Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر حسین تکیان روز یکشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره راهکارهای حل مشکلات نظام سلامت در سطح کلان و اجرای مواردی مانند خرید راهبردی خدمات سلامت افزود: برای انجام خرید راهبردی خدمات سلامت به پیش نیازهایی احتیاج است. هرچند صحبت های زیادی در این رابطه انجام شده، اما پیش نیازهای آن در قسمت های مختلف نظام سلامت به طور کامل فراهم نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هر نظام سلامت، ۶ عضو اصلی یا ستون دارد که اگر این ستون ها ضعف داشته باشد، ساختمان نظام سلامت متزلزل خواهد شد. این ستون ها در نظام سلامت شامل حاکمیت، نظام مالی، منابع انسانی، نظام های اطلاعاتی، دارو و تجهیزات و تکنولوژی و استفاده مناسب از شواهد است.

این متخصص سیاستگذاری سلامت بیان کرد: وقتی از حاکمیت مطلوب در نظام سلامت صحبت می شود، باید به مشخصه های آن نیز توجه کرد. نظام سلامت باید شفاف باشد. تصمیم گیری ها، نظام مالی و انتصابات نیز با شفافیت انجام شود. از طرفی اقدامات باید با مشارکت مردم انجام شود. مشخصه دیگر این که نظام سلامت باید پاسخگو و البته مسئولیت پذیر باشد.

پوشش همگانی سلامت به منابع پایدار مالی نیاز دارد

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: یکی از پیش نیازهای مهم برای خرید راهبردی خدمات سلامت در نظام سلامت، تامین مالی مناسب است. برای پوشش همگانی سلامت که کشور ما نیز به اجرای آن متعهد شده، باید منابع پایدار مالی برای نظام سلامت در نظر گرفت.

وی ادامه داد: اکنون تحت تحریم های آمریکا قرار داریم و مشکلات اقتصادی باعث شده که منابع نظام سلامت نیز محدود شود. هرچند در بودجه سال ۹۹ که توسط دولت به مجلس تقدیم شد، بودجه سلامت از جمله مواردی بود که افزایش پیدا کرد.

تکیان افزود: سازمان جهانی بهداشت و بانک جهانی به نظام های سلامت در جهان توصیه می کنند که به سمت منابع مالی پایدار بروند. به طور مثال یکی از این موارد استفاده از مالیات مواد دخانی و زیان آور است. یعنی افرادی که مواد غذایی ناسالم را مصرف می کنند و برای نظام سلامت و نظام بیمه درمانی هزینه ایجاد می کنند، باید در هنگام مصرف نیز هزینه بیشتری پرداخت کند.

اهمیت نظام ارجاع و سطح بندی خدمات سلامت

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: نظام سلامت کارا بر اساس نظام ارجاع و سطح بندی خدمات شکل می گیرد. وقتی یک فرد از سطح یک خدمات سلامت به سطح دو خدمات سلامت یا بیمارستان مراجعه می کند، هزینه های او چند برابر می شود. برای پیشگیری از این موضوع، باید سطح یک خدمات سلامت مطلوب و نظام ارجاع داشته باشیم. نظام ارجاع مبتنی بر نظام اطلاعاتی مناسب است. اگر نظام اطلاعاتی مناسب وجود داشته باشد، می توان اطلاعات شهروندان را ثبت کرد تا اگر او به هر نقطه از کشور مراجعه کرد، اطلاعات او ثبت شده و قابل دسترسی برای نظام سلامت باشد.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت برنامه راهبردی برای اجرای پرونده الکترونیک سلامت دارد و این اقدام آغاز شده است. هرچند تضاد منافع باعث شده که هنوز به نتیجه نهایی نرسیم. مشکلات موجود در نظام پرداخت و عدم تجمیع بیمه ها نیز از جمله دیگر موارد است.

تکیان گفت: یکی از مشکلات ما این است که اولویت بندی نظام سلامت را به درستی انجام ندادیم و سازمانی نداریم که فراتر از وزارت بهداشت و بدون تعارض منافع شکل بگیرد تا نظام سلامت موظف شود پایه ها را به ترتیب طی کند. حتی مجلس و سازمان برنامه و بودجه هم وارد این جزییات برای درستی یا نادرستی اجرای برنامه ها نمی شوند. در نتیجه باید سازمان مستقلی برای بررسی اجرا و عدم اجرای برنامه ها وجود داشته باشد که بتواند عملکرد فنی را نیز متوجه شود.

برچسب‌ها سلامت وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان جهانی بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان جهانی بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سلامت وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان جهانی بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۲۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگیری ۱۴ هزار نفر از مردم محلات کم برخوردار بام ایران زیرپوشش بیمه سلامت

علیرضا اصغرزاده اظهار داشت: بیمه کردن رایگان دهک‌های یک تا پنج و ارائه تخفیف به دهک‌های ششم تا نهم از مهمترین اقدامات این سازمان بیمه‌گر در راستای پوشش بیمه همگانی بیمه سلامت است.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار نفر از مردم استان در قالب طرح پزشک خانواده از خدمات درمانی بیمه سلامت برخوردار هستند، افزود: در طرح پزشک خانواده با ۹۴ پزشک طرف قرارداد هستیم.

اصغرزاده با بیان اینکه ۷۰ درصد هزینه خدمات درمانی در بخش دولتی و غیردولتی و خیریه ‏‏مددجویان را بیمه سلامت تقبل می‌کند، اضافه کرد: تعداد کد خدمتی مددجویان بهزیستی از ۹ به ۹۹ افزایش یافته است.

وی از نشان‌دار کردن ۱۴ هزار و ۱۸۹ بیمار خاص و سخت علاج در استان خبر داد و اظهار داشت: پارسال، ۷۶۰ میلیارد ریال جهت هزینه‌های بیماران تحت پوشش این صندوق ‏‏تخصیص یافت.

بیشتر بخوانید

نشان دار شدن ۴۰ هزار نفر بیمه شده سلامت در چهارمحال و بختیاری

اصغرزاده با اشاره به خرید خدمت از ۷۸۷ موسسه و مرکز طرف قرارداد شامل پزشک عمومی، متخصص، درمانگاه، تصویربرداری و توانبخشی، گفت: اجرای طرح دارویار در داروخانه‌های طرف قرارداد و پرداخت مابه‌التفاوت ارز دارویی، افزایش خدمات دندانپزشکی، پوشش هزینه‌های درمان و توانبخشی بیماران اوتیسم و بیماران مزمن کلیوی و دیابت و بیماران موکوپلی، انعقاد قرارداد با مراکز ترک اعتیاد و کارشناسان مامایی ‏‏و پوشش هزینه درمان کاشت حلزون شنوایی ‏‏بخشی از خدمات بیمه سلامت به بیمه‌شدگان است.

وی یادآور شد: تحت پوشش قرار دادن خدمات روانشناسی، پوشش بیمه مادران باردار و فرزندان تا پنج سالگی، رفع محدویت و اعلام آمادگی انعقاد قرارداد با موسسات و مراکز درمانی، اجرایی شدن کامل نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک و حذف دفترچه و ایجاد پرونده الکترونیک برای تمامی بیمه‌شدگان، ارائه خدمات غیرحضوری از طریق سامانه شهروندی‏‏، حذف دفترچه بیمه و ارائه خدمات درمانی در مراکز و موسسات درمانی با ارائه کدملی ‏‏‏‏‏‏‏‏‏و تداوم و توسعه پوشش بیمه اتباع خارجی ‏‏‏از دیگر خدمات ارائه شده از سوی بیمه سلامت استان است.

اصغرزاده ادامه داد: از حدود یک میلیون نفری این استان ۶۲۰ نفر زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که از این تعداد ۴۶۱ هزار نفر در صندوق روستاییان، ۷۷ هزار نفر در صندوق کارکنان دولت، ۵۹ هزار نفر در صندوق بیمه ایرانیان و ۲۲ هزار نفر نیز در صندوق سایر اقشار عضو هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • پوشش بیمه‌ای برای کودکان زیر 7 سال استان کرمانشاه رایگان شد
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه
  • کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند
  • پایگاه سلامت شهدای کهنه دژ ۸.۴۲ هزار سمنانی را تحت پوشش خواهد برد
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • قرارگیری ۱۴ هزار نفر از مردم محلات کم برخوردار بام ایران زیرپوشش بیمه سلامت