Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:53:54 GMT

درمان سرطان با کمک ژل‌های اسفنجی

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۸۱۵۸

درمان سرطان با کمک ژل‌های اسفنجی

ایسنا/خراسان رضوی سیدی بنچریف دانشیار دانشگاه شمال شرق امریکا، کریوژل‌هایی ساخته که می‌تواند تا 90 درصد از حجم اصلی خود فشرده شده و با سوزن تزریق شوند. زمانی که این ژل‌ها زیر پوست تزریق شوند، به شکل اولیه خود باز می گردند.

به گزارش فیز، در سال 2010  زمانی که سیدی بنچریف در آزمایشگاه دانشگاه هاروارد مشغول به کار بود، تلاش کرد از یک ساختار قابل کاشت جراحی استفاده کند تا سلول‌های ایمنی بدن را به سمت سلول‌های سرطانی هدایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنچریف، دانشیار مهندسی شیمی دانشگاه شمال شرقی، اظهار کرد: در جستجوی روشی برای تزریق بدون نیاز به عمل جراحی بودم.

دو سال بعد، وی و همکارانش اعلام کردند: اولین ژل اسفنجی با قابلیت فشرده شدن را طراحی کردند که با یک سوزن زیر پوست تزریق می‌شود. پس از تزریق این مواد که به عنوان کریوژل شناخته می‌شوند به اندازه و ابعاد اصلی خود متورم می‌شوند تا امکان نگه داشتن سلول‌ها یا درمان آنها فراهم شود.

 کریوژل‌ها با اتصال پلیمرها به یکدیگر در دمای انجماد ساخته می‌شوند، به طوری که ساختارهایی را تشکیل می‌دهند که با بلورهای یخ متصل شوند. وقتی پلیمرها گرم ‌شوند، یخ ذوب می‌شود و شبکه‌ای از منافذ در سراسر کریوژل ها باقی می‌گذارد.

 هنگامی که کریوژل از طریق یک سوزن فشرده می‌شود، این منافذ روی هم قرار گرفته و ژل می‌تواند تا 90 درصد اندازه اصلی خود فشرده شود.  پس از خارج شدن سوزن، مایعات اطراف خود  را جذب کرده و دوباره به حجم اصلی خود بازمی‌گردد.

 بنچریف گفت :"پژوهشگران تاکنون مواد مختلف وکاربردهای  آنها را مورد آزمایش قرار دادند."

پژوهشگر فوق دکترا، لوک اگرمونت، ازکریوژل‌ها به عنوان  محیطی برای فعال یا مهار سلول‌های ایمنی بدن استفاده و به سلول‌ها کمک کرد تا بیماری‌هایی مانند سرطان خون را هدف قرار دهند یا از حمله آنها به سلول‌های سالم در افراد دارای بیماری های خود ایمنی جلوگیری کنند.

اگرمونت اظهار کرد: این ژل‌ها ابزارفوق‌العاده‌ای هستند زیرا  محیطی  برای نفوذ سلول‌ها ایجاد می‌کنند. شما یک محیط بسیار متمرکز و سه بعدی دارید که می‌توانید از آن برای کنترل سلول‌ها استفاده و سلول‌ها را به سمت هدف مشخص هدایت کنید.

 پژوهشگران قادرند محیطی ویژه درون ساختار متخلخل کریوژل ایجاد کنند و سپس آن محیط را به بدن تزریق کنند. هنگامی که ژل به شکل اصلی خود برگردد، سلول‌هایی که به درون آن کشیده می‌شوند در معرض شرایط  دقیق طراحی پژوهشگران قرار می‌گیرند.

 آزمایشگاه‌های دیگر از کریوژل‌ها به عنوان پایه‌ای برای طراحی و رشد بافت‌های جدید استفاده می‌کنند،  مثلا درجراحی زیبایی پوست، به عنوان روشی برای تجویز دارو و حتی به عنوان بسته‌ای برای حسگرهای تزریقی استفاده می‌شود.

بنچریف در ادامه افزود: در حال حاضر، جهت‌گیری کریستال‌های یخ کاملا کنترل شده نبوده اما می توان برای ساختاریپیچیده‌تر از چاپ سه بعدی استفاده کرد.

بنچریف امیدوار است که سایر پژوهشگران با تخصص‌های دیگر،  کریوژل طراحی شده وی را بهبود دهند و کاربردهای جدیدی برای آن بیابند.

تاکنون دو مورد از اختراعات ثبت شده وی توسط یک شرکت دارویی به نام نوارتیس، برای واکسن سرطان با استفاده از کریوژل مجوز گرفته اند.

او می‌گوید: "من امیدوارم  که این فناوری به آزمایش‌های بالینی منتقل شود و برای سلامت بشر سودمند باشد."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۸۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود

چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز و سلول درمانی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز و سلول درمانی به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در بیمارستان شریعتی برگزار می‌شود.

پیوند سلول‌های بنیادی خونساز، فناوری‌ها و محصولات نوین درمانی، سلول درمانی، ژن درمان و ویروس درمانی، پزشکی بازساختی، اخلاق در پیوند و سلول درمانی و معرفی ظرفیت‌ها و ظرفیت سازی از جمله محور‌های این جشنواره است.

علاقه‌مندان می‌توانند مقالات خود را تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت به دبیر خانه این حشنواره ارسال کنند.

 

دیگر خبرها

  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر