Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۱۴ سال قبل در ۲۲ آذر، در زمان حکومت مظفرالدین شاه، قند بهانه ایجاد یک نهضت شد. در چنین روزی بود که علما به خاطر به فلک بستن تعدادی از تجار و بازاریان تهران، دروس و کارهای خود را تعطیل کرده و به شهر ری رفته و آنجا متحصن شدند. ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، قند یا کند یکی از محصولات صنعتی است که معمولا با نوشیدنی های تلخی مانند چای و قهوه مصرف می شود، از هزاران سال پیش نیشکر در هندوستان کشت می شد، آنها از نیشکر در مراسمات مذهبی استفاده می کردند در زبان سانسکریت دانه های شکر را khanda می گفتند آنها کم کم از  نیشکر شکر استخراج کردند بعدها نیشکر به ایران و سپس به اروپا رفت و در نهایت اروپایی ها شیوه ساخت قند از چغندر قند را کشف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 114 سال قبل در 22 آذر، در زمان حکومت مظفرالدین شاه، قند بهانه ایجاد یک نهضت شد در چنین روزی بود که علما به خاطر به فلک بستن تعدادی از تجار و بازاریان تهران، دروس و کارهای خود را تعطیل کرده و به شهر ری رفته و آنجا متحصن شدند.

بلایی که دولت برسر کارخانه های قندوشکر آورد/ یارانه کشاورزان ایرانی در جیب هندی‌هاافزایش قیمت شکر در بازار تا 8000 تومان/ بنکداران شکر نمی‌فروشندچرا بازار شکر متلاطم شد؟

 در گذشته رابطه بسیار وثیقی بین علما، کشاورزان و تجار وجود داشت و علماء بزرگ در بازار هم مدارس علمیه داشتند و هم امام جماعت مساجد بازار بودند، بازاریان متدین اول صبح در درس متاجر و مسائل شرعی کسب و کار که در مسجد بازار تشکیل می شد، شرکت می‌کردند بعد برای کسب و کار به حجره های خود می رفتند و سر سال خمسی نیز وجوهات شرعی خود را به علماء  پرداخت می‌کردند.

همچنین کشاورزان نیز به همین صورت با علماء و مراجع معظم در ارتباط بودند، در نتیجه حوزه های علمیه حدود هزار سال بود که از دولت های حاکم بی نیاز بودند، علماء دینی با وجوهات شرعی حوزه های علمیه را تاسیس و اداره می کردند و طلاب و روحانیون حوزه ها نیز فرهنگ عمومی مردم را شکل می دادند، مظفرالدین شاه قاجار بیشتر عمر حکومت خود را در بیماری گذراند و به دلیل همین بیماری بیشتر اوقات را در ییلاق استراحت می‌کرد و حکومت کشور را به عین الدوله سپرده بود عین الدوله نیز گمرک را به شخصی بلژیکی به نام موسیو نوز سپرده بود.

 در آن زمان حاکم تهران علاالدوله بود، تجار و بازاریان از هیچ کدام از این افراد دل خوشی نداشتند، در آن زمان قند محصولی پر مصرف و وارداتی بود، قند مصرفی مردم از روسیه وارد می‌شد، به خاطر جنگی که بین روسیه و ژاپن اتفاق افتاده بود قند واردات قند به ایران کاهش چشمگیری پیدا کرد و مسیو نوز بر واردات قند تعرفه بالایی بست، این عوامل سبب کمیابی قند در بازار شد به همین خاطر علاء الدوله حاکم تهران با اشاره عین الدوله صدر اعظم، تعدادی از تجار تهران را که نقش چندانی در نایاب شدن قند نداشتند به فلک بست.

 با شنیدن این خبر روحانیون تهران به قصد اعتراض مدنی به شهر ری رفته و در حرم عبدالعظیم حسنی متحصن شدند، این موضوع باعث ایجاد اعتراض و شورش در تهران شد و تعدادی از مردم کشته شدند، خبر به مظفرالدین شاه رسید، وی به تهران برگشته و قول داد حاکم تهران و موسیو نوز را از کار برکنار کند از آنجا که عین الدوله از علما و مردم  کینه به دل گرفته بود علیرغم قولی که شاه داده بود ولی متاسفانه قول های شاه عملی نشد و همین امر باعث اصطکاک بیشتر مردم و علما با مظفرالدین شاه شد و در نهایت روحانیون سرشناس تهران تصمیم به مهاجرت به قم گرفتند و این مهاجرت زمینه ایجاد نهضت مشروطه و تشکیل عدالتخانه را به وجود آورد.

حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز

انتهای پیام/

R1342/P1012122/S7,83/CT4 واژه های کاربردی مرتبط وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۲۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در خصوص آخرین وضعیت بارش‌ها در تهران توضیح داد: میانگین بارش‌ها در فروردین ماه، نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال بود و با ادامه بارندگی در این هفته در استان تهران، سمنان و مناطق مرکزی تا جنوبی کشور بارندگی خوبی در پیش است؛ ولی این بارندگی‌ها کمبود آب در این استان‌ها را با توجه به فرصت اندک باقی مانده، جبران نخواهد کرد چراکه در برخی استان‌ها با ذخیره آب مطلوب فاصله زیاد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: هشدار ناظران هواشناسی درباره گرمای شدید

وی با اشاره به این‌که توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالی‌که رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد به‌صورت رگباری خواهد بود؛ باران‌های تابستانی نیز معمولاً سیل‌آسا و تخریب‌کننده هستند که نمونه‌اش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.

وی وضعیت بارش‌های تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی با اشاره به بارندگی‌های خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استان‌های هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگی‌ها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگی‌ها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا می‌شد.

وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگی‌ها، سدهای استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سال‌جاری، عقب‌تر بود اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.

کد خبر: 1228299 برچسب‌ها تهران

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟
  • محبوب‌ترین سکه طلا در بازار ایران این سکه است
  • تشکیل اتحادیه بین‌المللی تجار «امین» در ایران
  • اصناف و بازاریان لباس‌هایی با پوشش مناسب در اختیار مردم قرار دهند
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • تأمین آب استان اصفهان نخستین مطالبه مردم و علما است
  • مخالفت با ارجاع گزارش وضع بازار دارو به قوه قضاییه
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار