Web Analytics Made Easy - Statcounter

ژاپنی‌ها با استفاده از تابش باریکه‌ای از اشعه ایکس و به کارگیری نانوذرات، اقدام به از بین بردن سلول‌های سرطانی در محیط آزمایشگاهی کردند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ترکیب نانوذرات پرشده با گادولینیوم و اشعه ایکس تک‌فام می‌تواند منجر به از بین رفتن تومور سرطانی بعد از سه روز شود. برای این کار باید پرتودرمانی بین ۲۰ تا ۶۰ دقیقه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این روش به‌گونه‌ای طراحی شده که بتواند به‌صورت ویژه سایت تومور سرطانی را مورد هدف تابش‌ها قرار دهد.

محققان دانشگاه کیوتو برای این پروژه، از نسل سوم تجهیزات تابش سینکوترون استفاده کردند، تجهیزاتی که می‌تواند باریکه‌ای از پرتو اشعه ایکس را ایجاد کنند. این اشعه ایکس به‌گونه‌ای تنظیم شده که بتواند اتم‌های ویژه‌ای را روی عنصر گادولینیوم هدف قرار دهد و در نتیجه، الکترون‌های درونی آن بخش از اتم فعال می‌شود که می‌تواند منجر به رهاسازی الکترون‌های آگور شود.

این راهبرد که به آن راهبرد فعال‌سازی فوتون گفته می‌شود منجر به آسیب زدن به DNA سلول‌های تومور سرطانی شده و آن را از بین می‌برد. این گروه تحقیقاتی نانوذرات موردنظر را در محلی نزدیک به هسته سلول سرطانی قرار می‌دهند تا کارایی فرآیند بهبود یابد.

این گروه نانوذرات گادولینیوم را برای این کار انتخاب کردند چرا که این نانوذرات می‌توانند الکترون‌های آگور تولید کرده و به سلول سرطانی آسیب بزنند. بعد از بارگذاری نانوذرات گادولینیوم درون نانوذرات سیلیکای متخلخل، این نانوذرات وارد محیط کشت سلول‌های سرطان رحم انسان شدند بدون اینکه سمیتی برای این سلول‌ها داشته باشند.

این گروه نوعی ماده فلورسانس سبز را وارد سلول‌های سرطان کردند تا بتوانند با این کار توزیع یکنواخت نانوذرات را درون تومور سرطانی رصد کنند.

در نهایت سلول‌های تومور مورد تابش اشعه ایکس قرار گرفتند، سلول‌هایی که حاوی ۵۰ نانوگرم از نانوذرات حاوی گادولینیوم است. نتایج نشان داد که بعد از ۶۰ دقیقه تابش اشعه ایکس، سلول‌های سرطانی دچار آسیب شده و بعد از سه روز کاملا از بین رفتند.

میزان گادولینیوم در این فرآیند تاثیر به‌سزایی در موفقیت کار دارد؛ به طوری که کاهش غلظت گادولینیوم منجر به از بین رفتن تنها بخشی از سلول‌های سرطانی می‌شود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو سلول های سرطانی تومور سرطانی درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۳۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ایکس» در این کشور فیلتر شد

کاربران در پاکستان از اواسط فوریه مشکلاتی را در استفاده از شبکه اجتماعی «ایکس» گزارش کرده بودند، اما دولت این کشور تاکنون، هیچ خبر رسمی را در این باره اعلام نکرده بود.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، وزارت کشور پاکستان روز چهارشنبه، در سند مکتوبی به دادگاه عالی اسلام آباد، مسدود شدن دسترسی به این پلتفرم را اعلام کرد. عبدالمعز جفری، فعال و یکی از درخواست کنندگان رفع فیلتر «ایکس»، گفت: دادگاه دیگری به دولت گفته است ظرف مدت یک هفته، درباره این ممنوعیت، تجدیدنظر کند.

وزارت کشور پاکستان به دادگاه عالی اسلام آباد اعلام کرده است: ذکر این نکته، کاملا مناسب است که کوتاهی «ایکس» در رعایت دستورالعمل‌های قانونی دولت پاکستان و رسیدگی به نگرانی‌ها پیرامون سوءاستفاده از این پلتفرم، وضع این ممنوعیت را ضروری کرد.

این نهاد اعلام کرد «ایکس» تمایلی به حل این موضوع نداشته است، اما شرکت «ایکس» در این باره، اظهارنظر نکرد.

در گزارش وزارت کشور پاکستان آمده است: تصمیم برای ممنوعیت «ایکس» در پاکستان، در راستای حفظ امنیت ملی، حفظ نظم عمومی و حفظ یکپارچگی کشور، گرفته شد.

دسترسی به شبکه اجتماعی «ایکس» از زمان برگزاری انتخابات سراسری در هشتم فوریه، محدود مانده است.

دیگر خبرها

  • کسب مجوز استفاده از پوست‌های تک‌لایه و دولایه برای درمان بیماری‌های پوستی
  • چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟ (فیلم)
  • هوش مصنوعی در شناسایی منشاء سرطان‌‌‌ بهتر از انسان است
  • بیماران سرطانی گروه هدف پویش ملی سرطان هستند
  • «ایکس» در این کشور فیلتر شد
  • زرد، آبی، بی‌خوابی/ چگونه تلفن هوشمند چرخه زیستی را مختل می‌کند؟
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • جنجال ایکس در هند
  • آخرین مهلت ارسال مقاله به کنگره بین‌المللی پژوهشگاه رویان اعلام شد
  • جهش به نسل بعد با ایکس باکس سری اس