Web Analytics Made Easy - Statcounter

این هفته در چهارچوب بررسی بودجه نظامی سالیانه آمریکا، قانونگذاران کنگره برای فشار بیشتر به پروژه نورد استریم۲، بسته‌ای تحریمی را تدوین کردند که براساس آن، شرکت های اروپایی همکار در لوله‌کشی دریایی این پروژه با مسدود شدن دارایی‌ها و ابطال روادید آمریکا روبرو خواهند شد.

در واکنش به مداخلات واشنگتن، هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان گفته، سیاست انرژی این قاره در اروپا تعیین می‌شود نه در آمریکا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


« یوآخیم فایفر » از نمایندگان ارشد مجلس آلمان و از اعضای حزب دموکرات مسیحی نیز تهیه پیش‌نویس این تحریم ها را "اقدام خصمانه آمریکا علیه متحدانش" نامید.

وزارت اقتصاد آلمان نیز در بیانیه‌ای تحریم‌های برون مرزی آمریکا را رد و خاطرنشان کرد: ما از رای مجلس نمایندگان آمریکا در مورد تحریم خط لوله "نورد استریم دو" ابراز تاسف می‌کنیم.  

« کلاوس ارنست » رئیس کمیسیون امور اقتصادی و انرژی مجلس آلمان نیز از برلین خواسته تا گاز مایع طبیعی آمریکا را هدف قرار دهد زیرا واشنگتن تلاش می‌کند آن را جایگزین گاز روسیه معرفی کند.

ارنست معتقد است اگر واشنگتن جلوی تکمیل این خط لوله را بگیرد، آلمان باید تعرفه های تنبیهی بر واردات گاز از آمریکا وضع کند.
به اعتقاد او، این امر بازدارنده‌ای قوی برای توقف اقدامات آمریکا بوده و در نتیجه فروش ال‌ان‌جی این کشور را کاهش داده و آن را وادار به تجدید نظر در رفتارش می‌کند.

اتاق بازرگانی آلمان و روسیه پیشتر و به دنبال تصویب لایجه تحریم خط لوله گازی نورد استریم در بودجه دفاعی ۲۰۲۰ آمریکا، گفت: به طور کلی این خط لوله برای امنیت انرژی اروپا مهم است و در صورت تصویب این لایحه، خواستار تحریم‌های تلافی‌جویانه علیه ایالات متحده هستیم.  
 


دونالد ترامپ پیشتر و برای توجیه فشارها بر این پروژه تلاش کرده بود به این ماجرا ابعاد ژئوپلتیک دهد.
وی استدلال کرده بود آلمان و به تبع آن دیگر کشورهای اروپایی ممکن است به گاز روسیه وابسته شوند. موضوعی که ارنست آن را رد کرده و گاز آمریکایی حاصل از فرکینگ (شکست هیدرولیکی) را گرانتر از گاز روسیه می‌داند که مناسب نیازهای آلمان نیست.

رسانه‌های آمریکایی نیز به تحریم های آمریکا چندان خوشبین نیستند؛ به عنوان نمونه شبکه خبری بلومبرگ به این نکته اشاره کرد که زمانبندی و طراحی این بسته تحریمی تنها می‌تواند پروژه ای را که تکمیل آن تا اندازه‌ای حتمی است به تاخیر بیاندازد.

شرکت آلمانی وینترشال که در ساخت این خط لوله فعالیت می کند خبر داده در صورت فراهم بودن آب‌وهوای دریای بالتیک، تا پایان سال ۲۰۱۹ کار ساخت این خط لوله پایان می یابد. آخرین بخش پروژه که ۲۸۰ کیلومتر طول دارد از نزدیکی ساحل دانمارک می‌گذرد و کپنهاگ موافقت خود را با این عملیات اعلام کرده است.

مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه هفته گذشته (۲۰ آذر) لایحه بودجه دفاعی ۷۳۸ میلیارد دلاری این کشور را با ۳۷۷ رأی موافق در مقابل ۴۸ رأی مخالف تصویب کرد.  
براساس این مصوبه، تحریم‌هایی در رابطه با خطوط لوله « ترک استریم » و « نورد استریم۲ » علیه روسیه پیش بینی شده است.  

روسیه با ساخت این خطوط لوله ۹.۵ میلیارد یورویی، تقویت تامین انرژی اروپا با دور زدن اوکراین را هدف قرار می‌دهد و اعضای کنگره دولت ترامپ را برای اقدامات بیشتری به منظور توقف این پروژه‌ها با توجه به نزدیک بودن دوران تکمیل آن‌ها تحت فشار قرار داده‌اند.
2023

برچسب‌ها اوکراین روسیه دونالد ترامپ گازرسانی مجلس نمایندگان آمریکا ایالات متحده آمریکا آلمان گاز دانمارک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوکراین روسیه دونالد ترامپ گازرسانی مجلس نمایندگان آمریکا ایالات متحده آمریکا آلمان گاز دانمارک اوکراین روسیه دونالد ترامپ گازرسانی مجلس نمایندگان آمریکا ایالات متحده آمریکا آلمان گاز دانمارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۰۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲

محمدصادق مهرجو گفت: تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد

محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: به طور متوسط ایران در سال ۱۴۰۲، روزانه ۳.۲ میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است که از این میزان، روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه به سمت پالایشگاه‌های داخلی ارسال و مابقی برای صادرات در دسترس بوده است. یعنی ما به طور متوسط روزانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام برای صادرات داشتیم. عمده صادرات ما نیز به پالایشگاه‌های چین و هند انجام می‌شد.

 

وی ادامه داد: در این بین، راه‌های صادرات نفت خام به بازار‌های آسیا مجددا احیا شد و نیاز کشور‌های بزرگ و واردکننده نفت خام مانند چین و هند را تامین کرد؛ به خصوص کشور چین که به دلیل چشم‌انداز مثبت اقتصادی، بعد از پاندمی کرونا قصد افزایش واردات نفت خام و افزایش ظرفیت‌های پالایشی را دارد.

 

مهرجو درخصوص نیاز وارداتی کشور چین توضیح داد: اگر تولید روزانه نفت خام چین را به طور متوسط ۴.۲ میلیون بشکه و ظرفیت پالایشی این کشور را ۱۹.۵ میلیون بشکه در نظر بگیریم، چین روزانه نیاز به واردات ۱۵ میلیون بشکه نفت خام دارد که با توجه به تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه صادرات نفت خام روسیه و تخفیف‌هایی که این کشور مجبور است برای فروش نفت خام خود بدهد، بخش عمده‌ای از واردات نفت خام چین را به خودش اختصاص می‌دهد.

 

وی افزود: البته تخفیف‌های ایران با توجه کیفیت بالاتر نفت خام صادراتی ما نسبت به نفت خام روسیه، به مراتب کمتر است. از طرفی ما رقیب دیگری، چون عراق داریم که مانع تحریمی برای فروش نفت خام خود ندارد و البته تخفیفی هم بابت فروش، پرداخت نمی‌کند. از آنجا که نوع نگاه چینی‌ها و هندی‌ها به بازار واردات نفت خام صرفا استفاده از موقعیت کنونی برای تامین بیشتر و ارزان‌تر نفت خام پالایشگاه است، لذا چشم‌پوشی از این موقعیت که به سبب تحریم فروش نفت خام ایران و روسیه، فراهم کرده بسیار سخت است. به همین علت به نظر می‌رسد میزان سودی که پالایشگاه‌های نفت خام چین و هند ناشی از واردات نفت خام تخفیف‌دار ایران و روسیه (مخصوصا تخفیف‌های روسیه) دریافت می‌کند، باعث می‌شود که بتوانند ریسک‌های وارداتی را تحمل کنند و از این سود قابل توجه، صرف نظر نکنند.

 

این کارشناس انرژی عنوان کرد: بر اساس خبر‌هایی که وجود دارد، حتی پالایشگاه‌های نفت خام اروپایی که قبل از تحریم‌های روسیه و سقف قیمتی اعمال شده، مقصد اصلی صادرات نفت خام این کشور بوده‌اند همچنان نتوانستند از واردات نفت خام این کشور علی رغم تحریم‌های اعمال شده اتحادیه اروپا، چشم پوشی کنند و همچنان از طریق واسطه‌های خودشان واردات نفت خام تخفیف دار روسیه را ادامه می‌دهند. این سود آنقدر زیاد است که توجه شرکت‌های نفتی اروپایی را به خودش جلب کرده و این شرکت‌ها از طریق شرکت‌های کوچک واسطه‌ای، در زمینه واردات و معامله‌های محموله‌های نفت خام فعال هستند.

 

مهرجو با اشاره به اینکه امسال در آمریکا انتخابات برگزار خواهد شد و برای حزب دموکرات و رئیس جمهور فعلی آمریکا عدم افزایش قیمت‌های فرآورده‌های نفتی در بازار آمریکا، یکی از هدف‌های اصلی است، گفت: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند علی رغم اعلام رسمی تحریم‌ها، در عمل سختگیری زیادی را برای تجارت کشور‌های تحت تحریم (حداقل تا موعد انتخابات) نداشته باشند تا کمبود عرضه در بازار نفت خام به خصوص باعث تلاطم قیمتی در بازار آمریکا نشود.

 

وی ادامه داد: از مجموع این صحبت‌ها می‌توان نتیجه گرفت که تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی (حداقل تا زمان انتخابات آمریکا) خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد و اگر چالشی از ناحیه تحریم برای صادرات ما بوجود بیاید قابل توجه نخواهد بود.

 

این کارشناس انرژی درمورد نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام گفت: نحوه برخورد چین با توجه به سابقه و نوع نگاه اقتصادی که دارد، تغییر به‌خصوصی نخواهد کرد؛ چون نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام، یک نگاه مقطعی نیست و تمایل دارد که روابط خود را با تمامی صادر کنندگان حفظ کند و البته در سبد انرژی خود، انواع نفت خام وارداتی با مشخصات مختلف داشته باشد.

 

مهرجو در پایان اضافه کرد: چین رابطه خوبی با عمده صادرکنندگان نفت خام در آسیا از جمله عربستان و عراق و کویت دارد و بعد از تحریم‌ها هم در قالب قرارداد ۲۵ ساله ایران، رابطه خوب و پایداری با ما برقرار کرده است. قطعا حفظ این رابطه هم به نفع آنهاست و هم قابل چشم پوشی نیست. با توجه به تخفیف‌هایی که ما برای نفت خام خود درنظر داریم، سود بیشتری هم از واردات نفت خام ما نسبت به واردات از عربستان و عراق خواهد برد؛ لذا با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، فکر می‌کنم که تنها خریداران ما در شرکت‌های چینی میزان چانه زنی شان را بیشتر خواهند کرد به بهانه اعمال تحریم‌های احتمالی، ولی صرف نظر کردن و یا کاهش نفت خام از ایران، بسیار بعید به نظر می‌رسد، چون هر دو طرف (هم ایران و هم چین) از این شراکت سود خواهند برد.

دیگر خبرها

  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • خوش‌بینی پاکستان درباره تکمیل خط‌ لوله گاز با ایران به‌رغم هشدار آمریکا
  • آخرین تحولات اوکراین| تصمیم برلین برای عدم ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف تغییر نکرده است
  • تحولات اوکراین| تایید دستاوردهای روسیه در جبهه توسط کاخ سفید
  • آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • چین اتهام جاسوسی در آلمان را رد کرد
  • راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟