Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ یک کارشناس مسائل بین الملل، با تاکید بر این که سفر آتی رئیس جمهور به ژاپن را باید در چارچوب گسترش روابط دو جانبه تهران و توکیو ارزیابی کرد، گفت: توکیو برای ایفای نقش میانجی‌گری حتما باید نظر مثبت ایران و آمریکا را جلب کند.

حسن بهشتی پور با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور به ژاپن و برخی از مسائلی که در مورد این سفر منتشر شده از جمله موضوع میانجگری توکیو بین تهران و واشنگتن خاطرنشان کرد: در این سفر این امکان وجود دارد که برخی از طرح‌ها در زمینه روابط ایران-آمریکا مورد بررسی قرار بگیرد اما واقعیت این است که آمریکایی ها معتقدند برای حل مشکلات میان ایران و آمریکا نیازی به میانجی نیست چنان که ترامپ رئیس جمهور این کشور نیز چندین بار بر این موضوع تاکید کرده و به نظر می‌رسد یکی از دلایلی که تلاش‌های فرانسه در ارتباط با میانجگیری بین تهران و واشنگتن به نتیجه نرسید مخالفت‌های ترامپ با نقش میانجگرانه فرانسه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مورد مبحث میانجگری ژاپن بین ایران و آمریکا موضوع این است که توکیو روابط خوبی با تهران و واشنگتن دارد و در بحث میانجگری ذی‌نفع است چرا که 80 درصد انرژی مورد نیاز ژاپن از منطقه خلیج فارس تامین می‌شود و این کشور از سال‌ها پیش یکی از بزرگترین مشتریان نفتی ایران بوده است. بنابراین با انجام میانجیگری بین تهران و واشنگتن هم می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کند و هم در عرصه بین المللی پرستیژ مناسبی کسب کند.

وی افزود: با این حال من به عنوان یک تحلیل گر که مسائل مربوط به ایران و آمریکا را دنبال می کنم، معقتدم که نباید از این سفر انتظار فوق العاده‌ای داشت چرا که آمادگی لازم برای حل اختلافات بین تهران و واشنگتن وجود ندارد. گرچه در روزهای گذشته تبادل زندانی بین ایران و آمریکا انجام شده است ولی باید به این موضوع توجه داشت که برای حل و فصل موضوعات اختلافی، باید آمادگی بیشتری بین دو کشور وجود داشته باشد موضوعی که اکنون آن را مشاهده نمی‌کنیم.

بهشتی پور در مورد موافقت آمریکا با سفر روحانی به ژاپن نیز گفت: وقتی یک کشور می‌خواهد نقش میانجیگری ایفا کند برای انجام این موضوع باید نظر مساعد دو کشور به اصطلاح متخاصم و یا درگیر را جلب کند بنابراین آن چه که در برخی از رسانه‌ها بیان شد که ژاپن برای سفر آقای روحانی به توکیو از آمریکا اجازه گرفته حرف درستی نیست بلکه ژاپن تلاش داشته نظر مثبت دو کشور ایران و آمریکا برای میانجیگری کسب کند.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: البته نظر مساعد ترامپ برای انجام این سفر به این معنا نیست که حتما ژاپن در موضوع میانجیگری موفق خواهد شد و باید دید که ژاپنی ها چه طرحی را روی میز می‌گذارند.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 حسن روحانی ژاپن دونالد ترامپ حسن بهشتی پور سفر روحانی به ژاپن قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۶۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل

کم کم زمان اثبات ادعا‌ها نیز فرا میرسد؛ صحبت‌هایی که به میان می‌آمد، اما شاید برخی به اثبات آنها شک داشتند. نقل‌هایی که در میان غربی‌ها نیز درباره قدرت کشورمان رواج داشت حالا رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. شاید بد نباشد به بخشی از این اظهار نظر‌ها نگاهی بیاندازیم.

فاکس نیوز: ایران در آستانه ابرقدرت شدن

تیرماه بود که شبکه فاکس‌نیوز در برنامه‌ای به قدرت روز‌افزون جمهوری اسلامی ایران اذعان و اعلام کرد: ایران در آستانه ابرقدرت شدن است.

در این برنامه ابتدا «مارک لوین مجری» مجری این شبکه تلویزیونی ضمن اذعان به قدرت افزایی جمهوری اسلامی ایران خطاب به «ریچارد کِمپ عضو سابق نیرو‌های ویژه انگلیس در افغانستان» مهمان برنامه می‌گوید: «ما در مورد چین و روسیه زیاد صحبت کرده‌ایم، اما امروز می‌خواهیم در مورد ایران صحبت کنیم، هیچ توجهی به این مسئله نمی‌شود که ایران در آستانه ابرقدرت شدن است، اکنون فناوری هسته‌ای نیز دارد و در حال کار برای کنار هم قرار دادن آن است، این یک کشور بنیادگرا است که بار‌ها و بار‌ها درباره نابودی آمریکا صحبت کرده است.»

دی ماه هم روزنامه گاردین در یک گزارش تحلیلی با تاکید بر اینکه جایگاه ایران باتوجه به تحولات اخیر در منطقه، بهبود روابط این کشور با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دوستی‌اش با چین و روسیه تقویت شده است، نوشت: ایران، اکنون بزرگ‌ترین قدرت در غرب آسیاست.

اسفند سال پیش هم در رده‌بندی جدید منتشر شده از سوی سایت تحلیلی گلوبال فایرپاور، ایران را بالاتر از برخی کشور‌های غربی و در رتبه ۱۴ دسته‌بندی کرد. این وب‌سایت تخصصی نظامی، ایران را در رده‌بندی قدرت نظامی از میان ۱۴۵ کشور بر مبنای بیش از ۶۰ شاخص در رتبه چهاردهم قرار داد؛ و این تنها بخش کوچکی از اذعان رسانه‌های غربی به قدرت ایران بود؛ قدرتی که حالا از شنیده به دیده تبدیل شده است. آن هم بعد از یک وعده صادق.

جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند. وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

اسکای نیوز: ناتو در حال مغلوب شدن

محمدباقر خرمشاد کارشناس دیگر مسائل سیاسی نیز در این باره معتقد است: شاید گذاره‌ای که این روز‌ها خیلی شنیدیم و قطعا یکی از پیامد‌های راهبردی اتفاق افتاده است بحث بالا رفتن قدرت بازدارندگی ایران است. برای این که ما این را تصور کنیم و خوب بفهمیم روز قبل از عملیات وعده صادق را تصور کنیم کاملا می‌توانیم قضاوت کنیم که آن روز قبل از عملیات وعده صادق به هرحال فضای رسانه‌ای بین المللی چه بود، این که ایران خاکش، سفارتش خورده جواب می‌دهد، نمی‌دهد، می‌تواند جواب بدهد، نمی‌تواند جواب بدهد، ایران خیلی در فضای سنگینی قرار گرفته، در بن بست سنگینی قرار گرفته خصوصا مخالفان در بیرون ایران خیلی بر این می‌دمیدند، شما این را مقایسه کنید با فردای عملیات وعده صادق که به اذعان همه کارشناسانی که سری در سر‌های کار‌های استراتژیک دارند این بوده که قدرت بازدارندگی ایران نه تنها ترمیم شد بلکه به نسبت قبل از آن چند پله بالاتر قرار گرفت، همین یک اتفاق دیگر راهبردی را هم به صورت پیامد باعث شده، این که موازنه قدرت استراتژیک را در منطقه قطعا و به تعبیر بعضی‌ها حتی در سطح جهانی موازنه قدرت را بین بلوک‌های قدرتی که در منطقه شکل گرفته تغییر داد به صورت محسوسی این اتفاق، روند‌هایی بود این عملیات وعده صادق به عنوان کاتالیزور عمل کرد، شتاب داد و ناگهان موازنه استراتژیک قدرت را به شرایط قبل و بعد از خودش تقسیم کرد به دلیل اهمیتی که داشت.

و در پایان شاید بد نباشد به اظهار نظر شبکه اسکای نیوز درباره تاثیر عملیات وعده صادق بر چینش قدرت‌ها در نظام بین‌الملل اشاره کنیم که نوشته است: «حمله ایران و جنگ اوکراین، ضعف فزاینده غرب در برابر تهدید‌ها را آشکار کرد. ناتو در حال مغلوب شدن برابر روسیه، ایران، چین و کره شمالی است.»

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • فرمانداران استان کرمان آماده هرگونه حادثه احتمالی باشند
  • بررسی مسائل و وضعیت فاضلاب معابر شهر سلماس
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!