Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، در اطلاعیه روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت کشور آمده است:  طرح مدیریت مصرف سوخت، با تکیه بر اسناد قانونی بالادستی، پس از طی تشریفات قانونی و مبتنی بر اختیارات مصوب و تایید مراجع قانونی مرتبط درتاریخ  ۲۴-۸-۱۳۹۸ اجرائی شد.

با اینکه طرح مدیریت مصرف سوخت با تایید نهادهای قانونی و با اطلاع رسانی بخش های مرتبط از جمله صدا وسیما و سایر رسانه های کشور اجرا شد؛ و علیرغم آنکه بیش از دو سال است که ضرورت افزایش قیمت حامل های انرژی ازجمله بنزین، با مصوبه مراجع قانونی در دستور کار دولت قرار داشته و این موضوع مورد توجه محافل خبری و رسانه ای بوده است، تلاش زیادی از سوی منتقدین طرح صورت گرفته تا چنین القاء شود که طرح بدون اطلاع رسانی و اقناع افکار عمومی اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که سیاست گذاری، برنامه ریزی، طراحی، تعیین دستگاه مسئول و دستگاه های همکار، تدوین ماموریت ها وشرح وظایف وتکالیف هریک ازدستگاه های مرتبط در عرصه اقناع افکارعمومی و اطلاع رسانی طرح مدیریت سوخت، از دی ماه سال ۱۳۹۶ و دقیقاً  ۶۹۳ روز قبل از اجرای طرح، از سوی وزارت کشور دنبال شده و ازآن تاریخ تا زمان اجرای طرح، برنامه ریزی و طراحی روند اقدامات وتکالیف دستگاه های مختلف در عرصه اطلاع رسانی و توجیه افکار عمومی نسبت به موضوع با مشارکت نمایندگان بخش های مرتبط کشور، در ۷ جلسه شورای امنیت کشور با ۲۵ مصوبه، در۱۶ جلسه ستاد طرح مدیریت مصرف سوخت با ۴۵ مصوبه، در ۹ جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور با ۱۸ مصوبه، در ۳ جلسه شورای اطلاع رسانی دولت با ۲۶ مصوبه، در یک جلسه ستاد اقتصادی دولت با یک مصوبه و در مجموع در۳۶  جلسه شوراها و ستادهای مرتبط با ۱۱۵ مصوبه دنبال شده است.

در جلسات متعدد یادشده و مصوبات آن، ضمن توجه جدی به عرصه اطلاع رسانی و اقناع افکار عمومی، به عنوان زمینه اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، مسئولیت اصلی توجیه و اقناع افکار عمومی به سازمان صدا وسیما واگذار و این سازمان مکلف شد، در دوره آمادگی برای اجرای طرح که عملاً با تعویق پی درپی زمان اجرای طرح قریب به دو سال به طول انجامیده، به تدریج افکار عمومی را در کشور با بهره گیری از نخبگان دانشگاهی وکارشناسان حوزه انرژی، برای اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت بعلاوه تبیین مزایای اقتصادی این طرح، آماده سازد.

از جمله تکالیف مورد تصریح برای سازمان صدا وسیما در برنامه ریزی ها و مصوبات یادشده، می توان به تهیه و ارائه پیوست تبلیغاتی طرح، انجام نظرسنجی، تهیه و تدوین طرح اطلاع رسانی، فراهم نمودن شرایط لازم در افکار عمومی برای جلب مشارکت عمومی در روند احیای کارت های سوخت، تبیین آثار طرح در مقابله با قاچاق بنزین، فرهنگ سازی برای ایجاد الگوی مصرف سوخت و پیشگیری ازآلودگی محیط زیست، اطلاع رسانی لازم در خصوص محل هزینه کرد درآمدهای حاصل از افزایش قیمت سوخت و توجیه مدیران مراکز صدا وسیمای استانی اشاره کرد.

به طور خلاصه و بر اساس تصریح مصوبات یادشده، مسئولیت تبلیغات و اقناع افکارعمومی و بسترسازی لازم برای اجرای طرح، برعهده سازمان صدا وسیما قرار داشته است و البته در بخش هایی از این ماموریت مهم وملی، به تناسب تکالیف قانونی وتخصصی؛ دستگاه هایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت اطلاعات، وزارت نفت، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و سایربخش های مرتبط، مکلف به همکاری با صدا وسیما در این عرصه بوده ومشخصاً تصریح شده است:  کلیه ی دستگاه های مرتبط با موضوع اطلاع رسانی در رسانه های شنیداری، دیداری، مکتوب و فضای مجازی به عنوان اعضای کمیته اطلاع رسانی ستاد، موظف به همکاری با سازمان صدا و سیما می باشند.

لازم به ذکراست که سازمان صدا و سیما نیز، در اجرای مصوبات فوق الذکر، نسبت به تهیه وتدوین پیوست اطلاع رسانی طرح و بروز رسانی آن درچند مقطع، ازجمله در۲۲ مهرماه ۱۳۹۷ با عنوان پیوست"استفاده ازکارت سوخت سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین وبسته پیشنهادی اقدامات رسانه ای و مقابله با عملیات روانی رسانه های معاند"، در تاریخ ۹-۲-۱۳۹۸؛ با عنوان "راهبردها، سیاست ها و محورهای رسانه ملی درخصوص افزایش قیمت بنزین" و در تاریخ ۶-۷-۱۳۹۸؛ نسبت به روز رسانی مجموعه فوق الذکر (راهبردها، سیاست ها ومحورهای پیشنهادی رسانه ملی در خصوص افزایش قیمت بنزین)، اقدام نموده و اسناد مصوب را در قالب صدها ساعت برنامه تولیدی، خبر و گزارش های ویژه به مرحله اجراء درآورده است.

واکنش وزارت کشور به ادعای حضور نداشتن رحمانی فضلی در مرکز کشور در شب افزایش قیمت بنزین

روابط عمومی وزارت کشور در اطلاعیه‌ای دیگر ادعای عدم حضور رحمانی فضلی در مرکز کشور، همزمان با اجرای طرح مدیریت سوخت را «مطلقاً خلاف واقع» دانست و تاکید کرد: وزیر کشور در شب اجرای طرح، از محل وزارت کشور، از طریق ویدئو کنفرانس با استانداران و شوراهای تأمین ۳۱ استان در ارتباط بوده است.

در این اطلاعیه آمده است: «به استحضار ملت شریف ایران و مخاطبان ارجمند می‌رساند ادعای کاملا خلاف واقع چند کانال غیر رسمی در تلگرام و یک سایت خبری با رویکرد القای عدم حضور وزیر محترم کشور در آستانه اجرای طرح مدیریت سوخت در مرکز کشور، به کلی خلاف واقع بوده و همچنان که شب گذشته از سوی استاندار قزوین اعلام شد، دکتر رحمانی فضلی از شهریور ماه تا کنون، سفری به این استان نداشته است.

همچنین، یادآوری می‌شود که وزیر محترم کشور در روزهای پایان هفته منتهی به اجرای طرح مدیریت سوخت، روز سه‌شنبه در محل وزارت کشور در نشست استانداران حاضر شدند، روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت شرکت کردند و روز پنجشنبه در محل وزارت کشور، با حضور تعدادی از اعضای شورای امنیت کشور، از جمله معاون دادستان کل کشور و معاون ستاد کل نیروهای مسلح از طریق ویدئوکنفرانس با استانداران ۳۱ استان، که به همراه اعضای شورای تامین استان‌ها در محل استانداری‌ها مستقر بودند، مذاکره، گزارش‌گیری و وضعیت آمادگی‌ها در هر یک از استان‌ها برای آغاز اجرای طرح را دنبال کردند و متعاقباً در روزهای بعد نیز به صورت شبانه‌روزی، تا بازگشت آرامش کامل به میهن عزیز، در دفتر خویش حضور داشته‌اند.»

کد خبر 470439 برچسب‌ها وزارت کشور اعتراضات - بنزین تلویزیون - صدا و سیما

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت کشور اعتراضات بنزین تلویزیون صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۴۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای بنزین، حواست بود؟

تخصص من تحلیل اقدام نظامی کشورم نیست که حتما کارشناسان امنیتی و نظامی و سیاسی در این زمینه تحلیل‌های رازشمندی ارایه کرده اند؛ اما سخنی خطاب به آقای بنزین یا همان فرد یا گروه سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر در باره قیمت و مدیریت مصرف بنزین دارم. شاید عجیب باشد که کشور ما در روندی دفاعی، قاطعانه به سمت مراکز مورد نظر اسرائیل شلیک کرده و در خبرها می‌خوانیم و می‌شنویم آن‌ها هراسان به سمت خرید آب و غذا رفته اند و در پناه‌گاه‌های زیرزمینی مستقر شده اند اما حداقل در کلان شهر تهران هجوم تعجب برانگیز، کمی طنز و به گمان من بسیار قابل تامل مردم به جایگاه‌های عرضه سوخت را مشاهده می‌کنیم که صف‌های طولانی تا صبح تشکیل ‌می‌شود. این‌که مردم چرا چنین رفتار کردند و چگونه ذهنشان درگیر شده و شاید از نگرانی ناشی از هرگونه اقدامات متقابل رسانه ای بدون پشتوانه فضای مجازی علیه کشورمان خواهان گرفتن یک باک بنزین برای خروج احتمالی از شهر باشند، حتما نیازمند تحلیل و پژوهش در سایر  حوزه های اجتماعی است اما برای شما سوال نیست اگر احتمال ناامنی و جنگ و حمله را دارند چرا به سمت خرید اقلام مهم‌تر یعنی آب و غذا نرفته اند و صف تشکیل نشد؟
آقایان دارای تفکر هندسی، دقت بفرمایید در رفتار مصرف کننده، نوعی تصمیم گیری برای حفظ مطلوبیت یا حفظ ارزش دارایی صورت می‌گیرد که به جانشینی معروف است. مثلا هنگام افزایش قیمت گوشت قرمز، به مصرف گوشت سفید پرداخته و مرغ جایگزین گوسفند می‌شود. البته اساس مفهوم جانشینی، بصورت فیزیکی واقعا جبران همان مصرف نیست بلکه به رابطه قیمت‌ها و سبد رجحان مصرف کننده مرتبط است تا صِرف نوع کالا که برای جلب توجه شما بیان شد. به عبارتی با افزایش قیمت هرکالا، مصرف کننده از میزان مصرف آن کاسته و کالای دیگر را جانشین می‌کند. حال کسانی‌که دایم از لزوم مدیریت مصرف انرژی و مفت بودن قیمت بنزین و هدر رفتن ثروت ملی می‌گویند اصلا توجه دارند که برای بنزین، کالای جانشین وجود ندارد؟ مردم خودروی شخصی استفاده نکنند و با کدام ناوگان حمل نقل عمومی مناسب و قیمت متناسب زندگی روزمره را مدیریت کنند؟ وانت نیسان حمل میوه و تره بار خاموش و متوقف شود با کدام خودرو توزیع مویرگی کالاها انجام شود و مثال‌های متعدد مرتبط که ملموس است. مگر شما در سطح کلان اجازه صرفه جویی در مصرف سوخت به مردم داده اید؟ مگر مردم بنزین را می‌خورند؟ در باک خودروهایی میریزند که به لطف انحصار و هزاران داستان که دیگر تکرارش هم خسته کننده است، بدون هیچ اختیاری مجبورند دو تا سه برابر متوسط جهانی بنزین مصرف کنند. مگر اجازه ورود خودروهای با مصرف سوخت در متوسط مقادیر جهانی دادید؟ نقدا آقای بنزین، حواست باشد که در چنین ساختار اقتصادی ایجاد شده، بنزین دارای جانشین نیست و هرگونه محدودیت یا انتظار روانی قائل به محدودیت دسترسی احتمالی، ذهن مصرف کننده را به شدت نگران می‌کند و شاهد این ادعا اگر حوادث سال ۹۸ یادتان نیست، صف‌های ملول کننده اخیر در جایگاه‌ها که هست. مردم نسبت به بنزین بدون جایگزین، احساس کمیابی دارند و احساس ناامنی می‌کنند که چنین رفتاری نشان می‌دهند پس هنگام تحلیل‌های تک بعدی و هندسی بسیار پر شورتان در باب قیمت سوخت و ارایه توصیه یا تصمیم‌های محدود کننده، مراقب باشید این شیوه مدیریت، ایجاد احساس ناامنی خدای ناکرده دارای احتمال بروز حوادث امنیتی نکند. آقایانی که با دلیل فقط مدیریت مصرف از جمع آوری کارت سوخت جایگاه بدون افزایش قیمت، می‌گویید حتما می‌توانید حدس بزنید به محض چنین محدودیتی، امکان بروز نابازار فروش کارت سوخت و شکل‌گیری قیمتی خودجوش بالاتر و نارضایتی بیشتر وجود دارد. نمی‌دانم شاید همان نابازار احتمالی، مشوقی برای پذیرش قیمت بالاتر رسمی اما با دسترسی سهل برای ارابه‌هایی که با این میزان مصرف بدون اختیار، تحویل مردم داده اید، باشد. شاید بگویید شما آقای بنزین هستید نه خودرو، اما مردم تمایزی قائل نمی‌شوند و از چشم مدیران اقتصادی خواهند دید. خلاصه حواستان باشد در این اوضاع اقتصادی و تورم و مشکلات معیشتی، مشکلات جدیدتری برای جامعه ایجاد نکنید و حداقل تصمیماتی بگیرید که قادر به مدیریت نتایجش باشید.

فرشاد پرویزیان اقتصاددان

فرزانه غلامی

دیگر خبرها

  • آبگرفتگی تاکنون در فارس گزارش نشده است
  • روند سوخت‌رسانی در زنجان عادی است
  • آقای بنزین، حواست بود؟
  • دستگیری زورگیران اتوبان صدر؛ چه کسی شلیک کرد؟
  • دستگیری عاملان زورگیری در بزرگراه صدر
  • تغییری در روند سوخت رسانی مازندران ایجاد نشده است
  • زورگیران اتوبان صدر دستگیر شدند
  • متهمان زورگیری اتوبان صدر دستگیر شدند 
  • تغییری در روند سوخت‌رسانی مازندران ایجاد نشده است
  • تغییری در روند سوخت‌رسانی ایجاد نشده است