Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@19:38:04 GMT

ساخت زبان مدل‌سازی برای توسعه بهینه نرم‌افزار

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۳۳۱۴

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آزمایشگاه سیستم‌های هوشمند دانشکده مهندسی کامپیوتر زبان مدل‌سازی برای توسعه نرم‌افزارها طراحی و پیاده‌سازی  کردند که امکان انجام عملیات و بازیابی داده‌ها را در تمامی مراحل ساخت و بروزرسانی نرم‌افزار فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا، دکتر احمد عبدالله‌زاده بارفروش و  محمد قائمی‌فرد محققان این طرح، عنوان پژوهش اجرا شده را  "فرایند مبتنی بر مدل برای ارتباط زبان‌های برنامه‌نویسی و پایگاه‌داده‌ها" دانستند و یادآور شدند: هدف از این اختراع، ساخت زبان مدل‌سازی بود که عملیات داده‌ای را در تمامی مراحل  ساخت و بروزرسانی نرم‌افزار مد نظر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققان این طرح با تاکید بر اینکه در گذشته عملیات و بازیابی داده‌ها، در حین توسعه نرم‌افزار، در فاز پیاده‌سازی متمرکز بوده است، اظهار کردند: علاوه بر این، عدم انتخاب نوع زبان برنامه‌نویسی یا پایگاه ‌داده‌ در ابتدای کار نیز پر اهمیت است. در زبان مدل‌سازی ارائه شده این هدف نیز محقق شده چون امکان تبدیل نمودارهای این زبان‌ مدل‌سازی به کدهای زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف وجود دارد.

دکتر عبدالله‌زاده، استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر اضافه کرد: این اختراع نه تنها اهداف از پیش تعیین شده را به طور کامل برآورده کرده، بلکه ویژگی‌های جدیدی نیز در حین توسعه زبان مدل‌سازی به آن اضافه شده است. برای مثال به هنگام تولید کدهای وب سرویس از نمودارها، امکان بررسی اینکه چه کسی می‌تواند از این وب سرویس‌ها استفاده کند، مهیا شده است.

به گفته این محقق همچنین با اعمال محدودیت بر روی داده‌های ورودی می‌توان از امن بودن وب سرویس‌ها اطمینان حاصل کرد. وب‌سرویس‌ها نوعی خدمات بر بستر وب هستند. برای مثال، اکثر بانک‌ها وب‌سرویس‌هایی را برای فروشگاه‌های اینترنتی به منظور انجام تراکنش‌های مالی فراهم می‌کنند.

وی با تاکید بر اهمیت استخراج صحیح نیازمندی‌ها، در تناقض نبودن آنها در توسعه نرم‌افزار و برنامه‌های کاربردی سازمانی به طور خاص، یادآور شد: تغییر نیازمندی‌ها در فاز پیاده‌سازی عامل شکست بسیاری از پروژه‌های نرم‌افزاری است؛ از این رو در فرایند مبتنی بر مدل ارائه شده، اولین قدم استخراج نیازمندی‌ها و طراحی آنها به کمک نمودارهای موجود بوده است. در نهایت این نمودارها تبدیل به کدهای زبان برنامه‌نویسی شده تا قسمت بزرگی از فاز پیاده‌سازی نرم‌افزار به طور خودکار انجام شود.

قائمی‌فرد، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، درک کامل از پایگاه داده‌ها و زبان‌های برنامه نویسی مختلف، روش‌های طراحی و ساخت زبان‌های مدل‌سازی گرافیکی به گونه‌ای که نمودارهای آن قابلیت صحت‌سنجی داشته تا توسعه‌دهندگان نرم‌افزار از درستی نمودارها مطمئن باشند و ایجاد تولیدکننده خودکار کد که این خود نیاز به یادگیری زبان جداگانه‌ای دارد را از جمله پیچیدگی‌های این طرح نام برد.

دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به کاربردهای این طرح، خاطر نشان کرد: از دستاوردهای این اختراع می‌توان در صنعت تولید نرم‌افزار و برنامه‌های کاربردی سازمانی استفاده کرد.

قائمی‌فرد با اشاره به فاز توسعه‌ این دستاورد، یادآور شد: در ادامه کار، نمودارهای زبان مدل‌سازی ارائه شده باید (همانند فایل‌های exe در سیستم عامل ویندوز) قابلیت اجرا (بدون‌ تولید کد) داشته باشند. به عبارت دیگر یک محیط مجازی برای استقرار نمودارها مورد نیاز است. این مهم به تست سریع نرم‌افزار کمک شایانی خواهد کرد.

مجری طرح، استفاده از نمودارهای گرافیکی برای دستکاری و بازیابی داده‌ها در طول حیات نرم‌افزار، تولید کد زبان‌های برنامه‌نویسی برای ساخت وب سرویس‌ها، بررسی درستی داده‌های ورودی به سیستم، امکان تعامل با دیگر زبان‌های مدل‌سازی، انجام نگاشت نوع داده بین زبان برنامه‌نویسی و پایگاه داده در زمان طراحی و نه در زمان اجرا را از جمله ویژگی‌های این طرح عنوان کرد.

وی کاهش زمان و هزینه تولید نرم‌افزار را یکی از مزایای اصلی این طرح نسبت به روش‌های سنتی دانست و گفت: این اختراع برای توسعه نرم‌افزار و برنامه‌هایی که نیاز زیادی به دستکاری و بازیابی داده، مانند برنامه‌های کاربردی سازمانی دارند، قابل استفاده است. توسعه دهندگان نرم‌افزار و شرکت‌های نرم‌افزاری جامعه هدف این اختراع هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نرم افزار دانشگاه اميركبير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۳۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۳۴۴ مدرسه در سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: تعهد خیران نیک اندیش در سال گذشته ۱۴ هزار و ۴۵۷ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد سه برابری داشته است.
میثم لک زایی افزود:  بیش از ۲۱۰ هزار مترمربع از پشت بام مدارس سیستان و بلوچستان ایزوگام شد که در سیل اخیر جنوب استان یکی از مواردی که سبب شده آسیب کمتری به مدارس وارد شود، اقدامات پیشگیرانه نوسازی مدارس بوده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: امسال ۲۶۰ هزار مترمربع آسفالت محوطه مدارس در سطح استان انجام شده است.
وی یکی دیگر از اقدامات مهم دولت سیزدهم را آغاز طرح های محرومیت زدائی دانست و گفت: از این محل ۵۹ طرح با تعداد ۴۳۸ کلاس درس در حال ساخت است که در ماه‌های پایانی سال گذشته تعدادی از آنها به بهره برداری رسید.
لکزایی در خصوص هنرستان‌ها و شبانه روزی‌ها نیز افزود: ۳۰۷ کلاس درس همسو با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و فراگیری حرفه و گسترش عدالت آموزشی در سطح استان در حال ساخت است.

وی ادامه داد: هم اینک ۳۵ سالن‌های ورزشی و استخر‌های در دست ساخت داریم که بهره برداری از آنها کمک قابل توجهی به توسعه ورزش در بین دانش آموزان استان می‌کند.

دیگر خبرها

  • افتتاح طرح توسعه مسجد راستان یزد
  • اجرای بهینه‌سازی مصرف انرژی در برنامه هفتم درآمد صد میلیارد دلاری برای کشور دارد
  • پس از کروم، مرورگر ویوالدی هم به نسخه آرم ویندوز آمد
  • فرهنگ، زبان و آداب و رسوم هورامان آوازه جهانی دارد
  • ساخت ۳۴۴ مدرسه در سیستان و بلوچستان
  • برنامه ریزی برای راه اندازی ساخت اتاق اتوبوس و تریلی در واگن سازی زرند
  • انفجار در بزرگترین شرکت جنگ افزار سازی انگلیس
  • فیلمسازی که می‌خواست ایرانی باشد
  • ضرورت مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت منابع آب موجود شفت
  • در راستای حفظ قند پارسی / شکر بودن شرط دارد