Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@16:40:02 GMT

در هوای آلوده از منزل بیرون نروید

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۵۶۰۶

یک عضو هیئت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به شهروندان و به خصوص افرادی که در معرض خطر هستند، افرادی که سابقه بیماری‌های ریوی و عروقی، آسم و فشار خون دارند توصیه کرد که در هوای آلوده از منزل بیرون نروند.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، بابک تمیزی فر اظهارکرد: گفت: افرادی که تحت تاثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند، در ابتدا عوارض ساده‌ای همچون تنگی نفس، تند تند نفس کشیدن، افزایش ضربان قلب، احساس سنگینی سر، عدم تمرکز در کار‌های روزانه، تهوع و استفراغ و گیجی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: در صورت تشدید علایم اولیه، امکان به کما رفتن و یا تنگی نفس بسیار شدید مانند آسم در افراد وجود دارد، که در این شرایط فرد باید به اورژانس‌های بیمارستانی مراجعه کند.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا موضوع جدیدی نیست و حتی در برخی شهر‌های اروپایی مانند لندن در سال ۱۹۵۲ رخ داده است، اظهار کرد: طی این دوره در شهر لندن ۱۲ هزار مورد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های ریوی بر اثر آلودگی هوا اتفاق افتاد.

تمیزی فر افزود: علاوه بر افزایش بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی و عروقی و ناشی از اختلالات عروق و قلب و عروق محیطی نیز در آن زمان در شهر لندن بیشتر شد.

این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: براساس مطالعات جدید منتشر شده در یک مجله تحقیقاتی، مشخص شده که آلودگی هوا در میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، به اندازه مرگ و میر ناشی از بیماری‌های ریوی تاثیر گذار است. همچنین از علل فوت افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند، عوارض ناشی از تنگی عروق قلبی، سکته قلبی، آریستمی، سکته‌های مغزی، آسم و تنگی‌های نفس بسیار شدید است.

تمیزی فر با بیان اینکه هر چه میزان ذرات آلودگی هوا ریز‌تر باشد عوارض ناشی از آن بیشتر است، تصریح کرد: طبیعی است که هر چه ذرات ریزتر باشند آلودگی هوا در قسمت‌های عمقی‌تر و تحتانی ریه انتشار می‌یابد و هر چه افراد زمینه قبلی بیماری‌های ریوی (مانند افراد سیگاری) داشته باشند، عوارض ناشی از آلودگی هوا در آن‌ها بیشتر است.

این عضو هیئت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه عوارض ابتلا به آلودگی هوا به طول زمان آلودگی هوا بستگی دارد، تصریح کرد: هر چه قدر مدت زمان آلودگی هوا کوتاه‌تر و کمتر از یک روز باشد عوارض آلودگی هوا بر روی ریه افراد مستعد کمتر است، اما هر چه آلودگی هوا طولانی‌تر باشد اثراتش بیشتر است.

تمیزی فر ادامه داد: در مطالعه اخیری که در کشور چین و در شهر پکن به عنوان آلوده‌ترین شهر دنیا انجام شد، مشخص شد که در زمان آلودگی هوای شدید، ۷۰ درصد مرگ و میر بر اثر مشکلات قلبی بیشتر شده است.

این فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک مناسب در زمانی که مجبور به رفت و آمد در هوای آلوده هستیم، افزود: افرادی که سنشان بالاتر از ۷۰ سال و یاکمتر از ۱۳ سال است هم بهتر است در مواقع آلودگی هوا در منزل بمانند.

تمیزی فر با بیان اینکه طبیعی است که در زمان آلودگی هوا مدارس باید تعطیل شوند، زیرا کودکان و جوانان مستعد تنگی نفس و مشکلات ریوی هستند، توصیه کرد که در زمان آلودگی هوا مایعات زیادتر از حد معمول مصرف شود تا حداقل اثرات فیزیکی آلودگی هوا بر روی سیستم گوارشی و ریوی کمتر شود.

وی همچنین بر پرهیز از مصرف سیگار و قلیان در زمان آلودگی هوا تاکید و خاطرنشان کرد: میزان ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی در زمان آلودگی هوا تا ۱۰ برابر بیشتر و ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی تا ۳ برابر افزایش می‌یابد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم آنفلوانزا آلودگی هوا محسن پورسیدآقایی مسعود سلیمانی طرح ملی مسکن مجید بهرامی حمید شهریاری زهرا امیرابراهیمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آلودگی هوا افزایش ضربان قلب بیماری های ریوی بیماری های قلبی و عروقی انتخابات مجلس یازدهم آنفلوانزا آلودگی هوا محسن پورسیدآقایی مسعود سلیمانی طرح ملی مسکن مجید بهرامی حمید شهریاری زهرا امیرابراهیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۵۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام دلفان در سخنانی، اظهار داشت: سه پروژه مهم بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد، «رازی» کوهدشت و «گهر» دورود، از روند و رشد خوبی برخوردارند که طبق برنامه‌های زمان‌بندی‌شده، پیش می‌روند.

وی افزود: هم اکنون بیمارستان‌های «نیایش» خرم‌آباد با ۶۵ درصد، «رازی» کوهدشت با ۵۰ درصد و «گهر» دورود با ۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی نسبت به سال قبل، از روند پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به رابطه سلامت، زمین پاک و سلامت خانواده و با اشاره به مشارکت گسترده مردمی و سایر دستگاه‌های اجرایی استان و ظرفیت‌های ذی‌نفع در حوزه بهداشت در طول دهه‌های گذشته، بیان داشت: با مردمی‌سازی سلامت به سمت پوشش همگانی سلامت حرکت می‌کنیم و باتوجه‌به سرمایه مردمی به‌عنوان دریای بی‌پایان توانمندی و ایثار و لزوم توجه به بهداشت و پیشگیری اشاره و ابراز امیدواری کرد که در هفته سلامت نتایج یک سال تلاش بی‌وقفه در پیاده‌سازی برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع با مشارکت مردم به جامعه اطلاع‌رسانی می‌شود.

دلفان همچنین به رژیم غذایی سالم برای زندگی بهتر اشاره کرد و گفت: فواید رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت، پوکی‌استخوان، سرطان، داشتن پوستی سالم، شاداب و جوان، داشتن سیستم ایمنی قوی و پیشگیری از بیماری‌های مسری مانند آنفلوانزا، سرماخوردگی، کرونا و داشتن قلب و عروقی سالم که حدود ۷۰ درصد مرگ‌های اخیر مربوط به مشکلات قلب و عروقی مؤثر است.

کد خبر 6081597

دیگر خبرها

  • درد قفسه سینه را جدی بگیرید
  • یک عادت مهم برای کاهش استرس و سلامت قلب
  • وضعیت آلودگی هوای شهرهای خوزستان
  • هوای کلانشهر مشهد آلوده شد
  • نا سالم بودن هوای کلانشهر مشهد؛ ۳۱ فروردین
  • آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • هوای اصفهان آلوده شد
  • هوای اصفهان آلوده است
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است