Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی گفت: شبکه ملی اطلاعات در ایران عملا وجودندارد دولت در برخور‌د با شبکه ملی اطلاعات صداقت ندارد و نمی‌گذارند بخش خصوصی در این زمینه پیشرفت کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا، مهدی صرامی ظهر امروز در نشست علمی تخصصی بایسته‌های شبکه ملی اطلاعات که در دفتر خبرگزاری رسا برگزار شد بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات زیرساخت توسعه و پیشرفت قضای مجازی در هر کشور است هر کشوری که بخواهد فعالیت های فضای مجازی اش پیشرفت و در مسیر منافع ملی حرکت کند باید یک زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را پایه گذاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف از سال ها قبل شبکه ملی اطلاعات را شکل دادند که امروز به عنوان کشورهای پیش رو شناخته می شود اولین کشور آمریکا بود که بر پایه شبکه ملی اطلاعات اینترنت را هم در داخل و هم خارج از کشور توسعه داده است، اینترنتی که بر پایه شبکه ملی یک کشور پیاده می شود منجر به حرکت منافع سایر کشورهایی که از این اینترنت استفاده می کنند  به سمت منافع جایی که شبکه ملی اطلاعات قرار دارد می شود.

وی افزود: آمریکا بدون اینکه عنوان کند اینترنت بر پایه شبکه ملی اطلاعات کشورش است آن را در دیگر کشورها ترویج کرده تا از منافع آن بهره ببرد، تا یک زمانی شبکه ملی اطلاعات محدود داخل آمریکا و بین مراکز نظامی خارج از آمریکا بود و تنها  کار برد نظامی داشت اما از یک زمان به بعد آمریکا  بر اساس یک طرح برای توسعه اینترنت در قالب غیر نظامی ارائه کرد به گونه ای که  از منافع اینترنت عموم هم بهره ببرند اما منافع اصلی تحت مدیریت سیستم مرکزی باشد.

صرامی گفت:  شبکه ای که در سال های ابتدایی وارد کشور ما شد عملاً منجر به این شد که شهروند ایرانی به عضویت شبکه ملی اینترنت آمریکا در بیایند، شهروندانی که فاقد حقوق شهروندی در فضای مجازی بودند.

مردم کرده جنوبی اینترنت داخلی را انتخاب کردند

رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه برخی از کشورها در چند سال اخیر شبکه ملی اطلاعات را در داخل کشورشان راه اندازی کردند گفت: چین با استفاده از جمعیت قابل توجه خود شبکه ملی اطلاعات خود را راه اندازی کرد کره جنوبی از سال 2009 شبکه ملی اطلاعات خود را شکل داد در خود کشور کره جنوبی عموم مردم در رقابت سرویس‌دهنده‌های کره‌ای و آمریکایی شبکه ملی اطلاعات داخلی را به دلیل کیفیتی بهتر خدمات انتخاب کردند.

وی خاطرنشان کرد: کره جنوبی جمعیت مشابه ایران دارد از حیث زمان ورود اینترنت به ایران با کره جنوبی هم‌زمان است اما آن‌ها برنامه جامع ملی شبکه ملی اطلاعات را پیاده‌سازی کردند و اکنون بیشترین سرعت اینترنت و کم‌هزینه‌ترین اینترنت در جهان را کره جنوبی دارد این پیشرفت به دلیل  راه اندازی شبکه ملی اطلاعات کره جنوبی بوده که  توانسته منافع خود را حفظ کند.

صرامی  ادامه داد: روسیه بعد از ایران مسئله  شبکه ملی اطلاعات را مطرح و آن را تبدیل به قانون کردند در حالی که در قانون  پنجم توسعه دولت مکلف بود بیش از 60 درصد شبکه اطلاعات را ملی کند اما محقق نشد  در تعدادی از کشورها مانند آلمان و فرانسه در برخی از اجزاء حساس شبکه ملی اطلاعات را مورد استفاده قرار می دهند.

شبکه ملی اطلاعات در ایران وجود ندارد

رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی تأکید کرد: کشورها دو دسته هستند کشورهای دارای شبکه ملی اطلاعات و کشورهایی که فاقد شبکه ملی اطلاعات هستند که کشورهای درجه دوم در فضای مجازی تلقی می شوند کشورهای دسته اول توانستند با این کار منافع فضای مجازی را برای خود جذب و آسیب های آن را دفع کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا طرح شبکه ملی اطلاعات در ایران مصوب شده است؟ گفت:  باوجود اینکه الزامات شبکه ملی اطلاعات در سطح قوانین بالا دستی وجود دارد و دولت مکلف بوده طرح خود را تدوین کند و آن را به شورای عالی فضای مجازی ارائه کند و این شورا آن را بررسی و ابلاغ کند تا سایر دستگاه ها آن را  پیاده سازی کنند اما طرحی مبتنی بر این الزامات ارائه نشده است که این مسئله باعث تأسف است که هنوز طرحی برای شبکه ملی اطلاعات ارائه نشده چه رسد به اینکه آن طرح را پیاده سازی کند در حالی که وزیر ارتباطات می‌گوید 80 درصد شبکه ملی اطلاعات پیاده سازی شده است.

صرامی ادامه داد: مسئولین در خصوص پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات صداقت ندارند در اغتشاشات اخیر در صحنه عمل اصلا آنچه که ادعا شده بوده و آنچه که در واقع رخ داد چیزی دیگری بود و مردم  با قطع اینترنت که دولت اعلام می‌کرد بخش بزرگی از آن عملی شده است در بدیهی‌ترین خدمات و سرویس‌ها به مشکل برخوردند و حدود 10 روز نتوانستد از امکانات فضای مجازی استفاده کنند.

رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: دولت دوگانه امنیتی و کارایی را در فضای مجازی مطرح کرد که دوگانه درستی نیست زیرا اگر شبکه ملی اطلاعات پیاده سازی شده بود اصلا نباید مردم در چنین مواقعی با مشکل موجه شوند، شبکه ملی اطلاعات در کشور ما  در سطحی که شایسته است به اجرا درنیامده است و این قوانین مورد غفلت قرارگرفته است.

وی گفت: شبکه ملی اطلاعات باید مورد مطالبه باشد اما با یکسری رفتارهای رسانه‌ای و سیاسی، مسئولان ما این تکلیف را به تأخیر می‌اندازند و آمار نادرست ارائه می‌دهند اما در مواقع بحرانی مردم با مشکل مواجه می‌شوند، وزارت ارتباطات و دولت اقدامات روزمره خود را به‌عنوان شبکه ملی اطلاعات  فاکتور می کنند.

صرامی تأکید کرد: شبکه ملی اطلاعات روی آمار مسئولین به دست نمی‌آید بلکه هر وقت مردم سرعت بسیار بیشتر و چند برابری سرویس‌دهنده‌های داخلی نسبت به  خارجی را مشاهده کردند و هر وقت پیام‌رسان داخلی سرعتی چند برابر از پیام‌رسان‌های خارجی داشت و سرعت موتور جستجوی داخلی بیشتر از خارجی بود هر زمان قیمت اینترنت داخلی کمتر و کیفیت آن بهتر بود و  به مردم این اطمینان داده شود که کسی نمی تواند امنیت آن‌ها را تهدید کرده و یا مانع رسیدن آن‌ها به منافع مطلوب شود و  توانستند حقوق خود را از محاکم قضائی پیگیری کنند می‌توان گفت شبکه ملی اطلاعات در کشور داریم.
             
رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی  ادامه داد: برخی از پیام‌رسان‌های داخلی که سرور آنها داخلی بود به علت  اینکه به اینترنت جهانی متصل بودند با قطع اینترنت  ارتباط آن ها هم قطع شد، از طرفی مدیریت ترافیک داخلی باید اولویت‌بندی شود یعنی برای ترافیک داده‌های زیرساخت‌های حیاتی کشور باید مسیرهای مجزا از مسیرهای عمومی در نظر گرفته‌شده و پیاده‌سازی شود البته در حوادث اخیر در بانک مرکزی در این زمینه کارهایی انجام‌شده بود و در سیستم اصلی تبادلات بانکی مشکلی پیدا نشد.

دولت زمان اغتشاشات پهنای باند پیام‌رسان‌های داخلی را محدود کرد

وی گفت: در حوادث اخیر مشخص شد موتور جستجوی داخلی پاسخ گوی نیازهای کشور نبود و دو موتور جستجوی داخلی در همان لحظات اول با حجم زیادی از ترافیک مواجه شدند و نتوانستند پاسخگو باشند، البته مقصر مدیران این دو موتور جستجوگر داخلی نبودند وقتی یک سرویس‌دهنده می‌خواهد در تراز ملی خدمات دهد دولت باید هم در تراز ملی به آن خدمات دهد دولت باید سرورهای مناسب و باکیفیت مناسب در اختیار آن‌ها قرار می‌داد اما دولت به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرد و در زمان اغتشاشات پهنای باند پیام‌رسان‌های داخلی را محدود کرد مثلاً ایتا به دلیل اینکه کیفیت خود را حفظ کند ثبت‌نام خود را محدود کرد.

صرامی افزود: دولت در برخور‌د با شبکه ملی اطلاعات صداقت ندارد و نمی‌گذارند بخش خصوصی در این زمینه پیشرفت کنند دولت چند هزار سرور را سال گذشته در اختیار تلگرام قرار داده بود و چند صد سرور را در اختیار پوسته تلگرام قرار داده بود اما این سرورها را در اختیار پیام‌رسان‌های داخلی قرار نمی‌دهد اگر شبکه ملی اطلاعات شکل بگیرد این نا عدالتی‌ها از بین می‌رود.

رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی در پایان گفت: شبکه ملی اطلاعات در 3ماه پیاده سازی می شود به شرط آنکه از تمام ظرفیت کشور استفاده شود شبکه ملی اطلاعات به سرعت با بودجه موجود و ظرفیت و توان موجود کشور پیاده سازی می شود امکانات وجود دارد و بخشی هم توسط بخش خصوص ایجاد شده است اما اراده ای برای تحقق آن وجود ندارد.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۳۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله ایران به اسرائیل هنوز در کانون توجه کاربران مجازی/ آیا اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کند؟ / سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟ / سیل دوبی و واقعیت‌هایی که سانسور شد/ داغ شدن عنوان جدول لیگ برتر در فضای مجازی

به گزارش «تابناک»؛ آنچنان که مورد اشاره قرار گرفت، در میان اخبار و حوادثی که در هفته گذشته در فضای مجازی مطرح شد، تعدادی از اخبار برای مدت چشمگیری در کانون توجهات قرار داشتند که در این بسته خبری به اهم آن‌ها اشاره می‌شود. با این توضیح، علاوه بر اشاره به اصل موضوع و یا خبر، تلاش می‌کنیم تا مقداری نیز در مورد چرایی ترند شدن و جزئیات آن توضیح دهیم.

حمله اسرائیل به ایران

با وجود گذشت بیش از ۱۰ روز از تاریخ حمله ایران به اسرائیل هنوز فضای مجازی تحت تاثیر اخبار و حواشی این اتفاق مهم است. به ویژه به این دلیل که برخی کاربران و شهروندان ایرانی و نیز دیگر کشور‌های جهان در پی کسب اطلاع در رابطه با واکنش‌های مرتبط با حمله ایران به اسرائیل بودند و برایشان مهم بود که بدانند آیا اسرائیل نیز به ایران حمله می‌کند یا خیر؟

یورونیوز در این خصوص نوشت: پس از تقابل نظامی علنی میان ایران و اسرائیل در هفته‌های اخیر، نگرانی‌ها از احتمال شکل‌گیری یک درگیری نظامی مستقیم میان دو طرف افزایش یافته بود. مقام‌های اسرائیلی حالا و پس از حملات پهپادی و موشکی ایران به این کشور تلاش می‌کنند توجهات جهانی را متوجه خطرات پیرامون ایران کرده و جمهوری اسلامی را به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه و جهان معرفی نمایند.

این در حالی است که اسرائیل آغازگر این جنگ بوده و در ماه‌های اخیر به واسطه قتل و عام ده‌ها هزار زن، کوک و غیرنظامی در حماس به شدت از سوی جامعه جهانی مورد نکوهش قرار می‌گیرد.

اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کند؟

یکی از پرسش‌های مهم در خصوص جنگ ایران و اسرائیل توان و یا احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران است؟

در این خصوص عصرایران نوشت: طی سال‌های گذشته همواره تهدیدی مبنی بر حمله هوایی اسراییل به تاسیسات هسته‌ای ایران وجود داشته است و هیچ گاه این تهدید و به اصطلاح "گزینه روی میز" از لفاظی‌ها و تهدید‌های صریح و ضمنی مقامات اسراییل به ویژه "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر راستگرای اسراییل حذف نشده است.

اسراییل پیشتر برای از بین بردن برنامه هسته‌ای عراق و سوریه هم دست به انجام حملات هوایی زده و هر دو راکتور هسته‌ای عراق و سوریه را در سال‌های ۱۹۸۱ و ۲۰۰۷ با انجام حمله هوایی از بین برده است.

اما مساله ایران به طور کلی متفاوت از برنامه‌های هسته‌ای محدود و خلاصه شده در یک راکتور در عراق و سوریه است.

برنامه هسته‌ای ایران تبدیل به یک دانش بومی و بالنده شده که با حمله هوایی از بین رفتنی نیست و از سوی دیگر دوری مسافت ایران نسبت به سوریه و عراق و نیز پراکندگی و گستردگی تاسیسات هسته‌ای در عمق فلات مرکزی ایران و در عمق زیر زمین (که با هر موشکی نمی‌توان به آن نفوذ کرد) از مهم‌ترین چالش‌های اسراییل محسوب می‌شود.

وانگهی توان بازدارندگی و پاسخ ایران و نیرو‌های نیابتی نزدیک به ایران در منطقه علیه اسراییل نیز مساله دیگری است که بر پیچیدگی موضوع می‌افزاید، به نحوی که بسیاری از کارشناسان اسراییلی بر این نکته تاکید دارند که همزمان با حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، اسراییل باید به حزب الله لبنان هم حمله کند تا توان پاسخ این نیروی قوی نظامی در لبنان را در هم بشکند.

با این همه در صورت دست زدن نتانیاهو به قمار خطرناک حمله به تاسیسات هسته ای، ایران هم از عمق خاک خود و هم از جغرافیای وسیع منطقه غرب آسیا امکان هدف قرار دادن اسراییل را خواهد داشت و می‌تواند حتی با وجود "گنبد آهنین" ضربات ویرانگری به عمق تاسیسات راهبردی و شهر‌های اسراییل وارد کند.

جنگ ایران و اسرائیل

از جمله عناوین دیگری که در ارتباط با حمله ایران به اسرائیل در فضای مجازی مورد توجه قرار دارد، عنوان مشخص جنگ ایران و اسرائیل است.

گویا برای بسیاری این مهم است که بدانند تکلیف جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد شد و این تنش‌ها و درگیری‌ها در نهایت به کجا خواهد رسید؟

در همین رابطه نشریه فارن پالیسی در یادداشتی به چرایی عدم ورود ایران به جنگ از سوی جنبش حماس پرداخته و نگاهی دقیق به تفکر تهران در مورد تشدید جنگ در غزه انداخته است. آرش رئیسی‌نژاد کارشناس مهمان مرکز خاورمیانه مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن در یادداشتی به تاریخ ۴ دسامبر ۲۰۲۳ در این نشریه نوشت: از همان آغاز ۷ اکتبر، جنگ غزه به عنوان پیش زمینه‌ای بالقوه برای درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل تصور می‌شد. حزب الله همچنان تهدید به گشودن جبهه جدیدی در جنگ می‌کند و برخی در ایران از یک مداخله مستقیم استقبال کرده اند. ماه گذشته، محمد‌جواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین ایران، به نامه‌ای اشاره کرد که در آن برخی مقامات تلاش می‌کردند تصمیم‌گیران را متقاعد کنند تا ایران از طرف حماس وارد درگیری با اسرائیل شود. با این حال، احتمال یک جنگ منطقه‌ای گسترده پایین است. به‌رغم شعار‌هایی که منعکس می‌شوند، واقعیت تفکر استراتژیک ایران محتاطانه است. حداقل هفت دلیل وجود دارد که تهران احتمالا از شروع جنگ با اسرائیل به نمایندگی از حماس اجتناب می‌کند.

آیا اسرائیل به ایران حمله می‌کند؟

یکی دیگر از پرسش‌های مهمی که در ارتباط با درگیری‌های میان ایران و اسرائیل مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار داشت، طرح این پرسش بود که آیا اسرائیل به ایران حمله می‌کند یا خیر؟

در این بین یک سری اتفاق‌های مشکوک که بیشتر به نظر خرابکاری می‌رسد در اطراف فرودگاه شهید بهشتی اصفهان ظن حمله انتقام جویانه اسرائیل را تقویت کرد، اما به هر صورت اسرائیل جسارت پذیرفتن مسئولیت خرابکاری‌ها در اصفهان را نپذیرفت.

بر این اساس بسیاری از کارشناسان عقیده دارند اتفاقی که در اصفهان رخ داد اقدامی از سوی اسرائیل با مصرف داخلی بود.

توان موشکی ایران

توان موشکی ایران یکی دیگر از عبارت‌های پرکاربرد و مورد توجه در فضای مجازی در هفته‌های گذشته بوده است.

پس از حمله جنایتکارانه اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، بالاخره یک فرصت مهم و عملیاتی برای ایران فراهم شد تا قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را به جهانیان اثبات کند و با حملات کوبنده موشکی که با ظرفیت و توان موشکی انجام شد، جهان به نظاره قدرت موشکی ایران نشست.

واقعیت این است که ایران جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه توان موشکی است و موشک‌های دقیق و نقطه زن ایران در چند صد و چه بسا چند هزار کیلومتری کشور بحثی پیرامون توان موشکی ایران باقی نمی‌گذارد.

سهام عدالت

پس از طرح اخباری مبنی بر واریز مرحله سوم سهام عدالت به حساب مشمولان سهام عدالت، دوباره این عنوان در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت.

بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس، احتمالا مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها خرداد خواهد بود، سودی که برای دریافت آن نیاز به مراجعه به هیچ سایتی نیست. انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول سود عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود. سود سهام عدالتی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

جدول لیگ برتر

با نزدیک شدن به هفته‌های پایانی لیگ برتر، یکی از عناوین پر کاربرد فضای مجازی نیز به بخش ورزش و به صورت مشخص جدول لیگ برتر اختصاص دارد.
در حال حاضر استقلال با ۵۳ و پرسپولیس با ۵۲ امتیاز شانس‌های اصلی قهرمانی در فصل جاری هستند و در پی آن‌ها نیز سپاهان با ۴۵ و تراکتور با ۴۰ امتیاز شانس‌های دیگر قهرمانی تلقی می‌شوند.

قیمت دلار

قیمت دلار نیز یکی دیگر از عبارت‌های مورد توجه کاربران در هفته گذشته بود و کاربران پیگیر اخبار و اطلاعات مرتبط با آن و به صورت مشخص نرخ آن هستند.

برزو حق‌شناس کارشناس اقتصادی در گفتگو با تجارت نیوز با اشاره به اثر رخداد‌های اخیر در افزایش شارپی قیمت دلار گفت: «دلار متاثر از اتفاقات اخیر، مسیر قیمتی را که پیش‌بینی می‌شد سه ماهه طی کند، طی چند کندل هیجانی در نیمه فروردین دید. این به معنی آن است که هدف قیمتی دلار در ماه اول سال دیده شد.»

وی با اشاره به اینکه دلار به دلیل هیجانات هفته‌های اخیر به وضوح در روند صعودی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: «هر چند قیمت اسکناس آمریکایی به بازه قبل از هیجانات برگشته است، اما این معنی را می‌دهد که روند صعودی در بازار ارز هنوز ادامه دارد و احتمالا یک بار دیگر قیمت دلار برای فتح کریدور بالاتر خیز برمی‌دارد.»

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: «عوامل بنیادی اقتصاد موید این موضوع است که ارزش ذاتی قیمت دلار رشد می‌کند و در حال حاضر دلار پایین ارزش ذاتی قرار دارد.»

وی با این توضیح که در روند‌های صعودی، قیمت دلار حباب مثبت می‌گیرد، گفت: «به لحاظ سنتی، بعد از سال ۹۷ کف قیمت دلار در طول یک سال در خرداد و تیر شکل می‌گیرد. این موضوع می‌تواند قیمت و روند دلار را طی ماه‌های پیش رو تحت تاثیر قرار دهد.»

حق‌شناس اظهار کرد: «روند قیمت دلار صعودی است و این اسکناس تا خرداد در کریدور بالاتر خواهد نشست؛ با لحاظ این موضوع که از سال ۹۷ کف قیمت دلار در خرداد و تیر شکل گرفته است.»

سیل دبی

سیل دبی و تصاویر تکان دهنده مرتبط با آن یکی دیگر از اخبار مهم و مورد توجه کاربران فضای مجازی در هفته گذشته بود.

برخی رسانه‌های بین المللی مدعی شدند دولت امارات اقدام به بارورسازی ابر‌ها کرد و این موضوع سبب شد تا بارش‌ها در این کشور تشدید شده و با توجه ویژگی‌های جغرافیایی این کشور که شامل پهنه‌های وسیع و مسطح است، در روز‌های گذشته شاهد جریان ثابت حجم بسیار زیادی از آب در سطح شهر‌های این کشور بودیم که شرایط سختی را برای مردم رقم زد.

مقامات امارات متحده عربی هشدار داده اند که انتشار تصاویر به گفته آن‌ها " منفی یا غیرواقعی" از سیلاب کم سابقه اخیر در شهر دوبی در فضای مجازی، غیرقانونی است.

بر این اساس، وزارت کشور امارات اعلام کرده که انتشار تصاویر منفی یا غیرواقعی درباره سیل اخیر در دوبی ممکن است بر اساس قوانین جرایم سایبری کشور مجازات‌های سنگین همچون زندان یا جریمه نقدی به همراه داشته باشد.

قیمت طلا

قیمت طلا نیز یکی دیگر از عناوین مهم و پرکاربرد فضای مجازی در هفته گذشته بود.

این عنوان نیز همانند عنوان قیمت دلار به شدت مورد توجه کاربران است و آن‌ها نگران نسبت به آینده در پی یافتن آخرین قیمت این کالای ارزشمند هستند.

بر اساس اخبار موجود در بازار روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه قیمت طلا و سکه سقوط کردند. همچنین اخبار برجامی و سفر اردوغان بعد از ۱۲ سال به عراق در بین معامله گران دست به دست شد.

تعطیلی پنجشنبه‌ها

در هفته گذشته خبر تعطیلی پنجشنبه‌ها نیز مورد توجه کاربران قرار گرفت. با اعلام ورود مجلس به موضوع تعطیل کردن پنجشنبه‌ها بسیاری در پی این هستند که بدانند بالاخره تکلیف تعطیلی این روز چه شد؟

مهدی یزدان‌پناه، معاون حقوقی مجلس و استان‌ها سازمان اداری و استخدامی کشور درباره لایحه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعات کاری، گفت: طبق ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری ساعت کاری در هفته برای کارکنان ۴۴ ساعت پیش‌بینی شده است؛ پس از کارشناسی سازمان ملی بهره‌وری، بسیاری از دستگاه‌ها از ما درخواست کردند تا روز‌های پنجشنبه را ساماندهی کنیم. در تحقیقات سازمان ملی بهره‌وری متوجه شدیم تغییرات مناسبی را می‌توانیم ایجاد کنیم و به همین منظور در لایحه تنظیم شده جدید ۵ ویژگی وجود دارد که اهداف مهمی دارند.

وی ادامه داد: اولین هدف افزایش کیفیت کار است؛ ما می‌دانیم که افزایش ساعات کار به معنای بالا بودن کیفیت کار نیست. در ادامه ما خواستیم تا تعادل بیشتری بین زندگی کاری و زندگی شخصی افراد ایجاد کنیم تا رضایت شغلی و انسجام خانوادگی افزایش پیدا کند. از طرف دیگر سلامت جسمی و روانی کارکنان جهت بهره‌وری بیشتر نیروی کار از اهداف این لایحه بوده است. لایحه ماده ۸۷ در تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۱ تقدیم به مجلس شورای اسلامی شد.

او درباره ویژگی‌های این لایحه گفت: ما در تهران از شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح تا ۱۶:۳۵ دقیقه به مردم خدمت‌رسانی داریم؛ به همین دلیل خواستیم تا شهرستان‌ها نیز شرایط مشابهی با تهران داشته باشند. در نتیجه اولین ویژگی این لایحه یکپارچه شدن شهرستان‌ها به حساب می‌آید. دومین ویژگی این لایحه تعطیل نبودن بازار، بانک‌ها و شرکت‌های خصوصی است. این لایحه همچنین ساعات کاری هفته را از ۴۴ ساعت به ۴۲.۵ ساعت تقلیل داده، اما در کمیسیون اجتماعی پیشنهاد ۴۰ ساعت مطرح شده است.

یزدان‌پناه بیان کرد: متناسب با تغییرات فناوری و شرایط اقلیمی تقویم تحصیلی نیز با تغییرات مواجه می‌شود. برای مثال تقویم مناطق سردسیر می‌تواند به ۱۰ شهریور برسد و مناطق گرمسیر می‌توانند آموزش خود را در ۱۰ مهر آغاز کنند. این لایحه برای کارگران، کارمندان و تمامی فعالان صدق می‌کند و ساعات کاری برای همه کاهش پیدا می‌کند. با این وجود باید توجه داشت که مراکزی مانند بانک‌ها، بیمارستان‌ها و نیرو‌های مسلح در طول هفته فعالیت خواهند داشت و این شامل پنج‌شنبه‌ها نیز می‌شود تا فعالیت جاری کشور متوقف نشود.

وی تصریح کرد: برخی استثنا‌ها مانند بانک‌ها و مراکز درمانی وجود دارد که باید در شش روز کاری خدمات خود را ارائه دهند؛ بنابراین در تبصره ۳ این لایحه آمده تمامی دستگاه‌های اجرایی به استثنای بخش عملیاتی واحد‌های خدمت‌رسان، بانک‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و واحد‌های نظامی موظف هستند ساعات کار خود را در ۵ روز تنظیم کنند

دیگر خبرها

  • برقراری اینترنت پرسرعت همراه در مسجد شکر طبس
  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • تسریع اجرای پروژه فیبرنوری استان بوشهر
  • در سفر‌های خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد
  • حمله ایران به اسرائیل هنوز در کانون توجه کاربران مجازی/ آیا اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کند؟ / سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟ / سیل دوبی و واقعیت‌هایی که سانسور شد/ داغ شدن عنوان جدول لیگ برتر در فضای مجازی
  • بازتاب اجرای طرح نور در فضای مجازی
  • توضیحاتی در رابطه با انتشار نامه اداری مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در فضای مجازی/ کمافی سابق امکان شکایت، ثبت دادخواست و انجام تمام عملیات حقوقی علیه مقامات دولتی وجود دارد
  • بهره مندی دو روستای شهرستان تفت از اینترنت پرسرعت
  • اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات در استان اردبیل
  • داستان غمگین اینترنت؛ از شایعه تا واقعیت قطعی اینترنت و فیلترینگ