Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کشف سیارات فراخورشیدی زمینی، سیاره‌هایی که در خارج از منظومه شمسی در مدار ستاره‌ها قرار دارند، از مهمترین تحولات در نجوم مدرن بوده است. چندین سیارات فراخورشیدی در مناطق قابل سکونت ستاره‌ها قرار دارند، جایی که تصور می‌شود سیارات قادر به حفظ آب مایع روی سطح خود هستند و پتانسیل زندگی را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، یک سیاره زمینی که به ستاره میزبانش خیلی نزدیک باشد، در برابر انفجار‌های پرتویی از این ستاره شعله ور بسیار حساس است.


دانشمند مرکز تحقیقات علوم فضایی NYUAD، دیمیترا آتری در جریان یک مطالعه دریافت که  همه سیارات شرایط زندگی را ندارند. سیارات خارج از خانه در نزدیکی ستاره‌ها در معرض انفجار پرتو‌هایی قرار دارند که می‌تواند شرایط سکونت را مختل کند مگر اینکه محافظ جوی یا مغناطیسی قابل توجهی داشته باشد.

 

بیشتر بخوانید: کدام سیاره توانایی حیات دارد؟

 

در این مطالعه اینکه چگونه شعله‌های ناشی از ستاره‌ها بر دوز تابش سطح سیاره تأثیر می‌گذارند و آیا این امر می‌تواند شرایط زندگی را مختل کند، مورد بررسی قرار گرفته است. نقش قدرت میدان مغناطیسی یک سیاره و جو آن در تأمین محافظت از این انفجا‌رها نیز مورد بررسی قرار گرفت. عوامل اندازه گیری شده شامل مقاومت و طیف شعله‌ور و همچنین چگالی اتمسفر سیاره‌ای و قدرت میدان مغناطیسی است.

طبق این مطالعه سیارات شعله ور می‌توانند به طور ناگهانی سطح اشعه را در سطوح سیاره‌ای افزایش دهند و این توانایی را دارند که پتانسیل قابل سکونت بر سطح آن‌ها را مختل کنند. همچنین مشخص شد که عمق جو و میدان مغناطیسی سیاره‌ای عوامل اصلی در محافظت سیارات از شعله‌ور‌ها و حفظ جو قابل توجه سیاره‌ای هستند.

به گفته یکی از دانشمندان این حوزه، در حالی که ما به بررسی سیارات منظومه شمسی و فراتر از آن می‌پردازیم، کشف اینکه آیا این سیارات توانایی پشتیبانی از زندگی را دارند همچنان از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است. پیشرفت بیشتر در این زمینه باعث می‌شود درک ما از رابطه بین وقایع شدید خورشیدی، دوز تابش و سکونت سیاره‌ای بیشتر شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۵۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، هرچند فضاپیمای ویاژر یک هنوز داده های علمی درستی به زمین نمی فرستد اما اکنون اطلاعات قابل استفاده درباره سلامت و وضعیت عملیاتی سیستم های مهندسی خود ارسال می کند.

ویاژر یک نخستین شی ساخت انسان بود که در سال ۱۹۷۷ میلادی به فضا پرتاب شد و حدود ۳۵ سال بعد از منظومه شمسی خارج و وارد فضای بین ستاره ای شد. پس از آن نیز ویاژر ۲ به فضا فرستاده شد. این فضاپیما هنوز هم فعال است و با زمین ارتباط برقرار می کند.

هر دو کاوشگر تنها ابزارهای ساخت انسان هستند که فضای خارج از تاثیر خورشید را بررسی می کنند. البته در نوامبر ۲۰۲۳ میلادی ویاژر یک پس از ۱۱ سال اکتشاف و در فاصله ۲۴ میلیارد کیلومتری زمین ارتباط سیستم رایانشی این فضاپیما با تیم پروژه روی زمین قطع شد.

تیم عملیات ویاژر یک ناسا در ماه مارس سال جاری میلادی سیگنال دیجیتالی به فضاپیما ارسال کردند تا سیستم FDS آن را وادار کنند کل حافظه ابزار را به زمین بفرستد. این تخلیه حافظه به مهندسان و محققان اختلالی را نشان داد که در نتیجه یک کد معیوب در یک تراشه به وجود آمده بود. از بین رفتن این کد سبب شد اطلاعات علمی و مهندسی ویاژر غیرقابل استفاده شود.

مهندسان ناسا نمی توانند به طور فیزیکی این تراشه را تعمیر یا جایگزین کنند اما آنها می توانند از راه دور کد معیوب را در جای دیگری از حافظه FDS قرار دهند. هرچند هیچ یک از بخش های حافظه به اندازه ای بزرگ نیست که کد را به طور کامل در خود جای دهد این تیم می تواند بخش مذکور را به چند قسمت تقسیم در بخش های جداگانه قرار دهد.

کد خبر 6086088 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • اگر فضا پر از ستاره است پس چرا اینقدر تاریک است؟!
  • چگونه ستاره مُرده دوباره زندگی از سر گرفته است؟ + فیلم
  • زندگی ۴۹ درصد مردم ایران روی فرونشست زمین
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • وزیر خارجه مصر: باید از تشکیل کشور فلسطین حمایت شود
  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)
  • چالش داده‌ها در عصر ابزارهای پوشیدنی/ هوش مصنوعی زمین بازی را تغییر می‌دهد