Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@19:14:49 GMT

زنان معتاد کجا نگهداری می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۶۱۷۵

زنان معتاد کجا نگهداری می‌شوند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت اعلام کرد تنها در تهران، نزدیک به ۲ هزار زن معتاد زندگی می‌کنند. با توجه به اهمیت نقش زنان در جامعه، درباره چگونگی نگهداری از زنان معتاد از مسئولان سازمان بهزیستی پرسیدیم که در ادامه می‌خوانید.

فرید براتی سده مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: کمپ‌های ترک اعتیاد در سازمان بهزیستی به عنوان "مرکز اقامتی و بهبود درمان اعتیاد" شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هزار و ۱۸۲ مرکز در کشور داریم که تعداد ۷۴ مرکز برای زنان فعال است.

بیشتربخوانید : تفاوت ترک اعتیاد در زنان و مردان

وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته، ۳۷۶ هزار نفر به صورت داوطلبانه به کمپ‌ها مراجعه کردند؛ افزود: این مراکز به چند دسته تقسیم می‌شوند. برخی مراکز برای نگهداری روزانه هستند و برخی مراکز در شب‌ها پناهگاه معتادان هستند.

مرکز جامع زنان برای ارائه خدمت به معتادان زن فعال است

براتی ادامه داد: اعتیاد زنان مسئله ویژه‌ای است که مورد توجه ما قرار دارد. برای زنانی که اعتیاد دارند مرکزی تحت عنوان مرکز جامع زنان در تهران ایجاد شده است که در آن به زنان باردار، مادران معتاد و معتادان زن پر خطر خدمترسانی می‌شود.

مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: افراد در این مراکز تا سه ماه در مرکز زندگی می‌کند و از خدمات درمانی و مشاوره پزشکان متخصص و روانپزشکان بهره می‌برد. همچنین در این مراکز مهارت‌هایی به این افراد آموزش داده می‌شود.

وی افزود: برای مادرانی که اعتیاد دارند، مراکزی تحت عنوان "مادر و کودک" ایجاد شده است که تسهیلاتی برای کودکان در نظر گرفته است. در این مراکز اگر کودکان مصرف کننده باشند، به واحد درمان معرفی می‌شوند در غیراینصورت با مادر خود زندگی می‌کنند و مادر‌ها تحت درمان قرار می‌گیرند.

براتی با اشاره به اینکه مرکز جامع زنان در جنوب تهران قرار دارد؛ ادامه داد: در حال حاضر دو مرکز مادر و کودک در تهران و خراسان رضوی ایجاد شده است.

مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: بخشی از این مراکز، به بانوان باردار مصرف کننده مواد مخدر که نیازمند خدمات بهزیستی هستند، تعلق دارد. این افراد تا زمان زایمان، در این مراکز می‌مانند و پس از به دنیا آوردن فرزندشان، در صورت نیز به مراکز درمانی انتقال داده می‌شود.

وی افزود: فلسفه اعتیاد زنان با مردان بسیار متفاوت است. به همین جهت یک مرکز مطالعات اعتیاد زنان ایجاد شده و در آن از متخصصان بهره گرفته و به پژوهش در این باره می‌پردازیم.

براتی ادامه داد: برخی زنان نمی‌توانند اعتیاد را ترک کنند و ممکن است رفتار‌های پرخطری انجام دهند، از این رو در این مرکز از این افراد نیز مراقبت می‌شود و خدمات بهداشتی و درمانی برای کاهش آسیب برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی درباره ساماندهی معتادان بی خانمان گفت: معتادانی که جایی برای ماندن ندارند، می‌توانند در ۱۰۸ سرپناه بهزیستی شب را بگذرانند و از استحمام و غذای گرم این مراکز استفاده کنند. همچنین ۲۶ سرپناه در سراسر کشور برای بانوان بی خانمان است.

وی درباره ظرفیت این سرپناه‌ها افزود: ظرفیت این سرپناه‌ها در کل کشور متفاوت است، اما از ۲۰ تا ۳۵ نفر متفاوت است. در سال گذشته ۴ هزار زن و بیش از ۷ هزار مرد در این پناهگاه‌ها شب را صبح کرده اند. همچنین هیچ محدودیتی برای ورود این افراد در این مراکز وجود ندارد.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زنان معتاد اعتیاد در زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۶۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

ایسنا/گیلان فرمانده انتظامی شهرستان رشت از پلمب یک مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز توسط ماموران پاسگاه انتظامی لاکان خبر داد.

سرهنگ محمود حافظی امروز، ۶ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه جلوگیری از فعالیت مؤسسات غیرمجاز ضامن سلامتی مردم است، اظهار کرد: پلیس در راستای تحقق برنامه‌های پیشگیرانه و مقابله با اقداماتی که سلامتی مردم را به خطر می‌اندازد از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

وی با بیان اینکه ماموران پاسگاه انتظامی لاکان به همراه نماینده اداره بهزیستی از یک مرکز ترک اعتیاد در سطح حوزه استحفاظی بازدید کردند، افزود: طی بررسی‌های صورت گرفته غیرمجاز بودن فعالیت این مرکز برای پلیس محرز و با هماهنگی قضائی نسبت به پلمب و جلوگیری از ادامه فعالیت آن اقدام شد.

فرمانده انتظامی شهرستان رشت از انتقال ۱۰ معتاد که به اجبار در این مکان نگهداری می‌شدند، به مرکز بازپروری و ترک اعتیاد مجاز خبر داد و گفت: متصدی ۴۸ ساله این مرکز به دلیل انجام موارد متعدد تخلف و پذیرش بدون مجوز افراد پس از تشکیل پرونده به منظور سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

این مقام انتظامی در پایان ضمن قدردانی از مشارکت و همکاری خوب مردم با پلیس و با تاکید بر نظارت مستمر پلیس بر واحدهای صنفی و برخورد قانونی با متخلفان از شهروندان خواست در صورت مشاهده و برخورد با هرگونه فعالیت غیرقانونی و مجرمانه در اماکن عمومی از سوی افراد فرصت‌طلب و قانون‌گریز، مراتب را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند، تا نسبت به برخورد قانونی با خاطیان اقدام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • «صفر» شدن تعداد زنان سرپرست خانوار پشت نوبت حمایت بهزیستی
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی