Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@00:14:08 GMT

لازمه توسعه اقتصادی تفکر مدیریت استراتژیک است

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۷۰۵۸

لازمه توسعه اقتصادی تفکر مدیریت استراتژیک است

محمود نوریان در گفتگو با خبرنگار مهر به بهانه برگزاری دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد، در خصوص خودکفایی در صنعت فولاد و اینکه چه تاثیری در کاهش ارزبری در این صنعت خواهد داشت؟ گفت:  موضوع خود کفایی دغدغه ای ایست که سال ها در کشور ما مطرح می شود و هر از گاهی تبلیغات آن گسترده تر می شود .

وی بیان کرد: به اعتقاد من خود کفایی  این نیست که ما از صفر تا صد یک محصول را خودمان تولید کنیم، هیچ کشور پیشرفته ای هم با ابن تفکر رشد نکرده که همه چیز را خودشان باید تولید کنند  بلکه مسئله مهم این است که چگونی از ظرفیت های و توانمندیهای بالقوه خودمان به بهترین وجه استفاده کنیم، این ظرقیتها و توانمندیها تنها مواد اولیه و و تکنولوژی نیست  بلکه مسئله مهمتر مدیریت توسعه بخشی و ارزش آفرینی در حوزه های مختلف اقتصادی با نگاه واقع بینانه به قابلیت ها است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو افزود: هر منطقه از جهان دارای ویژگی های اقلیمی ، منابع طبیعی و ظرفیت های علمی و فرهنگی و قابلیت های اجتماعی و انسانی خاصی است  که متناسب با آن بر روی تولیدات مورد نیاز جامعه  متمرکز می شوند. اینکه انتظار داشته باشیم همه چیز را خودمان تولید کنیم امری غیر واقعی و اصولاً ناشدنی است  مهم این است که ما بتوانیم در خصوص برخی «کالاهای استراتژیک»، از جمله فولاد وابستگی  خود را کاهش و یا قطع کنیم.

وی اضافه کرد: این مهم تا حدودی در کشور ما رخ داده و ظرفیت تولید فولاد کشور تا حد نیازتکمیل شده البته برخی محصولات خاص فولادی را قادر به تولید نیستیم حتی اگر توان تولید هم داشتیم باشیم شاید در شرایط فعلی صرفه اقتصادی نداشته باشد که سرمایه سنگینی برای راه اندازی خطوط تولید آن هزینه کنیم در حالیکه مصرف انبوه در کشور نداریم .

نوریان  عنوان کرد: از مهم‌ترین نکاتی که در مورد خودکفایی باید بدان توجه کرد، تکنولوژی و منابع مالی است. در خصوص تکنولوژی باید گفت که کشوری که می‌خواهد سیاست خودکفایی را دنبال کند، باید از صنایع مادر و بالادستی قوی برخوردار باشد تا بتواند کالاهای سرمایه‌ای و استراتژیک را تولید کند و از طرفی در کنار  دانش فنی از  تفکر و اندیشه مدیریت  توسعه برخوردار باشد در غیر این صورت امکان رقابت را از دست می دهد.

وی اضافه کرد: کشور های توسعه یافته اقتصادی بیش از هر چیز بر نیاز سنجی جامعه تمرکز دارند و بدنبال تولیدی می روند که مصرف کننده را اقناع کنند و الزاماً  خود تامین کننده مواد اولیه نیستند بلکه با ایجاد ارزش جدید در محصولات وارداتی علاوه بر تامین نیاز مصرف کننده کالاهای سرمایه ای تولید می کنند.

وی بیان کرد:  مدیران اقتصادی کشورهای توسعه یافته در کنار مهارتهای فنی و تخصصی از هنر بکار گیری مطلوب شاخص های  رشد و توسعه از جمله، سرمایه های مالی و انسانی، خلاقیت و نوآوری و جسارت و ریسک پذیری نیز برخوردار هستند . ممکن است دانشگاههای ما افراد متخصص و ماهر را تربیت کنند و سالانه مقالات علمی و پژوهشهای کاربردی بسیاری تولید کنند اما این شرط کافی برای توسعه نیست بلکه باید مدیران و هدایتگرانی تربیت شوند که بتوانند از این ظرفیت ها به نحو شایسته  استفاده کنند  .

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تاکید کرد: ایران دارای منابع غنی معدنی است و باید از این سرمایه بزرگ بهترین بهره برداری را کند. در بسیاری موارد این مواد  همچون سنگ آهن در چرخه تولید داخل کشور فرآوری می شوند و به محصولات نهایی تبدیل می شوند. اما چنانچه مازاد تولید مواد اولیه داشته باشیم ( سنگ آهن ) با عیار پائین که برای واحدهای فرآوری  مقرون به صرفه و یا قابل استفاده نباشند باید از ظرفیت صادرات آن استفاده کنیم تا حداقل برای کشور ارز آوری داشته باشد.

نوریان افزود: چادرملو چند سالی است که بر روی تکمیل زنجیره تولید متمرکز شده و با ساخت و بهره برداری از واحدهای فرآوری و تولید محصولات فولادی، سنگ آهن صادرنمی کند چون معتقدیم که باید در محصولات اولیه ایجاد ارزش کنیم  اما اینکه مدام گفته می شود خام فروشی نکنیم، من هم موافقم اما باید تعریف تخصصی و فنی از واژه خام فروشی داشته باشیم.

وی گفت: اولاً سنگ آهن دانه بندی  خام نیست و یک مرحله فرایند تولید را سپری کرده ثانیاً برخی سنگ های صادراتی که از سوی بسیاری از معادن کوچک تولید می شوند بدلیل پائین بودن عیار قابل استفاده در داخل کشور نیستند  طبیعی که باید صادر شوند و نباید با وضع عوارض سنگین جلو درآمد زایی این معادن را بگیریم .

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین در خصوص ظرفیت تولید فولاد کشور گفت : در حال حاضر ما بیش از نیاز داخلی تولید فولاد داریم که بخشی از آن صادرمی شود اما معتقدم رشد صنایع فولادی متوازن نبوده و کمتر سرمایه گذاری در زمینه استخراج و تولید سنگ آهن شده است و تمایل سرمایه گذاران بیشتر در زمینه تولید محصولات نهایی است که از سود بیشتری برخوردار است.

وی عنوان کرد: متاسفانه برخی تولید کنندگان فولاد انتظار دارند شرکت های معدنی فقط سنگ آهن تولید کنند  و وارد فاز فولاد سازی نشوند . در حالیکه این حق هر سرمایه گذاری است که برای توسعه فعالیت های اقتصادی خود واحدهای پائین دستی را نیز ایجاد کند که کاملاً با سیاست های کلی نظام منطبق است، فولاد سازان هم می توانند برای تضمین تامین مواد اولیه خود در معادن سرمایه گذاری کنند.  و این نه تها منافاتی با توسعه یافتگی ندارد بلکه جلوی انحصار را میگیرد .

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در خصوص جشنواره بومی سازی نیز افزود: اینگونه  جشنواره ها در صورت برنامه ریزی صحیح  وهدفمند می تواند محمل مناسبی برای تبادل توانمندی های تولید کنندگان محصول و قطعات صنعتی  ، شرکت های دانش بنیان و صاحبان  ایده  و نوآوران با نیازهای صنعت کشور باشد . چنانچه شرکت چادرملو با اعتقاد راسخ به محقق کردن اهداف و آرمان توسعه یافتگی با بکارگیری توان متخصصان داخل کشور گام های بلندی برای کاهش هزینه های ناشی از واردات قطعات و قطع وابستگی برداشته است.

این شرکت با اتخاذ تدابیر مناسب و با تلاش شبانه روزی متخصصین داخلی، در جهت رفع مشکلات پیش رو ناشی از تحریم های اقتصادی و کمبود قطعات، تا کنون بیش از ۱۲ هزار قطعه صنعتی مورد نیاز خود را با بهره گیری از توان و تخصص تولید کنندگان داخلی بومی سازی کرده است .

نوریان گفت: این شرکت با برقراری ارتباط تنگاتنگ با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها و اساتید و مخترعان کشور، در پی حمایت از ایده ها و نوآوری ها با اتکا به شرکت های دانش بنیان و توجه به  ظرفیت های داخلی برای افزایش و بهبود فرآیند تولید و ارتقا و بهره وری خطوط تولید، به اهداف بسیار مهمی در مجتمع های  معدنی و صنعتی نایل گردیده است. بطوریکه  تاکنون بیش از ۵۱  پروژه تحقیقاتی در مجتمع معدنی چادرملو اجرا و به اتمام رسیده و ۴ پروژه در دست اقدام می باشد و در عین حال این شرکت با تکمیل و نوسازی ناوگان معدن و هوشمندسازی عملیات معدنی موفق شد کل عملیات معدنی شامل باطله برداری و استخراج سنگ آهن را از ۱۹ میلیون تن در سال ۱۳۸۳ به بیش از ۹۰ میلیون تن در حال حاضر افزایش دهد.

نوریان افزود:  شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در این جشنواره حضوری فعال دارد و لیست نیازمندی های فناورانه و تجهیزاتی را که تاکنون و از طریق ساخت داخل تامین نشده را نیز جهت مهندسی معکوس و بومی سازی تهیه و در اختیار شرکت های سازنده قرار می دهد تا در صورت امکان ساخت، به این شرکت مراجعه و نسبت به ساخت  آن ها اقدام کنند.

کد خبر 4798204

منبع: مهر

کلیدواژه: مجتمع معدنی چادرملو یزد بوشهر انتخابات مجلس شورای اسلامی ایلام گرگان مجلس شورای اسلامی قزوین بارش برف یاسوج تعطیلی مدارس ثبت نام کاندیداها خطبه های نماز جمعه بیرجند شهرکرد صفحه اول روزنامه های استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۷۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات ایمیدرو در سالی که گذشت

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، به عنوان نهاد متولی و اصلی در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور، طی یکسال گذشته اقداماتی در حوزه معدن داشته که در این گزارش قصد داریم به بررسی مهم‌ترین آن‌ها بپردازیم.

به گزارش ایسنا، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از تابستان سال گذشته، راهبری برنامه‌ها و اهداف پیش‌روی بخش معدن و صنایع معدنی را در قالب برنامه پایش‌های مستمر هفتگی، پیش برده است. طی این برنامه، نحوه اجرا و راه‌های برطرف‌سازی گلوگاه‌های توسعه این حوزه بررسی و ارائه شده است؛ در این چارچوب، زنجیره‌های فولاد، مس، آلومینیوم، روی، طلا و... در عین روبه‌رویی با تمامی چالش‌های تامین انرژی و خوراک، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشتند؛ بطوریکه منجر به راه‌اندازی تعدادی طرح در سال ١۴٠٢ شد و زمینه افتتاح بسیار طرح‌های دیگر در سال ۱۴۰۳ را در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور فراهم کرده است. 

بطور مثال، در زنجیره فولاد، نخستین قوس الکتریکی فولاد شادگان در سال ١۴٠٢ انجام شد. همچنین تست قوس الکتریکی طرحهای فولاد میانه و فولاد قائنات نیز به ثبت رسید و این پروژه‌ها، طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، به‌زودی افتتاح خواهند شد.  
از سوی دیگر  فعالیت تولید شمش فولاد در سفید دشت با تکنولوژی ایرانی آغاز شد. در زنجیره فولاد نیز طرح‌های فولادسازی نی‌ریز و آهن اسفنجی ۲ بافت نیز، در آستانه راه اندازی قرار دارند.
ایمیدرو فاز نخست کارخانه تولید کنسانتره روی در مهدی آباد را به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه فرآوری روی خاورمیانه به ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن را آغاز کرده و در دست راه اندازی دارد.

 در حوزه فولاد، پیش‌تر کارخانه احیای مستقیم زمزم۳؛ بزرگ‌ترین مگامدول تولید آهن اسفنجی در ایران با ظرفیت تولید ۱.۷ میلیون تن راه اندازی شده است. از سوی دیگر اسکله شماره سه منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با سرمایه ۲۵ میلیون یورویی افتتاح شد.

از دیگر اقدامات ایمیدرو در سالی که گذشت می‌توان به ایجاد فناوری‌های جدید در حوزه زنجیره آلومینیوم اشاره‌ کرد که در این حوزه، نخستین طرح تولید هیدرات‌های ویژه در ایران و خاورمیانه  با سرمایه‌گذاری ١٠٠٠ میلیارد ریالی و اشتغال ۱۱۰ نفری وارد مدار تولید شده است. 

تکنولوژی ساخت این واحد، بومی و برای نخستین بار است که در کشور اجرا و راه‌اندازی شده است؛ افتتاح فاز نخست واحد فیلتراسیون گِل قرمز شرکت آلومینای ایران (جاجرم) نیز دستاورد دیگرِ فناوری در زنجیره آلومینیوم به شمار می‌آید که برای این طرح نیز ۶۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

 عملیات اجرایی کارخانه های "فلوتاسیون مس-طلا" شادان و نیز "فرآوری طلا" خونیک در استان خراسان جنوبی نیز در سال گذشته آغاز شد. 

در حوزه صنعت مس نیز که به عنوان یکی از مهمترین صنایع کشور به حساب می‌آید و ظرفیت قابل توجه و بهینه‌ای در کشور برای آن وجود دارد اما تاکنون آنطور که باید مطابق ظرفیت‌هایش مورد توجه قرار نگرفته است؛ اما خوشبختانه در سال جاری، استخراج پیش باطله‌برداری از معدن سریدون در سرچشمه شهرستان رفسنجان شروع شد.

این معدن با ذخیره یک میلیارد تنی ماده معدنی مس، ۱۰هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری خواهد داشت و برای بیش از ۴۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند. مدت بهره‌برداری از معدن سریدون ۲۵ سال خواهد بود.

همچنین "جانجا"؛ معدن جدیدی است که در جنوب شرقی ایران و در استان سیستان و بلوچستان واقع شده و قطعا طی سال‌های پیش‌رو، گرمابخش توسعه صنعت مس خواهد شد. این معدن اکنون مراحل اولیه معدن کاری را پشت سر می‌گذارد و سبب ساز توسعه و تحول در منطقه خواهد شد.

با توجه به اهمیت توسعه زنجیره مس، ایمیدرو در این حوزه شرکت توسعه زنجیره مس را در آستانه رونمایی قرار دارد؛ این شرکت قرار است نقش آفرینی برجسته‌ای در بخش‌های بالادستی و پائین دستی صنعت مس داشته باشد؛ این مهم با توجه به مصرف روزافزون فلز سرخ و اهمیت آن در صنایع پیشرفته و هوشمند، اهمیت دوچندانی پیدا خواهد کرد.

در حوزه اکتشاف نیز از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه بیش از ۵۱۶ هزار متر حفاری اکتشافی صورت گرفته که این رقم ۱۳درصد بیش از برنامه پیش‌بینی شده بوده است.

 در بخش حفاری اکتشافات نیز با هدف رفع کمبود نیروی متخصص در این حوزه، برگزاری نخستین دوره آموزش رایگان حفاری مغزه‌گیری اکتشافی برای توسعه معدن زغالسنگ کوهبنان(استان کرمان)، از دیگر فعالیت‌ها و اقدامات این سازمان در سال ١۴٠٢ به شمار می‌آید.

از سوی دیگر، در سالی که گذشت چهارمین جشنواره اینوماین (ایده‌های ارزش آفرین معدن و صنایع معدنی)، نخستین نمایشگاه بین‌المللی گوهرسنگ‌ها، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته، نخستین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی از جمله اقداماتی بود که در حوزه گوهرسنگ‌ها نیز با متولی‌گری ایمیدرو در این سازمان برگزار شد.

از شاخص‌ترین اقدامات ایمیدرو که همزمان با آغاز به کار در دولت سیزدهم کلید خورد و در سال ١۴٠٢ به ثمر نشست می‌توان به تکمیل بیش از ۵۰ طرح و پروژه معدن و صنایع معدنی را در کشور توسط این سازمان و شرکت‌های زیرمجموعه آن، اشاره کرد. ارزش پروژه‌های مذکور به بیش از یک میلیارد دلار می‌رسد که حوزه‌های مختلف معدن و صنایع معدنی را شامل می‌شود.

 زنجیره‌های مس، فولاد، طلا، آلومینیوم و همچنین امور زیربنایی در بخش راه‌سازی، برق‌رسانی، احداث جاده و پست اسکله در نقاط مختلف کشور جزو مجموعه طرح‌های تکمیل شده از ابتدای دولت سیزدهم بوده است. با بهره‌برداری از این طرح ها ۳۰۸۸ نفر اشتغال مستقیم و ۱۱۰۸۷ نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دعوت رئیس جمهور ترکمنستان از شرکت‌های ایرانی
  • اعلام آمادگی ترکمنستان برای افزایش فعالیت شرکت‌های ایرانی در این کشور
  • دعوت رئیس‌جمهور ترکمنستان از شرکت‌های ایرانی برای فعالیت بیشتر در این کشور
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟| واعظ آشتیانی
  • توسعه فعالیت‌های قرآنی نیازمند بازآفرینی اکوسیستم جدید است
  • اقدامات ایمیدرو در سالی که گذشت
  • اصلاح انگاره‌های ذهنی و فرهنگی لازمه تحقق جهش تولید است
  • جهش تولید با مشارکت مردم زمینه ساز توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور است
  • قیمت گذاری دستوری، مانع مشارکت مردم در تولید
  • رسانه و تبلیغات کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳