سندش به نام خودمان بود و مشکلی نداشتیم اما ورزشگاه امام رضا در تملک شهرداری بود و به همین خاطر در جلسه‌ای که با اداره کل ورزش و جوانان داشتیم یک تفاهم نامه با آنها امضا کردیم و مشکل را حل کردیم. در مورد ورزشگاه آزادی هم ۳۵ روز وقت گذاشتیم و نگارش آن را انجام دادیم که از ابتدای تاسیس آن بی سابقه بوده و حتی وزیر ورزش هم در جلسه از ما تشکر کرد.

میرغفاری در پایان گفت: بحث بعدی حقوقی و مالی بود که در مبحث مالی بدهی‌ها را تسویه کردیم. باشگاه استقلال ۱۲ کیت باز پرونده خارجی و ۱۵ پرونده داخلی داشت که مدیرعامل باشگاه همه آنها را تسویه کرد که مهم‌ترین آن پرونده سانتاکلارا بود. در بحث حقوقی هم منتظر مشخص شدن مالکیت باشگاه هستیم که آن را هم بارگذاری کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل
  • صدور مجوز الکترونیک کسب و کار
  • مدارک مالی پرسپولیس از سوی کمیته صدور مجوز حرفه‌ای تایید شد
  • صدور بیش از ۱۵ هزار مجوز الکترونیکی کسب و کار در استان گلستان
  • ۵۱ هزار درخواست صدور مجوز الکترونیکی در استان مرکزی ثبت شد
  • خبر خوش آسیایی برای هواداران پرسپولیس
  • مهر تأیید مجوز حرفه ای روی تسویه مالی پرسپولیس
  • ثبت ۱۰۰۰ درخواست صدور مجوز الکترونیکی در استان مرکزی
  • صدور کالا‌های صادر کنندگان گلستانی با مجوز داخلی به ۱۱۰ کشور جهان
  • آخرین جزئیات روند صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه استقلال