Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ لعیا جنیدی یکشنبه شب در نشستی با موضوع قانون اساسی و ضرورت بازنگری آن در محل خانه اندیشمندان اسلامی اظهار داشت: قبول دارم که اصل ۱۷۷ کمی سخت گیرانه است، اما تا وقتی آن را تغییر ندادیم به این قانون اساسی پایبند باشیم.

وی قانون اساسی را منشور ملی و تنها مبنای زندگی مسالمت آمیز ما باهم دانست و افزود: نگران این هستم تجربیات سخت و سنگین را بخواهیم تکرار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس بیاییم پایبندی به قانون اساسی را به عنوان تنها میثاق قوا باهم و حاکمیت و قوا با مردم را مدنظر قرار دهیم.

این استاد علم حقوق درباره اینکه اگر روزی بنا باشد قانون اساسی بازنگری شود، کدام قسمت آن نیازمند این امر است، گفت: یکی قسمت رابطه شرع با قوانین موضوعه و دیگری اصل ۴ قانون راجع به موازین اسلام است که ابهام زیادی دارد.

وی اضافه کرد: از بین قول های مختلف فقهی چه ایرادی دارد فقهای شورای نگهبان به این فکر کنند اولویت وظیفه، میزان کارآمدی برای جامعه باشد.

جنیدی یکی دیگر از قسمت های مورد بازنگری را تاکید بر حق مردم در اداره کشور دانست و ادامه داد: ۲ اصل ۶ و ۷ قانون اساسی را باید تقویت کرد. به همین منظور لایحه آزادی راهپیمایی ها و اجتماعات را نوشتیم تا بعد ۴۰ سال بدانیم چگونه باید این راهپیمایی ها را اجرا کرد که کلیت کشور آسیب نبیند.

**پیش نیاز بازنگری قانون اساسی از خود بازنگری آن مهم تر است

معاون حقوقی رئیس جمهوری با مهم خواندن پیش نیاز بازنگری قانون اساسی گفت: به نظرم چند پیش نیاز اولیه ضرورت دارد، نخست اینکه جامعه در آرامش باشد یعنی تا وقتی جامعه در تعادل نیست نمی توان قانون متعادل نوشت.

وی افزود: دوم اینکه در جامعه به وفاق نیاز داریم درغیراینصورت سخن از بازنگری گفتن، سخن پخته ای نیست. یک گروه می گویند جمهوریت را تقویت کنیم گروه بعد می گویند اسلامیت؛ در این میان نخبگان می توانند مسیر را نشان دهند.

این استاد علم حقوق سومین پیش نیاز بازنگری قانون اساسی را بلوغ برشمرد و تصریح کرد: بلوغ پایه ای ترین شرط برای ملت و حاکمیت هر دو است اگر رفتار ما رفتار شهروند، جامعه، حاکمیت و دولت (به معنای عام) بالغ باشد می دانیم در چه مسیری می رویم و از نظر من فعلا چنین نیست.

**با حاکمیت قانون فاصله داریم

وی ادامه داد: برای تحقق قانون اساسی تقریبا ۲۰۰ سال تلاش پیاپی داریم و قدمهایی به جلو برداشته شده اما میزان تلاش با میزان حاکمیت قانون کمتر است و با حاکمیت قانون فاصله داریم.

معاون حقوقی رئیس جمهوری بلوغ را همان استفاده از ظرفیت های قانون عنوان و خاطرنشان کرد: اگر بلوغ و اراده نباشد تا مردم به این باور نرسند، هر چه متن پشت متن بنویسیم هیچ تاثیری نخواهد داشت و این را در مشروطه هم شاهد بودیم.

وی اضافه کرد: قانون اساسی فعلی که گله مند هم هستیم ظرفیت هایی دارد؛ یعنی چیزهایی در این قانون است که اجرا نکردیم و پی آن را نگرفتیم.

جنیدی با تاکید بر اجرای قانون فعلی گفت: چه معیار مطمئنی داریم که در صورت نوشتن متن جدید، آن متن به سرنوشت دو متن دیگر دچار نخواهد شد.

"می تواند" در قانون به معنای " دلم خواست" نیست
معاون رئیس جمهوری با طرح این پرسش که برای تعیین حدود و ثغور اختیارات مقامات از بالا تا پایین، نسبت این اختیارات با مردم چیست، گفت: از نظر من این اختیارات هر چه باشد در ذات خود مقید به مصلحت و غبطه کسی است که آن را برای او اعمال می کند.

وی خواستار بررسی همه مفاهیم ولایت، حضانت، قیمومت، وصایت و وکالت در قانون اسلام شد و اضافه کرد: همه اینها در حقوق اسلام مقید به مصلحت کسی است که آن را اعمال می کنید و هیچ شبهه ای در آن وجود ندارد.

جنیدی یادآور شد: "می تواند" در قانون "دلم خواست" نیست بلکه درنظر گرفتن مصلحت است و اینکه ببینیم کسی دیگر در این پست و در شرایط مشابه همین رفتار را می داشت یا نه.

اصل قانون اساسی بر آزادی بیان است نه تضییق و تفتیش اندیشه

وی افزود: شاید بپرسید مصلحت، مفهوم مبهم و کشداری است که باید بگویم معیارهای روشن مصلحت در فصل سوم حقوق و آزادی های مردم قانون اساسی آورده شده است.

این استاد علم حقوق با بیان اینکه قانون اصل را بر آزادی بیان گذاشت نه تضییق و تفتیش اندیشه، ادامه داد: پس کسی نمی تواند بگوید مصلحتی که من می فهمم این است که تضییق کنم.

جنیدی درباره اینکه چرا حاکمان و مردم نتوانستند قانون اساسی را درست اجرا کنند، تصریح کرد: تغییرات و بازنگری تابو نیست اما باید توجه ما به این مشکل بنیادی یعنی اجرا نشدن قانون اساسی باشد.

فصل سوم قانون اساسی بر همه دیگر فصل ها تفوق دارد

معاون حقوقی رئیس جمهوری با بیان اینکه معتقدم تمام اصول قانون اساسی در شکل برابر است اما فصل سوم تفوق دارد، گفت: جهت همه دستگاه عریض و طویل اداری باید فصل سوم باشد.

وی تاکید کرد: باور و ضرورت اجرای قانون بسیار مهم است؛ زمانی اشاعره اعلام کردند فقط کتاب و سنت ملاک است و سخت ایستادند و نگران عمل به رای خلیفه بودند و آن کتاب و سنت را عین قانون امروز دانستند. در آن زمان هم نگران اجرای قانون بودند و بعد اینکه جهت قانون به سوی عدالت باشد.

قانون در روابط ما حاکم باشد

معاون رئیس جمهوری با اشاره اینکه جهت تفسیر قانون باید به سمت آزادیها و حقوق مردم باشد، گفت:نباید امیدوار باشیم اگر هر متن دیگری نوشتیم گلستان می شود. پس مدتی تمرین کنیم که همین قانون موجود را می توانیم صادقانه می توانیم اجرا کنیم یا نه.

منبع: ایرنا خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 لعیا جنیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویسی: نام فولاد اینجاست اما اعتبارش نیست

به گزارش "ورزش سه"، فولاد خوزستان در حال حاضر با ۲۱ امتیاز در رتبه سیزدهم جدول رده‌بندی لیگ برتر قرار گرفته و تنها پنج امتیاز با انتهای جدول فاصله دارد. این در حالی است که تنها ۶ هفته تا پایان مسابقات لیگ برتر باقی مانده و فولاد باید تلاش کند که حداکثر امتیاز را از مسابقات پیش‌روی خود به دست بیاورد.

عبدالله ویسی امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی حاضر شد و به این سوال پاسخ داد که آیا دستیارانش در فولاد می‌توانند به اندازه کافی به او کمک کنند؟ او همچنین به این پرسش که آیا فولاد این فصل می‌تواند خواسته هواداران را برآورده کند، واکنش نشان داد.

صحبت‌های ویسی در این باره را در ادامه می‌خوانید:

نمی‌خواستم در حال بد مردم دخیل باشم
من آخرین گزینه فولاد بودم. الان دکتر هم گفتند با ۱۰ گزینه صحبت کردیم و نشد. آخرین گزینه من بودم. حقیقتا من نمی‌خواستم اینجا بیایم، چون اذیت بودم. اوضاع و احوال مردم خوزستان مناسب نبود و من نمی‌خواستم در نامناسب بودن حال مردم دخیل باشم، اما دکتر برای من بسیار قابل احترام و دوست داشتنی است. او یک فرد سالم و کارکشته فوتبال است و باعث شد من ساعت ۴-۵ صبح تصمیم بگیرم بمانم و به مجموعه کمک کنم. هیچ بهانه‌ای نمی‌آورم و نمی‌گویم تیم بد بسته شد یا در گذشته چه اتفاقاتی افتاده است. باید رو به جلو برویم.

صحبت درباره گذشته دردی را دوا نمی‌کند
خیلی مهم است که شما و مسئولان به مجموعه کمک کنید. اینکه الان بگویید گذشته چه بود و این بازیکن چرا اینجا بود و چرا رفت، هیچ دردی را دوا نمی‌کند. حال سه تیم خوزستان بد است. شمای کارشناس که در تلویزیون می‌نشینید، شما که به استادیوم می‌آیید و شما که رسانه هستید، باید هر چه بدی داریم، پوشش بدهید تا خوبی‌هایمان را رو کنیم و به یکدیگر کمک کنیم تا حال مردم خوزستان خوش شود.

عزل و نصب چاره کار ما نیست
من با تمام وجود اینجا هستم. ما ساعت ۷ تمرین داریم و من از ۱۱-۱۲ اینجا هستم و کار می‌کنم و فیلم‌های بازی را می‌بینم. همکاران من می‌توانند کمک کنند؛ آنها بازیکنان فولاد بوده‌اند که تجربه دارند و با مربیان گوناگونی کار کرده‌اند و بعضی از آنها جوان و باانگیزه هستند و باید فضا را برای آنها فراهم کنیم. الان عزل و نصب چاره کار ما نیست. اگر بگوییم بازیکن به خانه‌اش برود، پولش را گرفته و می‌رود اما اگر بتواند به ما کمک کند خوب است‌. اگر دستیارم را بیرون کنم و یکی دیگر را بیاورم، تا با جو آشنا شود و حاشیه‌ها را جمع کند، زمان می‌برد. باید با همین مسیر برویم. ما یک جایی گیر کردیم و الان باید به یکدیگر کمک کنیم. زلزله آمده و ویران شده و مردم زیر آوار هستند اما می‌گویند چه کسی این را ساخته؛ ول کنید که چه کسی ساخته، بیایید کمک کنید مردم را از زیر آوار دربیاوریم و بعدا کارشناسی کنیم که چرا ستون‌ها را درست نزدند و زلزله ویران کرده است.

مطمئنا اتفاق بدی برای فولاد رقم نمی‌خورد
سوال شما خیلی جالب بود؛ همکارانم به من کمک می‌کنند. هواداران هم کمک می‌کنند اما ما واقعا شرمنده آنها هستیم.‌ من واقعا شرمنده‌ام که حال مردم خوزستان خوب نیست. من دوست دارم بتوانیم به استقلال و صنعت و مجموعه فولاد کمک کنیم تا حال مردم خوب شود. من و همکارانم و مجموعه فولاد با تمام وجود تلاش می‌کنیم. مطمئنا اتفاق بدی برای فولاد رقم نمی‌خورد. شما یادتان است ذوب‌آهن اصفهان در باشگاه‌های آسیا بود و سال بعد به پلی آف رفت اما سال بعد قهرمان حذفی شد و به آسیا رفت. سپاهان ۴ سال پیش چهاردهم شد‌. پرسپولیس قبل از برانکو چهاردهم بود اما دست به دست هم دادند و تلاش کردند تا پنج سال قهرمان شد و شش سال است به آسیا می‌رود. نام فولاد اینجاست اما اعتبارش اینجا نیست. جدول نشانه بد بودن فولاد نیست. بله، حال مردم بد است و جایگاه تیم مناسب نیست، اما جایگاه واقعی فولاد این نیست. دست به دست هم بدهیم و ایرادات را ول کنیم.

حتی اگر از قیافه من بدتان می‌آید، کمک کنید
حاج حسن سالمی در تلویزیون می‌گویند عبدالله شاخه به شاخه می‌شود؛ کار من شاخه به شاخه است. شمایی که استاد من بودید، من ویسی هستم، من مربی فوتبالم، امروز اینجا هستم و فردا آنجا. مگر گواردیولا از بایرن مونیخ به سیتی نرفت؟ این شغل من است. تازه هرجا هم بودم، بد نبودم و کمک کردم. الان برای کمک به اینجا آمدم. شمایی که استاد من هستی، باید به من کمک کنی. چه شده که این حرف را می‌زنی؟ در کلا‌س‌های مربیگری از عبدالله تمجید می‌کنی و می‌گویی اعتبار خوزستان است اما الان اینطور؟ بیایید این کارها را ول کنیم و کمک کنیم و حتی اگر از یکدیگر بدمان می‌آید، به هم کمک کنیم. من دیروز به هیئت مدیره گفتم جوجه تیغی‌ها در سرما به یکدیگر می‌چسبند و خار تن یکدیگر را قبول می‌کنند اما زنده می‌مانند. بیاییم همدیگر را قبول کنیم و حتی اگر از قیافه من بدتان می‌آید، کمک کنیم تا تیم‌هایمان حفظ شوند و بعد تو سر هم بزنیم.

دیگر خبرها

  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟
  • واکنش سازمان ملل به بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • نظراتم را در مورد طرح حجاب صریح با مقامات و حاکمیت می‌گویم/ بلای جان طرح‌های خوب نبود رویه‌های درست اجراست
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • سرکوب جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی در آمریکا
  • ویسی: نام فولاد اینجاست اما اعتبارش نیست
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران
  • مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد
  • حجاب و چالش خلاقیت در حکمرانی