Web Analytics Made Easy - Statcounter

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی روز یکشنبه در آیین بزرگداشت روز ملی پژوهش و تجلیل از معلمان پژوهنده و پژوهشگران برگزیده که در تالار فرهنگ برگزار شد، اظهار داشت: مدرسه پایگاه اصلی تعلیم و تربیت بوده و آموزش و پرورش در تربیت خلاصه می‌شود اما آنچنان که باید به امر تربیت نپرداخته‌ایم.

وی تاکید کرد: دانش و مهارت زمینه حرکت به سمت توسعه را فراهم می‌کند و دانش یک سرمایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به موج سوم دانایی اشاره کرد و  افزود: آفرینش دانش، پردازش اطلاعات و نوآوری و در مجموع مباحث نرم افزاری در این برهه حائز اهمیت بوده و سرمایه انسانی و تربیت انسان ها بیش از هرچیز دیگری مهم است.  
وزیر پیشین آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از ایرادات وارده این است که تقویت بعد تحلیلی ذهن رخ نداده و اگر نتوانیم این امر را در مدارس تقویت کنیم، توسعه نیز رخ نخواهد داد.  

احمدی دانش آشتیانی یادآور شد: افراد باید بر اساس زیسته انسانی تربیت شوند، یکی از علت های تخریب محیط زیست این است که این تربیت اتفاق نمی افتد که باید در این خصوص نظام آموزشی انسان محور نیز ایجاد شود.
وی همچنین گفت: باید در نظام آموزشی از حافظه محور به سمت رابطه محور و از دانش محور به سمت انسان محور و از مدرسه محور به سمت جامعه محور حرکت کنیم. اهتمام به آموزش اندیشیدن و روش اندیشیدن است و باید این اتفاق رخ دهد.

وزیر پیشین آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: این شخصیت افراد و شاکله وجودی آنها است که توسعه را به وجود می آورد. بیشتر سرمایه‌گذاری های ما روی نیاز انسان‌ها است در حالی که باید سرمایه گذاری روی خود انسان ها انجام شود.  
احمدی دانش آشتیانی ادامه داد: در آموزش و پرورش باید فکر دیگری کرد، اکنون مرتب به فکر ماهی گرفتن بوده و آن را توسعه می دهیم. این راه درست نبوده و باید فکری اندیشید و مدل فعلی تعلیم و تربیت را تغییر داد.
وی همچنین گفت: وزارت آموزش و پرورش و مسئولان نباید مدرسه داری کنند و یکی از دلایل ضعف کیفیت آموزشی ما همین مسئله است. من در زمان حادثه پلاسکو وزیر بودم، افرادی به اظهار نظر در خصوص اینکه درباره آتش نشان ها در کتاب درسی بنویسید، نظر می‌دادند؛ یکی می‌گفت درباره آب بنویسید، و... و. بعد هم گفته می‌شود حجم کتب زیاد است. باید این رویه را تغییر داد.
وی با بیان اینکه فرآیندهای فعلی آموزش و پرورش معلم را پژوهنده بار نمی‌آورد، افزود: همه چیز را در قالب راهنما در اختیار معلم قرار می دهیم. پس این معلم چه زمانی می تواند پژوهش کند؟ تا زمانی که این فرآیندها اصلاح نشود معلم و دانش‌آموز پژوهنده نخواهند شد. آموزش و پرورش همه مدارس را مدیریت می کند و تمام ضوابط از جمله ساعت رفت و آمد را برای آنها تعیین می کند.
وزیر پیشین آموزش و پرورش تصریح کرد: معلم الگو و در درجه اول مربی تربیت دانش‌آموز است.  معلم باید در طرح درس تربیت را به دانش آموزان در حوزه‌های مختلف انتقال دهد. همچنین مدیر مدرسه باید راهبر بوده و اگر دستوری و اداری رفتار کند تربیت اتفاق نمی افتد.
احمدی دانش آشتیانی با انتقاد از روند برنامه درسی متمرکز گفت: محیط آموزش دانش آموز سیستان و بلوچستانی با دانش آموز ساکن استان های دیگر چون تهران و شیراز متفاوت است. دانش‌آموز باید شهر و منطقه خود را به خوبی بشناسد تا زمانی که در کتاب درسی مثال هایی از مناطق شهری همچون تهران و... می‌آید، ابتدا آداب و سنن منطقه خود را به خوبی شناخته و بعد به شناسایی مناطق دیگر بپردازد.  

تجلیل از یک فناور و دو پژوهشگر آموزش و پرورش

در ادامه مراسم فرهاد کریمی رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: امروز از  معلمانی تقدیر می‌کنیم که در هشت جشنواره شرکت کرده و چراغ پژوهش را روشن نگه داشته‌اند. در سال ۹۸ کمیته این فعالیت را آغاز کرده و  بالغ بر ۳۵ پرونده پژوهشی از کل کشور به ستاد هفته پژوهش ارائه شد که در نهایت امروز یک فناور و دو پژوهشگر معرفی خواهند شد.

وی افزود: در حوزه اقدام پژوهشی نیز برای توسعه همه جانبه فعالیت‌ عینی معلمان را داریم که ۴۱ هزار معلم را به پای میز اقدام پژوهی و معلم پژوهنده رسانده‌ و از بین ۱۴۲ اقدام پژوهی برگزیده استانی، ۱۳ مورد انتخاب شدند.

رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش درباره اظهارنظر مطرح شده‌ مبنی بر وجود ۲۵۳ پژوهشکده آموزش و پرورش تصریح کرد: در آموزش و پرورش دو پژوهشکده رسمی دارای مجوز بوده و مابقی عناوین افتخاری دارند. ۶۵۰ پژوهش‌سرا زیرمجموعه آموزش و پرورش فعالیت می کنند و امروز سه مدیر برتر آنها معرفی می‌شوند.

کریمی با بیان اینکه تولیت بخش پژوهش در وزارت آموزش و پرورش بر عهده پژوهشگاه است، یادآور شد: طبق اسناد قانونی پژوهشگاه فعالیت‌های دامنه داری را در این حوزه شروع کرده‌ایم که عمده مسوولیت ها پاسخگویی نیازهای آموزش و پرورش و شناسایی نیازها به عنوان بخشی از ضرورت‌ها است.  

وی گفت: ۴ پژوهشکده، ۱۵ گروه پژوهشی و ۲ مرکز پژوهشی نیز داریم که در چارچوب وظایف محورهایی را مورد توجه قرار می‌دهند. همچنین به تدوین مدل مدرسه پژوهنده ورود جدی کرده‌ و ارتباط مستقیم با مدارس را نیز در دستورکار قرار داده‌ایم.  

وی به برگزاری تورهای اقدام پژوهی که در دست انجام است نیز اشاره کرد و تصریح کرد: اگر بتوانیم دست معلمان پژوهنده را در دست هم قرار دهیم از آثار و برکات این تعاملات بهره‌مند خواهیم شد. همچنین تشکل معلمان پژوهنده را به زودی محقق خواهیم کرد که آیین نامه مربوط به آن تدوین شده است.  

رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با یادآوری اینکه نمایشگاه دائمی از آثار پژوهشی در استان فارس خواهیم داشت، خاطرنشان کرد:  نیازمند برداشتن گامهای اساسی هستیم که در این خصوص چالشهایی داریم که اعتبارات از آن جمله است.  

در پایان مراسم نیز از معلمان پژوهنده و پژوهشگران برگزیده با حضور وزیر آموزش و پرورش و معاونان وی تجلیل شد.  

برچسب‌ها هفته پژوهش ” فخرالدین احمدی دانش آشتیانی آموزش و پرورش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هفته پژوهش فخرالدین احمدی دانش آشتیانی آموزش و پرورش هفته پژوهش فخرالدین احمدی دانش آشتیانی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۵ میلیارد تومان اعتبار خرید تجهیزات مدارس لرستان در سال جاری

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، یونس بهاروند ایران نیا در این جلسه با قدردانی از زحمات و تلاش های رضا عزتی گفت : آقای عزتی از دوستان من بود و دوستان او هم از دوستان من هستند و باید با اتحاد و همدلی برای ارتقا جایگاه آموزش و پرورش تلاش کنیم .
یونس بهاروند ایران نیا با بیان اینکه مسئولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تنها فرصتی برای خدمت بوده و این موضوع بر من تکلیف شده است افزود : تا زمانی که در این مسئولیت هستم با تمام توان خدمتگزار فرهنگیان و دانش اموزان خواهم بود و در انجام آن کوتاهی نخواهم کرد .

وی با تقدیر از اعتماد وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد : حضور دکتر صحرایی به عنوان یک نیرویی جهادی و انقلابی که اهتمام ویژه به بر قراری عدالت آموزشی در کشور دارد را فرصتی مغتنم برای استان بر شمرد ، که باید زمینه را برای کمک وی به لرستان کمتر برخوردار فراهم کنیم .
بهاروند ایران نیا افزود : در دوسال گذشته در لرستان ۲۱۶ مدرسه با اولویت مناطق محروم ساخته شده است که در مقایسه با ۸ سال دولت گذشته که فقط ۲۰۳ مدرسه بود در خور تحسین است
سکان دار جدید آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۱ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات درلرستان هزینه شده است گفت : خوشبختانه با مساعدت وزیر ۷۵ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات مدارس اعم از تجهیزات آزمایشگاهی ، ورزشی ، کارگاهی و ... در نظر گرفته شده است .

سکان دار جدید آموزش و پرورش لرستان دانش آموزان را امانت مردم در مدارس عنوان کرد و اظهار داشت : باید همه با هم تلاش کنیم تا کارهای مثبت گذشته ادامه پیدا کند و به دور از حاشیه و سیاست زدگی دستگاه تعلیم و تربیت را به کارکرد اصلی خود برسانیم .

وی خط قرمز خود را حفظ ارزش های انقلاب اسلامی و کشور دانست و افزود : در کشوری که در مقابل تمام استکبار جهانی می ایستد باید به خود ببالیم که جا دارد از همه نیروهای نظامی و امنیتی ، بویژه سپاه پاسداران بخاطر عملیات تنبیهی وعده صادق قدردانی کنیم .

یونس بهاروند ایران نیا درآستانه هفته معلم افزود : همه کاندیداهای مجلس شورای اسلامی قابل احترام هستند چون از فیلترهای مهمی برای خدمت به کشور عبور کرده اند و دستگاه تعلیم و تربیت استان به دور از هر حاشیه ای تنها به دنبال اعتلای نظام تعلیم و تربیت و تربیت دانش آموز تراز انقلاب اسلامی است .

نماینده شورای معاونین آموزش و پرورش استان هم در این جلسه با تبریک به آقای بهاروند و قدردانی از آقای عزتی گفت : آنچه مهم است شاخص های و ارزش های نظام مقدس اسلامی است که با اتحاد، برادری و همدلی تقویت شود تا امورات در دستگاه تعلیم و تربیت پیش رود .

پرویز عبدی معاون پژوهش برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش در ادامه خاطر نشان کرد : ایران قوی باید مدرسه قوی داشته باشد و لازمه مدرسه قوی تلاش جهادی کارکنان و فرهنگیان است که کار در دستگاه تعلیم و تربیت هم عبادت است

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897934

دیگر خبرها

  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • واکنش آموزش و پرورش گیلان در پی انتشار یک گزارش
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • برنامه‌های هفته معلم در کردستان مدرسه‌محور می‌شود
  • آموزش و پرورش ما نباید حافظه محور و ایستا باشد
  • ۷۵ میلیارد تومان اعتبار خرید تجهیزات مدارس لرستان در سال جاری
  • علم در دست فردی تأثیرگذار است که با امید حرکت کند
  • مدارس غیردولتی جاده‌صاف‌کن برای مهاجرت از کشور نباشند
  • ستاری‌فرد: آموزش تأمین‌کننده دو رکن سلامت و امنیت است