Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@07:09:03 GMT

10 گام اولیه برای کاهش وزن

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۶۱۱۷

«اگر برای کاهش وزن و حفظ وزن سلامت تلاش کرده باشید، احتمالا می‌دانید که این مبارزه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. این در شرایطی است که برخی ترفندها و تغییرات سبک زندگی ساده ممکن است به کاهش راحت‌تر اندازه دور کمر کمک کنند.» ناطقان: به نقل از «ایزی هلث آپشنز» نوشت: «مطالعات درباره عواملی که بر وزن انسان تاثیرگذار هستند، نشان داده‌اند که برخی عادات سبک زندگی ممکن است از تجمع سلول های چربی در قسمت میانی بدن جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ادامه با چند ترفند ساده برای کمک به کاهش وزن بیشتر آشنا می‌شویم.

همراه با صبحانه دسر مصرف کنید

برای برخی افراد، مصرف یک صبحانه سرشار از کربوهیدرات و پروتئین که شامل دسر می‌شود، ممکن است به کاهش گرسنگی و هوس‌های غذایی در طول روز کمک کند. هدف یک رژیم غذایی کاهش وزن نه‌تنها بر کاهش وزن بلکه باید بر کاهش احساس گرسنگی و هوس‌های غذایی متمرکز باشد که به پیشگیری از افزایش وزن دوباره کمک می کند.

طی یک مطالعه، افرادی که رژیم غذایی محدود شده از نظر میزان کالری را دنبال می‌کردند و همراه با صبحانه‌ای سرشار از پروتئین تکه‌ای شکلات، یک دونات، یک کلوچه یا تکه‌ای کیک مصرف می‌کردند، وزن بیشتری نسبت به آنهایی که تنها ترکیبی از ماهی تن، سفیده تخم مرغ، پنیر یا شیر کم‌چرب را مصرف می‌کردند، تجربه کردند.

پژوهشگران نتایج بهتر رژیم صبحانه همراه با دسر را با زمان‌بندی و ترکیب وعده غذایی مرتبط دانستند. یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین گرسنگی را کاهش می‌دهد؛ ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات احساس رضایت یا پری را افزایش می‌دهد و دسر هوس خوردن غذاهای شیرین، نشاسته‌ای و چرب را کاهش می‌دهد. این قبیل هوس‌های غذایی اغلب زمانی شکل می‌گیرند که مصرف شیرینی‌ها در یک رژیم غذایی محدود شده که می‌تواند در ادامه به مصرف بسیاری از غذاهای چاق‌کننده غیر مجاز در آن رژیم منجر شود.

از روی مبل بلند شده و تحرک بیشتری داشته باشید

احتمالا جای شگفتی نیست که ترکیبی از ورزش با یک رژیم غذایی فواید سلامت و وزنی بیشتر نسبت به تنها دنبال کردن یک رژیم غذایی خاص را ارائه می کند. مطالعه ای که توسط مرکز علوم سلامت دانشگاه مکزیک انجام شد، نشان می دهد که ترکیبی از یک رژیم غذایی محرک کاهش وزن و ورزش منظم نسبت به تنها دنبال کردن رژیم غذایی حساسیت به انسولین را تقریبا دو برابر افزایش می دهد.

این مطالعه نشان داد که کاهش وزن تنها با کمک رژیم غذایی به بهبود در فشار خون و پروتئین واکنشی C (نشانه ای از التهاب در بدن) منجر می شود. اما ترکیب رژیم غذایی کاهش وزن با ورزش به بهبود واکنش گلوکز و انسولین به آزمایش تحمل گلوکز خوراکی، اندازه دور کمر، چربی احشایی، تری گلیسیرید و آدیپونکتین منجر شد. آ دیپونکتین پروتئینی است که در سلول های چربی تولید می شود و حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد.

چربی بیشتری مصرف کنید

در شرایطی که افراد دارای اضافه وزن مبتلا به دیابت نوع ۲ اغلب به مصرف یک رژیم غذایی کم چرب تشویق می شوند، پژوهشی در دانشگاه لینشوپینگ در سوئد نشان می دهد که کاهش وزن با دنبال کردن یک رژیم غذایی حاوی چربی بیشتر و کربوهیدرات کمتر می تواند اثر بهتری بر سطوح قند و لیپیدهای خون داشته باشد.

این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به دیابت که رژیم داشته و چربی بیشتری مصرف می کردند، به طور میانگین کاهش سطوح قند خون از ۵۸.۵ به ۵۳.۷ میلی مول بر مول را تجربه کردند. این به معنای آن است که شدت درمان برای دیابت نیز می تواند کاهش یافته و مقادیر انسولین به میزان ۳۰ درصد پایین آمده بود.

از مصرف نوشابه های رژیمی پرهیز کنید

بررسی رژیم غذایی کلی افرادی که نوشابه های رژیمی مصرف می کنند، نشان داده است که مصرف این نوشیدنی های کم کالری یا بدون کالری ممکن است موجب افت وضعیت سلامت آنها در مقایسه با افرادی شود که از این نوشیدنی ها مصرف نمی کنند.

در نظر گرفتن شرایط کلی رژیم غذایی پیش از تغییر یا افزودن نوشیدنی های رژیمی به آن اهمیت دارد زیرا در غیر این صورت ممکن است فواید سلامت که امیدوار بودید به آنها دست یابید، محقق نشوند.

نتایج یک مطالعه که داده های جمع آوری شده از بیش از ۴,۰۰۰ شرکت کننده طی یک بازه زمانی ۲۰ ساله را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد افرادی که یک رژیم غذایی متعادل را دنبال کرده و از مصرف نوشیدنی های رژیمی پرهیز می کردند، نسبت به آنهایی که این نوشیدنی ها مصرف می کردند، سالم‌تر بوده، اندازه دور کمر کوچکتری داشته، سطوح تری گلیسیرید خون آنها پایین‌تر و کمتر از سندرم متابولیک رنج می بردند.

مطالعه ای دیگر در دانشگاه میامی نیز نشان داد، افرادی که هر روز نوشابه رژیمی مصرف می کنند با افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی مواجه هستند.

دو روز در هفته کربوهیدرات مصرف نکنید

مطالعه ای که توسط پژوهشگران مرکز پیشگیری جنسیس در بیمارستان دانشگاهی در منجستر جنوبی انجام شد، نشان داد که پرهیز از مصرف کربوهیدرات ها برای دو روز در هفته ممکن است رویکرد غذایی بهتری نسبت به یک رژیم استاندارد محدود شده از نظر میزان کالری دریافتی برای کاهش وزن باشد و همچنین به پیشگیری از سرطان پستان و بیماری های دیگر کمک کند.

داده های این مطالعه نشان داد که رژیم های غذایی کم کربوهیدرات متناوب (رژیم غذایی کم کربوهیدرات برای دو روز در هفته مصرف می شد) اثر بیشتری بر کاهش وزن، چربی بدن و مقاومت به انسولین نسبت به رژیم غذایی استاندارد روزانه مدیترانه ای داشته است. میزان کاهش وزن و چربی بدن با رویکردهای متناوب تقریبا ۴ کیلوگرم بود، در شرایطی که یک رژیم غذایی مدیترانه ای استاندارد موجب کاهش وزن ۲.۴ کیلوگرمی شده بود.

مقداری مغزدانه مصرف کنید

مطالعات درباره اثر مغزدانه ها، مانند بادام و گردو، بر افراد دارای اضافه وزن نشان می دهد که محتوای مواد مغذی موجود در آنها ممکن است به کمتر غذا خوردن کمک کنند. مطالعه ای در دانشگاه بارسلونا نشان داد که مصرف مغزدانه ها تولید سروتونین در افراد دارای اضافه وزن و مبتلا به سندرم متابولیک را افزایش می دهد. سروتونین ماده است که به انتقال سیگنال های عصبی کمک می کند و احساس گرسنگی را کاهش می دهد و همچنین به شکل گیری احساس بهتر در افراد و بهبود سلامت قلب کمک می کند.

همچنین، مصرف مغزدانه ها به کاهش سطوح موادی مرتبط با التهاب در بدن و دیگر عوامل خطرآفرین قلبی‌عروقی کمک کرده بود.

میوه ها و سبزیجات بیشتری مصرف کنید

نتایجی پژوهشی ۱۴ ساله که در دانشگاه بوستون انجام شد و سوابق سلامت ۵۹,۰۰۰ زن آفریقایی‌آمریکایی تبار را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد زنانی که یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات را مصرف می کردند، نسبت به زنانی که یک رژیم غذایی با محتوای کم از این مواد غذایی را دنبال می کردند، مشکلات وزنی کمتری داشتند. زنانی که یک رژیم غذایی سرشار از گوشت و غذاهای سرخ شده را مصرف می کردند، نسبت به زنانی که کمتر از این مواد غذایی استفاده می کردند، وزن بیشتری داشتند. پژوهشگران شاهد قوی‌ترین ارتباطات برای زنانی بودند که الگوهای غذایی آنها طی دوره مطالعه تغییر نکرده بود. ارتباطات بین زنانی که کمتر از ۳۵ سال سن داشتند نیز قوی‌تر بود که بیشترین میزان افزایش وزن (به طور میانگین ۱۳ کیلوگرم طی دوره ۱۴ ساله مطالعه) را تجربه کرده بودند.

رژیم غذایی خود را ساده نگه دارید

پژوهشی که در دانشگاه ایندیانا انجام شد، نشان داد که مصرف یک رژیم غذایی بسیار پیچیده یا رژیمی که باید بر مقدار و نوع غذایی که مصرف می کنید، توجه ویژه ای داشته باشید، احتمال کاهش وزن و حفظ وزن سالم را محدود می کند.

افرادی که یک رژیم غذایی پیچیده را دنبال می کنند و باید بر مقدار و نوع مواد غذایی مصرفی خود نظارت دقیقی داشته باشند، احتمال بیشتری دارد به واسطه احساس دشواری در دنبال کردن رژیم غذایی از ادامه این مسیر انصراف بدهند.

مطالعات نشان می دهند که دنبال کردن دستورالعمل های غذایی ساده‌تر می تواند احتمال موفقیت در زمینه کاهش وزن و حفظ وزن سالم را هرچه بیشتر افزایش دهد.

به میزان کافی بخوابید

استراحت و خواب کافی یکی از موارد مهم برای کاهش وزن است. پژوهش ها نشان داده اند که هرچه کمتر بخوابید احتمال افزایش وزن نیز می تواند افزایش یابد.

شواهد روزافزون نشان می دهند که عادات خواب نباید در زمینه کاهش وزن دست کم گرفته شوند، به ویژه زمانی که برنامه کاهش وزن برای یک بیمار مبتلا به چاقی ارائه می شود. خواب باید بخشی از یک بسته سبک زندگی باشد و برای کاهش وزن تنها بر رژیم غذایی و فعالیت بدنی تاکید نشود.

برخی پژوهش ها نشان داده اند که از تجزیه و تحلیل زمان کلی و کیفیت خواب افراد می توان برای پیش بینی میزان وزنی که می توانند کاهش دهند، استفاده کرد. خواب ناکافی و بی کیفیت ممکن است تمام تلاش های شما برای کاهش وزن و حفظ وزن سالم را بی اثر سازد.

پروتئین بیشتری مصرف کنید

زمانی که قند خون انسان به سرعت بالا و پایین می شود، امکان ایجاد احساسی ناخوشایند در فرد و شکل گیری هوس های غذایی و پرخوری افزایش می یابد. دریافت پروتئین بیشتر از وعده های غذایی یا میان وعده ها می تواند به کنترل این نوسانات قند خون کمک کند.

به عنوان مثال، مطالعه ای در دانشگاه ایالتی اوهایو نشان می دهد که رژیم های غذایی کم کالری سرشار از پروتئین ممکن است به طور ویژه برای افراد چاق و آنهایی که نوسانات قند خون خود را تجربه می کنند، مفید باشد. این مطالعه نشان داد که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین امکان چربی سوزی بیشتر برای تولید انرژی بدون این که سلامت افراد چاق در معرض خطر قرار بگیرد را فراهم می کند و همچنین به حفظ سطح پایدار قند خون کمک می کند که می تواند به پیشگیری از دیابت و هایپرگلیسمی یا قند خون بالا کمک کند.» منبع: ایسنا برچسب ها: کاهش وزن ، ده گام ، سلامت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کاهش وزن ده گام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۶۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟

با رعایت روش صحیح تغذیه در ماه رمضان می‌توان بسیاری از مشکلات گوارشی را کاهش داد و حتی از علائم برخی بیماری‌های دستگاه گوارش نیز پیشگیری کرد.

به گزارش ایسنا، رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بسیاری از اختلالات گوارشی نقش بسزایی دارد. از آنجا که در ماه رمضان اغلب الگوی دریافت غذا (زمان صرف وعده‌های غذایی و ترکیب آن) تغییر می‌کند، این امر ممکن است علائم و عوارض برخی بیماری‌های دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. باید توجه کرد که در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، ممکن است عوارضی مانند خشکی دهان، آروغ زدن، نفخ شکم، احساس سنگینی شکم، سوزش سردل، تهوع، یبوست و تغییرات اشتها دیده شود.

- چرا روزه‌داری سبب خشکی دهان می‌شود؟

در روزه‌داری به دلیل کاهش تعداد وعده‌های غذایی، مصرف مایعات کاهش می‌یابد که این امر سبب کاهش میزان آب بدن و احساس تشنگی شود. همچنین برای هضم و جذب مواد غذایی چرب، بدن به آب بیشتری نیاز دارد که در این شرایط مصرف این مواد غذایی حس تشنگی را تحریک می کند.

- توصیه‌هایی برای کاهش تشنگی و خشکی دهان در روزه‌داران

به این دلیل که در ماه رمضان مصرف غذاها و مایعات محدود می‌شود، افراد روزه‌دار باید مقادیر کافی مایعات در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند. بنابراین توصیه می‌شود که همراه وعده‌های غذایی افطار، سحری و نیز فواصل آن‌ها، مقادیر کافی میوه و سبزی مصرف شود. چراکه این مواد غذایی به نگهداری آب در بدن کمک می‌کنند. حداقل میزان توصیه شده مصرف روزانه میوه و سبزی ۵۰۰ گرم در روز است.

افراد روزه‌دار بهتر است مصرف مواد غذایی را که سبب افزایش احساس تشنگی می‌شوند، محدود کنند. همچنین توصیه می‌شود افراد روزه‌دار از مصرف چای و قهوه به مقدار زیاد که باعث دفع بیشتر آب بدن از طریق افزایش ادرار می شود، پرهیز کنند.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب افزایش احساس تشنگی و خشکی دهان می‌شود؟

غذاهای پرچرب و سرخ شده به خصوص در وعده سحری منجر به تشنگی در طول روز می‌شود. مصرف زیاد نمک، غذاهای شور و غذاهای پر ادویه نیز تشنگی فرد روزه‌دار را افزایش می‌دهند و باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب بروز سوء هاضمه و نفخ می‌شود؟

پرخوری، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ می‌کنند مثل کلم، نوشابه‌های گازدار، سیر، پیاز، ‌فلفل به خصوص فلفل دلمه‌ای، حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود، لپه و مصرف زیاد مواد قندی، دسرهای شیرین، ‌زولبیا و بامیه، ‌ مصرف آب به همراه وعده غذایی، ‌ مصرف غذا در حجم زیاد و مواد غذایی به اصطلاح سنگین مانند آش رشته و غذاهای غلیظ آبکی سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شوند.

- علت سوزش سر دل در ماه مبارک رمضان چیست؟

در ماه رمضان اغلب پرخوری و مصرف غذا به مقدار زیاد، به خصوص در وعده افطار، سبب بازگشت محتویات معده به مری و احساس سوزش سردل می‌شود.

- چه غذاهایی سبب احساس سوزش سر دل می‌شوند؟

غذاهای چرب و سرخ شده که دیرتر از معده خارج می‌شوند، غذاهای تند، قهوه و چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار، ‌ موادی مثل نعناع، شکلات، ادویه جات و مصرف سیگار می‌تواند باعث سوزش سردل در افراد روزه‌دار شود.

- چگونه می‌توان از احساس سوزش سر دل در افراد روزه‌دار پیشگیری کرد؟

توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از سوزش سردل، افراد روزه‌دار از پرخوری و مصرف وعده‌های غذایی حجیم بپرهیزند. این افراد باید تا حد امکان تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند تا بتوانند در هر وعده حجم کمتری غذا مصرف کنند و حداقل تا سه ساعت پس از صرف غذا دراز نکشند.

- دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌دار

گرسنگی، کاهش مایعات دریافتی و کاهش فعالیت بدنی خطر یبوست را در افراد روزه‌دار افزایش می‌دهند. از سوی دیگر تغییر الگوی وعده‌های غذایی و خواب در ماه رمضان سبب کاهش حرکات روده می‌شود و به همین دلیل سرعت عبور مدفوع در روده کاهش می‌یابد. در نتیجه بدن آب بیشتری از دست داده و سبب ایجاد یبوست می‌شود.

با نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات و افزایش دریافت منابع فیبر رژیمی مانند میوه و سالاد در وعده‌های سحری، افطار و پس از افطار می‌توان به حفظ آب بدن و انجام حرکات طبیعی روده در ماه رمضان کمک کرد تا مدت زمان عبور مواد از دستگاه گوارش کاهش یافته و از ایجاد یبوست و نفخ جلوگیری شود.

جهت درمان یبوست باید مصرف آب، غلات سبوس‌دار، آرد قهوه‌ای، انجیر و آلوی خشک خیسانده، میوه‌ها به خصوص همراه با پوست و سبزیجات را افزایش داد. افراد مبتلا به یبوست بهتر است مصرف چای خود را کاهش دهند. افزایش فعالیت بدنی و تحرک نیز به درمان یبوست کمک می‌کند. در صورت شدید بودن یبوست، روزه‌داران می‌توانند به همراه وعده‌های غذایی سحری یا افطار یک قاشق غذاخوری شربت لاکتولوز مصرف کنند.

بنابر اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنابراین با رعایت روش صحیح تغذیه، استفاده متناسب از تمامی گروه‌های غذایی، مصرف به اندازه و کافی از گروه میوه‌ها و سبزیجات تازه در وعده‌های غذایی، مصرف آب و مایعات کافی در فواصل وعده‌های غذایی، حفظ تحرک و فعالیت بدنی و خودداری از مصرف وعده‌های غذایی پر حجم و پر چرب و مواد غذایی شیرین می‌توان بسیاری از مشکلات گوارشی را مانند یبوست، نفخ، ترش کردن و سوزش سردل کاهش داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نفخ زیاد نشانه کدام بیماری هاست؟
  • خوراکی غنی از منیزیم و فیبر: مبارزه با دیابت و کلسترول بد
  • بیماری‌هایی که علائم آن نفخ شکم است
  • ۵ ابرماده غذایی ارزان که کلید کاهش وزن و جلوگیری از طاسی هستند
  • برای باهوش‌تر شدن، این مواد غذایی را بخورید
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم
  • استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند آسیب مغزی را تسریع می کند
  • وضو داروی بی‌حالی برای روزه‌داران
  • مواد غذایی مفید برای آسم و تنگی نفس