Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-28@08:01:14 GMT

اعتماد پیش درآمد برگزاری انتخابات سالم است

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۲۲۲۰

اعتماد پیش درآمد برگزاری انتخابات سالم است

به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان زارع عصر یکشنبه در جلسه شورای اداری در سالن غدیر استانداری گیلان با بیان اینکه آغاز تجدید تحریم های ناعادلانه آمریکا سبب افزایش فشار اقتصادی بسیاری در یکسال گذشته تاکنون بر مردم و دولت شد، اظهار کرد: با بهره گیری از رهنمون های رهبرمعظم انقلاب بویژه اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی و همکاری و همدلی مردم، دولت و ارکان نظام سبب ثبات در بازار ارز، کنترل تورم و کاهش کالاهای استراتژیک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار گیلان با اشاره به اینکه بر اساس آمار داخلی و سازمان های معتبر بین المللی، ایران از مرحله دشوار اقتصادی با سربلندی عبور کرده است، افزود: رشد اقتصادی نسبت به سال گذشته مثبت اعلام شده و نیاز به کالاهای اساسی برای ماه های آینده تامین و بازار ارز تحت کنترل بانک مرکزی قرار گرفته است.

وی با اشاره به انتخابات مجلس در دوم اسفندماه امسال، بیان کرد: همه ارکان نظام با وفاق و همدلی مصمم هستند تا در کنار یکدیگر این رویداد مهم را در عرصه سیاسی و اجتماعی رقم بزنند.

زارع با تاکید بر اینکه پیش درآمد یک انتخابات سالم اعتماد است، افزود: رعایت قانون و اصل بی طرفی توسط همه مجریان، مدیران و ناظران باید انجام‌ و مدیران نباید اجازه دهند از دستگاه های اجرایی، ادارات کل، شهرداری ها، دهیاری ها و...به نفع کاندیدا استفاده شود.

وی با بیان اینکه فعالیت احزاب، گروه های سیاسی، جامعه مدنی سبب ترغیب مردم برای حضور در انتخابات می شود، گفت: انتخابات به سبب استمرار اقتدار و عزت مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران می شود که این امر در گرو انتخاباتی امن، سالم و با حضور حداکثری مردم رخ می دهد.

استاندار گیلان بر تسریع دستگاه های اجرایی برای تکمیل و بهره برداری پروژه های عمرانی و اقتصادی تا دهه فجر امسال تاکید کرد، افزود: در این راستا پیگیری، نظارت و حمایت های لازم نیز از بخش خصوصی انجام شود.

وی از ایران بعنوان رتبه اول در بخش معدن در جنوب غربی آسیا نام برد و ادامه داد: منابع طبیعی کشور محدود بوده و جاذبه های گردشگری و طبیعی ظرفیت های مغفول در گیلان است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

زارع با تاکید بر اینکه پسماند همچنان نخستین مسئله استان گیلان است، بیان کرد: سرعت فعالیت ها دستگاه های اجرایی در انجام پروژه ها در شرق، غرب و مرکز استان گیلان متفاوت است و باید دستگاه های اجرایی با تمرکز هرچه بیشتر به عملکرد خود سرعت بخشند.

بررسی مخاطرات زمین شناسی در قالب طرح کاسپین جنوبی

در ادامه این جلسه مدیر کل زمین شناسی گیلان درباره شرح وظایف اصلی سازمان زمین شناسی بر اساس اساسنامه وزارت صنعت معدن و تجارت، اظهار کرد: شناسایی فرصت ها برای تولید و کارآفرینی از طریق تولید اطلاعات پایه زمین شناسی و اکتشافات معدنی برای سرمایه گذاری، شناسایی تهدیدها و جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی با پایش مخاطرات زمین شناختی و مسائل زیست محیطی با دیدگاه توسعه پایدار از جمله این وظایف است.

پانته آ گیاه چی با تاکید بر بررسی مخاطرات زمین شناسی در قالب طرح کاسپین جنوبی در گستره استان گیلان، ادامه داد: در این راستا بیش از ۳۹۴۰ پژوهش‌ با موضوعات مختلف ساحلی و خشکی تهیه شده است.

وی درباره موقعیت اقتصادی استان گیلان نیز گفت: قرار گرفتن در جوار کشورهای مشترک المنافع و بنادر مهم از جمله استاراخان، فعالیت سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی، جایگاه ویژه و منحصر به فرد از لحاظ زمین منظرگردی گیلان در کشور، ظرفیت خاص برای سرمایه‌گذاران به لحاظ بعد مسافت با پایتخت و نیز دارای فرصت های سرمایه گذاری بسیاری به لحاظ ظرفیت طبیعی و محیطی است.

کد خبر 4798615

منبع: مهر

کلیدواژه: جلسه شورای اداری ارسلان زارع استانداری گیلان انتخابات مجلس شورای اسلامی بوشهر انتخابات مجلس شورای اسلامی ایلام گرگان مجلس شورای اسلامی قزوین بارش برف یاسوج تعطیلی مدارس ثبت نام کاندیداها خطبه های نماز جمعه بیرجند شهرکرد کهگیلویه و بویراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۲۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا حاکمیت تغییر معناداری در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی ندهد مشکلات همچنان باقی است؛ بدترهم خواهد شد

آفتاب‌‌نیوز :

حسین علایی مهمترین وظیفه حاکمیت در بحث مشارکت مردم را ایجاد تغییرات اساسی در قوانین و مقررات انتخاب می داند و می گوید حاکمیت می تواند با حذف نظارت استصوابی و قرار دادن شورای نگهبان به عنوان مراقب و ناظر بی طرف انتخابات به برگزاری بانشاط و پرشور کمک کند.

از علایی درباره پیام آراء باطله در انتخابات می پرسیم، او با بیان اینکه ۳ نوع آراء باطله در این انتخابات وجود داشت، می گوید؛«آرایی که بر آنها اسامی مختلفی از خدا و پیامبر و ائمه معصومین گرفته تا اسامی زندانیان سیاسی و محصورین و افراد مورد علاقه رأی دهندگان و نیز قیمت کالاها نوشته شده است که آنهم می تواند اعتراض به وضع موجود کشور باشد.»

بخش هایی از گفت و گوی علایی را در ادامه می خوانید:

از آنجا که در ایران احزاب قوی و ریشه دار و پاسخگو وجود ندارند، لذا در ایام انتخابات، گروه های یک بار مصرف و جریاناتی بوجود می آیند تا بتوانند نامزدهای خود را به مجلس بفرستند. این گروه ها معمولاً پس از اعلام نتایج انتخابات، ناپدید می شوند تا پاسخگوی عملکرد خود نباشند.

از طرفی تلاش حاکمیت برای کنار زدن احزاب، گروه ها و جریانات مستقل، موجب شده که تا حدودی رقابت بین جریانات خودی بوجود آید و تعداد زیاد نامزدهای همسو، باعث شده تا فهرست های مختلفی برای انتخابات منتشر شود.

بنابراین می توان گفت که عملاً اجازه رقابت بین گروه های موجود در طیفی که خودی پنداشته می شوند، داده شده است و آنها برای کسب کرسی های مجلس در تلاش بوده اند.

فعلاً که انتخابات تمام شده است، ولی چند گروه شدن یک اردوگاه سیاسی، تصور رقابت را در افکار عمومی بوجود می آورد و این امر برای برگزارکنندگان انتخابات که می خواهند از نتایج آن مطمئن باشند، چیز مطلوبی است.

رهبران جریانات سیاسی تا حدودی مشخص هستند، ولی عدم امکان فعالیت احزاب قوی در کشور، موجب شده تا تصور شود که برخی گروه ها و جریانات نوظهور فاقد رهبری هستند.

برای به صحنه آمدن جدی اکثریت مردم در انتخابات، باید شرایطی بوجود آید که هر فردی احساس کند که اگر در انتخابات شرکت نکند، به شدت ضرر خواهد کرد و زیان خواهد دید و ممکن است کسانی را که نمی پسندد در مصدر قدرت قرار گیرند.

بنابراین مهم ترین کاری که حاکمیت باید انجام دهد این است که در قوانین و مقررات انتخاب، تغییراتی اساسی بوجود آورد به گونه ای که مردم واقعاً احساس کنند که یک انتخابات آزاد، سالم و رقابتی برگزار خواهد شد.

با چنین تغییراتی مردم احساس خواهند کرد که سرنوشت آینده کشور به دست خود آنهاست. آنها هستند که می توانند با شرکت در انتخابات، دولت و مجلس و خبرگان و رهبری مورد نظر خود را تعیین کنند و ایران را به سمت توسعه همه جانبه جلو ببرند و جایگاه برجسته ایران را در آینده جهان تعیین کنند. آنگاه اگر انتخاب های خوبی انجام ندهند، مسئول عقب ماندگی کشور نیز خودشان هستند.

لذا حاکمیت می تواند با حذف نظارت استصوابی و قرار دادن شورای نگهبان به عنوان مراقب و ناظر بیطرف انتخابات به منظور جلوگیری از مداخله احتمالی دولت در گزینش مردم، کمک بزرگی به برگزاری بانشاط و پر شور انتخابات های آینده کند.

معمولاً در هر انتخاباتی در هر کشوری تعدادی آرای باطله وجود دارد. اما برداشت عمومی این است در انتخابات اسفند ماه ۱۴۰۲، تعداد آرای باطله نسبت به انتخابات های قبلی بیشتر شده است.

اما آنچه تا کنون از محتوای آراء باطله منتشر شده این است که تقریباً سه نوع آراء باطله در این انتخابات وجود داشته است.

۱- آراء سفید که به مفهوم آنست که رأی دهنده گان هیچ یک از نامزدهای موجود را دارای صلاحیت مورد نظر خود برای انتخاب کردن نمی دانسته اند.

۲- نوشتن اسم نامزدهای رد صلاحیت شده بر روی برگه های رأی، که به مفهوم اعتراض به رد صلاحیت های گسترده نامزدها توسط وزارت کشور و شورای نگهبان است.

۳- آرایی که بر آنها اسامی مختلفی از خدا و پیامبر و ائمه معصومین گرفته تا اسامی زندانیان سیاسی و محصورین و افراد مورد علاقه رأی دهندگان و نیز قیمت کالاها نوشته شده است که آنهم می تواند اعتراض به وضع موجود کشور باشد.

سالهاست که ایران با سه چالش بسیار اساسی و مهم مواجه است:

۱- مشکلات مربوط به سیاست خارجی و روابط بین المللی

۲- مشکلات ناشی از سیاست های نادرست و غلط اقتصادی

۳- مشکل ناشی از وجود بعضی از وزرا، مسئولین و مدیران کارنابلد، سیاسی و کم تجربه و غیرحرفه ای

تجربه ده ها سال گذشته نشان داده است که سیاست خارجی ایران نتوانسته است مشکلات روابط بین المللی ایران را حل کند. به طوری که بسیاری از قدرت های غربی، دشمن ایران هستند و روابط ایران با بسیاری از کشورهای دنیا دچار تنش و نارسایی است.

از طرفی ایران رابطه مناسبی هم با سازمان های بین المللی و موسسات جهانی ندارد و در مجامع بین المللی هم حضور چندانی ندارد.

همین امر باعث شده تا ایران نتواند از فرصت های بین المللی و از فناوری های پیشرفته و از بازارهای مالی و سرمایه گذاری های بین المللی برای توسعه کشور استفاده کند.

از طرفی تداوم تورم های دو رقمی و گران شدن دائمی اقلام مصرفی مردم، بیانگر آنست که سیاست های اقتصادی اتخاذ شده، ناکارآمد بوده اند. سیاست های اقتصادی چند دهه اخیر نه تنها باعث عقب افتادن ایران از توسعه کشور شده است، بلکه مردم همواره با مشکلات معیشتی مواجهند.

مردم هر روز نگران افزایش قیمت مرغ، گوشت و سایر ارزاق خود هستند و دولت به جای اتخاذ سیاست های منطقی برای افزایش تولید مولد در کشور، تنها چاره کار را در زمان های بحرانی به واردات کالاهای مختلف از کشورهای خارجی می داند.

بنابراین تا حاکمیت یک تغییر معنادار در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی و سیاست داخلی و نحوه انتخاب مدیران خود ندهد و شیوه حکمرانی خود را در حوزه های مختلف عوض نکند، مشکلات همچنان باقی خواهند ماند و هر روز بدتر از دیروز خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • تا حاکمیت تغییر معناداری در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی ندهد مشکلات همچنان باقی است؛ بدترهم خواهد شد
  • زمان برگزاری اولین انتخابات فوتبال در سال 1403
  • برگزاری انتخابات شوراهای استانی عراق پس از ۱۰ سال
  • منتخب مردم باید عملگرایی را جایگزین شعارهایش کند
  • مردم در کدام انتخابات به زنان بیشتر اعتماد کردند؟
  • منتخب مردم باید عمل‌گرایی را جایگزین شعارها کند
  • پاسخ معاونت پارلمانی ریاست جمهوری به یک نماینده
  • جوابیه پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله علم‌الهدی در خصوص برگزاری انتخابات و مشارکت آحاد مردم
  • پاسخ معاونت پارلمانی ریاست جمهوری به اظهارات یک نماینده
  • توسعه اقتصادی و افزایش روحیه امید و اعتماد راهبرد دولت در سال نو