Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@11:38:48 GMT

ظریف در دوحه طرح صلح هرمز را تشریح کرد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۳۶۴۲

ظریف در دوحه طرح صلح هرمز را تشریح کرد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در «مجمع دوحه» به قطر سفر کرده، امروز به تشریح طرح پیشنهادی ایران برای کاهش تنش در خلیج فارس پرداخت.

به گزارش مشرق، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه در «مجمع دوحه» به تشریح طرح پیشنهادی ایران برای کاهش تنش در خلیج فارس پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در ابتدای سخنرانی‌اش با بیان اینکه غرب آسیا درگیر «آشفتگی شدید» است، گفت: «من معتقدم که دلیل ریشه‌ای بحران‌های چندگانه و مزمنی که با آن روبرو هستیم، یک اختلال شناختی است: اختلالی که نه تنها کشورهای منطقه، بلکه قدرت‌های جهانی هم از آن متأثرند.»

وزیر امور خارجه نشست دوحه را فرصتی منحصر به فرد برای «بازیابی پیش‌فرض‌ها، بازسازی مفروضات و همفکری در مورد مسیری به سمت خروج از مخمصه منطقه‌ای کنونی» توصیف کرد.

ظریف تفکر «حاصل جمع صفر» را اولین و پایدارترین اختلال شناختی توصیف کرد و گفت برخی همچنان تصور می‌کنند که حتی در جهان کنونی که همه‌چیز به هم مرتبط و متصل است، «یک طرف می‌تواند به هزینه دیگران، به منفعت برسد و می‌تواند با محروم کردن همسایگانش از امنیت، خود به امنیت دست یابد. این [روش] هرگز نتیجه‌بخش نبوده و هرگز نتیجه‌بخش نخواهد بود. امنیت، درست مثل تغییرات اقلیمی، مرز نمی‌شناسد و تقسیم‌ناپذیر است.»

وی افزود: «اما این تمام مسئله نیست. ناهمگونی قدرت، ابعاد جغرافیایی، منابع طبیعی و انسانی و مواردی از این دست میان کشورهای منطقه ما، به نتایج فاجعه‌باری منجر شده است.»

برخی از بازیگران جهانی رقابت‌های بی‌پایان منطقه را به چشم یک فرصت می‌بینند

وزیر امور خارجه ادامه داد: «برخی از بازیگران جهانی این ناهمگونی‌ها و رقابت‌های بی‌پایان در این منطقه را به چشم یک فرصت می‌بینند: در حقیقت، به عنوان زمینی حاصل‌خیز برای بسط حضور نظامی و فروش جنگ‌افزارهای بیشتر به تقریبا تمام طرف‌ها در این منطقه. اما این حضور خارجی، نه امنیت بازیگران خارجی را افزایش داده و نه امنیت این منطقه را. در حقیقت، این تنها به بروز فاجعه منجر شده است، از ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایران توسط ناو "یو.اس.اس وینسنس" در سال ۱۹۸۸ گرفته تا ظهور افراط‌گرایی به عنوان نتیجه طبیعی حضور ایالات متحده در عراق و افغانستان - این نتیجه‌ای بود که ما از همان اوایل سال ۲۰۰۱ پیش‌بینی کرده بودیم.»

ظریف با بیان اینکه بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ منطقه خلیج فارس یک چهارم واردات جنگ افزار جهان را انجام داده و میزان واردات تسلیحاتی خود را نسبت به پنج سال پیش از این دوره به دو برابر افزایش داده، گفت: «جای تعجبی نیست که اغلب این جنگ‌افزارهای مرگبار را ایالات متحده فروخته است. اما سؤال واقعی این است: آیا این حجم عظیم فروش تسلیحات آمریکایی به این منطقه، حتی جزئی از آن ۷ میلیارد دلاری را که به اذعان رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ از سال ۲۰۰۱ در منطقه هدر رفته را جبران کرده است؟ منصفانه بگوییم، این اختلال شناختی تنها به قدرت‌های جهانی محدود نیست. در واقع به هیچ‌کس محدود نیست.»

وی ادامه داد: «برخی از بازیگران منطقه‌ای ناهمگونی‌ها را به چشم فرصتی برای دستیابی به هژمونی منطقه‌ای می‌بینند. حمله صدام حسین به ایران و کویت، محاصره قطر توسط عربستان سعودی و جنگ علیه یمن برخی نمونه‌های سوء محاسبه‌هایی فاجعه‌بار برای استفاده از فرصت‌های مبتنی بر فرض‌های غلط برای دستیابی به هژمونی منطقه‌ای هستند.»

وزیر امور خارجه با بیان اینکه اغلب کشورهای منطقه به لطف دلارهای نفتی «تصور می‌کنند همه‌چیز خریدنی است»، گفت جنگ‌افزار و حتی «سیاست خارجی» برخی کشورها با پول خریدنی است، اما «آیا امنیت را هم می‌توان خرید؟ ثبات منطقه‌ای را هم می‌توان خرید؟»

«ابتکار صلح هرمز» (HOPE) «تعهد دیرینه» ایران به «یک چارچوب فراگیر و جامع منطقه‌ای برای تعامل سازنده»

ظریف با اشاره به اینکه وضعیت کنونی به نفع هیچ‌کس نیست، گفت: «ما در ایران - تا حد زیادی شبیه به دوستانمان در قطر - اعتقاد داریم که ما به یک تغییر بنیادین چارچوب فکری نیاز داریم. تغییری مبتنی بر اصلاح شناختی و ساز و کار همکاری ذیل چتر سازمان ملل متحد. این مسئله جدیدی نیست: در واقع ما از سال ۱۹۸۵ این پیشنهاد را ارائه کرده‌ایم.»

وی پیشنهاد اخیر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران تحت عنوان «ابتکار صلح هرمز» (HOPE) را ادامه «تعهد دیرینه» ایران به «یک چارچوب فراگیر و جامع منطقه‌ای برای تعامل سازنده» توصیف کرد و گفت این ابتکار بر به رسمیت شناختن مسئولیت تک‌تک بازیگران منطقه برای «اطمینان از صلح، ثبات و رفاه در منطقه ما و بهره بردن از آن مبتنی است. این بر این فرض مبتنی است که این منطقه و جهان در حفظ آزادی تردد و انرژی برای همه، منفعی مشترک و حیاتی دارند.»

او هدف از این ابتکار را «ترویج همبستگی، مفاهمه متقابل، روابط مسالمت‌آمیز و دوستانه و همکاری میان همه کشورهای منطقه»، «اطمینان از تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و حفظ مرزهای تمام کشورهای منطقه»، «همکاری در زمینه ریشه‌کن کردن تروریسم، افراط‌گرایی و تنش‌های قومیتی»، «ترویج حل و فصل مسالمت‌آمیز تمام تنش‌ها و منازعات منطقه‌ای از طریق افزایش ارتباطات و هشدار به هنگام» خواند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق سلبریتی ها سهمیه بندی بنزین محمد جواد ظریف ظریف حسن روحانی قطر دوحه سازمان ملل محمدجواد ظریف حسن روحانی تروریسم روحانی عربستان سعودی سازمان ملل خلیج فارس ترامپ صدام حسین مشرق آسیا خلیج فارس کویت عراق امور خارجه امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ایران ایالات متحده افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۳۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ پیشنهاد امیرعبداللهیان در شورای امنیت چه بود؟

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران در ابتدای سخنان خود در نشست عالی‌رتبه شورای امنیت ملل متحد در خصوص «وضعیتِ خاورمیانه» شامل مسأله فلسطین گفت: طی ماه ‌های گذشته، شورای امنیت نشست‌های متعددی را برای رسیدگی به جنایاتِ جنگیِ ترکیبی و نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه برگزار کرده که به‌رغم تصویب سه قطعنامه و یک بیانیه مبنی بر درخواست توقف فوری جنگ و ارسال همه‌جانبه کمک به مردم، «هیچ نتیجه عملی» - تکرار می‌کنم - «هیچ نتیجه عملی» نداشته است.

بیشتر بخوانید؛ ایران با شدت بیشتری به هر گونه خطای محاسباتی اسراییل پاسخ می‌دهد

وی با بیان این که طی همین مدت، دیوان بین‌المللی دادگستری نیز ۲ قرار موقت الزام‌آور صادر کرده که اجرای کامل آن‌ها «عملاً» و حداقل، مستلزم قطع کامل حملات اسرائیل و باز شدن تمام راه‌ها از جمله مسیرهای زمینی برای کمک‌رسانی است، خاطرنشان کرد: در همین مدت، رژیم اسرائیل با وحشی‌گری تمام به کشتار و تخریب ادامه داده که شهادت بیش از ۳۴ هزار نفر غیرنظامیِ فلسطینیِ که اکثر آنها زن و کودک اند و مجروح شدن دهها هزار نفر، جابجایی اجباری جمعیت غزه، و تخریب عامدانه بیش از ۷۰ درصد مناطق مسکونی و زیرساخت‌ها شامل بیمارستان‌ها، مساجد و کلیساها، مراکز آموزشی و اماکن تاریخی و فرهنگی، هدف قرار دادن کاروان‌های امدادرسانی و امدادرسانان و کشتار امدادگران آشپزخانه مرکزی جهان تنها بخشی از آثار ویرانگر آن است.

ایران گزینه دیگری جز پاسخ گویی به رژیم اسرائیل نداشت

امیرعبداللهیان در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به حمله رژیم صهیونسیتی به بخشی از ساختمان سفارت ایران در سوریه اشاره کرد و افزود: حمله موشکی اول آوریل رژیم تروریست اسراییل به ساختمان سفارت کشورم در دمشق، نشان داد که این رژیم حتی در نقض اصل بنیادین مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک و نادیده انگاشتن کنوانسیون‌های شناخته شده وین تردید نمی‌کند. همان‌گونه که اکثر اعضای شورای امنیت در نشست دوم آوریل این نهاد اعلام کردند، این حمله نقض آشکار منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل و کنوانسیون های وین بوده و بنابراین قویاً محکوم است.ا

ین دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: شورای امنیت طی ماه‌های گذشته به درخواست‌های رسمی و مکرر ما برای جلوگیری از حملات بیشتر رژیم اسرائیل به منافع و مستشاران رسمی نظامی ضدتروریسم ایران هیچ اقدامی انجام نداد، متأسفانه این شورا به خاطر رفتار کاملاً غیرمسئولانه آمریکا، انگلیس و فرانسه، در واکنش به این حمله مطلقاً غیرقانونی نیز حتی از صدور یک بیانیهِ محکومیتِ صرف هم عاجز ماند!

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همین چارچوب تاکید کرد : هیچ دولتی -- تکرار می‌کنم -- «هیچ دولتی» در مقابل چنین حمله موشکی گستاخانه و جدی به سفارت کشورش، که یکی از نمادهای حاکمیت آن به‌شمار می‌رود، و همچنین کشتار (و به شهادت رساندن) ماموران قانونی و رسمی و دیپلماتیک خود هرگز ساکت نمی‌نشیند.

وی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران که برای جلوگیری از گسترش دامنه درگیری، تا همین اواخر نیز در برابر سایر حملات تروریستی موشکی رژیم اسرائیل با ملاحظات منطقه و فرصت دادن به نقش سازمان ملل، خویشتنداری قابل‌توجهی نشان داده بود، وقتی با مشاهده ادامه چراغ سبز کاخ سفید به تداوم جنایات رژیم اسراییل و در نتیجه تداوم انفعال شورای امنیت در جلوگیری از حملات رژیم اسرائیل مواجه شد، دیگر به هیچ وجه نمی‌توانست در برابر حمله به سفارت و تعرض به حاکمیت خود، صبر پیشه کند.

وزیر خارجه ایران ادامه داد: بنابراین، حمله نظامی ۱۳ آوریل ایران: اول، کاملاً ضروری بود چون ایران گزینه دیگری جز آن نداشت؛ دوم، ابتدای به ساکن نبود بلکه در پاسخ به یک سلسله جنایات و حملات موشکی رژیم اسرائیل به منافع ایران بویژه به سفارت ما در سوریه انجام شد؛ سوم، در استیفای حق دفاع مشروع ایران تحت حقوق بین‌الملل صورت گرفت؛ چهارم، با رعایت معیار عدم تعرض به افراد و اماکن غیرنظامی انجام شدو پنجم، صرفاً بر دو تأسیسات نظامی رژیم اسرائیل که در حمله به سفارت ما استفاده شدند، متمرکز گردید.

امیرعبداللهیان همچنین گفت:, بنابراین از نظر گستره و ضرورت‌های نظامی نیز محدود و متناسب بود. همچنین، از آنجاکه کاملاً معلوم بود برخی حامیان رژیم اسرائیل که شریک مطلق کشتار مردم در غزه هستند، حتماً به آن رژیم در تلاش برای خنثی‌سازی حمله ایران کمک خواهند کرد، لذا دفاع مشروع به گونه ای انجام شد تا نیل به هدف تضمین گردد.

امیر عبداللهیان تصریح کرد: طراحی سنجیده٬ دقیق و حاوی پیام اقدام ما در حمله محدود و حداقلی نیروهای مسلح کشورم در چارچوب حقوق بین الملل و دفاع مشروع و خسارات وارده به اهداف مشخص نظامی و عدم تعرض به مناطق غیر نظامی، درستی این ارزیابی و متناسب بودن حمله و البته اصابت دقیق آن به هدف را تضمین کرد.

اکنون دفاع مشروع و اقدام متقابل و متناسب ایران پایان یافته است

امیرعبداللهیان در ادامه گفت: تأکید می‌کنم که اکنون دفاع مشروع و اقدام متقابل و متناسب ایران پایان یافته است. بنابراین، باید رژیم اسرائیل وادار گردد از تکرار هرگونه ماجراجوئی نظامی افزون‌تر علیه منافع ایران دست بردارد.ا

ین دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران همچنین با بیان این که مسلماً، در صورت هرگونه استفاده رژیم اسرائیل از زور و تعرض به منافع ایران، جمهوری اسلامی ایران نیز در استیفای حق ذاتی خود در دادن پاسخ آنی، قاطع و قوی به آن و پشیمان ساختن قطعی و کامل این رژیم لحظه‌ای تردید نخواهد کرد، گفت: این تصمیمی تغییر ناپذیر است.

ایران همواره بخش مثبت تحولات منطقه، در تثبیت صلح و امنیت پایدار و از جمله مبارزه با تروریسم بوده است

امیرعبداللهیان د ادامه اظهارت خود در این نشست در نیویورک خاطر نشان کرد: می‌خواهم از نیویورک و با صدای بلند روشن سازم که ایران همواره بخش مثبت تحولات منطقه، در تثبیت صلح و امنیت پایدار و از جمله مبارزه با تروریسم بوده است. ما در تحقق حداکثری امنیت ملی و منافع کشور و امنیت جمعی منطقه حساس غرب آسیا با هیچ طرفی تعارف نخواهیم داشت. شورای امنیت باید رژیم سرکش و یاغی اسراییل را مهار و ریشه جنگ و نسل کشی در غزه را فورا پایان دهد.

مستشاران نظامی ضد تروریسم ایران با قدرت به تلاش خود برای نیل به امنیت پایدار منطقه ادامه خواهند داد

وی با بیان این که زمانی که در مورد امنیت پایدار و ثبات منطقه و مقابله با تروریسم صحبت می کنیم، نمی توان به نقش بسیار تاثیر گذار و برجسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مبارزه با تروریسم اشاره نکرد تاکید کرد: نمی‌توان از فداکاری سرداران و فرماندهان آن، بویژه سرلشکر قاسم سلیمانی تجلیل نکرد. بی‌تردید فداکاری سردار سلیمانی و سپاه پاسداران در بازگرداندن آرامش به منطقه و در کمک به دولت و مردم عراق و سوریه زبانزد همگان است.

وی درهمین ارتباط تاکید کرد: در این چارچوب مستشاران نظامی ضد تروریسم ایران با قدرت به تلاش خود برای نیل به امنیت پایدار منطقه ادامه خواهند داد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این که جنایات رژیم اسرائیل در غزه و کرانه باختری و سایر مناطق فلسطین اشغالی و نیز حملات آن به برخی کشورهای منطقه بیانگر چند واقعیت انکارناپذیر است، گفت:

اول) حملات نظامی گسترده این رژیم اسرائیل دارای تمامی عناصر مادی و معنوی جنایت تجاوز، جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و جنایت نسل‌کشی بوده و بنابراین موجب مسئولیت بین‌المللی رژیم و متحدین آن و مستلزم محاکمه و مجازات همه آمران، عاملان و حامیان ارتکاب آن جنایات است.

دوم) رژیم اسرائیل، با اتکاء به حمایت دولت آمریکا و برخی متحدین خود، برای پیشبرد سیاست‌ آپارتاید، پاکسازی قومی و نسل‌کشی و حتی توسعه دامنه جنگ، هیچ خط قرمزی را مراعات نمی‌کند.

سوم) آمریکا و برخی کشورهای غربی، عامل اصلی ممانعت از تلاش‌های جدی جهانی از جمله در این شورا برای برقراری آتش‌بس فوری و دائم در غزه و جلوگیری از پذیرش عضویت کامل دولت فلسطین در سازمان ملل و عدم همراهی با صدور بیانیه شورا در حمایت از کنوانسیون‌های شناخته شده وین و اصل تعرض ناپذیری اماکن دیپلماتیک به شمار می‌روند.

از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نیست

وی با بیان این که ذات و ماهیت رژیم اسرائیل مبتنی بر تجاوز، اشغال، ترور و نسل‌کشی است. لذا تمامی اقدامات گذشته آن نظیر مذاکرات به اصطلاح صلح، انعقاد پیمان ابراهیم و عادی‌سازی روابط نیز نه تنها صلح طلبانه نبوده بلکه ذاتاً و کاملاً فریبکارانه و در نتیجه فاقد هر گونه نتیجه عملی جهت تحقق حقوق ذاتی ملت فلسطین بوده است، اظهار کرد: تحولات و مقاومت غزه و کرانه در شش ماه گذشته بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نیست. حمایتِ همه ملل منطقه و آزادی‌خواهان جهان از مقاومت ستودنی ملت فلسطین نیز ثابت کرد که این ملت در تحقق این حق ذاتی خود تحت حقوق بین‌الملل اصلاً تنها نیست.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این که اسرائیل یک دولت مشروع نیست، فقط یک قدرت اشغالگر است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی بخشد. چرا که بر مبنای اصول شناخته شده حقوق بین‌الملل، وضعیت اشغال یک سرزمین موقتی است حتی اگر دهه‌ها بطول انجامد، گفت: اقدامات بی‌ثبات‌کننده تل‌آویو در منطقه، تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت بوده و جلوگیری از این روند نیز یک ضرورت فوری و قطعی است؛ موضوعی که اصولاً وظیفه ذاتی شورای امنیت به‌شمار می‌رود.

شورای امنیت سازمان ملل، از تمامی اختیارات و ظرفیت‌های موجود برای توقف فوری حملات جنایتکارانه رژیم اسرائیل استفاده کند

امیرعبداللهیان در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در این نشست ضمن قدردانی از تلاش‌های مثبت دبیرکل سازمان ملل در حمایت از حقوق مردم فلسطین، گفت: جمهوری اسلامی ایران هم‌صدا با بسیاری از دولت‌ها و کشورهای جهان، از این شورا می‌خواهد با مد نظر قرار دادن وخامت بالا، گستره وسیع و آثار منفی و سهمگین جنگ و نسل‌کشی در غزه و با هدف متوقف کردن خطر واقعی گسترش دامنه جنگ، و نیز پیامدهای راهبردیِ زیانبار و گسترده آن بر صلح و امنیت، در این شرایط حساس، مسئولیت خود را جدی گرفته و از تمامی اختیارات و ظرفیت‌های موجود برای توقف فوری حملات جنایتکارانه رژیم اسرائیل در غزه و از جمله رفح، تمرکز ویژه به ارسال کمک‌های بشردوستانه کافی، واداشتن رژیم اسراییل به عقب نشینی از سراسر غزه و تبادل اسرای دو طرف استفاده کند تا همگان شاهد بازگشت امنیت و آرامش به منطقه، از سواحل مدیترانه تا دریای سرخ باشیم.

وی با بیان این که به یاد داشته باشیم، امنیت منطقه، امنیت جهان و امنیت همه ماست، اظهار کرد: در این چارچوب، قویاً از شورای امنیت انتظار می‌رود با تصویب یک قطعنامه جامع، قاطع و تحت فصل هفتم منشور ملل متحد، نسبت به این موارد اقدام کند:

۱- برقراری آتش‌بس فوری، کامل، بی‌قید و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح؛ و حتی کرانه باختری

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

۳- تبادل انسانی اسرا؛

۴- موظف ساختن رژیم به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیروهای نظامی و ادوات و تجهیزات آنها از غزه و ضرورت بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

۵- اعمال تحریم جامع و فوری تسلیحاتی علیه رژیم اسراییل ؛

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملل دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان و حامیان جنایات اسرائیل به دلیل ارتکاب نسل‌کشی، کشتار هدفمند خبرنگاران، کارکنان نهادهای مردمی خدمات رسانی، کاربرد مکرر سلاح های غیرمتعارف از جمله بمب های فسفری و تهدید مکرر مقامات رژیم اسراییل به استفاده از بمب هسته‌ای در غزه ؛

ریشه بحران خاورمیانه در اشغال سرزمین تاریخی فلسطین نهفته است

امیرعبداللهیان همچنین گفت: مایلم مجدداً تأکید کنم که ریشه بحران خاورمیانه در اشغال سرزمین تاریخی فلسطین نهفته است. حل جامع، عادلانه و دائمی آن نیز به فراهم آوردن زمینه لازم برای تحقق کامل و آزادانه حق مسلم ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خویش از طریق برگزاری یک رفراندوم، میان همه ساکنان اصیل فلسطینی شامل مسلمان، مسیحی و یهودی با کمک سازمان ملل و ایجاد دولت فراگیر، تاریخی و مادری فلسطین به پایتختی قدس شریف است.

وی در بخش پایانی اظهارت خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: سخنانم را با شعری عالمگیر از سعدی شاعر بزرگ ایرانی به پایان می برم، شعری که بر روی فرش اهدایی بافت ایران بر دیوار ساختمان سازمان ملل نقش بسته است، همان فرش ایران که نماد صبر راهبردی، علم، هنر و اقتدار ایران و همه ایرانیان در سراسر جهان است.

«بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند؛ چو عضوی به درد آورد روزگاردگر عضوها را نماند قرار».

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

فاطمه نورنژاد کد خبر: 1227619 برچسب‌ها حسین امیرعبداللهیان

دیگر خبرها

  • عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم
  • ۶ پیشنهاد امیرعبداللهیان در شورای امنیت درباره غزه
  • ۶ پیشنهاد امیرعبداللهیان در شورای امنیت چه بود؟
  • اردن: ایران قصد افزایش تنش ندارد
  • پیام‌هایی که ایران برای آمریکا ارسال کرد
  • دعوت اسکواش باز خوزستانی به اردوی تیم ملی
  • واکنش واعظی به ادعای خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف
  • واکنش واعظی به ادعایِ خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف /دولت به دنبال انحراف افکار عمومی است
  • قرمز شدن آب دریا با بارش باران در جزیره هرمز (فیلم)
  • مشاور وزیر کشور: معلوم نبود اگر حسن روحانی یا ظریف بودند چه بلایی سرمان می آمد!