Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفری تختی نژاد گفت: در پی بارش های یک هفته اخیر سازه های آبخیزداری هرمزگان ۳۰ میلیون متر مکعب آبگیری شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس، « ابراهیم جعفری تختی نژاد » در جمع خبرنگاران افزود: در بارندگی های اخیر 325سازه  آبخیزداری استان شامل سازه های کوتاه سنگی ملاتی ،خشکه چین ، سازه های خاکی و هلالی های آبگیر 50 تا 70درصد آبگیری شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عنوان کرد: بیشترین آبگیری در شهرستانهای رودان ،جاسک و سیریک  بوده است.

 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: براساس آخرین مطالعات انجام شده در سطح یک میلیون و 608 هزار و 53 هکتار از اراضی استان به 2 هزار و 200 سازه آبخیزداری در این سطح نیاز است.

 

وی گفت: این سازه های شامل سازه های سنگی ملاتی ،خاکی ،هلالی های آبگیر باران و تورکینت و ...و است.

 

سازه‌ها مهمترین روش برای احیای منابع آبی در روستا‌ها و جمع اوری باران‌های فصلی است.

 

سازه‌های استان سالانه ظرفیت ۵۴۰ میلون متر مکعب روان اب دارد.

 

این سازه‌ها چند منظوره اند هم برای آب آشامیدنی استفاده می‌شوند و هم برای کنترل خشکسالی‌ها و سیلاب‌ها مفیدند.

 

مهار سیلاب‌ها

 

استان هرمزگان به علت نوع رژیم بارندگی و شرایط محیطی با اندک بارشی با معضل سیل روبرو است.

 

نزدیک به یک میلیون نفر از جمعیت هرمزگان در معرض سیل هستند.

 


به گفته علیرضا صفا ایسینی، مدیر کل مدیرت بحران استانداری هرمزگان: سالانه ۱۱ میلیارد تومان خسارت سیل در استان است که رقمی معادل ۷۰ درصد اعتبارات حوادث غیر مترقبه در هرمزگان است.

 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: در سالجاری 508  سازه  آبخیزداری در استان در دست احداث است که  143 سازه کوتاه و 365 دربند و کش بند است که ظرفیت استحصال سالیانه

 

رواناب این سازه ها 97 میلیون مترمکعب است .

 

در هرمزگان ۹ ماه از سال باران مهمی رخ نمی‌دهد و بیشترین بارندگی در سه ماه از سال در پاییز و زمستان است.

 

الگوی بارش و نوع رژیم بارندگی استان با شدت بالا در مدت کوتاه، هرمزگان را در زمره‌ی یکی از سیلخیزترین مناطق کشور قرار داده است

 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی هرمزگان افزود :بیشترین میزان تولید رواناب بیش از 5 میلیارد مترمکعب است که برای هر آبراهه یک سازه نیاز  است.

 

جعفری تختی نژاد افزود: در حال حاضر 14 شهر و 545 آبادی استان و 58 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان در معرض خطر سیلاب قرار دارند.

 

 

 

پایان پیام/88

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد خبرگزاری شبستان استان بوشهر شیراز قرآن قرآن کریم فهما آبخیزداری آبگیری هرمزگان منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۴۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بند‌های خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آب‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.


علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سال‌های گذشته حجم زیادی از این بارش‌ها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج می‌شد یا باعث خسارت‌هایی به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌شد که با احداث سازه‌های آبخیزداری ۸۰ درصد روان آب‌ها و سیلاب‌ها مهار شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وی گفت: طرح‌های آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزه‌های آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آب‌ها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفره‌های زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.


کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخه‌های اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازه‌های آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سد‌ها دارد.


سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیب‌های سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفره‌های زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

دیگر خبرها

  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد