Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@17:11:51 GMT

تولید زباله در روستاها افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۵۳۱۹

تولید زباله در روستاها افزایش یافت

ایسنا/گیلان فرماندار شهرستان رودسر گفت: تغییر سبک زندگ در روستاها موجب شده است که تولید زباله روستاییان افزایش پیدا کند.

حسین اسماعیل پور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تولید زباله در روستاهای این شهرستان افزایش یافته است، گفت: در گذشته نمی شنیدیم در روستاها زباله جمع آوری شود و دغدغه ای در این زمینه وجود نداشت بلکه روستاییان خود نسبت به مدیریت تولید زباله و حتی تبدیل به کود شدن آن اقدام می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر به علت تغییر سبک زندگی و الگوی مصرف شاهد انبوهی از زباله در سطح روستاها هستیم.

اسماعیل پور با تاکید بر اینکه آموزش در امر تفکیک از مبدا در کم کردن حجم زباله ها تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: آموزش طرح تفکیک زباله به صورت پایلوت در روستای شیرمحله کلاچای در حال انجام است و امیدواریم با گسترش این آموزش ها در سطح روستاها، روستاییان نسبت به ساماندهی زباله های روستای خود اقدام کنند.

انباشت زباله در کارخانه کمپوست رودسر به معضلی بزرگ تبدیل شده است 

وی در خصوص وضعیت کارخانه کمپوست رودسر گفت: از سال ۸۳ تا به امروز مجموع فعالیت کارخانه به دو سال هم نمی رسد و به دلیل مشکلات فنی و حقوقی این کارخانه تعطیل شده و زباله های انباشته آن به یک معضل بزرگ برای شهرستان تبدیل شده است.

اسماعیل پور افزود: برای حل این معضل نظرات و طرح های بسیاری ارائه شده که در حال حاضر بهترین طرح ساماندهی زباله ها در محوطه خود کارخانه و زمین تهیه شده در اطراف آن است.

فرماندار شهرستان رودسر با بیان اینکه با تکنولوژی فعلی عملا حذف فیزیکی زباله ممکن نیست، ادامه داد: اولین گام برای برون رفت از این بحران ساماندهی  زباله های موجود و تمیز کردن محوطه کارخانه است.

وی خاطرنشان کرد: احیا کارخانه کمپوست رودسر تا حد زیادی مشکل پسماند و زباله شهرستان را حل خواهد کرد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محیط زیست زباله روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد

 به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، ابتکارشرکت آلمانی «فناوری‌های کربن زدایی تایسنکراپ» «Thyssenkrupp Decarbon Technologies» می‌تواند نزدیک به صد درصد از انتشار دی اکسید کربن تولید شده در طول تولید کلینکر سیمان را جذب کند.

سالانه تولید سیمان و بتن، ۹ درصد از کل انتشار CO۲ انسانی در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. به این ترتیب، این فناوری که نیاز به جایگزینی پایدارتر را مورد توجه قرار می‌دهد، با یک روش جدید همراه شده است: از اکسیژن خالص در فرآیند احتراق استفاده می‌کند و جایگزین هوای محیط می‌شود.

جذب ۱۰۰ درصد انتشار CO۲

بر اساس اعلام این شرکت، این فناوری جذب تقریبا صد درصدی انتشار کربن حاصل از تولید کلینکر سیمان را تسهیل می‌کند.

تایسنکراپدیروز (۲۳ آوریل ۲۰۲۴)، ساخت «اولین کارخانه سیمان بدون کربن در جهان» را به عنوان بخشی از پروژه فانوس دریایی خود، رسما آغاز کرد.

این فناوری که امکان جذب و استفاده مجدد از انتشار CO۲ را فراهم و راه را برای تولید سیمانعاری از کربن هموار می‌کند، گامی رو به جلو در مبارزه با تغییراتاقلیم است.

«رابرت هابک» «Robert Habeck» معاون صدراعظم آلمان و وزیر فدرال در امور اقتصادی، گفت: صنعت سیمان در مورد کربن زدایی با چالش بزرگی مواجه است.

ساخت این کارخانه در شهر لگردورف در آلمان نشان می‌دهد چگونه می‌توان تولید را کربن‌زدایی و به‌طور جسورانه‌ای سیمان و بتن را بدون آسیب دیدگی اقلیم عرضه کرد.

هابک تاکید کرد: این واقعیت که دی اکسید کربن نه تنها می‌تواند جذب شود، بلکه می‌توان از آن به عنوان ماده خام مجدد استفاده کرد، نمونه بارز تحول سبز است.

تایسنکراپ در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد، هر تن سیمان معمولا حدود ۸۳۰ کیلوگرم CO۲ تولید می‌کند. در واقع، در سال ۲۰۱۹، ۱۷ درصد از انتشارات صنعتی در آلمان فقط ناشی از تولید سیمان بوده که ۲۰ میلیون تن CO۲ به هوا آزاد کرده است. به نظر می‌رسد تولید کلینکر سیمان اصلی‌ترین انتشار دهنده CO۲ باشد.

سیمانیک مصالح ساختمانی ضروری است. با این حال، تولید آن عامل حدود هفت درصد از انتشار کربن در جهان است. بنابراین، تغییر به سوی فرآیندهایدوستدار اقلیم بسیار حیاتی است.

مجریان این کارخانه می‌گویند با غنی‌سازی دی‌اکسید کربن با استفاده از فناوری «سوخت اکسیژن خالص» به مشتریان خود کمک می‌کنیم تقریباهمه CO۲ حاصل از فرآیند تولید را جذب کنند و بنابراین از آن به شیوه‌ای پایدار استفاده مجدد کنند.

از آنجایی که تولید جهانی سیمان سالانه بیش از چهار میلیارد تن است، این شرکت به پتانسیل رشد فناوری جدید اکسیژن خالص خوشبین است.

اکنون، این شرکت تجهیزات و خدمات خود را به حدود یک سوم کارخانه‌های سیمان در سراسر جهان عرضه می‌کند.

مفهوم اساسی پشت «سوخت اکسیژن خالص» شامل حذف CO۲ از گاز‌های خروجی از کارخانه‌های سیمان در یک سیستم کوره است. این امر از انتشار CO۲ به اتمسفر جلوگیری می‌کند، زیرا هوای محیط با اکسیژن خالص در فرآیند احتراق جایگزین می‌شود.

‌سپس گاز حاوی CO۲ به شکلی با خلوص بالا تصفیه‌شده که آن را برای کاربرد‌های مختلف از جمله صنایع شیمیایی مناسب می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود اجرای این فرآیند در این کارخانه آلمانی، انتشار CO۲ را تا حدود ۱.۲ میلیون تن در سال کاهش دهد. قرار است این کارخانه در سال ۲۰۲۸ راه اندازی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • افزایش خط تولیدِ شیرآلات ساختمانی در گرمی
  • پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا در روستاهای دشتی
  • مجتمع کُک طبس با حداکثر ظرفیت تولید به فعالیت خود ادامه دهد
  • پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن شن و ماسه در شهرکرد
  • ۱۴۰۰واحد مسکونی برای مددجویان نهادهای حمایتی استان احداث شد
  • معرفی 14 میلیارد تسهیلات توسعه باغ در ساری
  • بازگشت دوباره کارخانه فروآلیاژ ازنا به چرخه تولید
  • چرا «شیر شتر» به مهم‌ترین نوشیدنی جهان تبدیل خواهد شد؟
  • انجام شخم اولیه ۹۸ درصد از اراضی کشاورزی رودسر