Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر: بیژن زنگنه، وزیر نفت امروز یکشنبه ۲۴ آذر ۹۸ در مراسم امضای تفاهم نامه تامین مالی طرح توسعه و تولید کارخانه‌ای و کارگاهی خودرو‌های دوگانه‌سوز با بیان اینکه مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر تخصیص اعتبار بلاعوض ۶۵۰۰ میلیارد تومانی را طی یک یا دو روز دریافت کرده ایم، گفت: این طرح در راستای اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و پاسخ به ندای رهبری اجرایی شده و با توجه به اینکه تمام بخش‌های مختلف این صنعت بومی سازی شده است، نباید در اجرای آن حتی یک قطعه وارد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حقیقت تمامی این ۶۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، تبدیل به تولید و اشتغال می‌شود و بر این اساس، پروژه خوبی طراحی شده و البته باید توسط رسانه‌ها و سایر مجموعه‌های ذیربط، به درستی تبیین شود تا مردم برای استفاده از این امکانات اذیت نشود.

این مقام مسئول با بیان اینکه امکان اجرای این طرح در گذشته وجود نداشت، توضیح داد: علت اینکه در گذشته با وجود اینکه پیگیری‌های لازم را انجام دادیم، چرا این طرح اجرایی نشد، این است که اختلاف قیمت بین گاز CNG و بنزین بسیار اندک بود و توجیه اقتصادی برای مصرف کنندگان نداشت؛ به نحوی که مردم برای استفاده رغبتی انجام نمی‌دادند؛ اما اکنون با طرح سهمیه بندی سوخت شاهد افزایش اختلاف قیمتی بین بنزین و CNG بودیم و توانستیم این طرح را اجرایی کنیم.

به گفته وزیر نفت، حدود ۲۶۰۰ جایگاه CNG در کشور فعال است که به نظر می‌رسد در حال حاضر و با توجه به نیاز کنونی، این تعداد جایگاه کافی است البته برنامه‌های توسعه‌ای را مدنظر داریم.

زنگنه با تاکید بر اینکه راه حل مشکل سوخت تنها مربوط به ساخت پالایشگاه نیست، تصریح کرد: برای هر بشکه نفت در این پالایشگاه، نیازمند سرمایه گذاری ۲۰ هزار دلاری هستیم و حدود ۴ تا ۵ سال نیز زمان لازم است تا پالایشگاهی به بهره برداری برسد؛ اما می‌توانیم با جایگزین کردن CNG به عنوان سوختی ملی از چنین هزینه کردی جلوگیری کنیم؛ چرا که در بخش گاز وضعیت بسیار مطلوب است؛ ضمن اینکه هم تولید مساعدی وجود دارد و هم شبکه توزیع گسترده‌ای در سراسر کشور در اختیار است.

وزیر نفت، میزان استفاده مستقیم جمعیت کشور از گاز را حدود ۶۴ تا ۹۵ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: در هیچ کشوری به میزان ایران گستردگی استفاده از گاز وجود ندارد؛ این در حالی است که تمام بخش‌های مختلف این صنعت در داخل کشور تامین نیاز می‌شود و البته خودروسازان باید تکنولوژی ساخت خودرو را ارتقا دهند.

زنگنه گفت: بخش دیگر مصرف سوخت کشور مربوط به نفت گاز است که بهترین جایگزین برای آن، می‌تواند سوخت LNG باشد؛ چرا که هزینه آن نصف هزینه گازوئیل است؛ ضمن اینکه همه در طرح گازسوز کردن خودرو‌ها برنده هستند و طرحی مشابه گازرسانی روستایی است.

این مقام مسئول توضیح داد: حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی روستایی هزینه کردیم و فقط در بخش روستایی به ۱۴ هزار روستا گاز رسانی انجام دادیم که همگی با استفاده از توان داخلی بود.

زنگنه تاکید کرد: باید با کارخانه‌های تولید خودرو نیز به گفتگو بنشینیم و هزینه‌ای به آن‌ها پرداخت کنیم تا با کاهش هزینه تولید خودرو‌های گازسوز، رغبت بیشتری برای استفاده از این کالا بین مردم ایجاد شود؛ البته بیشتر این تمرکز باید بر خودرو‌های عمومی باشد.

زنگنه: برنامه‌ای برای افزایش قیمت گازوئیل نداریم/ اطلاعی از استیضاح ندارم

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه تامین مالی طرح توسعه و تولید کارخانه‌ای و کارگاهی خودرو‌های دوگانه‌سوز بین شرکت ملی پخش فرآورده‌های ایران و بانک ملت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: اطلاعی ندارم که استیضاح من به صحن رفته یا نه، من اکنون اینجا و درجمع شما هستم.

به گفته وی گازرسانی در همه جبهه‌ها در استان سیستان و بلوچستان فعال است.

وزیر نفت با بیان اینکه میزان سهمیه اختصاص یافته ال‌پی‌جی در همه استان‌ها نسبت به پارسال بسیار بیشتر است، افزود: مشکل این است بخشی از این سوخت قاچاق و بخشی هم به‌صورت غیرمجاز در خودرو‌ها استفاده می‌شود.

به گفته زنگنه تا ماه‌های آینده میزان کاهش مصرف بنزین تثبیت می‌شود؛ رقمی که هم‌اکنون درباره کاهش مصرف عنوان می‌شود نسبت به مدت مشابه پارسال است.

وی اظهار کرد: سهمیه‌بندی بنزین تاثیری در قاچاق ندارد آنچه در قاچاق تاثیر دارد قیمت است، قاچاق بنزین برخلاف گازوئیل و بر اساس اطلاعاتی که دارم بسیار کم است.


وزیر نفت با اشاره به پروژه فاز ١١ پارس جنوبی گفت: فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌صورت کامل به شرکت پتروپارس سپرده شده و این شرکت کار‌های اجرایی آن را آغاز کرده است.


بنا بر اعلام وزارت نفت، وی تصریح کرد: عمده فرآورده‌های نفتی از طریق بورس انرژی عرصه می‌شود و بسیار هم موفق بوده است، اما در مقوله نفت‌خام و میعانات گازی تاکنون نتوانستیم فروش جدی داشته باشیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: وزیر نفت گازسوز کردن خودرو ها اشتغالزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۴۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چراغ سبز افزایش قیمت خودرو داده شده

آغاز اردیبهشت همراه با افزایش قیمت خودرو بود؛ خودرو‌هایی که تا پیش از این به عنوان محصولات داخلی افزایش قیمت‌های قابل توجهی را کسب کرده بودند. در این بین پژو پارس با افزایش قیمت بیش از صد میلیون مواجه شده و برخی خودرو‌های چینی هم رشد قابل توجهی کرده‌اند. برخی علت این افزایش قیمت‌ها را درخواست خودروساز‌های داخلی از وزارت صمت برای عبور از ورشکستگی می‌دانند.

به گزارش انتخاب، مسیح فرزانه، کارشناس خودرو، درباره علت افزایش قیمت خودرو به خبرنگاران گفت: سال گذشته در بهمن ماه بود که خودروساز‌های دولتی شامل پارس خودرو، ایران خودرو و سایپا مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شدند که نشان می‌دهد در مسیر ورشکستگی هستند. این اتفاق در سال‌های قبل هم رخ داده بود. در اسفند ۱۴۰۲، زیان خودروساز‌ها به ۲۲۰ همت رسید که ۶۰ همت آن را به قطعه ساز بدهکارند.

خودروساز‌ها پیشنهاداتی به بورس و وزارت صمت دادند، وزارت صمت، اما چاره‌ای نداشت جز افزایش پلکانی قیمت خودو؛ از بهمن ماه یک سری مجوز‌ها را خودروساز‌ها گرفته بودند که از ابتدای ۱۴۰۳ افزایش قیمت کارخانه را اعلام کنند. برخی شرکت‌ها که خودروی چینی بیرون می‌دهند هم این افزایش را اعمال کردند و برخی خریداران که توانایی پرداخت آن را نداشتند.

نهایتا ۲۵۰ میلیون روی شاسی بلند‌های چینی آمد که موجب اعتراض مردم شد. از این نقطه چراغ سبز افزایش قیمت داده شد و تصور می‌شد که اردیبهشت قیمت‌ها گران شود.

وی در ادامه درباره افزایش قیمت صد میلیونی پژو پارس بیان کرد: سال گذشته توقف تولید پژوپارس مطرح شد، اما عده‌ای گفتند متوقف نمی‌شود که یک نشان از افزایش قیمت بود. پژو پارس بالاخره خودرو موفقی در فروش بوده است. وقتی این خودرو از مسیر تولید خارج شود، باید جایگزین خوبی برای آن وجود داشته باشد.

چند روز اخیر که قیمت کارخانه‌ای پژو پارس حدود ۱۶۰ میلیون افزایش یافت و به بیش از چهارصد میلیون رسید، بازار هم عدد خود را روی آن گذاشت. پژوپارس همیشه عدد بیشتری از حاشیه سود برای خود در نظر می‌گیرد. به نظر من قطع به یقین این اتفاق برای محصولات دیگر هم خواهد افتاد. دولتی‌ها و خصوصی‌ها، باید در طول امسال به سمت آزادسازی پلکانی قیمت می‌روند.

او افزود: بهمن ۱۴۰۱ خودروساز‌های دولتی درخواست افزایش قیمت دادند و در اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام شد که ۸۰ درصد افزایش رخ داده، اما مخبر با این عدد مخالفت کرد و عملاً با ۴۰ درصد آن موافقت شد.

وی افزود: تا مدتی شما می‌توانید قیمت بازار را سرکوب کنید، ولی بازار سال گذشته تا شهریور قیمت‌ها را به صورت دستوری نگه داشت، اما از دی ماه بازار به شدت سمت گرانی رفت. هیچ راه گریزی از قیمت بازار نیست.

فرزانه گفت:امسال که کسری بودجه نزدیک به ۵۰۰ همت اعلام شده، دولت بخشی از این کسری را از مالیات‌ها جمع‌آوری می‌کند، بخشی از آن را هم در نوسان قیمت خودرو جبران می‌کند. من تصور می‌کردم خودروساز‌ها تا خرداد تحمل کنند، اما اوضاع اینقدر خراب است که از اردیبهشت افزایش قیمت کارخانه را اعمال کردند.

خودروساز‌ها شاید در دارایی‌های خود تجدیدنظر کنند تا از ورشکستگی روی کاغذ خارج شوند. ما باید در هفته‌های آینده توقع افزایش قیمت داخلی و چینی داشته باشیم. با این شرایطی که وجود دارد، هیچ راه گریزی از افزایش قیمت نیست. اینکه برخی از مسئولین در وزارتخانه می‌گویند نخرید تا ارزان شود، مشخص نیست بر چه مبنایی صحبت می‌کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش مدت گارانتی خودرو در ایران
  • موافقت وزیر صمت با حذف سامانه یکپارچه خودرو
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • چراغ سبز افزایش قیمت خودرو داده شده
  • واکنش وزیر صمت به افزایش قیمت پژو پارس + جزییات مهم
  • واکنش عجیب وزیر صمت به افزایش قیمت پژو پارس: ما که مجری نیستیم! | فیلم
  • وزیر صمت در قیمت‌گذاری پژو پارس از خود سلب مسئولیت کرد‌
  • قول وزیر برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو
  • پژو پارس، ۱۵۰میلیون تومان گران شد/ وزیر صمت واکنش نشان داد
  • وزیر صمت:‌ مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد