Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@03:35:14 GMT

پژوهش باید با نگاه تولیدی باشد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۴۷۶۱

پژوهش باید با نگاه تولیدی باشد

حجت الاسلام علی ذوعلم روز یکشنبه در بزرگداشت روز ملی پژوهش و آیین تجلیل از معلمان پژوهنده و پژوهشگران برگزیده که در تالار فرهنگ برگزار شد، اظهار داشت: عرصه تعلیم و تربیت ارزشمندترین و ریشه ای ترین عرصه حمایت بشری است.
وی این سوال را مطرح کرد که پژوهش چیست و این که آیا یک فرآیندی است تا به نتیجه برسیم و بعد آن را در برنامه ریزی اعمال کنیم یا امری الصاقی است که به آموزش و پرورش چسبانده و در سیاست و اقتصاد و تحقیقات گوناگون در علوم انسانی و تجربی به عنوان امری الصاقی به آن نگاه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه داد: تحقیق و پژوهش در یک معنای دقیق و جامع در بستر تربیتی و آموزش و پرورش امروز به این معنا که امری مستمر، دائمی، اصیل و ریشه دار و حقیقی بوده که دارای ارزش ذاتی و وابسته به ابزاری بود که خود ذاتا ارزشمند است.

ذوعلم تصریح کرد: جهت گیری این پژوهش اگر ذیل نگاه تولیدی دیده شود ما را از تاریکی به نور و روشنایی و درون نگری اصیل و اطمینان خاطر می رساند.

وی با بیان اینکه پژوهش و تحقیق در عنصر علم و معرفت تنها کار آمدی ندارد، گفت: اگر تامل بیشتری بر پنج عنصر نظام درسی (تفکر، تعقل، اندیشه ورزی، ایمان، اخلاق، عمل و فعالیت و نقش آفرینی) داشته باشیم، این مقوله ها ذیل تحقیق، تحقق پیدا خواهند کرد.

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه داد: باید بحث تربیت و اخلاق و کنش گری فعالانه را به عنوان هدف مطرح  کرده و از نظام مدرسه انتقاد کنیم  که اینها جز در فرآیند پژوهش عمیق  تحقق یافتیم نیست.
ذوعلم افزود: پژوهش تحولی است که مبتنی بر مسیر فکری درونی عقلی انسان بوده و این امر به خلاقیتی می انجامد که در مورد زندگی و کشور و جهان خود فرد است که زندگی حقیقی او را متحول کرده و در متن حیات زندگی وی تاثیر گذار بوده و او را به سمت زندگی آرام و اصیل و خود باورانع و فطری سوق می دهد. اگر اینگونه شد جهان پیرامون ما نیز نوع دیگری خواهد شد.
ادامه دارد...

برچسب‌ها هفته پژوهش ” آموزش و پرورش دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هفته پژوهش آموزش و پرورش دانش آموزان هفته پژوهش آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند

رئیس‌جمهور گفت: آمریکا به دنبال این بود که با عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای منطقه برای این رژیم حاشیه امن ایجاد کند، اما نتوانست و امروز صهیونیست‌ها منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر چهارشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر یک روزه خود به سریلانکا، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفت‌وگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد و با ابراز خرسندی از حضور در جمع نمازگزاران مسجد جامع شهر کلمبو، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات صورت گرفته میان دو کشور به گسترش بیش از پیش روابط و همکاری‌های فیمابین منجر شود.

وی طراحی و اجرای مجموعه سد، نیروگاه و تونل انتقال آب «اومااویا» از سوی شرکت‌های متخصص ایرانی را نماد همکاری‌های موفق دو کشور دانست و افزود: امیدواریم بهره‌برداری از این طرح‌ها افزایش رفاه مردم سریلانکا را در پی داشته باشد.

رئیس‌جمهور در ادامه وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت: دشمنان و در رأس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود.

آیت‌الله رئیسی در ادامه ظلم و ستم بی‌سابقه رژیم صهیونیستی و کشتار و نسل‌کشی در غزه را نتیجه وجود اختلافات در امت اسلامی دانست و افزود: امام خمینی (ره) از ۴۵ سال پیش رژیم صهیونیستی را غده‌ای سرطانی برای امنیت منطقه دانسته و بر آزادی فلسطین به عنوان مسئله اول جهان اسلام تاکید کرده بودند و امروز حقانیت این سخن امام راحل، بر همگان روشن شده است.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق فلسطینیان را وظیفه همه مسلمانان و انسان‌های آزاده جهان می‌داند و معتقد است امروز حمایت از کسانی که از خانه، وطن، دین، ناموس و جان و عزت خود دفاع می‌کنند، شاخصی برای کشورهاست که آیا مدافع شرافت هستند، یا همراه شرارت.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: آمریکا مردم ایران را بابت دفاع از حق و عدالت مورد تحریم‌های ظالمانه قرار داد، اما جوانان ما تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و امروز ایران در همه حوزه‌ها در حال پیشرفت است؛ دشمن تلاش کرد پیشرفت ایران را متوقف کند، اما ملت ایران اراده کرد پیشرفت کند و در این جنگ اراده‌ها ملت ایران پیروز شد.

آیت‌الله رئیسی همچنین با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به همه ما آموختند که رمز موفقیت توکل بر خدا و اعتماد به نفس و داشته‌های درونی است، گفت: دشمنان برای متوقف کردن ملت ایران علاوه بر تحمیل ۸ سال جنگ به ما، تلاش کردند با ترور، انفجار، توطئه و فتنه‌های متعدد این مردم را از ادامه مسیرش منصرف کنند، اما موفق نشدند؛ امروز مقاومت و ایستادگی در مقابل نظام سلطه نه فقط مورد توجه نظام اسلامی ایران بلکه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است که معتقدند نباید تن به زیاده‌خواهی‌ها و مظالم نظام سلطه داد.

منبع: ایرنا

کد خبر 747668

دیگر خبرها

  • صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • مشهد میزبان طرح ملی «زندگی و بالندگی»
  • اونای امری تا 2027 با استون ویلا تمدید کرد
  • وعده سازمان بازرسی منطقه ۳ برای رفع مشکلات تولیدکنندگان
  • تلاش خود را برای رفع مشکلات تولیدکنندگان به کار می‌گیریم
  • بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از چند واحد تولیدی در ارومیه
  • چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟
  • خانه‌های دین و زندگی نقطه وحدت است