Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملایوسفی گفت: نخستین همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «مجید ملایوسفی» در نشست خبری که امروز (یکشنبه ۲۴ آذر) در سالن جلسات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از بنیان های فرهنگی اصلی در جوامع مدرن است و به عنوان جوهر و بنیان جامعه تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ادامه داد: سرمایه اجتماعی بحثی مهم در جامعه است و هیچ جامعه ای خالی از این مفهوم نیست و در هنگام بروز مشکلات فراوان نظیر رشد طلاق، جنایت، عدم اعتماد به دیگران و غیره مشاهده می کنیم، سرمایه اجتماعی دچار خدشه شده و در هر جامعه ای تلاش است سرمایه اجتماعی بهبود یابد.

 

وی اضافه کرد: در هر جامعه ای تلاش بر این است از طریق روش های مختلف سرمایه اجتماعی خود را تقویت کنند که این شیوه ها در هر جامعه ای متفاوت است.

 

ملایوسفی افزود: ما در جامعه ای هستیم که بر اساس آموزه های اسلامی شکل گرفته است و ما برای تقویت این سرمایه اجتماعی نیاز به بازخوانی متون دینی داریم و از همین رو درصدد شدیم همایش سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی را داشته باشیم.

 

وی عنوان کرد: دین می تواند بر مولفه های کیفی و کمی سرمایه اجتماعی اثرگذار باشد برای نمونه در دین، اصول متعددی را داریم که می تواند مولفه های کمی و کیفی سرمایه های اجتماعی را تقویت کند نظیر اصل ایثار، الفت، صله رحم و غیره که اینها اصولی است که در متون دینی می تواند سرمایه اجتماعی ما را تقویت کند.

 

رئیس دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین خاطر نشان کرد: با توجه به این امر ما بر آن شدیم همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اجتماعی را ترتیب دهیم که از جمله راهبردهای برگزای همایش، گفتمان سازی و جریان سازی سرمایه اجتماعی در سطوح مختلف جامعه، مدیریت فرایند تولید علم در حوزه سرمایه اجتماعی، تولید بسته محتوایی در حوزه سرمایه اجتماعی، طراحی دوره های دانش افزایی با رویکرد پژوهشی و آموزشی برای سطوح مختلف مدیران و سازمان های مردم نهاد است.

 

وی یادآور شد: همایش سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی چهارشنبه ۲۷  آذر با حضور مسئولان کشوری و استانی در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار می شود.

 

در ادامه دبیر علمی همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی اظهار کرد: برای برگزاری این همایش، فراخوانی به صورت ملی صورت گرفت که خوشبختانه استقبال خوبی را شاهد بودیم به طوری که نزدیک ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش رسید که ۷۲ مقاله پذیرش شدند که مقالات رسیده از استان های مختلف کشور است.

 

«حاکم قاسمی» افزود: در جامعه با بحثی مواجه هستیم که سرمایه های اجتماعی مغفول مانده و یا کمتر به آن توجه شده و یا نادیده گرفته می شود و مهمترین اثر همایش، سوق دادن توجه ها به این موضوع است که هم در سطح جامعه هم در بین نخبگان این موضوع را برجسته شود.

 

وی عنوان کرد: یکی از سرمایه ها، سرمایه اجتماعی است و امکاناتی در اختیار ما می گذارد که می توانیم خیلی از نیازها را پاسخ دهیم و چون ملموس نیست، همین امر موجب شده کمتر به آن توجه شود و همایش هم یکی از اهدافش این است توجه ها را با این مهم معطوف کند.

 

دبیر علمی همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی توضیح داد: هدف دیگر این است که راهکارهای تقویت این بحث را از صاحب نظران دریافت کنیم و از همین رو این همایش در سطح ملی فراخوان داشته است تا در سطح ملی و استانی به آن توجه شود.

 

وی با اشاره به کمرنگ شدن برخی از سرمایه های اجتماعی در جامعه یادآور شد: یکی از سرمایه های اجتماعی حل اختلافات از طریق مراجعه به ریش سفید بود که موجب می شد اختلافات حل شده و کار به دادگستری و تشکیل پرونده کشیده نشود ولی چون این نوع سرمایه ها نظیر مراجعه به ریش سفید کمتر شده بنابراین اختلافات به سمت دادگستری می رود، در صورتی که اگر جامعه را متوجه این سرمایه ها کرده و آن را تقویت کنیم خیلی از اختلافلات حل می شود.

 

پایان پیام/293

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد قرآن کریم کانون های مساجد قرآن فعالیت های مسجدی مسجد مسابقات قرآنی کانون های فرهنگی هنری مساجد مجلس آموزه های اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی ره سرمایه اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۷۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف

این‌که چقدر افراد یک جامعه به یکدیگر اعتماد دارند و چقدر به دولت و سیاستمداران اعتماد می‌کنند، باعث شکل‌گیری تعریفی به نام سرمایه اجتماعی است؛ شاخصی که در بزنگاه‌های مهم اجتماعی و سیاسی می‌تواند برای یک کشور راهگشا باشد. اگر نخواهیم با مصداق‌های سیاسی به تشریح اهمیت این شاخص بپردازیم، می‌توان به فراگیری کرونا در ایران اشاره کرد؛ فراگیری بیماری‌ای که کنترل و مهار آن تنیدگی مهمی با سرمایه اجتماعی داشت. شاید به‌دلیل میزان اهمیت مراقبت‌های بهداشتی بود که راه‌حل این چالش پزشکی را می‌بایست در اعتماد عمومی جست‌وجو می‌کردیم. اتفاقی که البته در مقایسه با دیگر کشورها وضعیت ایران را بهتر نشان می‌داد. اعتماد عمومی یعنی انتظار مردم از دریافت پاسخ مثبت به خواسته‌های‌شان از طریق متولیان امور. البته حداقل داده‌های آماری استخراج‌شده از پژوهش‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهد این شاخص رو به کاهش است اما در این میان جامعه ایرانی به چه کسانی همچنان اعتماد دارد و ازچه قشروگروهی سلب اعتماد کرده است؟ نکته مهم در میانه نتایج این آمارها این است که بدانیم صرف خوانش داده‌های آماری نمی‌توان به نتیجه درستی رسید و گاه خروجی این داده‌های بدون تحلیل می‌تواند گمراه‌کننده باشد. نتایج آخرین پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان درسال۱۴۰۲نشان می‌دهد که با وجود کاهش سرمایه اجتماعی، همچنان پزشکان، معلمان واستادان دانشگاه اقشار مورد اعتماد در جامعه هستند. با این حال درصد اعتماد «زیاد یا خیلی‌زیاد» به این اقشار نیز حدود۵۰درصد بوده است. همچنین، نتایج این پیمایش نشان می‌دهد با وجود آن‌که درسال۱۳۹۴اعتماد «زیاد یا خیلی زیاد»به هنرمندان و چهره‌های رسانه‌ای حدود ۵۴ درصد بوده، درسال ۱۴۰۲، اعتماد «زیاد یا خیلی زیاد» به سلبریتی‌ها و چهره‌های رسانه‌ای حدود ۱۷درصد گزارش شده است. رد و نشان چرایی افول اعتمادنزد این افراد رامی‌توان درعملکردآنها طی چند سال اخیر درجامعه ایرانی جست‌وجو کرد. البته نکته جالب توجه این است که درمیان سایر اقشار نه‌فقط اعتماد به کسبه و بازاریان کاهش نداشته بلکه چند درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • حجاب، مهم‌ترین پایه استواری تدین خانواده و جامعه است
  • آغاز نوبت اول کنکور/ رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در نخستین روز
  • همایش جمعیت خدمت رسانی فاطمی‌ها برگزار شد
  • همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود
  • نخستین همایش منطقه‌ای حجاب، عفاف و زیست عفیفانه برگزار می‌شود
  • دهمین همایش بین‌المللی دوسالانه علوم شناختی برگزار می‌شود
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف