Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر تعرفه بالای واردات خودرو حذف شود آیا باز هم مردم برای خرید خودروهای گران‌قیمت داخلی صف می‌کشند و آیا تولیدات داخل توان رقابت‌پذیری را خواهند داشت؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رئیس سازمان استاندارد اخیراً در واکنش به انتقادات مطرح در مورد کیفیت پایین خودروهای داخلی با بیان اینکه برای خرید خودروی با کیفیت باید پول بیشتری پرداخت شود، به طعنه گفت که مردم برای خرید همین خودروها هم صف می‌کشند!

نیره پیروزبخت در شرایطی این موضوع را مطرح کرد که اصولاً نباید صف کشیدن مردم برای خرید خودرو را دلیلی برای رضایت‌مندی آنها دانست بلکه عواملی مانند قدرت کم خرید مردم به ویژه در مقایسه با مسئولان دانست که چاره‌ای جز خرید خودروهای داخلی را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال، جولان دلالان در بازار خودرو و عدم دسترسی مردم به خرید خودرو با قیمت‌های مصوب و همچنین حجم بالای نقدینگی و نبود محلی امن برای سرمایه‌گذاری در جهت حفظ ارزش سرمایه جامعه از دیگر عوامل این مسئله است، هرچند  برای اثبات این مسئله باید دید در شرایطی که تعرفه بالای واردات خودرو حذف شود آیا باز هم مردم برای خرید خودروهای گران‌قیمت داخلی صف می‌کشند و آیا تولیدات داخل توان رقابت‌پذیری با خودروهای وارداتی را خواهند داشت؟

پیروزبخت در این مورد معتقد است سالها صنعت خودروسازی‌ ایران شاکله دولتی داشته و خیلی به فکر پیشرفت نبوده است به طوری که تا اوایل سال 80 به دنبال اجرای استانداردها نبودند، فقط تولید می‌کردند و مردم هم می‌خریدند. البته در آن زمان هنوز این خودروها قدیمی نشده بودند و حتی پیکان هم تولید می‌شد.

وی ادامه می‌دهد: این حق را به مردم ایران می‌دهیم که وقتی خودشان را با کشورهای دیگر مقایسه می‌کنند، نیازهایی را در رابطه با خودرو احساس کنند. به همین دلیل سازمان استاندارد سالهاست در این مورد فعال است هرچند مقاومت‌هایی نیز در این خصوص اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان استاندارد می‌گوید: مقرراتی که برای صنعت خودرو تدوین کردیم تا سال 96 حدود 55 درصد استاندارد روز اروپا را در برگرفت که اغلب خودروهای تولیدی در کشور پاسخگوی این استانداردها بود اما برای جلب رضایت مردم این استانداردها به 63 مورد و در سال 97 به 85 مورد رسید. در حال حاضر برخی خودروهایی که در ایران تولید می‌شوند نمی‌توانند استاندارهای 85 گانه را پاس کنند.

 استانداردهای 55 گانه ایران با همین استانداردها در کشورهای دیگر یکسان است ولی در دنیا سطح کیفی خودروها افزایش یافته، نه فقط استانداردهای اجباری

وی در مورد مطابقت استانداردهای ایران با کشورهای دیگر نیز معتقد است:‌ استانداردهای 55 گانه ایران با همین استانداردها در کشورهای دیگر یکسان است، مثلاً استاندارد شیشه یا لنت یکی است ولی در دنیا سطح کیفی خودروها را افزایش داده‌اند نه فقط استانداردها را، یعنی مقدار استانداردها از 55 به 85 مورد رسید و در عین حال، موادی به صورت آپشن بین تولید کننده و مصرف کننده مطرح شد که کیفیت خودروها را افزایش داد. در ایران نیز باید این اتفاق می‌افتاد ولی به دلایل مختلف از جمله تحریم‌ها این موضوع به تعویق افتاد.

پیروزبخت در واکنش به صحبت‌های مسئولان پلیس مبنی بر غیراستاندارد و بی‌کیفیت بودن خودروها و اعتراض کارشناسان و مردم به کیفیت پایین خودروها می‌گوید: با همین وضعیت مردم به خاطر خرید همین خودروها در صف می‌ایستند. همین مردم سؤال می‌کنند که اگر تولید این خودروها متوقف شود ما چه خودرویی بخریم؟

وی با تأکید بر اینکه برای خرید خودروی با کیفیت باید پول بیشتری پرداخت شود، می‌گوید: تعریف استاندارد و کیفیت متفاوت است و در واقع کیفیت شامل ویژگی‌های محصول، قیمت، خدمات رسانی و نوآوری محصول می‌شود.

 

* برای رقابت‌پذیری باید به استاندارد اختیاری توجه شود، نه فقط استاندارد اجباری

حمیدرضا فولادگر، عضو کمیسیون صنایع مجلس در واکنش به این صحبت‌های رئیس سازمان استاندارد به خبرنگار فارس می‌گوید: یک زمان ممکن است حداقل‌ها را در نظر بگیریم و یک زمان هم ممکن است کیفیت مطلوب را در نظر بگیریم یعنی یک زمان استاندارد اجباری داریم و یک زمان استاندارد اختیاری.

وی می‌گوید: در حال حاضر مسئولان سازمان استاندارد می‌گویند که بر اجرای استانداردهای اجباری نظارت دارند و در این شرایط، بقیه هم با حداقل استاندارد کار می‌کنند. اما زمانی که بخواهیم بحث رقابت‌پذیری را مطرح کنیم باید به اجرای استانداردهای اختیاری و موضوع مطلوبیت و مرغوبیت توجه کنیم.

 با افزایش قیمت بنزین، انتظارات برای بهبود کیفی خودروها به ویژه در سیستم سوخت آنها افزایش یافته و انتظار می‌رود سازمان استاندارد توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد

این بحث‌ها در شرایطی مطرح است که مردم سالهاست در انتظار رشد کیفی خودروهای داخلی در کنار افزایش تیراژ تولید هستند اما هر بار با وجود رشد قیمت خودروها، افزایش کیفیت چندان ملموسی را حس نکرده و نارضایتی از سطح کیفی خودروها همچنان ادامه دارد.

در عین حال با افزایش قیمت بنزین، انتظارات برای بهبود کیفی خودروها به ویژه در سیستم سوخت آنها بیش از پیش افزایش یافته و انتظار می‌رود سازمان استاندارد در کنار تمرکز بر بهبود کیفیت خودروها، توجه ویژه‌ای به این موضوع نیز داشته باشد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خودرو استانداردها کیفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت و پایداری درآمد‌های مالیاتی و حفظ رضایت مردم، اولویت نظام مالیاتی است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست هم اندیشی با نخبگان گفت: کیفیت و پایداری درآمد‌های مالیاتی و حفظ رضایت مردم، اولویت نظام مالیاتی است.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان امور مالیاتی، سید محمد هادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست هم اندیشی با نخبگان، اظهار کرد: امروز دو وظیفه مهم را به عنوان نظام مالیاتی برعهده داریم که باید به نتیجه برسانیم؛ نخستین وظیفه ما تامین مالی پایدار و غیر تورمی برای دولت است.

وی افزود: کشور ما طی دهه‌های اخیر با منابع نفت اداره می‌شد که یکی از دلایل چالش اقتصاد امروز، همین امر بوده و مسئله تورم نیز ریشه در اقتصاد نفت محور دارد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مسائل اقتصادی امروز در حوزه ناترازی‌های انرژی، افزایش نقدینگی، چالش‌های صندوق بازنشستگی ریشه در اقتصاد نفت محور دارد. به همین خاطر است که رهبری بار‌ها تاکید داشته که در تامین نیاز‌های جاری کشور باید از اقتصاد نفتی فاصله گرفت.

سبحانیان دومین وظیفه نظام مالیاتی را حفظ رضایت مردم خواند و تاکید کرد: باید شرایط مالیات ستانی را برای مردم تسهیل کنیم و یکی از نارضایتی‌هایی که در مسئله پرداخت مالیات وجود دارد، بحث تبعیض در اخذ مالیات است.

وی گفت: به منظور مالیات ستانی عادلانه، زیرساخت‌های هوشمندسازی نظام مالیاتی را فراهم کردیم تا به سمت کنترل فرار مالیاتی حرکت کنیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: سال گذشته ۸۰۵ هزار میلیارد تومان مالیات، ۱۳۵ هزار میلیارد تومان عوارض وصولی و واریزی به شهرداری ها، دهیاری‌ها و وزارت کشور و ۴۵ هزار میلیارد تومان وصولی و واریزی موضوع ماده ۴۸ قانون محاسبات عمومی به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، محقق شده است.

سبحانیان بیان کرد: در مجموع حدود ۹۸۴ هزار میلیارد تومان مجموع مالیات و عوارض وصولی توسط سازمان امور مالیاتی کشور بوده است.

وی افزود: تحقق رشد وصولی علی رغم افزایش معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی صورت گرفته به نحوی که در این رابطه می‌توان به کاهش ۷ درصد نرخ محاسبه مالیات برای شرکت‌های تولیدی با هدف رونق فعالیت تولیدی در کشور، اعطای معافیت‌های مالیاتی به شرکت‌های بورسی در صورت سرمایه‌گذاری مجدد از محل سود سالانه در شرکت با هدف ترغیب شرکت‌ها و کارآفرینان به سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مولد و همچنین افزایش دوبرابری معافیت حقوق بگیران به منطور کاهش فشار اقتصادی اشاره کرد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: در دهه ۹۰ حدود ۶۴ درصد منابع عمومی و هزینه‌های جاری از طریق منابع نفتی و سایر بوده و تنها ۳۶ درصد از طریق مالیات بوده است در حالی که در دولت سیزدهم ۵۲ درصد درآمد‌ها از طریق مالیات و تنها ۴۸ درصد از طریق نفت تامین می‌شود.

سبحانیان بیان کرد: همزمان با تحقق درآمد‌های مالیاتی دولت، مسئله کیفیت و پایداری درآمد‌های مالیاتی و حفظ رضایت مردم را در دستور کار قرار دادیم.

وی یکی از راهکار‌های اصلی تداوم افزایش با کیفیت و پایدار را مبارزه با فرار مالیاتی خواند و گفت: این امر از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان محقق شده به نحوی که ۲.۷ میلیون پرونده جدید شناسایی شده، همچنین ۱۸ هزار میلیارد تومان مالیات از طریق رهگیری تراکنش‏های مشکوک و بازرسی‏های مالیاتی وصول و ۶۰۰ هزار اظهارنامه برآوردی نیز برای اولین بار در کشور به صورت سیستمی و به صورت هوشمند صادر شده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: فرایند حسابرسی مالیاتی با استفاده از سامانه مودیان تقویت شده، همچنین فرآیند دادرسی مالیاتی بهبود یافته است.

سبحانیان در ادامه گفت: میز‌های خدمت را در سراسر کشور به شدت افزایش دادیم؛ در پذیرش اظهارنامه پیشرفت چشمگیری داشتیم به نحوی که ۸۸ درصد از اظهارنامه‌ها بدون رسیدگی پذیرش کردیم، بیش از ۴ میلیون پرونده مالیات بر ارزش افزوده به طور سیستمی محاسبه شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مصادیق نظام مالیات عادلانه تمرکز بر دانه درشت‌ها است، ۵۰ درصد از مالیات تنها از یک درصد از مودیان پرداخت می‌شود.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: در اسفند ۱۴۰۲ به نسبت فروردین ۱۴۰۲ رشد ۶۰ برابری تعداد اشخاص حقیقی و حقوقی را در سامانه مودیان شاهد هستیم. تعداد صورتحساب الکترونیک دریافتی روزانه در سامانه مودیان رشد ۴۰ برابری داشته و از ۴۵۰ هزار صورتحساب در روز به ۱۸ میلیون عدد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه ۱.۴ میلیارد صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان جمع آوری و پردازش شده است، گفت: سامانه مودیان موجب افزایش پیش بینی پذیری اقتصاد، جلوگیری از شکل گیری شرکت‌های صوری و فرار مالیاتی، تسهیل و تسریع در فرایند استرداد اعتبار مالیاتی، کاهش هزینه‌های حسابرسی و وصول مالیات خواهد شد.

دیگر خبرها

  • به‌جای خودروهای ثبت‌نامی این خودروها را بخرید
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • افزایش سال گارانتی خودرو‌ها برای مردم هزینه دارد؟
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • وزیر صمت: مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد
  • رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران : بی‌کیفیتی مودم های تولید داخل بهانه است؛ به دنبال خرید مودم های ارزان‌قیمت و بنجل چینی اند
  • بیشترین نارضایتی مردم از خودرسازان چیست؟ | ویدئو
  • استانداردهای خودرویی کشور ۱۲۰ گانه شد
  • جلوگیری از خروج ارز با متصل شدن به زنجیره بین المللی استاندارد
  • کیفیت و پایداری درآمد‌های مالیاتی و حفظ رضایت مردم، اولویت نظام مالیاتی است